ומה עם חתולי הרחוב?

עם שסבל התעללויות, הרעלות, רעב וסבל, ובכל זאת פרץ והתרבה ובניו הולכים ותופסים להם מקום מרכזי בהוויית העולם כיום. מראה שיש להם משהו אלוקי, לדעתי בכל אופן. ולדעתך?

תגיד

חתולי רחוב מתפללים אותו כמו שעשו לפני 3000 שנה ? עושים ליל סדר כמו אז ? וכו וכו אתה משווה את היהדות שלך לתרבות של חתולים ? שאני אבין ? מכוח התרבות שלך אתה נמצא בארץ הזו, מכוח התרבות הזו אתה העפת מפה אלפי פלסטינים ואתה מוקף אויבים מכל צד, אז אתה משווה את התרבות שלך לחתולי רחוב ?

אשרת

New member
דת זאת לא תרבות!!!

אוי לי אם היהדות היתה התרבות היחידה שלי...

ראי מה ענה לי ח"כ פורז על השאלה הזו

" יהדות איננה רק דת, אלא גם שירה, ספרות, מוזיקה, שרות צבאי, לימודים אוניברסיטאים וכו " מה נדבר ומה נאמר אם כך רואה אדם ציוני את היהדות, בגלל שירה מוסיקה וכו הוא מוסר את נפשו בצבא על ארצו....

אשרת

New member
אני מסרתי את נפשי בצבא לא בגלל הדת

שאליה אני משתייכת כברירת מחדל.... אלא מתוך חובה מוסרית וחוקית שלי כאזרחית של המדינה לתרום לה ולא רק להנות ממנה... (וכיום מעממד של סטודנטית, קשה לי להגיד שאני נהנית מזכויות כלשהן!)

zoharj

New member
שוב הוצאת הדברים מהקשרם

"גם", אתה מבין מה זה "גם"? זה לא "רק". אף אחד לא מוסר נפשו בגלל מוסיקה, אבל ההוויה היהודית ישראלית כוללת עוד דברים מלבד דת. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

zoharj

New member
../images/Emo108.gif אלוהים זה אנחנו (מיאו)

מכיון שטיעוניך על קיומו של אלוהים הם כ"כ ילדותיים, אז אל תצפה לתשובות רציניות. לך תלמד קצת פילוסופיה ומדעים, תציל כמה אנשים ממוות, תטייל בקרב תרבויות אחרות ואז תחזור ותוכיח לנו שיש או אין אלוהים ושהדוסים או הרבובדיה הם נציגיו עלי אדמות. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ in go(l)d we trust &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

מי דבר פה על אלוקים ?

אני דיברתי על העם היהודי. טיעוני הם ילדותים ? אז אנא ממך אל תתיחס אלהם.

זויות

New member
ילדים זה שימחה

הוא רוצה לשחק איתך במשחק שלך... למה שלא תשחקו יפה ביחד? מותר לו לגעת בצעצועים האלה, הם לא רק שלך!

zoharj

New member
אמאל´ה, הדוד(ס) גנב לי את אלוהים !

אלוהים הוא שלי, ורק שלי, אז אל תיקחו לי אותו! רק לי מותר לדבר איתו, להזכיר אותו, להתייחד איתו. רק דרכי היא הנכונה. רק דתי היא הצודקת. רק אמונתי לעד תשכון. רק לי מותר לגייר. רק אני אחליט מה מותר לאכול. ואיפה. ומתי. רק אני אגיד מה מותר ללבוש. רק אורך הזקן והגרביים שלי הם הנכונים. רק אני מאשר עם מי מותר להתחתן, ובאיזה תאריך בחודש, ורק אני אגבה על זה תשלום. ורק אני אטיף לכם שדרככם טועה ומטעה וסופה בגיהנום. וחוצמזה, הרבי שלי יותר חזק מהרבי שלך! (וגם אלוהים איתו) ---------------- יו, נסחפתי. ----------------

zoharj

New member
תמיד אלוהים צץ לו בויכוחים עם דתיים

אתה דיברת על משהו אלוקי שיש ביהדות. ההוכחה שלך היא הישרדותו במשך הדורות ותקומתו בעת המודרנית: "העם היהודי-קיים אלפי שנים, היה מפוזר בעולם וסבל רבות מסביבתו, ובכל זאת-הוא חזר לארצו אחרי 2000 שנה, הקים מדינה למופת ב"ה, וצבא מהטובים בעולם, אז סיפור תקומתו של העם היהודי, לא אומר לכם משהו ? לעומת זאת, האימפריה הרומאית, יוונית, אשורית, וכו וכו, נכחדו מהציוויליזציה, מראה שלעם היהודי יש משהו אלוקי, לדעתי בכל אופן, ולדעתכם ?" אז לדעתי לא. לדעתי אלוהים לא שייך לנושא (ובכל מקרה ביקור בתאי הגזים לא מעלה בי חשק להתגאות באלוקיות ששומרת על עמי). היהודים הצליחו ע"י מנהגיהם השונים להמאיס את עצמם על כל העמים האחרים כפי ששום עם לא הצליח מעולם. שונותם ומינהגיהם העקשניים שרדו במשך ההיסטוריה להבדיל מתושבי האימפריות הרבות שלבשו ופשטו צורה (לא נכחדו). מדובר על גלגולים היסטוריים. איפה פה אלוהים? ------------ " מה טובו אהלייך אוסטרליה, משכנותיך תאילנד..." היחידה שעושה לי חשק להצביע שינוי זו מפל(צ)גת ש"ס ------------------------

zoharj

New member
או ג´יימס,

אתה מזכיר לי את הסיפור על ההוא, שאשתו מתקשרת אליו לפלאפון באוטו: "חמודי, תיזהר כשאתה נוסע הביתה, שמעתי עכשיו ברדיו שיש איזה משוגע שנוסע באילון נגד כיוון התנועה!" והוא עונה לה: "רק משוגע אחד? אני נוסע עכשיו באילון וכולם כאן נוסעים נגד הכיוון!" ----------------

zoharj

כן, אם אתה היית בפורום דתיים או פורום ש"ס במקרה זה, אני חושב שהסיפור היה מתלבש עליך ממש טוב

zoharj

New member
ערב טוב

אתה ער בשעות כאלה? לפחות תודה שהסיפור היה משעשע?

למעלה