אנחנו מארגנים חתונה קטנה, עד 200 איש (נו מה אני אעשה שיש לי גג 10 קרובים משפחה, אאסוף אנשים ברחוב?!?) ולכן... נמאס לי שבכל מקום עולה לי פי 2 יותר נמאס לי שאני לא יכולה להתמקח כמעט על שום דבר (וגם ככה אני שונאת להתמקח) כי תמיד "יש לך מעט אנשים" וזה מסתבר כתירוץ מנצח למחיר מופרז. נמאס לי שהמנה שלי עולה הרבה יותר ממנה של מישהו שיש לו יותר אנשים נמאס לי שאפילו הבית דפוס רוצה ממני מחיר כפול להזמנה ממה שהייתי משלמת אם היו לי יותר אנשים נמאס לי שאני נופלת לתוך בור שחור של הוצאות שאני בטוח לא אתקרב אפילו לכסות (ולא צריך לייעץ עכשיו לקחת ספקים זולים כי החתונה עוד חודשיים והכל סגור) נמאס לי מהמתמטיקה ש"ההוצאות הקבועות" מתחלקות בין כל כך מעט אנשים... למה אני כל הזמן מרגישה שאני נענשת על זה שיש לי חתונה מצומצמת? (ברמה האישית אין לי בעיה עם זה, ואני גם מעדיפה לא להזמין אנשים סתם) סתם נמאס לי... והבתי דפוס ממש עצבנו אותי, הבדל של 150 ש"ח אבל זה העיקרון שמעצבן סליחה
ההזמנה שלי היא דיגיטלית, דו צדדית פניתי לכמה בתי דפוס, ובגלל הכמות המחיר הוא כפול ממה שהייתי משלמת אם היו לי נגיד 350 הזמנות ולא 170 (בתי דפוס מוכרים כמו החלוץ ואיכות...)
אני מבינה שכבר ניסית, אז תבלעי את הקטע של ההזמנות ותנסי לקצץ בדברים שהם באמת גדולים... כי לדעתי אסור להיכנס לחובות בגלל חתונה. זה לא בריא לתחילת הזוגיות.
אפשר "לבלוע" הכל, זה פשוט נורא מעצבן.. בקשר לקיצוץ בדברים אחרים, כמו שאמרתי הכל כבר סגור, ככה שנשאר רק לקוות לטוב מסכימה בקשר לחובות, אבל מקווה שההורים יעזרו בצורה מסוימת.
מסקר קטן שערכתי מסתבר שהם הכי זולים באיזור המרכז וההדפסות יוצאות אחלה. אני לא חושבת שהם מעלים מחיר אם הכמות קטנה. תפני אלי במסר, אני אתן לך את המספר. בהצלחה סיון
מי כמוני שעשתה חתונה של 50 איש יודעת על מה את מדברת. מה שאני כן יכולה להגיד לך שיש נותני שירות שכן מתחשבים ושכן מנסים לבוא לקראת הלקוח. את צריכה לשנות אולי את הגישה ולבוא עם קצת יותר אגרסיביות ולא לוותר בגלל שיש לך כמות קטנה של מוזמנים. מה שבטוח שגם אם את שונאת להתמקח זה הזמן להתחיל ללמוד את השיטה ולעמוד על שלך. אין שום סיבה שבעולם שתשלמי יותר, האוכל הוא אותו אוכל, ההזמנה היא אותה הזמנה, החתונה היא בדיוק אותה החתונה רק יותר קטנה. אם את צריכה עזרה אני כאן. תרגישי חופשי לקטר ולהוציא הכל החוצה.
נראה לי שכבר מאוחר מדי ללמוד להתקמח (לפחות בהקשר של חתונה), חוץ מהדפסת ההזמנות הכל סגור... כנראה שזה פשוט "הקש ששבר את גב הגמל".... לא חשבתי שאפילו פה אני אשלם על זה שאנחנו מעט... ושוב, תודה
של 200 איש (209 אם נדייק) וגם אני הייתי בחששות אני אישית שראיתי שבכל מקום לא מתחשבים בי בגלל הכמות שלי (עד שהסתכלו עלינו בכלל) החלטנו לוותר על חתונת קיץ והתחתנו בסוף מרץ עם מחיר חורף... השתדלתי לא להגזים בהוצאות וניהלתי תקציב מדוייק לחתונה... יכולה להגיד לך שכיסנו את החתונה ובסוף הכל היה סבבה... קחי את זה בקלות יהיה בסדר...
