המכשול האחרון להתנתקות יוסר קרוב

לוודאי אחרי ביצוע ההתנקתקות. עד אז יש מי ששם מקלות בגלגלים, ואפילו זוכה להישגים. אחר כך כולם מסחבקים, וואי וואי איזה יפים אנחנו, מאופקים אנחנו, מלח הארץ אנחנו... והאמת? בסיבוב הזה מתנגדי ההתנתקות נצחו בגדול. נקווה שבסיום ננצח כולנו. כי זו המשמעות האמיתית של ביצוע ההתנתקות.

Dan Chazan

New member
../images/Emo45.gif להפוך מעבר דירה כפוי לאסון

לאומי! אנשים נדרשים לעבור דירה במצבים גרועים בהרבה יום יום ואין שימעים מילה וחצי מילה. אני עברתי דירה הרבה פעמים - זה לא אסון. לאלה שיש להם חממות או עסקים אחרים - זו הזדמנות להתחיל מחדש יותר טוב בעזרתי!

לעבור דירה? קניתי!

בוא נקבל פה הסכמה עקרונית שעל מנת למנוע חיכוכים בין העמים, אנחנו מעבירים את כל היהודים שגרים בקרב אוכלוסיה ערבית לריכוזים יהודיים ואת כל הערבים שחיים בקרב אוכלוסיה יהודית נעביר לריכוזים ערביים. אז יאללה - מתי נעבירים את ערביי יפו, חיפה ועכו לואדי ערה?? רק לעבור דירה, דחילק! מעניין שכל מי שמזלזל זלזול כזה בקשר שבין יהודים לאדמה ולבית שלהם, עומד דום ומצדיע ביראת כבוד אינסופית לקשר שבין הערבי ואדמתו.

Grumpy

New member
בוא לא

ואיך התישבות של שלושים שנה שהיא בקושי דור הופכת קשר בין אדמה ליהודי לקדוש? או בגלל שמופיע פסוק בספר שנכתב הרבה אחרי שההיסטוריה הכתובה שלא לדבר על זו הלא כתובה התחילה, שקובע כביכול את גבולות הארץ בין פרט לחידקל נותן לך לגיטימציה לשימוש בטרמינולוגיה של "גירוש" ו"אדמה יהודית"? תבדיל דין קו ירוק ללא קו ירוק. בין הסכמה בדבר ריבונית חוקית וריבונות צבאית זמנית. בין אזרחי ישראל לתושבי השטחים. ואל תכניס אותי להגדרות דיכוטומיות של יהודים וערבים. לאחרונה כשבדקתי היו פה גם דרוזים נוצרים מוסלמים יהודים שומרונים ועוד. אלו כולם אזרחי מדינה ישראל, וזכותם ע"ב חוקי היסוד שהכנסת ברוב של 97 חברי כנסת חתמה אליהם לחיות ולגור בכל חלק שהוא של הארץ. את מיתולוגית הטרנספר בוא נשאיר בגדר חלומות באספמיה

Dan Chazan

New member
אני אמרתי לעבור דירה.

אתה הוספת עוד אלמנט. לעבור דירה לאיזור מוגבל שהוא נחות בנוסף. איש אינו מגביל את עוברי הדירה היכן יגורו. הם לא עוברים לאיזור שהוא נחות מזה של שאר אזרחי ישראל.

למה נחות?

