שאלת חפיפה יומיומית...

הצצקות שלי בנות שנה ותשעה חודשים. עד לא מזמן חפפתי להן את השיער עם הסבון הלבן של ג'ונסון. לאחרונה התחלנו לחפוף עם השמפו והמרכך של סרקל, והוא מדהים
השאלה שיל היא האם מומלץ לחפוף כל יום בשמפו ומרכך? הן אומנם לא בגן, אבל פעילות במהלך היום ומזיעות. אני חוששת שזה טו מאץ' לעור הקרקפת שלהן, או שזה ייעשה להן נשירה בסופו של דבר... הן בעלות שיער די דליל. מה דעתכן?

../images/Emo32.gifמקבץ שאלות

* רעות בת 1.7 הולכת מגיל 1.4, בשבועיים האחרונים כל פעם ששמים לה סנדלים, היא אומרת מציק ופורצת בבכי, אחרי 2 דק' של התקף זעם/בכי/השטחות עלהרצפה, נרגעת ואין לה בעיה בהליכה...גם אם חלק מהבגדים היא אומרת את זה ואחרי שנרגעת יכולה לחיות עם הבגדים. גם החיתול יכול להציק לה. מוכר? משהו תחושתי? סתם גיל שנתיים המקדים ואיתו בדיקת תגובות? יש לציין שכשאין צורך בהתעקשות, מסתובבת יחפה רק עם חיתול וערב שבת התעקשה להיות בלי חיתול והיתה שעה רק עם השמלה עד שפישתנה לנו שלולית לתפארת... * במוצ"ש הבא אנחנו נפסיד פרק בסרוגים, מה עושים? אין לנו כבלים ולא וידאו, רעיונות? אנחנו מאד אוהבים את התכנית...
תודה למשיבות

eelana

New member
בחירת שם לתינוקת

שלום לכולם, אני אמא לשתי בנות חמודות ועומדת לקראת לידה שלישית של בת נוספת. אני מחפשת שם לתינוקת האמורה להיוולד, וחשבתי לקרוא לילדה אביאל [אני מאוד אוהבת את השם הזה]. בעלי טוען שזה שם של בן ויש לנו די חילוקי דעות בנושא. אני לא פגשתי כלל ילדים עם השם הזה לא בגן של הקטנה ולא בביה"ס של הגדולה! האם מישהו שמע ו/או פגש בנות עם השם הזה? האם זה "בסדר" לקרוא לילדה כך? המון תודות

../images/Emo32.gif עזרה עם photoshop

אני צריכה לעלות את התמונה שלי לאינטרנט אבל הייתי רוצה לעשות איזה תיקון אחד (מה לעשות, לא הכל מושלם...). כיוון שאין לי מושג איך לגשת בכלל לתוכנה ומאיפה להתחיל, אשמח מאוד לקצת עזרה תודה רבה

פלגיה

New member
זה נשמע משהו תחושתי

בדיקת גבולות בגיל שנתיים לא כוללת בכי בד"כ.

shani74

New member
אישית

נשמע לי שם של בן. וגם הקיצור שלו הוא אבי. אבל יש אנשים שנותנים שמות של בנים לילדות שלהם, אז זה לא ממש אמור למנוע ממך לתת אותו.

אין כאן שאלה של בסדר או לא...

איש איש וטעמו. אם השם אביאל לבת נשמע לך מתאים אז לכי על זה. באופן אישי,לא ממש אוהבת.

לטעמי

זה ממש שם של בן, אבל כמו שאמרו פה זוהי החלטה שלכם , של שניכם אני מכירה ילדה שקוראים לה גבריאל וכולם קוראים לה בקיצור גבי - זהו עיניין של טעם

../images/Emo4.gifחששתי מכך

עם גבולות אני עוד מסתדרת, למרות שאין רעות כרננה
יש לך מושג מה לעשות בעניין? ממש מתסכל, אני לא יכולה לתת לה ללכת יחפה בחוץ ובטח שלא ערומה...בבית שתעשה מה שהיא רוצה

פלגיה

New member
אפשר לפנות להתייעצות

אצל מרפאה בעיסוק. שם גם יש איבחון מדוייק ומקצועי, וגם רעיונות לסיוע (אם זאת באמת הבעיה - הפיתרון הוא לרוב "דיאטה סנסורית" שכרוכה בחשיפה הדרגתית ומכוונת למרקמים ומגעים שונים. חוץ מזה אפשר לבדוק מה המשותף לבגדים שהיא לא אוהבת. אם היא לא אוהבת חולצות בד, אפשר להסתפק בטריקו. אפשר להלביש עם התפר כלפי חוץ, אפשר להימנא מתיקתקים ורוכסנים למיניהם. לסנדלים - תני לה להתרגל. אם מדובר בקצת בכי ואחר כך הולכת רגיל זה יכול להיות רק עניין של הרגל.

