Islington

New member
שורשר לאדם הלא נכון, סליחה.

למרות שהמסר (ללא הכותרת) מתאים גם להודעה המשורשרת.

הלצופים הפכו נוער מרצ?

ריבוי דעות זה מבורך, אבל מה קורה כשריבוי הדיעות מנוגד לרוח האידיאולוגית של התנועה? האם קפיטליזם או תפיסת עולם ימנית אחרת תואמים את מה שהיה פעם הקוד הערכי של נוער מרצ?

croovy

New member
../images/Emo107.gif אכילת בשר לא נוגדת כלל

את הקוד הערכי של הנוער, או של המפלגה, או את מה שהם היו פעם. כמו שכתבתי למעלה, למפלגה אין דעה בענייני צמחונות, ולכן אין שום בעיה שיהיו בה אוכלי בשר. המפלגה תומכת בזב"ח, אבל לא מתנגדת לאכילת בשר. חצי מהאנשים בנוער אוכלים בשר, והרבה יותר אאל"ט בתנועה כולה. וגם אם המפלגה הייתה מתנגדת - אין למשל את ביילין שהוא הרבה יותר ליברליסט כלכלי מרן כהן למשל? יש ויש. וכמה שאני לא רוצה שהוא יהיה יו"ר - יש לו זכות קיום במפלגה, ובטח ובטח זכות להביע דעה.

"חצי מהאנשים בנוער אוכלים בשר"../images/Emo70.gif

אמנם אני רק אורח שלכם, אבל הרשו לי להתעכב על המשפט המעניין הזה. אם "חצי מהאנשים בנוער אוכלים בשר", הרי יוצא שהחצי השני אינו אוכל בשר! טוב, ברור שלא ספרתם כמה בדיוק אוכלים ולא אוכלים, אבל המסר הכללי הוא, שהצמחונות נפוצה מאוד בנוער יחד. וזה אומר, שקיימת קורלציה ברורה, מובהקת, בין הביטויים השונים של הנטיה לערכים הומניים ולשפיות. ובפרט, שהצמחונות הרבה יותר נפוצה דווקא בקרב שוחרי השלום וזכויות האדם. יש בזה משהו ללא ספק. אגב, אני אישית אינני מבין איך אפשר לא להיות צמחוני...

אשמח אם אתה וחבריך לנוער

תקראו את מצע מרצ (לי במקרה יש בבית את של 99 ו-2003, אני מניח שגם אחרים יצלחו). אני רוצה לצטט לך מעט מהפרק איכות הסביבה - בעלי חיים: "לכל בעל חיים הזכות לחיות בשלווה, חופשי מכאב, רעב וסבל, בסביבה אוהבת וידידותית לו, ובתנאים העונים על צרכיו הטבעיים, בהתאם למינו ולתנאי הסביבה" "מרצ תפעל להגברת החינוך לאהבת בעלי-החיים, לפיתוח תחושת אחריות ויחס הוגן כלפיהם, בד בבד עם הגברת האכיפה והענישה נגד מתעללים בבעלי חיים". נכון, אין כאן אף מילה מפורשת על צמחונות. אבל תאמר לי, האם לדעתך משחטות, כלובים צרים, מכות, צריבות, חיתוכים בבשר החי, והתמונה המצורפת - האם הם סביבה אוהבת וידידותית, בתנאים העונים על צרכיו הטבעיים? האם יש כאן הגשמה של הזכות לחיות בשלווה, חופשי מכאב? והאם בדיחות אוויליות, והתעסקות בשמירה על זכויות אוכלי הבשר בנוער מרצ מגשימות את "מרצ תפעל להגברת החינוך לאהבת בעלי חיים"? לא עדיף להשתתף בפרוייקטים של זב"ח"? ובשורה התחתונה - נכון, מרצ לא קוראת באופן מפורש לצמחונות במצע שלה. היא כן קוראת להפסיק להתעלל בבעלי חיים, ותפרש את זה לאן שאתה רוצה. אתה וחבריך אוכלי הבשר לנוער מוזמנים לאכול בשר אם זה מתיישב עם אמות המוסר שלכם, אך אם אין ביכולתכם לפעול למען הפסקת ההתעללות בבעלי חיים, לפחות אל תחנכו לכיוון ההפוך - כי פה כבר אתם מתנגשים עם מצע המפלגה.

croovy

New member
../images/Emo107.gif אנחנו לא מתנגשים עם דבר

גם במפלגה יש אוכלי בשר, ואתה באמת לא יכול לאסור עלינו לדון על זה בפורום. מותר לנו לחנך למה שאנחנו רוצים, כל עוד זה לא נוגד בצורה מפורשת את החלקים הבסיסיים במצע, וגם אז מותר לנו לדון על זה ולנסות לשכנע.

