אשרת

New member
הסטודנטים?

הסטודנטים עובדים. הם משלמים שכר לימוד ודמי ביטוח לאומי, מה שהחרדים פטורים ממנו, ומה גם שהמיסים שהסטודנטים ישלמו בתום לימודיהם, יהיו גבוהים יותר מזה של אותו בחור שלומד בישיבה. אני משערת שאם תשאל חולה סרטן מה הוא מעדיף להיות חולה או לעבוד, אני מתערבת איתך שהוא יעדיף לעבוד, ומה גם שחולי סרטן כן יכולים לעבוד (תלוי בסוג הסרטן ובשלב של המחלה שלהם). עיניים? מה הקשר? כולנו מכירים את לייב מהחלטתו שהוא אינו מעוניין ברכישת הפועל ת"א בכדורגל. אני משערת שישנם חרדים שהולכים לפסיכולוגים, כך שהפסיכולוגים לא משרתים רק את הציבור החילוני, אלא גם את החרדים.

חבל שכשיש דבר טוב, שהם עושים אתה

לא מביא להם את הקרדיט על זה , אלא מעליב אותם . (פרצוף מרוגז) הבדיחה שלך ממש לא יפה !!! (2 פרצופים מרוגזים )

למה מעליב? בסה"כ ציינתי עובדה

הייתי מעדיף שיתנדבו פחות ויעבדו יותר. עם כל הכבוד להתנדבות שלהם, לו היו עובדים התרומה שלהם למדינה הייתה גדולה פי עשר. מה אפשר לעשות שיש קשר ישיר בין הזמן הפנוי שלך לבין היכולת שלך להתנדב. אם תבדוק אתה תראה שגם פנסיונרים מרבים להתנדב. ככה זה, כאשר אתה עובד לפרנסתך, אין לך זמן להתנדב. כאשר אתה חי על חשבון אחרים זה קצת יותר קל. מזכיר לי את המשל על זבולון ויששכר. זבולון היה יורד ים ויששכר היה לומד תורה (כאשר הוא התפרנס מהדיג של זבולון). פעם אחת זבולון חלה, אך למרות זאת יששכר המשיך ללמוד תורה. כאשר הם הגיעו לגן העדן, המלאך בשער הסתכל בספר ואמר שיששכר למד בסה"כ יומיים תורה ואילו זבולון למד תורה כל החיים למעט יומיים. כאשר זבולון אמר למלאך "יש לך בלבול קל", הסביר לו המלאך כי מאחר והוא מימן את יששכר, הרי כל לימודי יששכר נזקפו לזכותו. לשאלת יששכר, התברר כי היומיים שנזקפו כן לזכות יששכר היו בדיוק היומיים בהם זבולון חלה ולא יצא לים. והמשל, ההתנדבות האמורה, היא כולה של החילונים שממנים במיסיהם את צורת החיים החרדית, היא הצורה שמאפשרת להם להתנדב (וגם ללמוד תורה). נ.ב כן, אני יכול להוכיח לך, אם תרצה, שאכן החרדים חיים על חשבוננו (האמת זה נובע ישירות משיעור ההשתתפות הנמוך שלהם בכוח העבודה).

למה אתה אומר על חשבוננו ??

אנחנו שונים זה מזה!, החילונים עובדים בעבודות שונות . אני יכול להגיד שהחילונים חיים על חשבון החילונים לא פחות ואפילו יותר מאשר שהחרדים חיים על חשבון החילונים , תפסיק ליצג אותנו כאילו אנחנו קבוצה אחת ומאוחדת, יש חילוני אחד שעובד קשה, ולעומתו יש חילונים שלא עובדים ומקבלים כסף על חשבונו. ומעניין אותי מאוד לדעת מה היחס בין החילונים הגנבים לחרדים הגנבים וכמה כול מגזר גונב (אתי אלון לבדה גנבה 300 מיליון שקל מהבנק למסחר !!!!...)

אשרת

New member
אתה עושה סלט מהכל.

הבעיה היא לא עם מי שכן עובד ומרוויח מינימום. על המדינה לעזור לאותם אנשים , ולו משום שהם מנסים לעזור לעצמם ולצאת מהמצב שבו הם נמצאים. אבל כאשר החרדים מתוך עקרון לא יוצאים לעבודה וחושבים שעל איתי פורמן מוטלת חובת פרנסתם, זאת הבעיה. גברת אלון היא עבריינית פלילית. מה הקשר לסוגית הכספים הייחודים שמועברים לחרדים? דבר שני, משום שרוב האוכלוסייה הינה חילונית-מסורתית, אז באופן טבעי יהיו יותר מעשי פשיעה. אבל כאשר יש אחוז פשיעה באוכלוסייה יחסית קטנה, אז שם הדבר, בצורה יחסית, גדול יותר. קפיש? ואני מאוד אשמח אם תביא הוכחה לטענה שלך שהחילונים נשענים יותר על כספי החילונים מאשר החרדים. עד אז, מבחניתי אתה סתם מקשקש. פורמן הוכיח לך חד משמעית את מה שאנחנו טוענים. אתה יכול לקבל זאת, אתה יכול לא לקבל זאת, זאת בעיה שלך. וצא מהבועה שאתה חי בה, הבעיה היא לא עם החרדים שכן עובדים, אלא עם אלו שלא עובדים, שלא משרתים בצבא, וחושבים שעל ציבור העובדים להאכיל את הילדים שלהם.