גם לי יש חתונה קטנה (220) ואני מבינה בדיוק על מה את מדברת... אמנם מחיר המנה יצא לנו יקר, אבל בכל שאר הדברים אנחננו משתדלים לחסוך כמה שיותר. אנחנו לא משדרגים את הבר (בבסיס הוא בר תוצרת חוץ, שעל זה אני לא מתפשרת), לא משדרגים את הקייטרינג, לא לוקחים עיצובים מיוחדים מעבר לעיצוב הבסיסי של הגן, אני לא שוכרת שמלה ב-7000 ש"ח, בגדים בשבילו קנינו בסכום סביר ובידיעה מלאה שהוא ישתמש בהם בעתיד (בגלל זה לא קנינו ג'קט, למשל). בעניין ההזמנות - אם את עושה הזמנה חד צדדית, המחיר יורד פלאים ואין סיבה שיקחו לך יותר משקל להזמנה (אנחנו הדפסנו בהרבה פחות בגלל קשרי עבודה שיש לי עם בית דפוס אבל קיבלנו גם הצעה "נייטרלית" של שקל להזמנה לפני מיקוח). אני לא מצפה "לכסות" את החתונה, אני רק מצפה לעמוד במה שהקצבתי לי ולא להכנס לחובות מיותרים. אבל בכל מקרה - אני איתך
יש לנו חתונה של 180 איש בערך.. היו המון מקומות שפסלו אותנו בגלל הכמות אבל המזל שלנו שחשברנו שיש לנו 300 איש (אז אמרנו 250 איש למקום) בסו התברר שההורים שלי טעו במספר האנשים שאמרו לנו.. בכל מקרה אנחנו מתחתנים בגני רשפון - שבאו לקראתנו מבחינת המחיר. סה"כ החתונה עם הכל תעלה בסביבות ה75000 ש"ח... אני מאמינה שעם עזרה מההורים נוכל לכסות את הנזק.. שמלת חתונה עלתה לי 2000 ש"ח בגדים לבחרו קנינו בקסטרו נעליים בעיר בהרצליה שעלו 100 ש"ח המתקחנו עם הדיג'י והצךמים על מחירים בקיצור - לא להתבייש להתמקח ולצלמים ודגי' זה לא אמור לשנות אם הם מצלמים 5 אנשי או 700 כי הזמן של החתונה הוא אותו זמן.... ובנוגע להזמנות - עישנו לבד אם את צריכה עזרה תשלחי מסר חיבוק ענק ענק
אלינו לחתונה הגיעו בערך 220 איש. ממש לא חתונה גדולה. השורה התחתונה- כל החתונה כולל הכל עלתה לנו בערך 68-70 אש"ח. יחסית לחתונה ממוצעת- זה ממוצע מינוס. אני בטוחה שאפשר גם להוזיל עוד. אה... ואנחנו עוד התחתנו בתחילת עונת החתונות... בקיצר- אם את צריכה עזרה עם חישוב מה כן ומה לא- אפילו שכבר סגור... תמיד אפשר לפתוח ולשנות- גם יום לפני. חיבוק!
נכון שיש המון חסרונות (בעיקר כספיים) לחתונה קטנה, אבל מצד שני זה גם ממש כיף, כי:
את מכירה את רוב (או הרבה מ) האורחים
אפשר להקדיש יותר זמן בחתונה לכל אורח
יש אווירה אינטימית
המתנות מכל אורח יפות כי רוב האורחים קרובים יותר בטח יש עוד אבל אני חייבת לעבוד... בקיצור, אל תתבאסי, החתונה שלך תהיה מקסימה, אמנם תעלה קצת יותר ממה שחשבת, אבל שטויות, זה רק כסף...
אני גם ביקשתי מההורים לא להזמין אנשים שבקושי מכירים (שכנים של ההורים מלפני 20 שנה שב 15 השנים האחרונות אף אחד לא דיבר איתם...) לרוב הם גם ככה לא יבואו... אז לא צריך אותם מראש... בקשר לכסף, צודקת, רק כסף... חבל רק שאין לי כזה הרבה ממנו... nu well... העיקר האהבה לא?