לשדות החומוס

vegetable man

New member
ה-24 השעות האחרונות האלה

יש של מועקה כזאת מהאירועים האחרונים בכלל, היום
אני מאוכזב מההחלטה של ווטרס להזיז את המופע. יש פה תרחיש מאוד מוזר שבו אנשים מאוד אוהבים אותו כיוצר, אבל מאוד שונאים אותו על הצעדים האחרונים שלו. זה מאוד מבלבל, ומובן שמה שקרה מכעיס. מגיע לנו אחרי המון שנים הופעה בת"א - שהיא איפשהו קונצנזוס לתרבות שלנו. הופעה שהיא לנו, ואך ורק לנו, במקום שאנחנו אוהבים לארח בו הופעות מהסוג הזה (וגם לזה אנחנו לא זוכים לעיתים קרובות). אבל לא - היה צריך לטרנספר אותה, למקום שיוכשר באופן מלאכותי לצורך העניין. יש לי תחושה מאוד לא נעימה - עם כל ההבנה המעמיקה לרצונו הטוב של ווטרס. משהו נהרס אצלי, קשה לי לשים את האצבע על מה בדיוק. אני מקווה שזה יעבור, אחרת אין טעם לבוא. אהה, ואני לא יכול לבוא מחר, למרות שרציתי שזה יקרה
אז כנראה שנראה אותכם על שדה החומוס, כשתעבור גם הבאסה...

הוי, חבל... ../images/Emo10.gif

לא נורא, נתראה על שדה החומוס, אם לא לפני כן
אגב, אני חושבת שהצלחתי לשים את האצבע על מקור התחושה הלא נעימה: ווטרס בעצם מאלץ אותנו להשתתף בעצרת בעלת אופי פוליטי - ועוד לשלם על כך - בעוד אנו שילמנו וציפינו לארוע בעל אופי אחר. גם אם אנו מסכימים, בגדול, עם דעותיו ועמדותיו של ווטרס, זה עדיין נותן תחושה של כפייה. אולי צריך להזכיר לווטרס מה קרה לפינק, ההוא מ"החומה", כאשר ניצל את כוחו כלפי אוהדיו, לרעה.

קשה לומר שהוא מאלץ אותנו

מי שלא רוצה, יקבל החזר כספי מלא על הכרטיס שלו. רוג'ר ווטרס לא מאלץ אף אחד לעשות שום דבר. יש הרבה תל-אביבים שלא יצאו דורות מן העיר שלהם, ומבחינתם נווה-שלום זה כפר פלשתינאי באיראן. יש גם הרבה אנשים במקומות כמו רעננה, הרצליה או ראשון לציון שלא ראו מימיהם ערבי חי עם יהודי בית ליד בית. וכמובן יש הרבה בורגנים שרק רצו להתענג על מופע אסקפיסטי וקיבלו מופע שמחובר חזק למציאות הפוליטית. כל אלה מוזמנים להחזיר את הכרטיס. אני, באופן אישי, מצדיע לרוג'ר ווטרס על המחווה הפוליטית הזאת. דווקא בזמנים כל כך אפלים (סגר, פיגועים, מצור וחרם) המופע הזה יכול להיות נקודה קטנה של אור בחשיכה. אגב - אחד השירים במופע של ווטרס בארה"ב היה "נר באפילה".

vegetable man

New member
../images/Emo45.gif

הגבתי פה כי רציתי לברוח מהשרשור האלים ההוא, אבל הוא הצליח לתפוס אותי גם עד פה. אני בהחלט מסכים איתך; יתר על כן, זו לא רק הרגשת הכפייה של אירוע מסוג פוליטי, זו גם סוג של התערבות בוטה בחופש הפעולה שלנו, בהכתבת תנאים מוקדמים, בלגיטימיות שלנו. ההבחנה בין אופי הופעה מחד לדעות של רוג'ר מאידך היא בהחלט במקומה. לבוא ולתת כותרת להופעה כזאת, כביכול ליצור מחנה משותף בין כל הבאים כתנאי מראש זה דבר בעייתי בעיני. אני לא אוהב את ההמוניות הזאת שעלולה להיווצר בהופעה מהסוג הזה כבמה להפגנה - מזכיר לי את האמריקאים בשנות ה-60 שהרגישו שעל כל עוולה הם צריכים "להתאגד". יחד עם זאת אני עדיין מאמין שרוג'ר מתייחס אלינו כאל יחידים ולא כאל מכלול.

