המלצה...........

• פותח הנושא seti2
  • פורסם בתאריך

טים ג

New member
חחחחחחחחח

אוקיי, עכשיו אתה ממש חייב לראות את הסרט. רציתי בהתחלה לעשות
אבל אני לא אעשה את זה.

Lu Tze

New member
אני אנסח מחדש:

רוב חובבי המד"ב לא רוצים לראות את הסרט כי הוא מתיימר להציג את הרעיונות של אסימוב בצורה שונה לגמרי מאיך שהם הוצגו בספריו. מבחינתי, הסרט יכול גם להיות מצויין, אבל כל עוד הוא לא דומה לספר במידה סבירה, אני לא עומד לראות אותו מתוך עיקרון.

החוק הראשון של הרובוטיקה:

לא יפגע רובוט בבן-אדם, ולא יתן, ע"י מחדל מצדו, שבן אדם יפגע. אחד הקטעים הבודדים שראיתי מהסרט: רובוט זורק את וויל סמית בכוח על פני החדר בו הם נמצאים. I rest my case.

טים ג

New member
OBJECTION../images/Emo70.gif

שיו
אתה מה-זה חייב לראות את הסרט עכשיו
חבל לך על הזמן
אם לא תאהב את הסרט אני אסדר לך : 1. הנחה ל"המימד החמישי" (10 ש"ח) 2. בירה "בלטיקה 8" על חשבוני (10 ש"ח) יענו אני משלם לך שתראה את הסרט
(אבל רק אם לא תאהב אותו)

ליזידי

New member
אוברולד../images/Emo35.gif

מר טים ג, האם בכלל קראת את הספר של אסימוב, הידוע בכינויו "איה, רובוט"? כשאני חושבת על כך, נראה לי שהספר הספציפי הזה הוא אחד מהאהובים עלי בז'אנר דווקא בגלל הנדירות שבסגנונו. השאלה היא לא אם 'רק וויל סמית ידע שזה יקרה, ועכשיו הוא יכניס להם
באם-אמא של הפוזיטרוני שלהם' ואם העלילה זורמת כמו סרט אקשן טוב. השימוש ברעיונות מהספר, בתחכום שלו, בשם שלו, אפילו במוניטין של אסימוב - למטרות אקשן הוא הבעיה, ולא משנה מה יוצא מזה בסוף. זה כמו למכור ל-
שלך סיגריות. It's just plain wrong, לא משנה מאיזה כיוון תסתכל על זה
בכלל, אי-אפשר לעבד את הספר הזה לסרט. זה אפילו לא ספר, אלא אוסף של סיפורים קצרים עם מכנה משותף. מה שחשוב בספר זה הרוח שהוא מנסה להעביר, הרעיונות שהוא שותל. קח לדוגמא את הסרט ה*אחר* שמבוסס על הספר - "איש המאתיים" - בתור קונטרסט מוחלט רובין וויליאמס משתדל (ומצליח) שם לשמר את האופי של הסיפורים, למרות שכמעט אין קשר בין העלילה לבין אסימוב מלבד כמה פרטי רקע (הוא אפילו עושה שם איזה שבירה של החוקים בסוף, אבל לא נורא, זה רומנטי). זה גבר!
3 קריאות הידד לרובין וויליאמס! בכלל, כל מי שקורה לילדים שלו זכריה וזלדה חייב להיות מאוד אמיץ. אני חושבת. אגב, קפטן פרוטון, אם יש משהו שהספר כן מראה זה שרובוטים אכן יכולים להצדיק פגיעה בבני אדם בלי לשבור את החוקים... בערך כזה.

כמה דברים

בספר אמנם הרובוטים "פוגעים" בבני אדם, אבל אני התכוונתי לפגיעה פיזית. ואת הסרט שאת מדברת עליו לא ראיתי, אבל אני יודע שהוא מבוסס על סיפור (לא מ"אני, רובוט"). אגב, אני מסכים שהספר לא יהפוך לסרט טוב, אבל כבר מזמן חשבתי שהוא יהיה מיני-סדרה טובה, משהו בסגנון "מפגשים", וכשסיפור המסגרת מבוסס יותר על התסריט של אליסון מאשר על הספר.

7thHeaven

New member
מממ....

מישו שם לב שבואיג'ר יש המון קטעים שבהם הם רוצים לבצע משהו ואז הם ממציאים איזה הסבר משום מקום כדי שיוכלו לעשות את זה? נגיד, הרגע ראיתי סקורפיון חלק 1, וטורס לא מצליחה לשגר אותם מהקוביה של הבורג אז היא אומרת "אני אנסה נעילת שלד" ואז ג'ינווי שואלת אותה מה זה אז היא עונה "הרגע המצאתי את זה ונראה לי שזה יעבוד" חחח

מישהו שם לב

שזאן לוק משחק בחולית?? ואני לא מבין למה לא אוהבים את הסרט של דיויד לינץ
יש שם המון שחקנים מצוינים

seti2

New member
יש שחקנים טובים אבל שחקנים בלבד....

לא הופכים סרט לטוב, גם התסריט חשוב מאוד ובמקרה של הסרט הוא לא משהו.

למעלה