Grumpy

New member
מה קרה פיתה כבר לא טוב? ../images/Emo13.gif

ויש באגטים בכלל לא ראים בסופר ליד הבית שלי, גם פוקצ'ה ופיתות ואין מאושר ממני עם לחם חדש מלחם ארז, אבל לא בכך עסקינן. פעם אחרונה שבדקתי היו לי אח אחד ואחות אחת וזהו. שאף אחד לא ינכס אותי למשפחה שלו. אני לא אח של אף אחד אחר. אני כן אזרח של מדינת ישראל, אני כן ציוני מודרני (יש דבר כזה), אני כן יהודי אבל לא במונח הדתי (אני חילוני גמור, אתאיסט) אלה במונח העדתי / תרבותי תקראו לזה איך שתקראו לזה. מה שבהחלט הופך אותי לחלק מקונסנזוס גדול יותר. קונסנזוס שבוחר מזה מאה שנה להציב מחוץ לגבולותיו קהילה שלמה שחיה בקרבו, ועל זה אני מלין. כולנו יודעים לדקלם את שיילוק ומוחים דמעה מדי שנה ביום השואה. כולנו זועקים למראה צלב קרס או גילוי אנטישמי אי שם בעולם, וכולנו ללא יוצא מין הכלל ברמה זו או אחרת גזענים כלפי ערבים (גם אני חשבתי שאני לא עד שביצעו עלי מחקר פסיכולוגי שהוכיח לי שגם אני! צר לי על כך ואני עובד על זה אבל בכל זאת חינוך, תרבות וארבע שנות שירות צבאי עושים את שלהם). אין של בעייה לשרת בצבא, אין לי בעייה לעשות מילואים, יתרה מכך נלחמתי כתף אל כתף עם חברי לגדוד, בניהם דרוזים, בדוואים ערבים נוצרים מוסלמים חובשי כיפה ועוד. לא שירתתי עם אף חרדי, בייניש מתנחלת או דתייה, היו ליכודניקים ספורים איתי בגדוד, היו כיפות סרוגות מהמתונים ביותר שהיכרתי, ואותו רוב כביכול שיוצא כנגד הנהנתנים משנקין לא היה ברדיוס קרוב אלי מעולם. אני גר בסמיכות לשנקין, בבניין איתי שני חברים המשרתים את אותם שלושים יום מדי שנה, גם בבתים הסמוכים אני פוגש לעיתים קרובות אנשים על מדים, אומנם שיערנו ארוך ופרוע והעגילים פזורים לעיני כל, אומנם הרובה ביד אחד וסמל השלום דבוק לדיסקית. אין לי בעייה לשרת, אין לי בעייה לתרום, אין לי בעייה שאחרים לא יתרמו - התרגלתי. יש לי בעייה עם אידיאולוגיות ומטרות. יש לי בעייה לשמור על קובץ פורעי חוק בינלאומי ששמו לעצמם למטרה חזון ארץ ישראל שלמה, לא על חשבוני! יש לי בעייה להציב שתי פלוגות לשמור על 40 משפחות בנצרים. ויש לי בעייה שקוראים לי אחי, מי שקורא לי אחי רוצה משהו ממני, נתתי מספיק. יהודי לא מגרש יהודי? לא גירשתי אף אחד, לקחתי אותו אם צריך בכוח והחזרתי אותו לגבול שלו. יהודי אולי לא מגרש יהודי, אבל ישראלי גאה מחזיר מתנלבך פורע באבו אביו.

מקימת האגודה לזכויות האזרח ../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif

פרופסור רות גביזון. אשת פשרות מדיניות. עילוי משפטי בינלאומי ומועמדת מועדפת מטעם שלושה נשיאי ושופטי בית המשפט העליון - בך, לנדוי ושמגר להתמנות להיות שוםטת עליון. "אני מאוכזבת מכך שהשמאל לא הוקיע את אנשי 'גוש שלום' ודומיהם. חשוב להלחם על כך שמדינת ישראל תהיה הוגנת וצודקת ותשמור על זכויות האדם, אבל לדעתה המאבק הזה מאבד מכוחו ומיושרו כאשר לא דורשים מהפלשתינים קצת יותר אחריות על השימוש בכוח בשטחם, על ההתייחסות הכלכלית והחברתית שלהם, ועל מבנה המוסדות שלהם. בשיחות פרטיות גביזון מבקרת קשות את הפתרון של השמאל בדמות מדינה פלשתינית שתהיה 'יודנריין', לצד מדינה ישראלית שבה מוכרות זכויות הערבים לא רק כפרטים אלא גם כקבוצה, תוך כדי התפרקות מן התפקיד של המקום היחיד בעולם שמגן על זכויות היהודים גם כקולקטיב. יציאה מהמבוך הזה אפשרית לדעת גביזון רק עם מנהיגות בעלת שיעור קומה וחזון, שתאחד תחתיה את המרכז הפוליטי וקצת שמאלה וימינה ממנו בנוסחה שתוכל להגן גם על יהודיותה של המדינה וגם על הדמוקרטיה שלה." מדבריה בעבר עולה שהיא מצטערת על כך שיש ניצול של נושא זכויות האדם לשם תעמולה פוליטית בעלת גוון שמאלי, ואף תעמולה המחזקת את הטרור, כשם שהיא מסתייגת מניצול של זכר השואה בצד שכנגד. אחד הדברים שמכעיסים את גביזון בשמאל החילוני היהודי הוא פרשנות השוויון כעיוורון צבעים, כאילו אין כל משמעות להיותו של אדם יהודי או ערבי, דתי או חילוני. היא לא מעניקה תוחלת לעיוורון הצבעים הזה; לדעתה הזהויות הקהילתיות הן החשובות ביותר בחייהם של מרבית האנשים. במצב הנוכחי, האתגר מבחינתה הוא שוויון עם רגישות לייחודן של הקבוצות השונות.