ויש חיפאים..........שנדפקים

כי לנסוע שעתיים וחצי (במקרה הטוב) לכל כיוון, זה אומר שסך כל אני משלם על הכרטיס הנפלא הזה בערך 575 ש"ח (לא כולל אוכל) ובגדול טרטור מיותר. למה ווטרס לא חשב נניח על איכות הסביבה??? אם זה היה נשאר בפארק הירקון הרבה יותר אנשים היו יכולים להגיע ברכבת במקום ברכב פרטי....אז מה? מהאוזון לא אכפת לו? היה צריך להופיע בחיפה - עיר שמסמלת דו קיום....ושאני במקרה גר בה...בדו קיום...איזה טרטור... אבל לא ניתן לזה לדכא!!! כי אנחנו נגד דיכוי!!! אני אגיע ואהנה!!!!!!!!! ולעזאזל עם האיסור להביא חפצים קשים!! אני מביא אוהל!!!!!

זה לא מדויק לגמרי

(גם אני חיפאי במקור) אוטובוס מחיפה לירושלים עולה בערך 30 שקל. הלוך-חזור זה 60 שקל. אתה יכול לרדת באיזור לטרון ומשם ללכת ברגל. זה לא הרבה הליכה. בכל מקרה תהיה הסעה מסודרת בתום הופעה לכל הערים הגדולות. חיפה אמנם מסמלת דו-קיום, אבל נווה-שלום מסמלת דו-קיום בצורה הרבה יותר מובהקת. ותקן אותי אם אני לא טועה - בחיפה אין שום מקום שמתאים (בגודל) להופעה כל כך מסובכת וגדולה.

נו שויין......סתם רחוק וקצת מעצבן..

גם ככה הייתי מגיע.. למען האמת..בכלל נראה לי יותר נפלא אם ההופעה הייתה בפארק תמנה בדרום... אבל איזה ישראלי הייתי אם לא הייתי מקטר קצת קודם? see you all on the 22nd

הוא די מאלץ אנשים

לרוג'ר יש אוהדים שירצו לבוא להופעה בכל תנאי גם עם זה בניגוד לעקרונות שלהם. יש לו כוח די גדול. ברור שאם היו שואלים מה הקהל מעדיף- את פארק הירקון או את שדה החומוס מאחד הלבבות רוב האנשים היו בוחרים בירקון. לי מההתחלה לא התאים ללכת להופעה כדי לראות בנאדם ולשלם על זה 375 שקלים (אפילו אם הוא גאון הדור). אבל הלכתי בכל זאת כדי לא להחמיץ את החוויה

לא הוכחת שהוא מאלץ אף אחד

"לרוג'ר יש אוהדים שירצו לבוא להופעה בכל תנאי גם עם זה בניגוד לעקרונות שלהם" זה עדיין לא אומר שהוא מכריח אותם. אם יש אנשים שויתרו מרצונם על כל חוש של ביקורת או של חשיבה ביקורתית, אז הם בוודאי לא יכולים לומר שמר ווטרס הכריח אותם לוותר על עצמאותם. הם אלו שהגדירו את עצמם כ"אוהדים שרופים" ובכך הכתיבו לעצמם את אורח חייהם הפסיבי. "ברור שאם היו שואלים מה הקהל מעדיף- את פארק הירקון או את שדה החומוס מאחד הלבבות רוב האנשים היו בוחרים בירקון" בוא נלךייותר רחוק: אם היו שואלים את הקהל מה הוא מעדיף - לשלם 375 שקלים או להיכנס בחינם להופעה - הקהל היה מעדיף להיכנס בחינם. ובוא נלך עוד יותר רחוק: אם היו שואלים את הקהל מה הוא מעדיף - לראות את ווטרס בתל-אביב או לראות את פינק פלויד בלונדון - הקהל היה מעדיף את פלויד בלונדון. בכלל, לקהל יש הרבה העדפות שלא קשורות למציאות. אבל מה לעשות שאנחנו חיים במציאות, ולא בדמיון. "הלכתי בכל זאת כדי לא להחמיץ את החוויה" כבר הלכת? נווה-שלום לא כל כך רחוקה שצריך כבר עכשיו לצאת מן הבית...תחכה עד ה-22 ביוני.

אני מזכירה לך את תקנון הפורום

ומבקשת התייחסות מכובדת כלפי חברי הפורום האחרים. הסרקזם בו השתמשת, והזלזול כלפי הכותב, אינם במקום.

סרקזם איננו חוש הומור

הוא אלימות מילולית. ואלימות מילולית אסורה, כחלק מהיחס המכובד שאנו רוחשים כלפי גולשים אחרים.

