zoharj

New member
ושוב בוקר טוב

מה יש, אסור להתעניין בחברי הפורום? ׃-׃-׃-׃-׃-׃-׃-׃-׃-׃-׃-׃-׃

זויות

New member
בטח נכחדו, בטח

בכל האוניברסיטאות בעולם לא מלמדים את מורשתם של אריסטו, פיתגורס, גלילאו ואפלטון אלא של חז"ל... לא לומדים בהשתאות איך נבנו הפירמידות אלא איך נבנה בית-המקדש... לא לומדים על עיגולו של כדור הארץ ממסעותיו של מגלן אלא ממסעו של עם ישראל במדבר... החיים לא מתחילים ונגמרים בקבר! אצלך זה ככה אבל אחרים חיים במשנתם ובידע שהנחילו לאנושות, עד עצם היום הזה. אלמלא הם, לא היית זוכה להקליד במקלדת. תאר לך, משה רבנו לא גילה את החשמל! לא רק שהם חיים עד עצם היום הזה אלא שגם אתה נהנה מיגיע כפיהם. אתה יודע איפה הם כן נכחדו? בבית-הספר החרדיים שמעלימים אותם מהתלמידים שלהם, שם הם לא נמצאים במודע אלא רק כאנשים הנסתרים שמאחורי מתג החשמל, הנייר הדק והדפוס שבספרים, זכוכית החלון השקופה ורשת הביוב המסודרת. בכל מוסד חינוכי וספריה נאורים בכדור הארץ, הם חיים גם במשנתם הברורה עד עצם היום הזה!

אוהווו איך שגלגל מסתובב לו

מיס זויות, כשאני אומר תרבות נכחדת, אני מתכוון לכמעט ואין אנשים שחיים את אותה התרבות האונטית, אף אחד לא מתנהג כמו היוונים של אז או כמו האשורים של אז, אם מלמדים את התרבות הזו באונ´ זה לא אומר שהיא קיימת בפועל אצל בנ"א. לעומת זאת הנקודה שלי היתה, ואנא נסי להבין טוב, שהתרבות היהודית נשמרה לגמרי אלפי שנים , על ידי בני אדם, לא חתולים, ולא אונ´, אלא על ידי בנ"א, והמסקנה שלי ממציאות זו, שהעם היהודי שרד את כל אלפי השנים הללו, מתוך צרות ויסורין, שיש בו משהו אלוקי, זו מסקנתי האישית.

עמלק

New member
סביב סביב הוא מסתובב

השאלה המעניינת היא איך רואים את זה. אני כאיש שרואה עצמו כמשכיל חושב שדברים שנשארים מקובעים במשך 3000 שנה הם... מיושנים ומקסימום יכולים לשמש כמשהו שמסתכלים עליו במוזיאון....

zoharj

New member
AGAIN

שוב מגיע מחבת לפורום ומנסה להפעיל את אותן המניפולציןת המוכרות והזכורות לרעה. לך נסה להחזיר בתשובה רפי שכל אחרים . כאן לא תצליח. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

אז ככה

לפני שאומר את דברי-להוא שם למעלה, אני לא מנסה להחזיר פה אף אחד בתשובה ושום מניפולציות ושום בטיח, אני מנסה לקיים אתכם דיון, אתה מרשה לי כן ? יש לי שאלה, נסו לענות לי עליה בכנות. לפני יותר ממאה שנים החלה התנועה הציונית לצבור תאוצה, 51 שנה אחרי הקונגרס הציוני הראשון קמה לה מדינת ישראל, השאלה שלי, מכוח מה התקבצנו מכל ארצות תבל, העפנו חצי עם מפה ( מה שנקרא בפיהם " אסון הנקבה " ), הקמנו מדינה וכו וכו, למה לא הלכנו לאוגנדה ? למה לא הלכנו לאוסטרליה ? מכוח מה המדינה הזו היא שלנו ? מה הטבו ההיסטורי שלנו על הארץ ? עד היום אנו נאבקים פה על קיומנו-למה שלא נגיש בקשה באו"ם למצוא לנו מולדת חלופית ? יש לי תשובה משלי, התורה, היהדות, הדבר הזה שקיים אלפי שנים, זו תעודת הבעלות שלנו על הארץ, זה הלגיטימציה שלנו לבוא לפה בין כל מליוני מוסלמים שחומדים את ארצנו, ולהקים פה מדינה. יש למישהו תשובה אחרת ? אשמח לדעת.

zoharj

New member
ערב טוב

מטרת הפורום היא אכן לעורר דיון, אז בוא ננהל אותו בצורה רצינית ככל שהזמן יתיר לי. בשאלתך הבעת את האידאל הציוני המדבר על זכותנו ההיסטורית על הארץ הזו. אותו רעיון מצוטט גם במגילת העצמאות. התנועה הציונית הוקמה ע"י חילוניים, שלעיתים הוקאו מהחברה הדתית בשל דעותיהם. (יתכן והיו להם עוד מניעים, כמו הקמת חברה חדשה, אידאלים סוציאליסטיים וכו´. אינני מומחה להסטוריה של עם ישראל). אולם המהלך הציוני סחף אחריו רבבות. הזרם גבר אחרי השואה, כאשר פליטים רבים נתקבצו ובאו למדינה. (אותה שואה שאלוהים הכל יכול לטענת הדתיים היה שותף לה). המאבק על הארץ ועל ישובה נמשך גם היום עם שכנינו ועם ערביי א"י, ואני מקווה שבעתיד יימצא לקונפליקט הזה פתרון הוגן וטוב לשני הצדדים. ---------------------

התנועה הציונית

אצרה בתוכה לא רק אנשים חילוניים אלא הרבה אנשים שומרי מצוות. הציונות הדתית וכו, וכן, גם רבנים. פרט לרבנים החרדים, וחלק מן הרפורמים, רוב ציבור הרבנים תמך והיה חלק מן הציונות, ואני גאה על כך .

zoharj

New member
זה היה פעם. ועכשיו?