האם איזור ואדי ערה נחות מאיזור לוד-רמלה? בוא נחשוב רגע ביחד מהי הסיבה שהמתנחלים חייבים לעזוב: הסיבה איננה שזו אדמה ששיכת לאדם פרטי אחר (היא לא, וגם אם יש כמה דונם אדמה ששיכים לאיזה פלסטיני, ניתן היה לפתור את זה בסכומים קטנים בהרבה). מדוע המתנחלים לא יכולים לגור כתושבים יהודים בתוך הרשות הפלסטינית או מדינה פלסטינית לכשזו תקום? הסיבה היא פשוטה: אנחנו יודעים שאם נסיר את ההגנה של צה"ל, הפלסטינים יהרגו את כולם עד האחרון שבהם. מדוע אנחנו לא מאפשרים ליהודים להכנס לעזה או לרמאללה אפילו לביקור קצרצר ולעומת זאת ערבים ישראלים יכולים להסתובב שם ללא חשש? כי הפלסטינים ירתחו כל יהודי שיקלע לידיהם. למה ערבים יכולים לעבור לגור לבטח בשכונה תל אביבית, אבל יהודי שיכנס לגור בכפר ערבי- דמו בראשו? אז ההבדל בין תושבי לוד ורמלה הערבים לתושבי ההתנחלויות הוא בזה שהיהודים לא יעשו שפטים בערבים והערבים יעשו אף יעשו שפטים ביהודים. בוא נשים את הפוליטיקלי-קןרקט בצד ונודה: מאז ומעולם חיי יהודים היו כקליפת השום ללא הגנה צבאית ומאז ומעולם (למעט חריגים ספורים) ערביםלא נזקקו להגנה בסביבה יהודית נניח לרגע שהציבור הישראלי בלוד ורמלה יחליט לעשות שפטים בערבים שם, האם לא יהיה זה סביר ונכון להגן על הערבים שם על ידי "העברת דירה" למקום יותר בטוח - נניח לחריש?

Dan Chazan

New member
ברגע שאתה מגביל את המקומות

שבהם מותר לאנשים לגור בתוך ישראל אתה יוצר אילוצים ךמגבילי את האופציות למשל לתעסוקה, לשרותים ובתי ספר וכו. זה נחות.

אתה יודע מה? קיבלתי

בוא נגרש את ערביי לוד, יפו, רמלה וחיפה וניתן להם להתישב איפה שהם רוצים! מוסכם?

רק במקומות בטוחים

לוד רמלה ויפו הם מקומות מסוכנים לערבים שכן שם הם חשופים להתקפות רצחניות מצד הרוב היהודי במקום

Dan Chazan

New member
אם זו רק בעיה של בטחון אישי

אז למה לא לתת להם להחליט איפא בטוח ואיפא לא? כל עוד מקום זה מותר לכל אזרחי ישראל אי אפשר לאסור אותו על חלקם. כמובן שזכותם של המתנחלים לבקש אזרחות פלשתינית ולהשאר שם כפי שכבר עשה אחד מהם. זו באמת היתה שיטה נאצית. לעצור יהודים כדי להבטיח את שלומם כביכול.

Dan Chazan

New member
כמובן שמדינה דמוקרטית אחראית

על שלומו של כל אזרח באאשר הוא ללא תלות במוצאו.

Dan Chazan

New member
לגבי לקבל אזרחות פלשתינאית

זה בהחלט מקובל עלי נדמה לי שמישהוא כבר עשה את זה והתקבל בברכה. רעיון מעולה.

Grumpy

New member
להפוך מעבר דירה כפוי לאסון לאומי זה

להפוך פיצוי של 50,000 ל 400,000.

kipi benkipod

New member
אחים... הצחקת אותי

אגב, אתה ממש לא אח שלי... כשאני עברתי תאונת דרכים ושכבתי בשיקום לא אתה עזרת לי או תמכת בי בכל צורה שהיא, לא באת ונתת יד, לא התקשרת לנחם אותי, בשבילך הייתי מספר בעוד תאונת דרכים בחדשות וישר חיפשת אם אתה מופיע באחד מהפרעות שאגנתם נגד ממשלת השמאל בזמנו... אז אל תקרא לנו אחים שלך, טוב? אם ה"אחים" שלך כל כך חשובים לך, לך תתרום בשכונות מצוקה או תישב את הנגב. אני באמת לא עושה את זה אבל אני לא קורא לעצמי אידאליסט או אוהב המולדת, אכפת לי רק מהחיים שלי וזהו.