זה עניין של פרשנות

לדעתי, כתבתי משהו בהומור. לדעתך, זה סרקסזם. יש ת'רד בפורום שבו את כתבת על יוזמה להכין שלט נגד ווטרס שהיא "טיפשית". גם ההודעה הזאת יכולה להיחשב 'מעליבה' ו'פוגעת' לפי תקנון הפורום, אבל מכיוון שאין מנהל למנהל, אף אחד לא ימחוק אותך. במילים אחרות - הפוסל במומו הוא פוסל. ועדיף למחוק הודעות רק כאשר מדובר בהפרות בולטות וברורות, לא כאשר מדובר במקרים גבוליים הכפופים לפרשנות אישית של אדם אחד בלבד.

זה לא עניין של פרשנות

סרקזם הוא אלימות, נקודה. היוזמה להכין שלט היא אכן טפשית - לא אמרתי שהגולש הוא טפשי, מה גם שהוא כתב באופן תאורטי. לעומת זאת, ההשתלחות האישית והישירה שלך בגולשים רבים כאן, מדי שעה, עוברת כל גבול. אני חוזרת ומבקשת שתחדול מכך.

אני חייבת להגיב- ../images/Emo66.gif

אני לא משתתפת בפורום (בעבר הדי רחוק כן), אבל נכנסתי לקרוא מה היו התגובות על שינוי המקום של המופע ואני כ"כ לא מסכימה איתך. נכון, המילים של ווטרס אינן חפות מפוליטיקה וזבותו המלאה להביע את דיעותיו, וזכותו המלאה לבחור היכן הוא יופיע אבל לא לאחר שכרטיסים כבר נמכרו. 35,000 אנשים קנו כרטיסים בידיעה שהמופע שהם הולכים אליו יהיה בת"א. בידיעה שאוטובוס אחד או שניים או רכבת היא אמצעי התחבורה הזול שבעזרתו יגיעו לשם. המחווה הפוליטית הזאת היא טיפשית לחלוטין לטעמי. אותם פלשתינאים שיוכלו להגיע למופע במקומו החדש הם אותם אלו שיכלו להגיע אליו אם הוא היה מתקיים בת"א, השאר חיים מעבר לגבולות וגם לנווה שלום הם לא יוכלו להגיע ככה שלהם זה לא עוזר. המופע הזה מראש לא תוכנן להיות בעל אופי פוליטי, ולידיעתו של ווטרס, ת"א כבר כמה עשורים אוחדה עם יפו, שבה ציבור ערבי נרחב, ככה שהיא גם מכסה לו את עניין הדו-קיום. וזה שאני אבוא עכשיו מראשל"צ/הרצליה/רעננה לשטח דשא ליד לטרון (שלהכשיר אותו להופעה זה הוצאה ענקית שניתן לחסוך אותה) לא יגרום לי להזדהות יותר עם העם הפלשתינאי או להרגיש קצת יותר אבדה כלפיו, זה סתם יטרטר אותי. את הטיולים לשם אני יכולה לעשות עם המשפחה בשבת, ואני בטח אלמד יותר. כמו שרבים אמרו כבר, אם הוא כ"כ להוט לקדם את השלום ולא לשחק אותה חצי אלוהים, שיעשה עוד מופע, פתוח לכל מי שתומך בעמדות שלו. אם האידיאולוגיה שלו כ"כ חשובה לו כל עוד לא עומד מאחוריה רווח נקי...

kalista

New member
מה זה משנה

שהכרטיסים נמכרו?... מי שרוצה יכול לקבל את הכסף שלו בחזרה... והוא לא העביר את מקום ההופעה כדי שיהיה לערבים יותר קל להגיע... אלא כדי להעביר את המסר בו הוא תומך... אבל בקשר להזדהות עם העם הפלשיתנאי אני מסכימה איתך, זה שההופעה של רוג'ר ווטרס תתקיים במקום כזה ממש לא משנה לי, ולא יגרום לי להרגיש אחרת בשום צורה.

מורנא007

New member
לי הוא מזכיר

את החזיר
מחוות החיות באנימלס. הוא מנצל את כוחו, להטיף לנו מוסר, תוך כדי התעלמות מבעיות אצלו בבית בממלכה המאוחדת: צפון אירלנד, פוקלנד/מלבינס וכו'.

הוא כתב על פוקלנד בהרחבה

ב-TFC. על צפון אירלנד כמדומני שווטרס לא כתב. אבל ווטרס נוהה בעקרון אחרי הטרנדים בשמאל - בעצם המיינסטרים - האירופאי, שמה שמעניין אותו כרגע זה עירק והמזה"ת. עוולות במקומות אחרים לא זוכים להתעניינות באותה מידה, או בכלל.

למעלה