אשמח אם אתה וחבריך לנוער
תקראו את מצע מרצ (לי במקרה יש בבית את של 99 ו-2003, אני מניח שגם אחרים יצלחו). אני רוצה לצטט לך מעט מהפרק איכות הסביבה - בעלי חיים: "לכל בעל חיים הזכות לחיות בשלווה, חופשי מכאב, רעב וסבל, בסביבה אוהבת וידידותית לו, ובתנאים העונים על צרכיו הטבעיים, בהתאם למינו ולתנאי הסביבה" "מרצ תפעל להגברת החינוך לאהבת בעלי-החיים, לפיתוח תחושת אחריות ויחס הוגן כלפיהם, בד בבד עם הגברת האכיפה והענישה נגד מתעללים בבעלי חיים". נכון, אין כאן אף מילה מפורשת על צמחונות. אבל תאמר לי, האם לדעתך משחטות, כלובים צרים, מכות, צריבות, חיתוכים בבשר החי, והתמונה המצורפת - האם הם סביבה אוהבת וידידותית, בתנאים העונים על צרכיו הטבעיים? האם יש כאן הגשמה של הזכות לחיות בשלווה, חופשי מכאב? והאם בדיחות אוויליות, והתעסקות בשמירה על זכויות אוכלי הבשר בנוער מרצ מגשימות את "מרצ תפעל להגברת החינוך לאהבת בעלי חיים"? לא עדיף להשתתף בפרוייקטים של זב"ח"? ובשורה התחתונה - נכון, מרצ לא קוראת באופן מפורש לצמחונות במצע שלה. היא כן קוראת להפסיק להתעלל בבעלי חיים, ותפרש את זה לאן שאתה רוצה. אתה וחבריך אוכלי הבשר לנוער מוזמנים לאכול בשר אם זה מתיישב עם אמות המוסר שלכם, אך אם אין ביכולתכם לפעול למען הפסקת ההתעללות בבעלי חיים, לפחות אל תחנכו לכיוון ההפוך - כי פה כבר אתם מתנגשים עם מצע המפלגה.