אני לא אוסר עליכם כלום

כי אני לא יו"ר המפלגה או השם יודע מה. מה שצריך לאסור עליכם לחנך לצריכת בשר כאשר אתם מציגים עצמכם כנוער מרצ הוא התפיסה הפשוטה שנוער מרצ, בתקופה שבה הוא עוד הורכב מאנשים שמאמינים במצע מרצ (ולא מ"ימנים וקפיטילסטים" כפי שצויין בשרשור), שאף לחנך לערכי מרצ ולהפיץ ערכים בהתאם למצע מרצ. וכן, עידוד תעשיות הבשר בהחלט נוגד את מצע מרצ.

croovy

New member
../images/Emo107.gif יש הבדל בין לדון ללהפגין

כאן אני אומר את דעתי. מותר לדעתי להיות שונה מהמצע (ועדיין מותר לי להיות בתנועה, כל עוד השקפותיי תואמות את רוב המצע. אין הרבה אנשים שמסכימים עם כל המצע של מפלגה כלשהי), ומותר לי לפרסם אותה, במיוחד בפורום - שמיועד במיוחד לזה. מותר לי לנסות לשכנע כל אחד שאני רוצה במה שאני רוצה, כל עוד אני עושה את זה בשם עצמי ולא בשם התנועה. בפורום הזה אני מדבר בשם עצמי.

ממש לא מדויק

ואשמח אם כאשר אנשים מנסים להדגים איזושהי נקודה עובדתית כל כך שנויה במחלוקת הם היו לפחות מראים רפרנס. אבל כמו שיותם ניסה להגיד, ההשפעה שהייתה או לא הייתה לשימוש בציד על התפתחות המין האנושי איננה רלוונטית לשאלה המוסרית. ורק תיקון אחד קטן שחשוב לי מאוד - התפתחות אבולוציונית מתרחשת בהתאם לתנאי הסביבה ולא בעקבותם. לטעון שפרקטיקה מסוימת גרמה לאבולוציה ללכת בצורה מסוימת זה גובל בלמרקיזם. לא שאי-אפשר לחלוטין לטעון טענות כאלו, פשוט רצוי לנסח אותן מעט יותר בזהירות.

[אורן]

New member
ואם משהו רע קורה למוסלמי

לא כדאי לעזור לו, כי הוא מוסלמי.

Wedwil

New member
פחד מחופש

כן, הגדרה עצמית נותנת חופש כן, יש כזה דבר עם יהודי כן, חלק גדול מהיהדות מדבר על ערבות הדדית ועל האדם כמכלול כן, היהדות עיצבה הרבה מהאופן בו מתנהלת המדינה (לטוב ולרע) כן, יש אנשים אנשים שגוררים את זה לגזענות לא, לדבר על היופי שבעם היהודי והיופי שביהדות זו לא גזענות לא, אנו לא אזרחי העולם. אנו אזרחיה היהודיים של מדינת ישראל לא, אנחנו לא ננהג בביטול כלפי אף אחת מהעובדות לעיל לא, אנחנו לא נצרח "גזענות" כל פעם שמישהו אומר את המילה "יהודי" לא, אנחנו לא אוהבים את הניכור וההפרטה ששולטים בחברה האמריקאית, זה לא הופך אותנו לגזענים

לא כל מי שצועק "אני יהודי!"

הוא נושא לגאווה לעם היהודי. לא כל מי שצועק "אני יהודי!" הוא כבר חכם יותר או יפה יותר או נחמד יותר. אדרבא! נראה אתכם דואגים לשמירת הסביבה בארץ, לנקיון רחובותינו, לנקיון כפינו, לנקיון השפה העברית, לחינוך לערכים ההומניים של היהדות לפי ירמיהו ויונה, רמב"ם ושפינוזה וההומניסטים הדגולים של ימינו. אנו רואים על ימין ועל שמאל יהודי מנאץ יהודי, יהודי מרמה יהודי, יהודי עושק יהודי, יהודי מנצל יהודי, וגם יהודי קלגס המדכא עם אחר, והמקפח את ה"גר". לכפיה הדתית אתם קוראים "ערבות הדדית". אז בואו נעשה כך: שהרוב החילוני יקח ערבות עליכם! טוב? כך שבמקום לצעוק "יהודי!" סתם כסיסמה, בלי מסר ממשי, זה נשמע כגזענות גרידא, ביחוד כשמנסים באמצעות סיפור שקרי "להוכיח" שאנחנו "עם נבחר", "גזע עליון". אני האחרון שאגן על המשטר בארה"ב ועל אורח החיים האמריקאי, אבל עלי לציין שהסיפור שקרי - היה נסיון חילוץ, אם כי כושל. אולי הבס"ד היה מצליח יותר טוב!

eviv

New member
לא על זה דובר

אם מוצא אתני של אדם מסויים קובע את דרך ההתנהגות אליו מדובר בגזענות. ואם ניקח את זה צעד קדימה, כאשר אדם טוען שיעזור לאחיו היהודים בכל מה שיקרה ואילו לא ינקוף אצבע כאשר מדובר באדם לא יהודי שנגיד נמצא בסטטוס דומה זו היא גם גזענות. וזה המקרה שתואר בהודעה.

וחלק גדול אחר של היהדות מדבר

על שנאת גויים ושנאת כופרים לא מונותאיסטים.

מה זה נורמלי?

כן כן, אחרי תקופה שהפעולות נדחו או בוטלו מחמת חוסר ארגון תנועת הצבעים שלנו חוזרת ובגדול עם פעולה חדשה ומיוחדת
יום:
חמישי (8.9)
שעה:
18:30
מקום:
פינסקר 25, ת"א
פרטים:
ניתן לפנות לאבי ליברמן בטלפון 0577352680

למעלה