לשדות החומוס

מורנא007

New member
כן, אכן כתב

אז הדימוי החזירי ההוא שגוי. כן, יותר קל לאירופאי לבוא בטענות "כיבוש", "ניצול" לישראל מאשר למדינות אחרות. בפעם האחרונה שבדקתי סין עדיין כובשת את טיבט, ספרד כובשת את קטלוניה וחבל הבאסקים (שממנו באו כמה להקות פולק רוק טובות), וסודן כובשת את דארפור ומרעיבה את התושבים שבו ויש דוגמאות רבות אחרות.

ספרד כובשת את קטלוניה?

אני הייתי בברצלונה, בירת קטלוניה. לכולם שם יש זכות הצבעה, זכויות אדם ואזרח, שוויון זכויות מלא, פרנסה, עבודה, חופש תנועה, שפה עצמאית (שונה מן הספרדית הרגילה) וכל מה שלא תרצה. זה כיבוש זה? בולשיט. לגבי סין וטיבט - העולם מפעיל לחצים גדולים על סין, אבל זו מדינה מאוד חזקה ולא קל לפגוע בה. לגבי סודאן - קיימת התגייסות עולמית למענה. לגבי ווטרס עצמו - הוא התגייס לטובת הצונאמי, הוא התגייס לטובת לייב-8, הוא התגייס לטובת גדר ההפרדה, הוא התגייס לטובת הרבה גורמים, כולל קוסובו וכולל מלחמת ארה"ב-עירק. יש גבול למה שווטרס צריך ויכול לעשות. אי אפשר לצפות ממנו להיות מיני-אמנסטי.

ההתגייסות העולמית למען סודאן

היכן היא? אפילו לגבי טיבט, אין לחצים משמעותיים (ואני יודעת את זה ממקור ראשון). עירק והמזה"ת הם מוקד העניין של השמאל/מיינסטרים האירופי, ו-ווטרס הוא חלק ממנו. כו, הייתי מצפה ממנו לאמירה גם על מקומות אלו, בהם נעשים דברים גרועים בהרבה מאשר כאן. אה, וגם צפון קוריאה, אם אנחנו כבר כאן.

התגייסות למען סודאן

סודאן - הנה רק דוגמה אחת מתוך רבות: Russian aircraft to join peacekeeping operation in Sudan לגבי צפון קוריאה ובכלל אסיה - באלבום האחרון שלו (Amused to Death) יש התייחסות נרחבת להיסטוריה של סין, טאיואן ושות'. לגבי המשפט "הייתי מצפה ממנו לאמירה גם על מקומות אלו" - זה קצת מוגזם. ווטרס אינו חוקר באקדמיה, ואי אפשר 'לצפות' ממנו להתייחס לכל נושא ונושא. הוא כותב על מה שהוא רוצה כי הוא אמן חופשי. כל ה'ציפייה' הזאת איננה במקום מפני שאנחנו חיים בחברה שמתיימרת להיות חופשית, ולא מכריחה אמנים לכתוב על כל נושא רק בגלל שהוא בכותרות. ווטרס עשה כבר עכשיו יותר ממספיק לטובת צרות העולם, ואין 'לצפות' ממנו ליותר.

כמי שנושא את סבל העולם על גבו

הייתי מצפה ממנו לזהות עוולות חמורות הקורות בעולם, ולהתייחס אליהן. הוא לא עושה זאת, אלא דן בעיקר בנושאים הטרנדיים בקרב אירופאים, או בנושא אחד עיקרי: מדיניות החוץ האמריקאית. בסודן, ארה"ב אינה מעורבת ישירות, ולכן ווטרס אינו שר על סודן. אני חושבת שהוא עצמו היה חולק על קביעתך שהוא "עשה מספיק"; הרי מה שמדרבן אותו זה התחושה שהוא לא עושה מספיק, וזמנו אוזל. אגב, אין בסודןמעורבות בינ"ל רחבה, למרות הלינק שנתת. לצערנו הרב. התקשורת העולמית אינה מסקרת את סודן, בין היתר (שמא בעיקר) בגלל הקושי להביא לשם צוותי טלוויזיה. שמא נרתום את ווטרס לטובת העניין? בכל רגע נתון, יש פליטים סודניים בארץ, שברחו מהזוועות. למה שלא נפגיש אותם עם ווטרס?

