OzzzzzY

New member
חחח...

היא שלחה את ההודעה הזאת בתגובה להודעה שלי.... אבל בואו נסיים את הדיון הזה פה...זה מסוג הדיונים שלא יגמרו בחיים...

אוי, באמת...

למרות שההיתי מאוד שמח בשבילך אם היית מכיר את טורי איימוס באופן אישי, אבל אני מניח שאתה לא. ואם אתה לא - איך אתה בכלל מעז לכתוב בכזה בטחון שהיא "מעולם לא שמעה אלבום שלהם!!!" ?!?!?! אני לא סוגד לשטן, אבל גם אני מכיר שירים של סלייר, ותהיה בטוח שלאמנית עם כל-כך הרבה מודעות עצמית, שמפגינה בכל אלבום התפתחות מוזיקלית, יש לא פחות ידע בתחום מלך. היא לא אייל גולן שיושב בבית ושומע את הדיסקים של עצמו. למה אתה חושב שמישהי שיותר מעשר שנים עושה את כל מה שקשור למוזיקה שלה, וקוצרת הצלחה וביקורות טובות, צריכה לההקשיב למפיקים שלה, כדבריך, כדי לעשות קאבר כזה או אחר?! מאיפה אתה מביא את הטיעונים הללו? היא מעולם לא אמרה שהיא עושה קאברים כדי לעשות מחוות למבצעים המקוריים, בניגוד להרבה אחרים. כשהיא עשתה את "סטריינג' ליטל גרילז", אלבום הקאברים שלה - הוא היה בעל נושא (שירי אהבה לנשים, שנכתבו ובוצעו ע"י גברים). בלי שום קשר למחווה. אלבום קאברים הוא פרוייקט אמצע קריירה מאוד מוכר וזה מהלך נפוץ. מה - לא יכול להיות שהתחשק לה לשיר שירים שלא היא כתבה? מה, אסור לה להפוך עור של שיר ולבצע אותו כפי שנפשה האמנותית אומרת לה לעשות? ומה זו השטות הזו של "מה הבעיה שלה לעשות מוזקיה מקורית?"
כ-ל מה שהיא עושה הוא שלה ורק שלה. ומה, אין מליוני אמנים אחרים שמבצעים שירים שכותבים להם אנשים אחרים?! האם זה מוריד מערכם כמבצעים?! ושוב - זה אל שהיא שרית חדד שעושה רק דברים שאחרים כותבים לה - את כ-ל ההצלחה שלה היא קצרה ע"י שירים שהיא כתבה והיא הלחינה!!! בהופעות, כשאמן עושה קאבר לא צפויי לשיר מוכר, ונותן לו פירוש משלו, זה אחד הדברים הכי כפיים שאפשר לחוות כצופה. היא עושה את זה הרבה (באישור - תמיד באישור), וזה תפס תאוצה, במקביל לאלבום הקאברים שלה. זה שאתה יכול למצוא את זה באינטרנט - לא מוכיח שום טיעון שלך (שהיא עושה את זה כי הפמיקים אמרו לה, או שהיא מעולם לא שמעה סלייר). וזהו!

OzzzzzY

New member
אוי , באמת...