וכמה שמאלנים לא הולכים לצבא ??

כמה שמאלנים משתמטים מהצבא ??? אצלי בכיתה לדוגמא לפחות 10 תלמידים רוצים להשתמט .(חלק מתכננים להתחתן לפני הצבא ואחרי שישחררו הם הם יתגרשו, ואחרים ילכו לשרת אבל הם לא רוצים ) שאלה חשובה כדי להמשיך את הדיון בעניין הכסף - מה אחוז הכסף שהולך לחרדים מתוך התקציב השנתי של המדינה ??????

אשרת

New member
הכיתה שלך לא רלוונטית.

יש לא מעט אנשי ימין שלא ממש מעוניינים להתגייס לצבא. אותם אנשים הינם משתמטים, הן מהשאמל והן מהימין. מה הקשר? הם , בניגוד לחרדים, אינם פטורים משירות צבאי על פי החוק. אתה חושב שכל מי שמשרת רוצה את זה? לא. אבל מה לעשות שכולנו כפופים לחוקים, ואנחנו עושים דברים שלא תמיד מתאימים לנו. החרדים באמת לא מסכנים.

כול מי שלא רוצה להתגיס הוא בהרבה יו

יותר גרוע מהחרדים !!! לצבא מתגייסים כדי להגן על מדינת ישראל, והחרדים שלא מתגיסים, מאמינים שעל ידי התפילות לאלוהים הם עוזרים למדינת ישראל, לעומת זאת השמאלנים לא רוצים להתגיס, ולא מתפללים לאלוהים - לא אכפת להם ממדינת ישראל !!! (הימנים שלא מעוננינים להתגיס, זה בגלל הפינוי בגוש קטיף ועמונה - בגלל שהם אוהבים את מדינת ישראל הם לא מוכנים להתגיס לצה"ל, לעומת זאת השמאלנים לא מתגיסים כדי לעזור לערבים ולתת להם שטחים ממדינת ישראל- הם לא אוהבים את המדינה !! )

אשרת

New member
שים לב, כיצד אתה מוצא כל מיני

תירוצים. חמוד שלי, אני בתור שמאלנית נלחמתי על גיוסי לצבא, ולא רק זאת, אני גם שרתתי בשטחים. השמאל אוהב את המדינה לא פחות מהימין, וזה שהם מאמינים שהדרך שלהם הכי נכונה לא מוריד ולא מעלה. חסוםך מאיתנו את השטויות שלך, כמו שליבליך הגדיר את הדברים שלך. דבר שני, המדינה מפלה בין דם לדם. הדם של החילונים סמוק פחות מזה של החרדים. עובדה שבצא יש את הנח"ל החרדי, מה שמוכיח שהחרדים כן יכולים להתגייס לצבא ולתרום את חלקם במדינה. אם אתה הסינגור שלהם בפורום הזה, אז הם צריכים להחליף אחד .

באחוזים הרבה הרבה פחות

בהנחה שקרוב ל 100% מהחרדים לא עובדים, אז גם אם ניקח את הכיתה שלך (35 תלמידים?) הרי לטענתך כ 27% רוצים להשתמט, מתוכם אולי 10% יצליחו. כלומר החרדים משתמטים פי 10 בקירוב ושוב אני דיי "נדיב" בהנחות שלי.

אשרת

New member
ההנחה שלך לא נכונה.

פורמן הביא לינק לאתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. אתה לא הבאת לינק לשום דבר. 0:1 לטובת פורמן.

אני מצטער לא שמתי לב,

מצד שני אשרת עשתה מעצמה צחוק, בגלל שהיא התכונה לעבודה, ואמרה שאתה הבאת לינק שמראה שבאמת 100% מהחרדים לא עובדים . (איקון של פלוץ + פרצוף מרוגז)

ההכללה תקפה כאן

אני יוצא מנקודת הנחה מאוד בסיסית, מי שאינו עובד לפרנסתו בדר"כ חי על חשבון אחרים. לפיכך, אם, כפי שהראתי, רוב החרדים לא עובדים ואילו רוב הלא חרדים עובדים, מכאן נובע בהכרח שהם חיים על חשובננו. מה אתה חושב, שקצבאות הילדים צצו מהשמים? הן ממומנות במיסים שהעובדים משלמים. ברור שיש יוצאים מהכלל, יש חרדים עובדים ויש חילונים שחיים על חשבון החברה, אבל מה אפשר לעשות שהסטטיסטיקה מלמדת אותנו שרוב החרדים לא רוצים לעבוד (ולא עובדים) ואילו רוב החילונים כן רוצים לעבוד (וכן עובדים)? אני בכלל לא התחלתי לדבר על השירות הצבאי שהם לא מבצעים.

למעלה