-----חמין בבקשה

גבי 26

New member
אצלנו רק בחורף

ורק כשקר ורק כשהילדים שלי, שנולדו על מדף במסעדת גורמה, מאשרים...

מוטי בר

New member
ואי ואי ואי, איזה מוקשי בטן שמו פה.

יש חמינים הרבה יותר קלים למערכת העיכול וגם קלים להכנה. למשל חמין מקרונים עם בשר, עוף, ותפוחי אדמה כאשר הוא גם חום, גם טעים וגם קל למשך היום, וכמובן שיש גם חמינים נוזליים יותר כמו חמין חיטה עם גריסים והוא יותר דומה לעיסה סמיכה מאשר לחמין המקובל או מרק. אני עושה כך: חמין מקרונים: 1 חבילה מקרונים של 500 גרם ורצוי מקמח דורום. 1 עוף חתוך לרבעים או כרעיים קנויים. 1 ק"ג בשר מספר 8 (לא חובה).אך הרבה יותר טעים. 1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים וחצוים לאורך אפשר גם פחות. 1-3 בצלים גדולים קצוצים גס. 1 עגבניה בשלה. מלח פלפל שחור פפריקה אדומה (לא חובה). אבקת מרק עוף או בצל או בשר, לא חובה אך משפר טעמים. מעט שמן לטיגון,(לא חובה, אני מטגן עם השומן המופרש מהעוף עצמו). אופן ההכנה. א. מבשלים מקרונים ב כ 4 ליטר מים רותחים עם מלח על להבה גבוה בסיר פתוח חצי בישול בלבד, עד לכיפוף גמיש אך לא דביקים, כ חמש דקות בלבד תוך כדי ערבוב.מסננים ושוטפים. ב. לבינתיים, על להבה גבוהה,מטגנים קלות את העוף בשמן עם התבלינים או בצד של העור כלפי התחתית אם אין שמן, והשמן שיופרש בטיגון ישמש לטיגון הבצל,העגבניה והבשר עד לסגירה בלבד. ג. מוציאים את נתחי העוף והבשר בלבד מהסיר ומוסיפים את המקרונים לסיר עם הרוטב,התבלינים והבצל, ומערבבים היטב עם התבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד לחימום מלא של המקרונים. ד. מוציאים את המקרונים לקערה גדולה או סיר אחר ושמים בתחתית את חצאי תפוחי האדמה ומתבלים אותם היטב. ה. מסדרים את העוף והבשר על תפוחי האדמה ומישרים. ו. מסדרים את המקרונים על הבשר והעוף ומישרים היטב. ז. אם רוצים, מוסיפים ג'חנון וביצים קשות על כל העסק בתוך שקית קוקי או נייר אפיה. סוגרים במכסה אטום היטב היטב, ואם אין סגירה טובה מכסים בנייר כסף בין הסיר למכסה. מכניסים ישר לתנור שחומם מראש לחום של עד 160 מ' לכשעה. ואחר כך מנמיכים ל 120 מ' לכמה שעות טובות לפחות. אזהרה אין להוסיף מים בשום אופן כי הנוזלים המופרשים מהמרכיבים מרככים את המקרונים (ולכן חשוב איטום טוב של הסיר),ועודף מים יניב דיסת חמין ולא חמין. הערה: ניתן להוסיף את הג'חנון אם רוצים בו, ואת הביצים אם רוצים בהן, על המקרונים כאשר הביצים מבושלות מראש כביצים קשות. הן יקבלו צבע חום גם ללא כל תוספות צבע של תה או משהוא אחר. לטעמי גם כך יש עודף פחמימות וחלבונים בחמין גם ללא האחרונים. כמובן ניתן לתרגם את הכמויות לצרכים האישים ליותר או לפחות אך אם זה פחות מידי זה כבר מתיבש לגמרי ואז צריך לבדוק ולהוסיף נוזלים במשורה. ב ת א ב ו ן.

Riki10

New member
מוטי כל הכבוד! אחלה מתכון לחמין../images/Emo127.gif

ובעיקר כשהוא בלי "מוקש בטן" - שעועית...
לפי המתכון שלך, אני רואה שאתה בקיא ב"רזי הבישול". אני תמיד שמחה לראות שגברים יודעים לבשל
...

bel011

New member
שעועית אדומה מאד בריאה למרות

היותה "מוקש" ואילו תפוחי אדמה הם פחות בעלי ערך,אז אני מעדיפה (אם כבר) את החמין הצמחוני עם גריסי פנינה ושעועית אדומה וכל מיני עלים.זה צירוף קל כי גם בשר וגם פחמימות זה נורא כבד.

הליויתן

New member
איזה מעשיות!,חמין טוב מתחיל בבשר

ובשר טוב מתחיל בבשר צייד! לטגן קצת בצל חתוך גס,להוסיף שומים,בשר צייד עם עצמות.לכסות במיים,פלפל מלח שלום! אחרי כמה שעות להוסיף ירקות לפי הטעם לחכות עוד שעתיים ולהגיש

מוטי בר

New member
נכון, אבל אפשר להחליף מים לשעועית ל

פחות פעמיים לפני הבישול וכך גם לכל הקטניות היבשים וזה מקל על התסיסה בבטן. עקרונית, יש חמינים די טעימים גם בלי בשרים אך אין להשוות את הטעמים שלהם למקוריים.

מוטי בר

New member
ועל כך נאמר:לאכל כדי לחיות ולא לחיו

ת בכדי לאכול. אכן, שילובי מזון מזון נכונים לבריאות טובה. המהדרין, ואני נמניתי עליהם בעבר, מפרידים באופן מוחלט בין חלבונים לפחמימות, בין עמילנים לחומצות, ובין סוכרים וחלבונים. זה סודה של בריאות תקינה, אך מי יכול לשמור על כך בכלל.

Riki10

New member
מוטי, ירבו כמותך בישראל ../images/Emo140.gif

כשהאשה שמחה - כל הבית שמח!....

אדנהר

New member
בואינה, אתן לא נורמליות, עם

ריכוז כזה של פסוליה אין סיכוי שהשבת אבקר אצל מאן דהו מחברי הפורום. תשמרו לכם את הריחות.

למעלה