נראה לך שהיא ניגשה לחנות תקליטים , ושלפה משם אלבום של סלייר מרצונה האישי ומחיבתה הרבה לת'ראש-מטאל ולגראולינג?! נראה לך שאם וכאשר היא שמעה אלבום של סלייר היא התלהבה , ופתחה בריקוד פוגו סוער עם הסובבים לה?! אני מניח שלא , כי אם היא הייתה אוהבת סלייר אז זה היה משפיע על המוזיקה שלה... הקאבר הזה נעשה במטרה לסחוט מחמאות מצד התקשורת , מחמאות כמו "וואו , היא באמת מוכשרת אם היא הצליחה להפוך שיר כזה אגרסיבי לשיר כזה עדין ומרגש"... יש הבדל גדול בין לבצע חומר לא מקורי מוכר (קאבר) , לבין לבצע חומר לא מקורי ולא מוכר (שנכתב ע"י תמלילן או ע"י מישהו אחר...) אפשר להגיד שלמי שמוציא אלבום שבו יש קאבר מסויים , יש ייתרון מסויים על-פני אמן שמוציא אלבום שבו כל החומר מקורי , או שיש בו חומר לא מקורי וגם לא מוכר שנכתב ע"י תמלילן...וזה ברור למה... כל זה בהנחה ששני האמנים נמצאים בערך באותה רמת פופולאריות... ונראה לי שחלק פה לא הבינו אותי נכון: זה לא שאני מזלזל בה כאמנית או כיוצרת , הרבה מאוד אנשים מעריכים אותה כיוצרת , פשוט לדעתי אמן במעמד שלה צריך להוציא פחות קאברים , ויותר חומר מקורי... וזהו!

noosh

New member
אבל זו הנקודה

היא לא מוציאה קאברים - בכלל היא הוציאה אלבום אחד, וזהו, לא תמצא יותר שום קאבר שלה בשום אלבום או סינגל שהיא אי פעם הוציאה, חותץ מ-Strange Little Girls אני לא שמעתי את התקשורת מדברת עליה כמעט, בטח שלא על הקאבר לסלייר. תתפלא, אבל בתחילת דרכה הייתה לטורי להקה שהייתה על גבול הרוק הכבד והפּאנק.. אז אני מניחה שיש לה ידע בנושא..

OzzzzzY

New member
כל דבר של ELP...

האגו של אמרסון ממש לא נתן לו להיות לא בולט בלהקה...

HelterSkelter1

New member
משהו אחד אני חושב שלא הבנת

אני לא מתכוון להתחיל ויכוח בעניין, ואני גם לא מתכוון להגן על מר. אמרסון. אני רק אגיד שלהקה שהיא טריו של קלידים-באס-תופים והקלידים לא בולטים אצלה ככלי מוביל, אז היא בבעייה רצינית. אמרסון אומנם היה הבולט אבל לייק ופאלמר לא שתקו ועמדו בצד, בו נגיד ככה. עם כל הכבוד, חטיבת קצת לא יכולה להחזיק לבד להקה. זה כמו שלא היית מצפה שאריק קלפטון לא יהיה הנגן המוביל שעליו מתבססת בעצם המוסיקה והמלודיה\ליווי, בלהקה כמו Cream, או שקית' ג'ארט לא יהיה הנגן שרוב תשומת הלב מופנית אליו בטריו שלו (פסנתר-קונטרבאס-תופים), ויש עוד הרבה דוגמאות.

OzzzzzY

New member
מסכים איתך בכל מילה...

זה ידוע שבטריו מהסוג של ELP הקלידים אמורים להיות בולטים , והם אכן הכי בולטים... אבל רשמתי את מה שרשמתי בהודעה הקודמת , כי זה זכור לי מאחד המאמרים של אורי ברייטמן על ELP...זה הכל

ganooov

New member
יש יותר מדי ../images/Emo3.gif. ../images/Emo13.gif

The trial מהחומה הוא הדוגמה שאני הכי אוהב
.

pasteran

New member
שתי להקות שקופצות

מסוף שנות הששים. שתי להקות רוק מתקדם מוקדם העסיקו שני קלידנים במשרה ראשית - פרוקול הארום וrare bird. לשניהם יש להיט רומנטי גדול - גון יותר בהיר מחיוורון הפסוודו-באךי וסימפטיה הפסוודו-לא יודע בהתאמה. מצד שני יש לשתיהם אפוס של חצי תקליט מומלצים - in twas משהו וas your mind blows או משהו. אני ממש עייף כי עבדתי בלילה ואני לא יכול לישון בגלל שהמנקה מנקה את החדר שלי.