yaya765

New member
קריאה חמה

אני קורא לכל המזועזעים כמוני (ואני אמרתי שאמות מאושר אחרי ה22 ביוני) להחרים ולהחזיר את הכרטיסים. לא מגיע לרוג'ר שקל מישראלי שמכבד את עצמו. יש לי את כל הדיסקים ואני מנגן בהרכב ותיק ומוצלח אשר מזה כ 4 שנים מופיע עם החומר של ווטרס והפלויד (אפילו מחר בערב..) אבל אסור לנו לשכוח מאיפה באנו. כמו שיש לי את כל הדיסקים, יש לי גם 3 חברים עמוק באדמה שנהרגו בפיגוע. כמו שכל המנגינות שלו מהדהדות לי בראש - גם כל הפיצוצים של מטענים משירותי בשטחים לא מפסיקות להפריע לי לישון. כמו שאני מדקלם את כל השירים, יש לי המנון לאומי שקצצצת יותר משמעותי מהם. וכמו שעד היום חיכיתי לאירוע הגדול בחיי - מסתבר שהייתי צריך להנמיך ציפיות. שגעון הגדלות של ווטרס שגרם לפירוק הטיפשי של הלהקה גורם שוב לווטרס לרצות לעלות לכותרות. זה הלחם והחמאה שלו. כל כך כל כך חבל לי. חבל לי לזרוק ערימה של דיסקים לפח. חבל לי שהחומר שאני מנגן כ"כ הרבה שנים מתלכלך לי עכשיו בהתנהגות פוליטית ותומכת טרור של מי שכתב אותו. חבל לי שאגו של בן אדם כ"כ מוכשר מעביר אותו על דעתו במרדף היפי מיושן אחר "השלום". אני מזמין את רוג'ר לדירה שלי בת"א להתאכסן לשבוע. לא יותר. הבוקר לדוגמה, הפיצוץ בתחנה המרכזית היה מעיר אותו. אני בטוח שהוא היה כותב על זה איזה שיר נחמד. מחר בערב אנגן עם הלהקה שלי בבלום בר את החומר של הוד רוממותו. בשונה מווטרס, אני לא אאכזב את הקהל שלי. ההופעה של מחר לא תתבטל ולא תעבור לקפיטריה של אוניברסיטת ביר זית. אבל אני מקווה שאלוהים יתן לי את הכוח להחליט לעשות את זה בפעם האחרונה, או לפחות לנסות לשכוח של מי החומר שאני מנגן. אז לפני שתחליטו ללכת למופע בנווה שלום, נסו להיזכר בעובדה שאלפי משפחות בדיוק כמוכם איבדו בנים ובנות בגלל אנשים ש"מבינים בשלום" כמו מר ווטרס שמעולם לא ביקר כאן. אל תזרקו את הערכים שלכם לפח. תחזירו את הכרטיסים.

HiddenDictator

New member
אני איתך.

אני איתך בכל מילה אבל אני חושב שאני לא אסלח לעצמי כל החיים אם אני לא אגיע לחלום הזה. גם אני איבדתי חבר קרוב בגלל הסכסוך הזה, ואני הולך למופע הזה בגלל המוזיקה והדעות הפוליטיות של האומן לא מזיזות לי. אולי ווטרס חושב שזה אירוע למען השלום, אבל לא בשבילי. אני בא בשביל המוזיקה, אפילו אם בחומר הסולו שלו הוא מתבטא הרבה בנוגע לסכסוך הישראלי פלסטיני אני יודע שאני אהנה מהמוזיקה ולא ממש משנה לי מה הוא חושב.

yaya765

New member
תוכל להסתכל במראה???