Grumpy

New member
אההה פרופסור רות גביזון

זהו סתמנו פיות הבאנו את דבריה של המלומדת פרופסור רות גביזון, אז מה? כבודה במקומה מונח ויש מעט אנשי אקדמיה ברמתה וגדולתה של פרופסור רות גביזון,ועדיין רחוקים דבריה מהיות תורה מסיני, בל נשכח שגם פרופסור רות גביזון הינה בעלת עמדה פוליטית נחרצת, וכשכזו דבריה מכוונים מטרה, שכן גם פרופסור ליבוביץ ז"ל על אף שמעטים החכמים ממנו בתולדות ישראל, לא זוכה לעדנה בדבר מחשבותיו ודעותיו רק בשל היותו פרופסור. גב' רות גביזון יאצה בזמנו נגד התקשורת והעיתונות כאלו מצאו לנכון לחשוף בפני הציבור את מעלליהם של משפחת שרון לדורותיה השונים, יצאה להגנתו של ליברמן ושאר מרעיו המושחתים, על אז אנני זוכר לה חסד נעורים. יתרה מכך כל אדם המייחס לעצמו את הזכות לעמוד בראשה של אתיקה דמיונית מחד, והוקעת ציבור שני מאידך בעיני פסול הוא. זה דיון חסר פשר ובסיס ההתעמקות הנצחית בדבר חינוכו של האחר, מה הוא עושה או לא עושה לעומת מה אני עושה או לא. אני לא בא לשפוט את הציבור הפלסטינאי באם הוא מקבל או לא ציבור יהודי בחיקו. להזכירך לא הוא זה הכובש, כי אם אני. אני לא מנסה לחנך את ממשלת דרום אפריקה כיצד לנהוג בשחורים ובלבנים בה, ולא את ממשלת סין בדבר אזרחי הונג קונג. לא ביקשתי לשפוט את אוסטרליה בייחסה לפליטים הנזרקים אל חופה מדי יום ומושמים במחנות מעצר ללא משפט במשך חודשים עד גירושם. אני לא כי אני לא הם ואני לא מחנך אף אחד זולת עצמי. בדק בית הוא בראש ובראשונה, השאר משני ולא חשוב. אני כן מחזיק מספר חברים ערבים טובים, ורואה מדי יום את עוגמת הנפש וזעקתם לשוויון, הם היו פה, בין אם נרצה ובין אם לא לפניינו, ואנו יושבים על אדמותיהם לא פחות מאדמותינו, כל קביעה אחרת היא גזענית, אני יודע שאין ליהודים מדינה אחרת, גם להם אין! ואל תספרו לי על מדינות ערב השכנות, זהו ביתם בדיוק כמו שאירופה וארה"ב היא ביתנו. דרישתנו מהם לעבור למדינות אלו, שקולה לדרישתם מאיתנו לחזור לרוסיה, מרוקו, תימן, עירק, פולין ועוד. אן באושיות הדמוקרטיה וזכויות האזרח עסקינן, הרי שהם אזרחים שווי מעלה לכולנו, והשמתה של פרופסור רות גביזון כראש הועדה הינו בבחינת לעג לרש.

kipi benkipod

New member
אני לא אידאליסט גדול אבל

אני גם לא מציג את עצמי כך בניגוד לימין הקיצוני. כל מה שאני רוצה שחיילים של צה"ל לא ייתיבשו 8 שעות ביום בעמדת תצפית בלב מובלעת פלסטינית כדי לשמור על קבוצת מתיישבים כמה מטרים משם. מי שעושה את הבחירה שלו שישמור על עצמו. אם עכשיו אני אחליט שסיני שייכת לי ואקנה בכסף אדמות מבדוואים, האם מדינת ישראל תגבה אותי בהחלטה שלה? אינ אזכה לשמירה צמודה של צה"ל? על אותו משקל, לא נשארים שם וזהו, לא צריך להילחם במתנחלים, פשוט לצאת, אם ירצו שיישארו שם. כל עוד אנחנו מחזירים אותם בכוח לגבולות המדינה אנחנו מראים שהם מייצגים אותנו, הם נשאיר אותם שם כשהם מבינים שעל אחריותם, שיבושם להם, הם לא חלק מממדינת ישראל.

פיקסו3

New member
יש לך כבר תאריך?

אני מתכוון לבריחה מהארץ? קח איתך עוד כמה שמאלנים

למעלה