כן, למרות שגם זה בעייתי
השוואה פר תלמיד מראה על תקצוב עודף, מבקר המדינה הראה את זה במספר דוחות. בעצמי ניתחתי את זה בעבר בפורום,
הנה כאן. אני לא טענתי שהם לא משלמים מיסים אלא שהם משלמים הרבה פחות מיסים באופן יחסי. עכשיו, אם הנושא מעניין אותך, אתה לא צריך לשאול אותי אלא אתה יכול לחפש בעצמך. אל תתעצל, הסתכל בעצמך ב
תקציב המדינה ובדוק את הדברים. הפעם אני אעזור לך קצת. את הנזקים מאי השתתפותם בכוח העבודה הראתי כבר. נסתכל על התקציב עצמו (תיכנס ללינק של "הצעת התקציב). הוא כולל 270 מילארד ש"ח. מתוך זה נתחיל להפחית את התקציבים שדיי ברור שהשימוש בהם דיי שווה באוכלוסיה. למשל, סעיף החזר חובות שהוא בגובה 60 מילארד, מן הסתם "משותף" לכולם. רזרבה בגובה 5 מילארד גם היא משותפת. תשלום ריבית ועמלות בגובה 35 מילארד גם הוא משותף. ביטחון בסכום של 42 מילארד. מתוך תקציב ממשל ומנהל, בסכום של 25 מילארד, צריך להשאיר לבדיקה את תקציב המשרד לבטחון פנים (בשל הטענה, שאני לא אכנס בנתיים לבדיקה שלה, לפיה החרדים פחות מבצעים פעילות עבריינית), כלומר סה"כ נשאר לנו סכום של 18 מילארד. סיכום ביניים, הגענו מתוך תקציב של 270 מילארד, לכך ש 160 מילארד משותפים דיי בוודאות. הלאה, משרד החינוך, ללא השכלה גבוהה, 25 מילארד ש"ח (ששם יש כאמור עדיפות דווקא לחרדים, אבל נניח שההקצאה זהה) משרד הבריאות עוד 15 מילארד (שוב, לדעתי החרדים צורכים יותר מאחר והם פחות משתמשים ברפואה פרטית, אבל נניח לצורך העניין שהצריכה זהה). העברות לביטוח לאומי עוברות בעיקר לחרדים (ע"ע משפחות ברוכות ילדים אשר נוגסות חלק גדול מהתקציב) אך מאחר וקצבאות זקנה "פחות" מגיעות למגזר החרדי בשל הרכב הגילאים הנמוך, אני אניח ששוב מדובר בהקצאה זהה, סה"כ 22 מילארד נוספים. לזה צריך להוסיף את משרד הרווחה (ששוב, בגלל שאחוז העניים אצל החרדים גבוה יותר, למעשה הם צורכים יותר) בסכום של 3 מילארד. סיכום חלקי, מתוך אותם 270 מילארד, כבר 225 מילארד משותפים (ודווקא יש בנתיים יתרון בחלוקה לחרדים). לזה נוסיף את תקציב הפיתוח של התחבורה, מים, תיירות ושיכון (ושם דווקא יש העדפה מסורתית לחרדים) וכבר הגענו ל 230 מילארד "משותפים". ביננו, אפשר להעלות הלאה את הסכום המשותף ו/או הנוטה לטובת החרדים אבל זה כבר מיותר. גם אם נניח ששאר 40 המילארד הולכים רק לחילונים וגם אם נניח שה 230 המשותפים אכן משותפים (כאמור, בחינוך, ברווחה ובדברים אחרים יש יתרון בולט לחרדים), אזי מאחר ורק %10 מהאוכלוסיה היא חרדית, הרי אותם 40 מגיעים ל 90%, כלומר, אם "נשווה" את הבסיס נצטרך לחלק ב 9 ונגיע לעודף תקציבי של 4.5 מילארד. שים לב, לקחתי כאן הנחות מאוד מאוד מאוד מאוד מפליגות לטובת החרדים, בפועל המצב הוא כנראה שהחלקם היחסי של החרדים בתקציב גדול מחלקם היחסי של החילונים. עם זאת, גם בהנחות סופר זהירות אלו, הנזק שנגרם מאורך החיים שלהם, עובר להערכתי את עשרת מילארדי השקלים (כפי שחישבתי בהודעה הקודמת), כלומר בהנחות הכי "טובות" מבחינת החרדים, הגענו לנזקים עצומים כל שנה. למען הסר ספק, אותם 4.5 מילארד "עודפים", הם בחישוב בלתי הגיוני בעליל, ראשית מאחר ותקציבים שאנחנו יודעים שיש בהם יתרון לחרדים (למשל תקציבי הרווחה) התייחסתי אליהם כתקציבים שווים ומאחר והנחתי שכל מה שלא רשמתי רק החילונים מקבלים (שזאת כמובן שטות מוחלטת). בפועל אני דיי משוכנע החרדים נוגסים בחלק יותר גדול מ
תקציב המדינה ממה שהם אמורים היו לנגוס בהתאם למספרם באוכלוסיה. אפשר להוכיח את זה, כמו שהוכחתי לגבי החינוך, אבל זה דורש באמת הרבה עבודה מבחינתי, עבודה שאין צורך להשקיע אותה מאחר ובכל מקרה הוכחתי את הטענה הבסיסית שלי, שהיא שצורת החיים החרדית גורמת לנזקים כלכליים אדירים לכלכלת המדינה וזה, כאמור, גם כאשר אני מניח את ההנחות ה"טובות" ביותר האפשריות "לטובת" החרדים.