אז למה עכשיו הם לא מעוררים את הרושם שהם ממש תומכים במדינה? למשל, שיטיפו לחסידיהם לתת כתף, לצאת לעבודה ולצבא? ההפגנות נגד בג"ץ ממש גורמות לי לחשוב שהם מה זה מתים על המדינה. -----------

הקונפליקט

בו מצוים אנשי הציונות הדתית הוא גדול. מצד אחד, נאמנות לתורה ומצוותיה, ומצד שני נאמנות למדינה-בה הם נוטלים חלק בכל המישורים. אז כן, הפגנה הגד בג"צ כי על פי השקפתי בג"צ מועל בתפקידו, על פי השקפתי, אבל נגד המדינה שלי ? בחיים לא תראה רב מהציונות הדתית שיוצא נגדה. גם בקרב הרבנים החרדים-לא כולם יוצאים נגד המדינה, אלא הם רואים את נטילת החלק בקיומה, באור שונה משלך ולעיתים גם משלי.

zoharj

New member
למה יש קונפליקט?

אם יש קונפליקט בין דת (שהיא משהו רוחני בתוך מוחו של אדם) לבין המציאות (שהיא משהו קצת יותר מוחשי) אז לדעתי המשמעות היא שהדת אינה מתאימה למציאות. תפסיקו לאלץ את המציאות להשתנות ככה שהיא תתאים לדתכם. זה לא בריא וזה לא ילך. למה לנוצרי שגר בצרפת ולבודהיסטי בהודו אין קונפליקט? למה רק ליהודים יש כל הזמן בעיות? נסו קצת להרגע וליהנות מהחיים! -------

אסביר לך

לדידי, התורה היא המציאות האבסולוטית, ואיתה אני חי את מציאות העולם פה, התורה לעולם רלוונטית בשבילי, ולכן זה יוצר לעיתים המון מאבקים פנימיים בחיים. יש מאמר של הרב סולוביצ´יק שנקרא " איש האמונה הבודד " , מכיר ? וחוץ מזה, מי אמר שהדוסלאך לא נהנים מהחיים ?

zoharj

New member
בוקר טוב ../images/Emo185.gif

מצטער על שאינני מכיר מאמרים של רבנים, אני מתעמק במאמרים מתחום אחר, מה שאינו מותיר יותר מידי זמן בידי. יתכן שהדוסלך נהנים מהחיים, אבל אינני מוכן שיכתיבו לי אורח חיים כלשהו. אני נהנה לצאת לטייל בשבת, לשחק טניס בקאנטרי ולאכול שרצים במסעדה החביבה עלי. אני נהנה מדברים אלה. אני חושש שלהתווכח עם דתי זה עניין די חסר תועלת, כי אמונה איננה דבר לוגי, ולכן ויכוח באמצעות טיעונים לוגיים תמיד ייתקע איפושהו. (תמיד מגיעים לאלוהים וכל השטויות האלה, ומי ברא את מה, ומי היה לפני זה וכד´). אינני מנסה להדיח איש מאמונתו. אני נהנה להתבדח על חשבון אלו שמגבילים את עצמם למנהגים מסוימים, אבל זה רק כי הם משעשעים אותי חדשות לבקרים עם המצאותיהם הנראות לי ילדותיות. בכל אופן, אני מאמין שאפשר לשכנע גם דוייסים בחיה ותן לחיות. הרי הדוייסים גרים באמריקע וגם באנטוורפן וזאת הם עושים בלי להציק נון-סטופ לשכניהם הנוצרים, בלי להיתמך ע"י המדינה ויוצאים לעבוד כדי להתפרנס (חלקם אפילו מתפרנסים לא רע בכלל). שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה. אתם באלוהים, אני באלי המיתולוגיה, אבל כולנו נישא בכל החובות ונקבל את כל הזכויות מהמדינה. כי אנו אזרחים שווים. - - - - - - (Z)- - - - - -

מה אתה טוען?

אז בגלל שלדעתך (המוטעית) הסיבה היחידה לקיים את מדינתנו כאן היא קיום האלוהים העובדה שאני חי כאן מוכיחה את אמונתי הנסתרת באלוהיך שכל שיש לעשות הוא להעלותה אל פני השטח? או שפספסתי משהו.

כי הן לא מתמודדות כתוצר אותו חינוך

שגורם לך לשאול את זה וגורם לגברים לא לקדם אותן ולא להצביע עבורן מסיבות לא ענייניות ושאינן תלויות בכישוריהן האישיים והפוליטיים. יותר מזה תוכל לשמוע במגזין עצמו, אשמח לענות לשאלות באתר.

תגידי, לא זרקו אותך מכל פורום אפשרי

שאת באה לפה לשטוף אנשים תמימים בהבלים הפמיניסטיים שלך ? בושי והיכלמי לך.

למעלה