giloni

New member
אתה חמוד...בוא אעזור לך

In Held t'was in I של פרוקול הארום מהאלבום Shine on Brightly ו As youe mind flies by מאלבום הנושא את אותו שם. אגב, השנייה הרבה יותר מוצלחת לטעמי... יקי

pasteran

New member
כן זה זה. תודה../images/Emo99.gif

אני באמת חמוד, נכון???????? לי דווקא יש חיבה מיוחדת לקטע של פרוקול. דווקא הכרתי אותו לראשונה כשיר של טראנסאטלנטיק. ואז ככשמעתי את shine on זה הפליא אותי מאוד מאוד לשמוע את הסיפור המשעשע על הנזיר הבודהיסטי. אמ"ג נפתח בבהילות ונפתרה התעלומה. בכלל פרוקול הארום חביבים עליי עד מאוד. לא שציפור נדירה צריכה להתבייש מאחור.

מקלידים עם דגש

אני מניח שמי שמחפש שירים עם דומיננטיות של קלידים צריך לתור אחר הקלידנים הגדולים בלהקות הרוק החשובות. הנה כמה הצעות לפתיחה. קנזס - החצי השני של LEFTOVERTURE מלא דוגמאות משובחות לקלידים מצוינים של סטיב וולש, דוגמת Cheyenne Anthem. גם באלבומם הבא יש דגש ניכר על קלידים - כמו בשיר הנושא Point of Know Return. ג'נסיס - FIRTH ON FIFTH - אחד משני הקטעים המרכזיים של "מוכרים את אנגלים בלירה" עם טוני בנקס על הקלידים. קלאסיקה אמיתית. הלהקה (THE BAND) - נסמכה על שני קלידנים אדירים (ריצרד מניואל וגארת' הדסון) כל האלבום הראשון - MUSIC FROM BIG PINK, וגם האלבום השני THE BAND. דוגמאות יש שם רבות, המוצלחת ביותר היא אולי We Can Talk. DEEP PURPLE - מתהדרים בג'ון לורד מגדולי הקלידנים של הרוק. שנגיד LAZY?! הדלתות - שנסמכו על מזריק האשף. כל האלבום MORRISON HOTEL מלא בקלידים ובאוירת פסנתר בארים. אלטון ג'ון - כל דבר שלו. אולי לפתיחה עם בני והג'טס מדרך האבנים הצהובות, ואולי מאותו אלבום את "הלוויה לחבר"? לינרד סקינרד - עם הקלידן ביל פאואל וקטע הפסנתר הפותח את FREEBIRD האחים אולמן עם גרג אולמן על הקלידים, שמצליח בים הכישרון של הגיטרה לבלוט בזכות קולו החם, אבל גם בנגינה מצוינת. רנדי ניומן - כל דבר. (ואם אף אחד לא שם לב - אז גם בילי ג'ואל הולך) ריי צ'ארלס - מלך! Hallelujah I Love Her So (בפתיחה) וג'ורג'יה במחשבתי לפתיחה. אמרסון (לייק ופאלמר) - TARKUS, אלא מה?! קרול קינג - כל דבר. הכי שכיח לפתוח בקטע הפותח את האלבום TAPESTRY (אני מרגישה את האדמה נעה מתחת לרגליי) עם ג'רי לי לואיס כבר התעסקת? תבלי!

Rubycon

New member
Jacula

an Italian art rock band whose ultra-rare masterpiece, Tardo Pede in Magiam Versus is based upon a highly-amplified church organ, with lyrics in Italian and Latin.

