moshel

New member
תיזכורת לגבי ערב ההקרנות בסינמטק

שלום לכולם להזכירכם מרתון הקרנות רוק מתקדם ענק ביום חמישי הזה 6.5.04 בסינמטק תל אביב נשארו לנו עוד 20 כרטיסים בלבד אז כל מי שחושב שהוא מגיע לערב זה שיכנס כבר עכשו לאתר שלי לשריין לו מקום.

moshel

New member
מרתון פינק פלויד ענק בסינמטק

ב18.6.04 יום שישי שעה 24:00 אני אקיים מרתון פינק פלויד ענק בסנימטק תל אביב המרתון יתרכז רק בתקופה הראשונה של הלהקה מ 1966 עד 1973 כולל dark side of the moon ויכלול חומרים נדירים ביותר שמעולם לא הוקרנו בישראל ראיונות קליפים והופעות כולל סיד בארט כל החומרים הם מהאוסף הפרטי שלי ושל אסף כרמלי אורך המרתון יותר מארבע שעות פרטים נוספים במהלך החודש באתר שלי שיעודכן בסוף השבוע

moshel

New member
מתי מגיעים לחיפה תשובה

ראי ערב פינק פלויד יתקים רק בעוד חודש ושבוע אם תתחילי מעכשו ללכת ברגל אני בטוח שתגיעי בזמן:)) טוב סתם אני מתלוצץ בעקרון אני עובד עם סנימטק תל אביב עד כמה שידוע לי בסינמטק חיפה יש ערבי רוק שנקראים רוקולנוע בהנחית יורם מארק-רייך מצורף לך קישור לאתר היפה שלו http://www.sugar-n-spicy.com/killer/ תבררי מה קורה בערבים אילו moshel

Another Girl

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo39.gif אגב מושל

היית במופע של ה-MMT במחווה ל-"Abbey Road" ב"בארבי" בתל-אביב?
נדמה לי שהם הודו לך בסוף...

moshel

New member
הם הודו לי כי

אני הייתי זה שתיקלט לפני המופע כשעה :) ואני מקווה שאהבת את התיקלוט שלי

Another Girl

New member
בוודאי, אני ו-4 חברי פורום נוספים

(שלי) פלוס כמה מקורבים אלינו,שישבנו ממש מולם התענגנו על המוסיקה שלפני... כמעט לא רצינו שההופעה עצמה תתחיל
תענוג.

Chocoholic

New member
18.6?

פינק פלויד ?? ביום הולדת של פול מקרטני ?!
בין חצות לארבע בבוקר ? נו טוב, מה לא עושים בשביל סיד... מספיק להיות פולני.

../images/Emo23.gif מירי בוהדנה מעבר לפינה

כוכבת הטלוויזיה מירי בוהדנה, המשחקת בדרמה היומית "אהבה מעבר לפינה", מגיעה הערב ב-20:00 לפורום התוכנית, לענות לשאלותיכם Live . האירוח ישודר ב- blogtv ****************************
תפוז למען הקהילה: גיא בן מיכל, תינוק בן 9 חודשים עדיין מאושפז בבית החולים לאחר שאכל רמדיה צמחית. את/ה יכול/ה לעזור לנו להציל את חייו. אנחנו לא מבקשים תרומת מח עצם וגם לא כסף, אנחנו מבקשים שתקראו מזמור תהילים אחד (מזמור כ') ושתפיצו את המייל הזה לכל המכותבים שלכם. גם אם אתם לא מאמינים, אנחנו כן, אז טובה קטנה שלא גוזלת מכם כלום ומצילה את התינוק ואתם שותפים. לרפואת גיא בן מיכל תהילים פרק כ לַמְנַצֵּחַ, מִזְמוֹר לְדָוִד. יַעַנְךָ יְהוָה, בְּיוֹם צָרָה; יְשַׂגֶּבְךָ, שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב. יִשְׁלַח-עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ; וּמִצִּיּוֹן, יִסְעָדֶךָּ. יִזְכֹּר כָּל-מִנְחֹתֶךָ; וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה . יִתֶּן-לְךָ כִלְבָבֶךָ; וְכָל-עֲצָתְךָ יְמַלֵּא. נְרַנְּנָה, בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם-אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּל ; יְמַלֵּא יְהוָה, כָּל-מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ. עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה, מְשִׁיחוֹ: יַעֲנֵהוּ, מִ שְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת, יֵשַׁע יְמִינוֹ. אֵלֶּה בָרֶכֶב, וְאֵלֶּה בַסּוּסִים; וַאֲנַחְנוּ, בְּשֵׁם-יְהוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר. הֵמָּה, כָּרְעוּ וְנָפָלוּ; וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ, וַנִּתְעוֹדָד. יְהוָה הוֹשִׁיעָה: הַמֶּלֶךְ, יַעֲנֵנוּ בְיוֹם-קָרְאֵנוּ ...

