אשרת

New member
חבל שאותם כתומיסטים

שוכחים שבסופו של דבר מי שמשלם את מחיר הסרבנות , זה אותו חייל בודד, ושוכחים שגם איש לא אוהב שמנסים לעשות עליו מניפולציות רגשיות ומנצלים את המצב הזה.

בואו נזכור את התקדים

מי שנתן את ההכשר לסרבנות זה השמאל, עם המודעות הענקיות (שמומנו על ציונים דגולים, מן הסתם) שהתנוססו על שלטי חוצות וקראו לחיילים לסרב לשרת בצבא. כמה שזכור לי מר"ץ אמנם לא תמכה בסרבנות הזו, אבל גם לא התנגדה לה.

אשרת

New member
כמה מפתיע.

לא ציפתי ממך לתשובה אחרת חוץ מאשר לגולל את הכדור שוב פעם לכיוון השמאל. יופי, אז לשמאל יש *** גדול יותר! וואו. תשובה ראויה לחלוטין, רמת השרון. לפעמים נורא כואב לאנשים להגיד - שכן , גם בימין יש סרבנים, גם בימין יש אנשים אשר שמים את הרבנים שלהם מעל החוק, את האידיאלוגיה שלהם מעל החוק, וגם אותם צריך לזרוק לכלא בגין סרבנות כמו שעשו לשמאל, אבל לא- הצד הימני חושב שזה בסדר, משום שזה תואם את האידיאלוגיה שלהם, נכון, רמת השרון?! את סרבני הימין ןואת סרבני השמאל צריך להפגיש במקום אחד - בכלא. זאת דעתי, ודעתך?

מסלינה

New member
כל הסרבנים מכל צד מקומם בכלא

אבל אשמת השמאל היא שהם הכשירו את הקרקע, נתנו לגיטימציה לסירוב, והכניסו את האופציה ככלי נוסף להשלטת דעות על הרוב. בעצם מי שאשם על באמת זה הרוב השפוי שלא הגן על הדמוקרטיה כשהסכנה רק התחילה. עכשיו, כשההפקרות כבר קיימת כעובדה, הרבה יותר קשה להשטלת עליה.

אשרת

New member
תגובה.

אני חושבת שבשלב זה לאף אחד מן הצדדים אין מה לדבר על סרבנות, אני לא חושבת שיש איש דת מהצד המשאלי אשר מעודד בצורה עקבית את תלמדיו לסרבנות, כמו שהרבנים בישיבות ההסדר עושים.

מסלינה

New member
אין שמאלנים המעודדים סרבנות????

אז מה אם הם לא רבנים? האם את רוצה לחוקק חוקים שונים לרבנים ולאנשים שאינם רבנים? כל הקטע עם הסרבנות, המרי האזרחי ואי ציות לחוקי המדינה התחילו בשמאל, והימין הולך בדרך שהשמאל הקיצוני סלל להם. אגב, אחת הטענות כנגד הסרבנות השמאלנית לפני שהימין העתיק מהם היתה שאז לא תהיה לכם לגיטימציה למנוע סרבנות מהצד השני אם יהיה צורך לפנות התנחלויות. ממש ככה! אבל השמאל לא מוצא שום סתירה בכך, ובחר להעמיד בראש אחת ההפגנות כנגד הסרבנות את מר ספקטור, ה"טייס" הסרבן! הרי שהכל ברור: לנו מותר לסרב כי אנחנו צודקים ולכם אסור לסרב כי אתם טועים, דמוקרטיה ורצון העם אינו קריטריון בכלל. ואני חוזרת על דברי: האשם האמיתי זה לא השמאל הקיצוני, אלה המרכז ומוסדות המדינה, שלא הוציאו את הורסי הדמוקרטיה האלה אל מחוץ לויכוח ופסלו אותם על הסף.

אשרת

New member
ברור שיש!!