UmaGuza

New member
גם אצלנו מקרה דומה

בת שנה ו-11, לפני כשלושה שבועות קנינו סנדלים חדשים ומאז בכל פעם שמנסים לשים אותם היא מתחילה לבכות ולהתנגד ולהגיד "כואב" , כאשר היא מתרצה היא הולכת איתם ממש בלי בעיה וכשהלכה איתם לגן בפעם הראשונה הגננת סיפרה שכל היום הראתה לכולם בגאווה את הסנדלים החדשים שלה. לדעתי הסיבה להתנגדות היא שכשמדדנו את הסנדלים בחנות היא היתה עקוצה בכף הרגל וככל הנראה הסגירה באמת הכאיבה לה ומאז היא מקשרת את הסנדלים לכאב. הפתרון שלנו הוא לא ללחוץ עליה יותר מדי (לרוב נותנים לה ללכת עם הקרוקס שהיא מאוד אוהבת) אבל אחת לכמה ימים כן להתעקש שתלך עם סנדלים ועם הזמן ההתנגדות שלה באמת יורדת, היום היא כמעט ובחרה אותם מרצונה (אבל ברגע האחרון התחרטה). האם אצלכם הסנדלים חדשים או שההתנגדות החלה אחרי שכבר הלכה איתם תקופה? אם הם חדשים יכול להיות שהם נוקשים מדי עדיין ולא נוחים, ואם היא כבר הלכה איתם לפני אולי באחת הפעמים הסגירה לחצה לה מדי או שהיא נצבטה/נשרטה או שהיתה עקוצה וזה הציק לה? לגבי סרוגים, יש באתר של יס חלקי פרקים, תבדקי מה בדיוק אפשר לראות שם, אולי זה יותר טוב מכלום. (מניחה שאפשר גם למצוא להורדה ברשת, אבל לא יכולה לעזור לך בזה). בהחלט סדרה חביבה, ראינו אותה בזמנו ביס.

לאומה גוזה, סליחה על העיברות../images/Emo3.gif

הרעיון של לקשר את הנעל לכאב יכולה להיות, אבל זה לא מסביר את העניין של הבגדים והחיתול שגם "ציק" לה לפעמים...אכן הסנדלים חדשות, נקנו בתחילת השבוע אחרי שהילדונת קפצה מידה פעמיים ב3 חוד' האחרונים (נקנו לה נעליים מידה 19 אלפנטן-230 שקל, סנדלים מידה 20-130 שקל וזוג נוסף עכשיו ב150. לא לדאג ינוכה מהירושה
). לגבי הסדרה, בתור דתיים מתלהבים, אנחנו מאד אוהבים את הסדרה והיות ונתי הקרציה, הבריז ליפעת בפרק היום, אני מתה לראות איך היא מורידה לו נבוט בפרק הבא. קטעים נבחרים לא יתקבלו בברכה. רוצה לראות את הפרק בשלמותו!

להקליט לך ותבואי לראות אצלי?

אני אוהבת את התוכנית הזו... ועכשיו, אחרי שסיימנו עם מה שחשוב, אפשר הלאה... מה שאת מספרת עם רעות נשמע לי כמו משהו תחושתי, הייתי מתייעצת עם מרפאה בעיסוק לראות איך אפשר להקל עליה (לא נשמע לי משהו חמור מדי כי את אומרת שאחרי זה היא נרגעת, ילדים עם בעיות תחושתיות קשות בדרך כלל לא מוכנים בשום פנים ואופן להשאר עם מה שמציק להם).

../images/Emo25.gifלי אין בעיה להתקרצץ על אנשים

הבעיה שבעלי לא יהיה מוכן וזה חשוב לו יותר מלי... אני סתם נגררתי לצפיה אחרי שהכרזתי באוזניו שאני לא מתמכרת לעוד משהו אבל נשברתי במוצ"ש שנאלצתי להכין 60 פרחים מקרפ (מטופשים) למסיבת יום העצמאות בציוויה של המורה לריתמוסיקה בגני (יותר לא אכנע לטמטום הזה, מבטיחה!) בקיצור, אין למישהי דיוידי מקליט?????????

למעלה