worrywort

New member
זכות השיבה היא בדיוק כמו

א"י השלמה. ולכן סופה להתמוגג.

gershon17

New member
חוץ מזה

שארץ ישראל השלמה כבר התפוגגה, בעוד שזכות השיבה עדיין חיה וקיימת, ואף מנהיג פלסטיני לא ויתר עליה. מתי אתה מצפה שהיא תתפוגג? או שלא מדובר בטעות תיקתוק תמה, ובאמת התכוונת להתמוגגות?

worrywort

New member
אם היא התפוגגה מדוע

שרון ממשיך לבנות במעלה אדומים וב E1 ? היא תתפוגג הרבה לפני א"י השלמה לדעתי. התמוגגות הייתה טעות.

gershon3

New member
זה לא "שטחים" זה א"י

ואת א"י לא מחזירים, אנולא חייבים את הארץ הזו לאף אחד. זו א"י , לזרנו אליה לאחר שנות גלות, איפה חזון הציונות בין אלנבי לדיזינגוף?

worrywort

New member
זה א"י אבל זה לא מדינת ישראל

אם אתה רוצה לשבת בא"י אתה יכול גם עכשיו לעבור לגור בירדן. אבל אל תצפה שהצבא יצטרף אליך.

אשרת

New member
גם לא המתנחלים.

ומה באמת מנוע מכם ללכת ולכובש את ירדן ואת עירק- הרי ארץ ישראל השלמה - כולה כולה שייכת לנו, לעם "הנבחר"...

gershon3

New member
אין ספק שיבוא יום ונשיב את אדמתינו

לכבוש- זה לקחת דבר שלא שייך לך , אני מתיישב ולא כובש זו הארץ שלי ואני לא חייב דין וחשבון לאף אחד על חזקתי המוסרית והשורשית בארץ זו. השורשים שלי בתורה ושלך?

אשרת

New member
אצל ההורים שלי .

אתה מבין, מבחניתי התנ"ך, זה בסך הכל עוד ספר היסטוריה נחמד וחביב ותו לא. כבר יצא לי לקרוא ספרים מרתקים שהעשירו אותי בתור אדם מעבר לזה. אני לא חיה בעבר, אני חיה בהווה ובעתיד. אתה לא תוכל לכבוש את עירק ואת ירדן וטען כי זה מה שמי שקבע החליט כך.

gershon3

New member
מי המציא את המילה הזו "כיבוש"?

אין לה שום ביסוס , אנו שבים לארץ שלנו לא כובשים, הערבים הם פולשים נבזיים לארצינו.

אשרת

New member
או שמא המתנחלים הם הנבזיים

אשר מעלים את כל החברה הישראלית כעולה לאלוהים שלך?

gershon3

New member
אני לא גר ביש"ע - בתור קורבן לה'

אני גר פה כי זוהי הצינות בעייני מה רע בזה, מה יותר א"י בשנקין?

worrywort

New member
הארץ שאלוהים נתן לנו כנחלה?

אתה יודע שאלוהים גם מצווה לבצע רצח עם בעמים ערביים אשר מיישבים את נחלתנו? אז גם זה בסדר? זה כתוב בתורה! "לא תחיה נשמה" מהעמים האלה בנחלתך.

אשרת

New member
כאשר אנשים שואבים את הליגטימציה

של הפעולות שלהם מהתורה וכי החוק המחייב אותם הוא לא חוק המדינה, אלא חוק התורה/דת - ככה זה נראה. לא משהו.

gershon3

New member
לפי מה שאת אומרת מה זה יהודי ?

לפי מה שאת אומרת התורה היא לא ייחוד אז מה מייחד אותנו? הפלאפל? טומי לפיד. בן גוריון. אלה הסממנים המייחדים אותנו, אנשים נהרגו בשואה בגלל יהדותם לא בגלל ישראליותם, את לא יכולה לנתק את הדת מהמדינה.

כתבה מצויינת בנושא חקירות

של טרוריסטים, גבולות המותר והאסור בחקירות, תועלת אפשרית מעינויים והדילמה המוסרית. המאמר התפרסם במקור בנ"י טיימס, והוא דן בנושא מזווית אמריקנית אבל עם הרבה מידע על ישראל כולל ציטוטים של אנשי בצלם והועד נגד עינויים מחד ושל אנשי צבא ומודיעין מאידך. עיתונות במיטבה.. אגב, ציטוט מעניין מן המאמר: >>> באסם עיד, מהקבוצה הפלשתינית למעקב אחר זכויות אדם, אמר בראיון ביריחו ששום אדם שפוי לא יעדיף כלא פלשתיני על כלא ישראלי. באינתיפאדה הראשונה, ציין, 20 פלשתינאים מתו בבתי כלא ישראלים; באינתיפאדה השנייה איש לא מת. באותה תקופה היו מקרי מוות רבים יותר של עצירים בבתי כלא של הרשות הפלשתינית מאשר בבתי כלא ישראליים

למעלה