כי אני לא. המוסיקה חשובה לי יותר ממה שאתה מסוגל לדמיין אבל זה ההבדל בין "חשוב לי" לבין חיים ומוות. אני אוהב מוסיקה אבל לא אתן את כספי למי שמזלזל בחיים שלי ותורם כספים לארגונים ששמם לא מסגיר את ייעודם. לידיעתך, "ארגון השלום והאחווה הפלסטיני" אשר ווטרס נמנה על יקיריו, מפצה באופן קבוע משפחות מתאבדים באלפי דולרים. כן כן, אלה שהרגו את חבר שלך. אתה מוכן לשלם על מוסיקה בידיעה שהכסף שלך יממן את זה?

yaya765

New member
אתה טועה ובגדול

כמו מעריץ שרוף הייתי בקסטל ב9:00 בבוקר יום אחרי שהודיעו על בואו. קניתי ואוצ'ר. מעריץ שרוף שנאלץ לשרוף את החלומות שלו. ככה זה כשמדובר במולדת שלי. תחשוב על זה

זה מעניין

לא שמעתי על תמיכה של ווטרס בארגון בשם זה (שאני לא מכירה כלל), ועל תמיכת הארגון במשפחות מתאבדים. אם העובדות נכונות, זה חמור מאוד, ויש לפרסם את הדברים. אם לא, זוהי טעות או חמור מזה. בכל מקרה, עדיף שלא לסמוך על שמועות. פרסם את העובדות, או המנע מהאשמות בעלמא.

yaya765

New member
הקישור בדרך

לארגון אתר באנגלית ובערבית. אני עושה מאמצים להשיג שוב את הקישור אבל אל דאגה. במו עיני ראיתי את שמו ב"fonders" עוד לפני 4 וחצי חודשים. אני עצמי לא האמנתי אבל כשנכנע ללחץ להעביר את ההופעה עשיתי אחד ועוד אחד. בכל מקרה אשיג את הכתובת בקרוב..

Runner30

New member
כמה מלים קשות

פעם כבר כתבתי שאני מקווה שההופעה לא תהפוך להפגנה פוליטית של איש אחד. עכשיו כשזה קרה - אני רק מקווה שווטרס לא ישכח לשיר קצת , מרוב רצונו להציל אותנו מעצמנו. רוג'ר ווטרס חוזר לירוק (סליחה על הבוטות) בפרצופם של אוהדיו אחרי כמעט 30 שנה. ההחלטה להפוך את ההופעה למפגן מגלומני של דעות פוליטיות משקף את חוסר הכבוד שלו לאוהדים בישראל. מקובל היה אולי לתת ראיון מקיף לעיתון מרכזי בו שוא פורש את דעותיו והשקפותיו, כל זאת טרם בואו, ואז לתת לאנשים להחליט האם לבוא להופעה או לא. אבל להפוך את הארוע בדיעבד לאמירה חד-צדדית (לדעתי) הוא מעשה של אימפריליסט בריטי של המאה ה18 שבא לחנך את ה Natives. נסיון דומה, למשל, להופיע במרכז דאבלין בהקשר קטולי- פרוטסטנטי, או בספרד עם מסר נגד כיבוש הבאסקים, או בטורקיה עם אזכור שואת הארמנים - היה מצטייר כפרובוקציה. בנוסף, בהיותם אוהדי ווטרס עם מנת משכל לא נופלת מהשאר, יש להניח שחושבים לא מעט על הקונפליקט, ואולי אנחנו רוצים בכלל לשכוח מהבעיות לכמה שעות?

Runner30

New member
כתבה ב YNET

אני מצטער אם חזרתי על רעיונות של אחרים. כתבה בYNET מסכמת במלים יותר מדוייקות את התחושה שלי ורבים אחרים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3240597,00.html

bazmaster

New member
אני פשוט לא מבין אותכם...

