-----חמין בבקשה

מייקלה1

New member
טסונמי בבקשה -

את הג'חנון שימי בשקית של קוקי מעל כל החומרים שבסיר. את הידיות השחורות של הסיר, תעטפי בנייר כסף והוא יבודד אותם. חמין שעועית --- מייקלה 12/11/2005 19:07 חמין שעועית 1 כוס שעועית חומה 1 כוס שעועית לבנה בשר מס' 8 [1.2 ק"ג] 5-6 תפוחי אדמה חצי חב' גידים או כמה עצמות רגל 5 ביצים שטופות 2 כפות אבקת מרק בצל 1 כפית חוואיג' חצי כפית קינמון מלח ראש שום או בצל שלם עם קליפה להניח את שני סוגי השעועית בתחתית הסיר [לאחר שהושרו] מעליהם להניח את הבשר והגידים או העצמות מעליהם את תפוחי האדמה והביצים לפזר את התבלינים ואבקת המרק. למלא במים לגובה 3/4 סיר. להביא לרתיחה על הגז להכניס לתנור ל 200 מעלות למשך שעה להוריד את התנור לחום של 100 מעלות ולהשאיר כל הלילה. אני מוסיפה תמיד שקית תה למרכז החמין. מקור-עצמי.

מייקלה1

New member
חוואיג' זה תבלין צהוב כזה.

יש אותו בכל סופר,תבלין מצויין גם למרקים, אבל אם אין לך אז תשימי כורכום. אני אוהבת לשים את הג'חנון ישירות על החמין למעלה , כך הוא סופג את כל הטעמים שבסיר. אם אין לך שקית קוקי בשבילו,אז פשוט תניחי נייר אפייה בסיר ומעליו תסדרי את הג'חנון והביצים. בתמונה הוא בצד ימין.

טסונמי1

New member
איך הוא יספוג טעמים כשהוא

ארוז בבשקית קוקי? והביצים לא יתפוצצו כשהם ללא מים? פעם זה קרה לי וכל החמין היה מלא קליפות ביצים- בכל אופן מחר אני הולכת ליקנות בשר - עצמות-שעועית וכל השאר אים אצליח אצלם- ואים אשרוף אותו גם אצלם תודה לכולם

צפנתי

New member
אני שמה בחמין ביצים קשות מקולפות...

גמלי יש אלרגיה נפשית חזקה לרעיון של קליפת ביצה בחמין...

Riki10

New member
לא כדאי לשים ג'חנון בתוך החמין...

כיון שהוא סופג מהטעמים של החמין, והוא לא יוצא בטעם המיוחד והטעים שלו! את הג'חנון אני ממליצה לשים בסיר נפרד. הסיר הוא מיוחד לג'חנון עם סגירה הרמטית, בתנור שמים את סיר החמין ומעליו את סיר הג'חנון, כל הלילה בחום של 100-120 מעלות. את הג'חנון אוכלים בשבת בבוקר, עם רסק עגבניות טרי וכמובן עם "זחוג חריף" הכי כיף לקום בשבת בבוקר עם ריח הג'חנון בבית... תהנו... בתיאבון!

נחל

New member
הנה החמין שלי:

בסיר על הגז - מטגנת בצל אחד וכמה שיני שום, כמובן ששמתי קצת שמן. משחימה אותם ומפזרת למעלה את השעועית שקודם שטפתי במים - אני לא משרה אותה קודם.ועליה מפזרת גם חיטה או גריסים שטופים. מעליהם קוביות של גולש, בצדדים ביצים. אפשר לשים גם בצלים שלמים עם הקליפה - משחימים את החמין. ממלאת מים עד קצה החומרים, שמה אבקת מרק , מלח ופלפל שחור. נותנת לחמין לרתוח על הכיריים. מנמיכה את האשומכסה. לאחר כשעתיים שצה בתנור על 100-120 מעלות למשך כל הלילה, בבוקר בודקת ואם צריך מוסיפה מים. ממשיכה לאפות את החמין עד הצהריים על טמפרטורה ממש נמוכה - עד להגשה. יוצא חום וטעים.

נחל

New member
לאה צריך למלא את הסיר במים ,שיכסו

את כל החומרים, ולכן לא מתפוצץ כלום - לא הביצים ולא הקישקע, וגם החמין לא מתייבש ונשאר עסיסי לאחר כל הלילה.

גבי 26

New member
../images/Emo6.gif לטסונמי ולכולם

את המרכיבים של מייקלה (אני לא שמה חואייג') שמים בסיר אלומיניום פשוט, את הרגל מכניסים לשקית קוקי ועושים בה חורים עם מזלג. מניחים אותה מעל השעועית/חומוס. ממלאים את הסיר במים, מרתיחים על הגז מורידים את ה"קצף" ולאחר כחצי שעה עד שעה על הגז מעבירים לתנור על כל האופרציה מניחים את הג'חנון ומכסים במכסה. בתנור-בערך שעה על חום גבוה ואחר כך להנמיך ל- 100 עד 110 מעלות.למי שאין מעלות זה בערך קצת פחות ממחצית הספרות בדרך כלל תנורים הם עד 250 מעלות. אז תעשו חשבון. כל הלילה...אחחחח מעדן בבוקר אם יש נוזלים מגביהים את החום, אם אין נוזלים מוסיפים מים רתוחים. קלי קלות. אצלי לא אוכלים כבר חמין-לצערי...

סמדר ר

New member
נראה לי שקיבלת טיפים מצויינים כאן!!

עם הזמן, גם לך יהיה החמין הייחודי והמיוחד שלך!!!! אני אגב מוסיפה גם כפית דבש לחמין ..... וזה מה שנותן את הצבע המדהים!

גבי 26

New member
יששש, קיבלתי אישור

מהחטיבה הקטנה שלי להכין חמין קטנטן
לשבת...

למעלה