Grumpy

New member
נו יופי פעם שלישית גלידה

כבר פרסמנו את המניפסט הזה בכל פורום אפשרי התפוז, פורום הוא דיון! ולא פרסומת. את היכולת לבצע copy paste כולנו מכירים, בו תגיב גם על התשובות שאתה מקבל. ולא, לא יותר כיף שם מפסטיבל שאנטי, וקראנו ת הפרסומים היום בבוקר על מסיבות ההתהוללות והשכרות. תמכור את סיפורי השיבריה והטוריה, הקוקו והסראפן לאלו שלא שירתו בתנחליות וראו את כמות הסקס והסמים שבני הנוער צורכים בהן. כן כן הבנתי אתם מלח הארץ ואנחנו התועבה, תועבה שממנת אותכם כבר שלושים שנה. טוב לי בעמק הסיליקון שלי לא טוב לי שעברתי שש דירות ומצבים כלכלים לא קלים להגיע לשם, לא טוב לי שלא קיבלתי שום פיצוי ממשלתי על זה, לא טוב לי שקיבלתו כשלוש מאות שקלים לחודש במשך שלוש שנים בשביל להגן על פרזיטים כמוך, לא טוב לי שהייתי צריך לקרוע את התחת כל מהלך הלימודים האונברסיטאים ולהקרא תמיד לפני תקופת מבחנים לשלושים יום שוב לשמור על פרזיטים כמוך. לא טוב לי שכרגע אני יושב בעבודה ומקדיש את הפסקות הקפה שלי לענות לך, בזמן שלך יש באורך פלא מספיק זמן פנוי לא לעבוד!!!! ולצעוד ברחבי ישראל, תסביר לי בהזדמנות מאיפה הכסף, ואני אראה לך את החור בארנק שאתה גורם לי. אז כך את המניפסטים שלך ודחוף אותם אתה יודע בדיוק לאן. כי לי נמאס, אני לא מגרש אותך משום מקום, אני לא עוקר אותך, אבל אני כן מוכן לבעוט אותך החוצה, כי פקעה סבלנותי, הרוב במדינה הדמוקרטית הזו דיבר, צר לי אבל תורך לשלם את המחיר, והוא הרבה יותר מנוך מזה שאנחנו שילמנו ומשלמים עד היום.

גם בגין, כשהחזיר את כל סיני

חבר לימין, הוא ויורשיו אחריו, כדי שבזה יגמר העניין... אז חברו.אף ששרון נוהג כאילו על פיו ישק דבר, חיים פה שני עמים, ובשניהם מחנה מתון גדול ששואף להגיע לשלום אמת. ההתנתקות, על כל פגמיה ופגמי מולידיה, היא בהחלט צעד ראשון לסיום הכיבוש ועליה על דרך השלום. אם לא שרון, יהיו אחרים שימשיכו, משמאל ואפילו מימין.

kipi benkipod

New member
מפחד? לא ממש...

אני מסכים עם הראיה הכוללת שנכתבה כאן לגבי העתיד שיותר חשוב לבנות אותו בדמות מעברים חופשים, שיפור כלכלה תשתיות וחינוך ברשות הפלסטינית. אבל אני רוצה להיות אינטרנסנט ולא אידאליסט, אני רוצה לחיות בשקט ואם לעזוב את עזה ולשמור על מדינת ישראל מבחוץ יעזור לזה אז אני בעד. ברור שכדאי להמשיך בתהליך הבראה כדי שהשקט הזה יישמר. כצעד ראשון לקראת הסדר כלשהו עם הפלסטינים זה צעד חכם בהחלט לא משנה מי היוזם או מאילו סיבות. השטח עדיין לא נקי מספיק כדי שנתחיל בתהליך הבראה, זה חייב להעשות בצעדים קטנים, לשחרר לרשות שטחים כדי לתת להם רצף טריטוראלי לפחות בכל רצועה, להפחית מהצפיפות, למנוע את חלוקת הכספים בצורה ישירה לפלסטינים אלא לתת את המענק בעזרה בפיתוח הרשות. להתחיל לתת להם הרגשה של בני אדם, להרגיל את הציבור משני הצדדים ואז להתחיל לפעול בכל הכוח למען העתיד של שתי המדינות.

למעלה