את מי יזכרו נכדינו בעוד 100 שנה?

את יוסי שריד על מפעל חייו? את יהודית נאות על מפעל חייה? אולי את טומי אהוב העם? את פריצקי בטח לא ישכחו גם לא את פורז שולמית אלוני תלמידה חכמה היא בטח (לדראון) תיזכר? את כל אלו ודומיהם כנראה ישכחו בעוד עשור ואף טובה לא יוקירו להם, כי אין על מה, וכשיזכרום....בעצם אין סיכוי שיזכרום אפילו לרעה. לעומתם גדולי התורה לדורותם יזכרו לדורות, הם וכתבי עטם, ספריהם ספרי החכמה ויחד איתם יום אזכרתם איני צריך לומר לכם שהנסיון לשקם את שמו של רבין ז?"ל לוקה בליצנות מצד השמאל הישראלי, מפעלי ומרכזי רבין ופרס באשר הם הינם חוכא וטלולא, מורשת רבין הלא בדיחה היא. אבל ספרי הרב עובדיה, מאמרי הרבי מחב"ד, ברכותיו של הרב כדורי, השקפת עולמו והנהגתו של הרב שך ודומיהם יזכרו ויחקקו עוד אצל נכדי נכדיכם רבותי היקרים מפעל חיים אמיתי לא נזנח הוא חקוק לעד

אגב

תגיד, אז על פי נטענה שלך את ספריו של עמוס עוז או אב יהושע גם לא ישכחו בעוד 100 שנה, אם כך מה אתה מנסה לומר פה ?

ronen1981

New member
והאם יזכרו את דבריו של הרמב"ם?

ממשנה תורה,הלכות תלמוד תורה,פרק ג הלכה ט. "כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה -הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם לרעה לעצמו ונטל חיו מן העולם הבא ....".

ronen1981

New member
הרב עובדיה הוא רשע המבזה תורה.

וזה עלפי הרמב"ם. מלבד זאת באותה מידה יזכרו את הרצל שדיבר על מדינה חילונית ועל כך שיש לדעת לשמור על הרבנים בבתי הכנסת ואל לתת להם להתערב פוליטית פן יביאו עלינו צרות מבית ומחוץ. ויזכרו עוד פילוסופים רבים כגון עמנואל קאנט או ניטשה השוללים את אלוהים בתפיסה האורטודוקסית. (וניטשה למשל שולל את תופעת האדריות.) ויזכרו את דבריו של פרויד של הדת שהיא נרבוזה קולקטיבית. עם כל הכבוד לאותם רבנים ששכחו לזכור את הרבנים הקודמים ומבזים את התורה בכך שהופכים אותה לשם נרדף לרדיפת בצע צביעות ושחיטות. אנשי חז"ל המורבים לאיזכור בקרב דתיים וחרדים היו רובם (יתכן כולם לא בדקתי אחד אחד כולם ולכן אומר רובם.) אנשי מלאה ועסקו לפרנסתם ולכלכלתם. ומלבד זאת עולם הספרי החילוני יהודי רחב בהרבה. חוקי ניוטון לעולם לא ישכחו,תאורית היחסות הפרטית אותה פיתח אלברט אינשטיין (פיזקאי יהודי) גם הם לא ישכחו ,תאורית האבולוציה של דארוין גם היא לעולם לא תשכח ולהפך רק תזכה לעוד אישורים וביסוס.

פלסטיק

New member
למשל את הרצל ובן גוריון יזכרו

את הרב קלישר, את מקס נורדאו, את יהושוע חנקין ואת א.ד. גורדון יש עוד רבים וטובים אבל לא נייגע אנטי ציוני כמוך עם ברל כצנלסון ועוד אחרים. גם נזכור את יצחק רבין כמו שאתה זוכר את גדליה בן אחיקם כשאתה צם באדיקות את צום גדליה (ובטח אפילו לא מבין למה, בטח אתה חושב שהיה צדיק גדול)

../images/Emo41.gif נכדינו שיחיו במדינה חופשית מדת

1. למה כל החרדים תמיד ימניים? זה נוח ככה נכון? לשלוח את הילדים של החילונים לההרג... 2. מי בכלל זכור את הרבה כדורי והברכות שלו? רק הציבור החרדי.... 3. תהיה בטוח שהנכדים שלי ילמדו היטב על האישים שעליהם דיברת אבל אני לא אספר לך מה הם ילמדו עליהם. תחשוב לבד.

בסופו של דבר

ההגמוניה של " פוסקי הדור " והשליטה שלהם בציבור החרדי הוא מוחלט. יש את מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל, דגל התורה, וש"ס, כל אלו ללא יוצא מן הכלל מכתיבים לחכי"ם האם להצביע בעד חוק פלוני או לאו, נכון, הציבור עצמו ימני, אך מי שקובע למעשה זה הרבנים, הציבור החרדי מבטל את דעתו בד"כ, ואני מדגיש, בד"כ בפני רבותיו. רבנים אלו הם יוניים ביותר.

zoharj

New member
למעט מן העור

כבר מזמן לא נתקלתי בגיבוב הבלים כזה. זה כמו שאני אגיד שרב צריך להיות שטריימל. איזה קשקוש. עוד דוגמה לפסוידו-לוגיקה היהודית המתנשאת והמוציאה עלינו את קצפם של הגויים. "רק איש רוח יהודי" וכד´. תהיה לי בריא, ושלא נזדקק לרבניך הסופרמנים. ׀מה הקשר בין זה לבין פורום שינוי? -------------------------------------

למעלה