Boo9ie

New member
תופסת טרמפ ../images/Emo73.gif או אולי ב../images/Emo160.gif?

איזה שירים יש עם דגש על קלידים?

noosh

New member
הרבה

Let It Be, למשל אלטון ג'ון - Goodbye Yellow Brick Toad, למשל.. וכמובן שיש לו עוד הרבה בסוף של Layla יש קלידים... הדלתות - The Crystal Ship, Light My Fire, Roadhouse Blues ובכלל כל שיר שלהם כמעט... ולטורי איימוס יש קלידים בכל שיר, אם בא לך משהו שונה
זה מה שעולה לי לראש כרגע, בשליפה ראשונה

Boo9ie

New member
יאללה זרקי המלצות על טורי ../images/Emo13.gif

(אבל עם דגש על קלידים)

noosh

New member
אווו טורי ../images/Emo99.gif

אוקיי.. נתחיל:
Silent All These Years Happy Phantom Mother ובכלל כל שיר מהאלבום Little Earthquakes Spark Pretty Good Year Hey, Jupiter ואני לא ארשום כאן את כל השירים שלה, למרות שאני ממש מתפתה
בעקרון טורי עושה מלא קאברים - אז הנה מספר דוגמאות: Thank You של זפ Daniel של אלטון ג'ון Time של טום וואייטס Angie של הסטונס A Case of You של ג'וני מיטשל ויש עוד הרבה.. את יכולה להעזר באתר הזה אם את רוצה למצוא עוד שירים שלה, או קאברים וזו רשימה מאוד, מאוד מצומצמת....

OzzzzzY

New member
...

טורי אמוס באמת עשתה הרבה קאברים , לדעתי מדובר במחלה... היא עשתה קאברים כמעט לכל אמן מפורסם אפשרי ,וזה ממש גובל בחוצפה (היא עשתה קאבר אפילו לסלייר , ואני סבור שזאת לא הייתה מחווה)...זה טריק מסחרי זול שרק מוריד מהערך שלה כיוצרת... זה בסדר לעשות קאברים (אפילו הגדולים ביותר עשו) , אבל לא כ"כ הרבה , ושימו לב שאלה גם שירים מאוד מפורסמים... רשימת הקאברים שטורי אמוס עשתה. וקבלו בהזדמנות זו גם את רשימת הקאברים שאמנים עשו לביטלס...זה פשוט לא יאומן כמה קאברים עשו להם , ואני בטוח שיש עוד שלא מופיעים ברשימה...

noosh

New member
מוריד מהערך שלה כיוצרת?

אם טורי הייתה עושה קאברים לשירים שנשמעים כמו השיר - מן הסתם לא בדיוק כמו השיר, אבל בסגנון - אז ניחא, הייתי מסכימה אבל מה שאני אוהבת בקאברים שלה, ומה שהופך אותה ליוצרת מעולה לדעתי, זו העובדה שהיא לא עושה את זה. להפך - הקאברים של טורי הם בסגנון האישי שלה. היא לוקחת שיר ולא מנסה להציג אותו כמו שהיוצר המקורי הציג אותו, היא לא מנסה להשאר נאמנה למקור... היא משנה את השיר, נותנת לו אינטרפטציה אישית ושונה לגמרי ותוך כדי כך משנה גם את המשמעות שלו דווקא סלייר זו הדוגמא הכי טובה - שמעתי את הביצוע שלה, ואז את הביצוע של סלייר, ולא האמנתי שזה אותו שיר. השירים שונים לגמרי. ככה היא דווקא מרחיקה את עצמה מקהל המעריצים של הלהקה או השיר המקורי (נו, באמת, אתה חושב שמעריצי נירוונה יאהבו את הקאבר שהיא עשתה ל-Smeels Like Teen Spirit?), ואין כאן שום טריק שיווקי. חוצמזה, זו לא חוצפה לדעתי, אני בטוחה שיש לה אישור מכל אמן שהיא עושה לו קאבר