Boo9ie

New member
../images/Emo98.gif |מחשבות|

במסגרת ההחלטות לחופש הגדול המתקרב ובא.. החלטתי שאני צריכה לנגן על משהו. A woman's gotta do what a woman's gotta do אומנם במהלך 16 השנים שאני מכירה את עצמי, אני בספק אם אתמיד, אבל צריך להתחיל. גיטרה? לא, נפסלה על הסף. לא חשה שום חיבור ועניין מיוחד. תופים?
It's ment to be [אבל לכו ספרו זאת להורים שלי, אז רק חכו לרגע שאגור לבד - אני מחכה בכל אופן
] חמת חלילים, נשמע חינני בהחלט, חינניות בסגנון של 'גבר אירי-ג'נגי-מגודל עם זקן (ג'נגי) שמרקד בחצאית סקוטית' ויתרתי על הקריירה הזאת בטרם עת. סקסופון? מקום שני, אחרי התופים, בהחלט. יבוא יום ואנגן על זה. oh, saxophone אממ.. כינור חשמלי בהחלט וקוסם לי, אומנם יש לי בערך רבע מושג מה זה, אבל זה לא מונע ממני לאהוב אותו. מפוחית? נחמד, אבל כנראה שלא..נשמע לי מעט ביזארי. ואיך אלמד לנגן על אחת? (למרות שזה מקום שלישי אחרי הסקסופון שנמצא אחרי התופים שנמצאים במקום הראשון.) נשארתי עם קלידים
עכשיו רק צריכים להתחיל ללמוד יפנית, או: איפה בחיפה המזדיינת יש מקום שילמדו אותי יפנית?! - - המשך יבוא? - - NP - ELP - Trilogy

melancholy man

New member
דווקא בחיפה

יש את מוזיאון טיקוטין לתרבות יפאן, אם הם לא ילמדו אותך יפנית, הם בטח ידעו מי כן, האמת יש לי יסוד סביר שבאוניברסיטת חיפה יש חוג ללימודי מזרח אסיה שם בטח אפשר ללמוד יפנית.

guitarstud

New member
"לנגן ולהבין כל אקורד בגיטרה"

"לנגן ולהבין כל אקורד בגיטרה" – סדנת אקורדים ------------------------------------------------ סדנה בת 4 מפגשים העוסקת בצד המעשי והתיאורטי של נגינת האקורדים בגיטרה. לדעת לנגן כל אקורד מהפשוט עד למורכב ביותר, לפתוח ספר תווים ולהכיר כל אקורד... איך בונים אקורדים – התיאוריה והטכניקה... חובה לכל גיטריסט!! אין צורך בידיעת תווים. הסדנה תתחיל ביום ראשון 16/5/04 בשעה 19:30· יש להירשם מראש, מספר המקומות מוגבל! לפרטים נוספים והרשמה צרו קשר דרך האתר www.guitarstudio.co.il פרטים על סדנאות וקורסים נוספים באתר הבית, דף סדנאות.

../images/Emo47.gif../images/Emo41.gif../images/Emo39.gifהיום בתפוז

כתר| הערב ב-20:00 מתחילות רשמית חגיגות אירוויזיון 2004 בפורום אירוויזיון. האירוויזיון יתקיים ב-15 במאי השנה, והיום תוכלו לצפות בתוכנית הראשונה מתוך 4, שתכין אתכם לקראת התחרות- "תפוז-פואה". במהלך התכנית יחולקו פרסי דיסקים ו-DVD של התחרות, ותתארח הזמרת אילנית שייצגה את ישראל פעמיים בתחרות. ניתן להשאיר לה שאלות עכשיו בפורום.
מכון הכושר everybody שפתח בלוג TV על הליכון, מארח הערב ב-20:00 על ההליכון את הראפר פישי הגדול, המוכר מלהקת שב"ק ס'. תוכלו לעזור לו לשמור על כושר וגם לשאול אותו שאלות היום ב- blogtv.
סיון ששון, כוכבת הסדרה "מיכאלה" מגיעה הערב ב-21:00 לפורום הסדרה ועונה על השאלות שלכם. אתם יכולים להכניס את שאלותיכם כבר עכשיו בפורום.

Mr Jack

New member
../images/Emo41.gif המלצות ../images/Emo41.gif

קודם כל, למה לא עושים פה את פינת ההמלצות השבועית כמו שהיה הפעם? נחמד דווקא. בכל אופן, אני מחפש המלצות - לאלבום בלוז/רוק עם הרבה סולואי גיטרה/אילתורים מטורפים. משהו כמו ההופעה של דרק והדומינוס (Live At Filmore) תודה!

למעלה