כמה דברים, דבר ראשון, אני לא רואה כל פסול בהעברת ההופעה למקום אחר, ואם מלכתכחילה ההופעה הייתה מתקיימת בנווה שלום? הייתם מקומים מהומה גם במקרה הזה? אני חושב שאפילו יהיה נחמד להופעה גדולה לא בת אביב לשם שינוי... דבר שני, למרות שאני מסכים עם דעותיו הפוליטיות של ווטרס, ואני חושב שזה צעד מאוד חכם וסמלי, מי שזה מפריע לו, שיבוא להופעה בכל זאת, מה זה משנה לך אם הזמר שמאלני או ימני?? כל עוד אתה נהנה מהמוזיקה? מישהו כאן אמר שהוא לא מסכים לזה שהכסף ילך לווטרס בגלל שהוא לא מכיר את הסכסוך מקרוב, אוקי, אבל מישהו צריך להזכיר לכם שאתם לא משלמים בשביל שווטרס יהיה יותר עשיר, אלא בשביל לשמוע את המוזיקה שכולנו אוהבים בהופעה, כי בוא נודה באמת, אף אחד מהם לא יבוא לארץ עוד פעם ... עוד דבר, בקשר לכותרת ההיא-"תשיר לנו,אל תחנך אותנו" . בתור מוזיקאי חבר בלהקה, אני יכול לומר לכם שחלק גדול מאוד מהרצונות של האומן הכותב הן לשתף את השומעים בדעות שלו, וזה בדיוק מה שווטרס עושה, ואני לא רואה שום דבר רע בזה... ולאלה שמבטלים את הכרטיסים, אתם באמת נותנים לסיבה שולית כמו מיקום ההופעה לגרום לכם לוותר על ההופעה הכי טובה שהארץ ראתה אי פעם? בכל מקרה אני וחבריי נהיה שם בשורה הראשונה !

Drummer Girl

New member
כל ההתרגשות בגלל שדה חומוס...

לטרון סה"כ נמצאת חצי שעה נסיעה מת"א, חצי שעה נסיעה מירושלים. כל העניין והביג דיל מהעברת הנסיעה הוא פשוט לאפשר לאוכלוסייה אחרת שמתגוררת בארץ הזדמנות להגיעה להופעה בלי שתהיה להם בעיה לעבור מסע בטחוני מפרך. כאילו, לא כמונו, לא בדיוק קל להם להתנייד ברחבי הארץ שכל שניה עוצרים אותם וצועקים "מחבל". אז יופי, נחמד הדו-קיום שהוא מנסה ליצור. אבל באמת, לא כל כך משנה לי הדעות הפוליטיות שלו, שיגיד מה שיגיד. זה לא משנה את העובדה שהוא לקח חלק בלהקה שהיא בין הטובות בעולם. גם הלייב 8, עם כל המסר, המון באו לראות בגלל שהפינק פלויד התאחדו ופחות בגלל המסר. זה לא כזה נורא ואיום לאהוב מוזיקה, בכיף. אני תרמתי בזמנו אבל בהחלט ניהנתי לראות את האיחוד. רוג'ר ווטרס, שונא את המולדת שלי או אוהב אותה, מנגן את כל הדיסק של Dark Side of the Moon עם ניק מייסון מאחוריו, לא משנה לי כל כך אם זה שדה חומוס או פארק הירקון. העיקר שראיתי משהו מהלהקה הזאת בימי חיי (אף אחד מהם לא נהיה צעיר יותר). הופעה הבאה (בעתיד הרחוק) - דייב גילמור.

mosh_the_ant

New member
אני עומד להשמע מאוד ציני

ויש שיאמרו דברים יותר "חביבים" על תגובתי אני מאוד מקווה שהכל יהיה בסדר בהופעה , בלי נסיונות לחנך יותר מדי, יהיה גדול אם יקראו לו בוז- אם הוא יגזים בהטפות, דבר שלפי מה שאני רואה ושומע עליו ,יש מצב שיגרום לו לעזוב את הבמה;אם זה יקרה , זה ישפוך הרבה אור על רו'גר וסרמן. אני מסכים עם הנערה המתופפת , אבל אני מקווה, שלא יהיה פיגוע בכניסה.. זה יהיה רע בכל כך הרבה רמות , שלא יאמנו. אני באתי לשמוע מוזיקה, זהו .

bazmaster

New member
בדיוק מה שאני מנסה להגיד!

גם מי שלא תומך בדעות שלו, לא צריך לשלול מעצמו את ההופעה הזאת... רגע, אמרת שמייסון גם יהיה?

למעלה