למדריכים שבנינו ובכלל ../images/Emo101.gif
בס"ד זה מכתב שאני כתבתי והוא עבר שכתןב אצל המדריכים זה מין הסתם יעזור לכמה מאיתנו... (ואני לא רומז על אף אחד...) לכבוד שבט:______ (מעפילים) "המלבין פני חברו ברבים אין לו חלק לעולם הבא" ראשית אני רוצה להגיד שאנייודע שאני יודע שאני לא טלית שכולה תכלת... רציתי לדבר על ילד מסויים בשבט שמשום מה הרבה ילדים מוצאים לגיטימציה לצחוק עליו ולא לדבר אליו יפה. מן הסתם רובכם ככולכם הבנתם למי אני מתכוון. כל פעם שמזכירים את שמו של הילד עושים תנועות וקולות של ילד מפגר. אולי לא כולם יודעים אבל יש לילד הזה בעיה מסוימת והוא לא אחראי לה או לתוצאותיה (אולי לחלקן כן אבל הוא עושה את זה כדי למשוך תשומת לב)ואנחנו בהתנהגותנו החמרנו את הבעיה!. זכור לי שעוד מהבי"ס היסודי היו ילדים שלימדו אותו לעשות שטויות וכאשר עשה את אותם הדברים כולם צחקו עליו כולל אותם ילדים שלימדו אותו את אותם הדברים. מעניין אותי לדעת מדוע הוא מקבל יחס שונה מכל ילד אחר בשבט?, כאשר שאלתי ילדים הם אמרו שהם מתנהגים אליו ככה בגלל שזה הוא ולא מישהו אחר. הגישה הזאת ממש לא נכונה, מה הוא לא בן אדם? אין לו רגשות כמו כל אחד? מותר לנו להעליב אותו?
לא! הוא אדם בדיוק כמונו יש לו אף פה וכו' אבל הכי חשוב יש לו רגשות, יש לו נשמה! אולי הוא לא מקרין את זה אבל הוא מאד נפגע מהצורה שמתנהגים אליו. יש דרכים אחרות מאשר לצחוק או להקניט למשל:
כל פעם שהוא אומר שטות אסור לצחוק צריך פשוט להסביר לו שהוא עושה מעצמו צחוק.
לנסות כל אחד ואחד להגמל מההרגל המגונה.
שכל אחד ינסה כמה שיותר להיות חברותי ולהקפיד לדבר איתו (ותאמינו לי שיש על מה...).
תצאו מהלחץ החברתי הזה, אנחנו כבר ילדים בוגרים! כצעד ראשון אני לוקח על עצמי לבדוק מתי יום ההולדת שלו ואז: 1) לא נעשה כלום. 2) אם כבר עבר התאריך נארגן לו מסיבת יום הולדת מאוחרת שלא ישכח בחיים. 3) ואם תאריך יום ההולדת עוד לא עבר גם נארגן לו מסיבה שלא ישכח. בתקווה שיש עם מי לדבר ולשתף פעולה אלמוני זה המכתב אני מקווה שהוא יעזור אצלי בשבט זה גרם לשיפור גדול והתופעה כמעט ונעלמה... אמוץ