באמת? מתי השמאל חסם כבישים? מתי השמאל שפך שמן על הכביש? נהפוך הוא, אם יש משהו לשמאל ללמוד מהימין זה איך מוצאים אנשים מתוך האדישות שלהם להפגנות חוקיות! את מודעת לזה שישיבות ההסדר כפופים למשרד הבטחון ויש להם הסדר מיוחד עם צה"ל, כאלו אז הרבנים גם מעודדים סרבנות, כלומר שהחיילים יחליטו מה הן ומה לא , וגם להנות!! מאותו הסדר? כלומר, לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה?! יקירתי, תקראתי את ההודעה שלי - כתבתי בצורה הכי מפורשת - הסרבנים של שני הצדדים צריכים להפגש במקום אחד- בכלא, ושיחליפו שם חוויות :), לאף אחד מן הצדדים אין את הזכות לבחור איזו פקודה למלא ואיזו לא. אבל בעוד שמרבית השמאל גינה את תופעת הסרבנות, לפחות המשאל הציוני שאליו אני משתייכת, ואני עצמי מאחלת לאותם סרבנים להרקב שם, אני מחכה לראות מתי אנשי הימין , כמו רמת השרון, יגנה זאת, ולא יגלגל את הדבר הזה לצד השני. וגם לא ברור לי מתי חבר כנסת ממפלגות השמאל הציוני קראו למרי אזרחי , לאי תשלום מיסים וכלל לא להשמע לחוקים, כמו חבר הכנסת אלדד שכמה אירוני, הוא יו"ר ועדת האתיקה של הכנסת. אוי לנו, שאלו נבחרנו.

בהחלט לא

אני חושב שצריך להעניש סרבנים וצריך גם להעניש את מי שמעודד סרבנות שכן זו הסתה לדבר עבירה וזו עבירה לכל דבר. היו צריכים להביא למשפט את המסיתים לסרבנות של השמאל ולהכניס להם וכנ"ל גם עם המסיתים לעברינות מימין. אבל מצפונו של איש שמאל אינו שווה יותר ממצפונו של איש ימין ומי שגר בבית זכוכית - שלא ישליך אבנים!

אשרת

New member
אני! יוצאת נגד תופעת הסרבנות

אתה מכיר את הדעות שלי לא מהיום ולא מאתמול ואני לא חושבת שאני גרה בבית זכוכית, רמת השרון.

אשרתי, לא התיחסתי אלייך

את מה שכתבתי כתבתי כלפי אלו שזעמו על זה שמרץ לא מתיצבת לצד הסרבנים משמאל אבל יוצאים בשצף קצף נגד הסרבנות מימין. אני,כתומך שינוי (אולי לשעבר, תלוי מה תהיה עמדתה בנושא חילופי שטחים) רואה את שני סוגי הסרבנות בחומרה

פשוט התעללות, מבחינתי אלימות לכל

דבר, אם אני הייתי שם אני בתוקף הודף אותם לא הייתי רוצה שידברו איתי, שלא יחבקו אותי, שלא יאהבו אותי ושלא יקללו אותי, זה מספיק קשה גם ככה (זה לא כיף לאף שוטר או חייל!), פשוט כמו קרציות של כלב, לא מפסיקים להציק, למצוץ את ההדם, הם, זה לא סוף העולם של המתנחלים, לעומת זאת, לדפוק את המוח של אדם שמבצע הנחייה מגבוהה, הנחיה שבאה מהממשלה, מהכנסת, אושרה שוב ושוב ושוב, אושרה על ידי בית המשפט העליון ובאים האנשים האלה ומנסים לגרום לאנרכיה במדינה, אם החוק הזה שעבר לא יתבצע אז שום חוק לא יתבצע יותר, שום חוק!, מוסדות השלטון והאכיפה יהיו ללא רלוונטיות כלשהי. אבל מה כל מה שהם חושבים זה "אני אני והבית שלי, ארץ ישראל שלי..." אתם יעודים מה היא גם שלי, והמדינה חשובה מהארץ, ללא מדינה אין ארץ.

אשרת

New member
די התפלאתי על ההודעה שלך, כי

בדרך כלל אתה לא מתבטא כך. אני בהחלט יכולה להזדהות איתך עם הרגשת הגועל. :(

על מה ההתרגשות

המתנגדים עושים הרבה רוח בעיקר בשביל ההסטוריה, בתקווה שישאירו כזה רושם שאף אחד לא יעז יותר לחשוב על נסיגה או ויתור על שטחים. מי זוכר היום את מפוני ימית חוץ מ...מפוני ימית? לא שאין בכלל סכנות. הסכנה העקרית היא שיש מהמתנחלים לא מעטים שמחפשים את ההרוג הראשון. מבחינתם זה יכול ואולי אפילו רצוי שיהיה 'מכוחותיהם'. אם יההרג בשעת הפינוי ע"י הצבא - מה טוב! שוב תהיה סיבה 'למלחמת קודש' (קוראים לזה ג'יהאד(?).

אולי כי מקמת אותי במחנה הימין

אני לא בימין ולא בשמאל, אני חש גטעל מכל תפןעה קיצוניצ משיחית או אנטי ציונית, מבחינתי קיצוניות היא קיצוניות, מכל צד.

למעלה