דווקא השיווקיות ניכרת

אני אישית שמעתי עליה דרך הקאוורים...וספק אם הייתי שומע עליה ללא הקאוורים...ואחות של חבר שאוהבת מוזיקה בסגנון שלה השמיעה לי עוד עשרות זמרות שחלקן עולות עליה- אך לחא זכו לפרסום, הבה בגלל שלא כיסו שיר ידוע... מעריץ שרוף של נירוונה יתעניין בקאבר שלה לאיזה שיר זניח מהאלבום הראשון, לא לשיר הכי ידוע של הלהקה...העובדה שהיא חידשה אותו גרמה לעניין אצל כאלו שמכירים את השיר אך לא בהכרח פריקים של גרנג'...אהבו את הפסנתר, הורידו עוד קצת, אהבו, וקנו דיסקים...

OzzzzzY

New member
...

נגעת בדיוק בנקודה שבגללה אני חושב שזה טריק: למה היא בכלל צריכה לקחת טקסט של אמן מסויים ולהפוך אותו לשיר בסגנון האישי שלה...למה לא להשתמש בטקסט מקורי שלה?! , מה רע בלהשתמש בחומר מקורי?! קאברים בתחילת הדרך זה דבר מקובל שלהקות רבות עושות , אבל היא פועלת יותר מעשר שנים ועדיין עושה קאברים... היא לקחה טקסט של להקה שסוגדת לשטן , ושרה על רצח , אלימות , מאגיה שחורה ואפילו יש להם שיר על יוזף מנגלה...ואני בטוח שזה לא נעשה מתוך הזדהות עם הטקסט , אלא במטרה למשוך תשמות לב... דבר שני , אני בטוח שהיא לא הכירה את השיר הזה לפני כן (המפיקים דאגו להכיר לה אותו) , אז כמובן שהקאבר הזה הוא לא מחווה ללהקה...לעומת זאת להקות כמו הביטלס והסטונס עשו קאברים לאמני הרוק אנד רוק שהם גדלו עליהם , ולכן אני סבור שזאת מחווה (למרות שגם זה טריק מסחרי) , אבל טורי אמוס לא גדלה על סלייר , ומעולם לא שמעה אלבום שלהם!!! ואין לי שום דבר נגד קאברים , אפילו הגדולים מכולם עשו קאברים , וגם הם השתמשו בזה בתחילת דרכם כדי למשוך תשומת לב, והם גם הוכיחו שזה יכול להיות דבר מעניין ומהנה (כמו שעשו למשל לד זפלין ודיפ פרפל)... אבל היא פשוט הגזימה עם הכמות של קאברים, היא פועלת מספיק זמן ואני בטוח שיש לה קהל מאזינים מספיק גדול שיקנה את האלבומים שלה מבלי הקאברים שבעזרתם היא תמשוך תשומת לב...

noosh

New member
אוקיי, סמפר דברים:

לטורי יש המון, המון, המון חומר מקורי... באלבומים שלה יש רק חומר מקורי, אין קאברים. את הקאברים שלה היא עושה (בד"כ) בהופעות חיות,יש לה אלבום אחד שמוקדש לקאברים (כמו שיש להרבה אמנים אחרים), וזהו תראה, אני לא ממש בקיאה בהעדפות המוזיקליות שלה, אבל אני יודעת, למשל, שבגיל 11 רוברט פלאנט היה הזמר שהיא העריצה, והחלום שלה היה לשיר איתו (מה שהתגשם ב-Down By The Seaside), וזו הסיבה, אני משערת, שיש לה קאברים למספר שירים של לד זפ לכן אני גם משערת שהיא הקשיבה לסטונס ולא עשתה להם קאבר כי"המפיקים שלה אמרו לה". כמו שאמרתי - הקאברים שלה מבוצעים רוב רובם בזמן ההופעות, ככה שאני בספק אם זה מה שגורם לאנשים לקנות אלבומים שלה (שם הם לא מופיעים)

למעלה