-----חמין בבקשה

טסונמי1

New member
../images/Emo32.gif-----חמין בבקשה

מאחר וביום שישי שבת יהיה סוער למדי מתאים לי להכין חמים מישהי אמרה לי שהיא מכינה אותו בתנור[כל הלילה] ומוסיפה לחמין גםאת "הנקניק מיבצק" לא קישקה חס וחליה-זה עשוי מקמח ודבק ויושב בבטן כמו יציקה -שכחתי איך קוראים לו- איך מכינים חמין כזה בלי שיתיבש יישרף ושלא יהיה מימי?

צפנתי

New member
דבק?!

לא כ"כ יודעת על בצקים..וקצת קשה לי בכלל לשחזר חמין כי לא הכנתי כל הקיץ.. ע"פ כמויות... בכל מקרה העברה לתנור בשלב מוקדם (ביחוד תנור עם מאוורר (טורבו) מונעת את רוב סיכויי שריפת הקרקעית. למתכונים עשי חיפוש בפורום מתכונים. זה פורום מעולה ויש בו מכרות ידע, ( חבל לשאול כי זה בטח כבר נידון, והפורום כ"כ מהיר שקשה לקבל בו תשובות). לפנ ישאת מתחילה בדקי האם הסיר שבחרת מתאים לתנור שלך.

Rוני

New member
תשאלי שם, תמצאי גם שאלה שלי

בנושא הקישקע (בררררר) אני קונה משהו צמחוני אבל תמיד ולא משנה מה אני עושה זה מתפוצץ בבישול מישהי שם נתנה מתכון למשהו אחר, ואומרת שיוצא מעולה חפשי קישקע, או את השאלה האחרונה שלי שם לפי שמי

עדנה מ

New member
עשיתי חמין לשבת - וגם שמתי 'קישקע'

של 'טירת-צבי' - ויצא מעולה!!!
פעם, מזמן, קניתי מתוצרת אחרת והיה נורא לא טעים... וגם התפוצץ... הפעם הפשרתי קודם, ולפני ששמתי אותו בסיר שטפתי אותו במים מהברז, ושמתי אותו בסיר שבו התבשל החמין לאיזה שעתיים-שלוש בלבד, לא לכל הלילה
... [כלומר, שמתי אותו כשעתיים-שלוש לפני המועד שתוכנן להגשה]. החמין התבשל מיום שישי בערך בשעה 7 בערב, ולא יכולנו להתאפק כבר בשעה 12 בשבת...
המתכון של רות סירקיס.

הקישקע - בבוקר

מוסיפים אותו לחמין בבוקר כשמתעוררים (ככה לפחות בת דודה עם ילדים קטנים הסבירה לי. הבוקר שלי בשבת קצת מאוחר לקישקע...
)

נחל

New member
אני עושה באופו קבוע בתנור ויוצא 10!

שחום וטעים. וכל הלילה אנחנו מריחים אותו בבית. לאה אם את רוצה הסברים יותר מפורטים אני אשלח לך במייל.

eyalhefetz

New member
איך יודעים איזה חום בתנור?

יש לי תנוא טורבו של רוזייר עם סקלה בין 1-9 (כאשר 9 זה גריל בלי טורבו..) איזה מספר טוב לי???

טסונמי1

New member
שאלה טובה- אני שמה את הטמפרטורות

לפי מצב הרוח- בדכ טמפרטורה הכי גבוהה "שילך מהר"

טסונמי1

New member
לא רוצה קישקה- בטח לא משומשים

רוצה להכניס לחמין גחנון- [חזרתי במיוחד לסופר כדי להיזכר איך קוראים לבצק הזה] ועל איזה סיר אתם מדברים? אי אפשר לשים במגש האפיה של התנור? נו טוב הולכת לפורום מתכונים

nony11

New member
הרגת אותי - במגש??

מה פתאום. הקשיבי נא, הסיבה שאני מתמחה בהכנת חמין, היא העובדה שזה הדבר הכי קל בעולם להכין. לא סיר מיוחד ולא נעליים. את צריכה בסה"כ סיר גדול, ולהכניס לתנור בחום נמוך מאוד(100-110) לכל הלילה. אם את רוצה מתכון מנצח - בשמחה.

bel011

New member
נכון! של רופן או צפנתי - צמחוני ו

וטעים...גם ללא צמחונים

טסונמי1

New member
לכל הסירים שלי יש ידיות

שחורות מפלסטיק כל שהוא מיתוך ניסיון הם נמסות יופי בתנור

לכל שבוע יש סופשבוע

ולכל ידית יש גם בורג... פשוט מורידים את הידיות (ואחרי כמה מפחי נפש אני שמה את כל הידיות והברגים בצנצנת סגורה עד להרכבה..
). שבת שלום..

טסונמי1

New member
נחל שילחי לי בבקשה במסר

איך מכינים בתנור -מישום מה ניראה לי שבתנור כל העסק מיתיבש מאוד

נחל

New member
אצלי בתנור יש טמפרטורות ואני שמה

בין 100 -120 מעלות, כאשר בבוקר אני תמיד בודקת ואם צריך עוד מים אני מוסיפה.ודרך אגב גם אני שמה בטורבו.

סמדר ר

New member
טסונמי יקירתי: חשוב להכניס את

החמין לתנור כשהוא מבעבע.... (כלומר ישירות מהגז), אם לא - להגביר את חום התנור עד שמתחיל לבעבע .... ואז להנמיך את חום התנור ל 120 מעלות. בלילה, אפשר בהחלט להוריד את החום ל 100 מעלות.... אני מפעילה על חום נמוך - בלי טורבו, סיר ברזל יצוק מכוסה היטב..... בסיר נפרד אני שמה את הג'חנון: מניחה פיתה או 2 פרוסות לחם על תחתית הסיר, ועל הג'חנון מניחה נייר אפיה, על הנייר מניחה את הביצים (שבושלו קודם במים עם שקיקי תה...) .... כמובן שאם אני לא מכינה ג'חנון - אני מניחה את הביצים המבושלות בסיר החמין. לא לשכוח להכין רוטב עגבניות לג'חנון: עגבניות טריות מרוסקות, מלח, פפריקה חריפה, כמון, שמן זית ומיץ לימון טרי מהעץ..... אני הולכת למסיבת חנוכה לש הבן... אם תרצי מתכון לחמין או הסברים..... אעשה זאת בשמחה אחר כך!!!

טסונמי1

New member
אי אפשר את הגחנון יחד עים

הצולנט? הגחנון מיתבשל "על יבש"????... מי חוגג חנוכה ליפני כריסטמס?- מחכה לך שתחזרי

למעלה