הלחץ עוזר?

אשרת

New member
../images/Emo32.gif הלחץ עוזר?

ראש ממשלת לבנון קרא לאו"ם לסייע לו להשתלט על דרום המדינה ראש ממשלת לבנון, פואד סניורה, קרא לאו"ם לסייע ללבנון לפרוס את ריבונותה על כל שטחה והפנה קריאה נואשת להפסקת אש מצד ישראל. במסיבת עיתונאים לחוצה שקיים ראש הממשלה הלבנוני הוא ניסה שוב להתנער מאחריות ממשלתו למתחולל בלבנון ורמז במשתמע כי הוא מקבל את עמדתה של ישראל וכי בכוונת ממשלתו לפעול למען פריסת צבאה בכל שטחה דבר שחיזבאללה התנגד לו עד כה. קשה לי להאמין, במיוחד לאור העבודה, שכנראה צבא לבנון עזר לטרוריסטים לירות את הטיל.

vinney

Well-known member
עד ששיראק לא יגיד שאיראן אשמים

יש להמשיך. כמו שאנחנו תלויים באמריקאים - לבנונים תלויים בצרפתים. הצרפתים הם אלה שצריכים לעשות שם סדר, ממילה הם אלה שבנו את המדינה הזאת עם הבעיות הידועות מראש...

אשרת

New member
שיארק...

שיארק כבר יצא עם הצהרה מפגרת "כיצד אנחנו מעיזים לתקוף מדינה ידידותית להם?" אה, וואלה, אולי הצרפתים עומדים מאחורי המתקפה הזאת? איזה חצוף.

תמיר1991

New member
בהחלט, פשוט טמטום../images/Emo45.gif

הצרפתים האלה מתעקשים להיות אנטי-ישראלים ולהאשים אותנו בכל עוולות העולם. עלוב. תמיר.

אשרת

New member
לכל אותם אלו שתומכים במו"מ עם לבנון

9 הרוגים נוספים באזור חיפה. אחד מהקטיושות נפל קרוב קרוב לאחד ממתקנים הכימיים שנמצאים בחוף שמן כנראה. מיותר לציין שאם הטיל היה פוגע במקום, התוצאות היו הרות אסון. אבל העיקר שנדבר נדבר נדבר ונמשיך נדבר ולהפקיר את תושבי הצפון. נכון, ויני?

vinney

Well-known member
כמו שאת רואה, כשאנחנו נלחמים

וכובשים, ויורים ומפגיזים - אין אף רקטה, אין אף פיגוע, אף אחד לא מת. נכון אשרת?

אשרת

New member
ויני

כאשר לא משטחים שם את כל דרום לבנון, אז מן הסתם יהיו עוד ועוד קטיושות. אבל משום שצה"ל הוא צבא כל כך הומוני, ומעדיף ליירט מבנים ריקים!!! אז זה מה שקורה. ואת דרך המו"מ אנחנו כבר ניסו , וזה לא עזר בעבר, הלא נכו, ויני?

vinney

Well-known member
אשרת, כבר שיטחנו את כל דרום

לבנון פעמיים, כמו ששיטחנו את עזה, את ג'נין, את שכם, ואת כל שאר המקומות שאנחנו כל כך אוהבים לחזור אליהם. מה לעשות, זה לא יעזור. יש גבול לכמה שאנחנו נוכל לשטח, ואין גבול לכמה שהם יכולים לחדש את המלאי.

אשרת

New member
שעכשיו ישטיחו את כל הדרום.

זה יהיה הרבה יותר אפקטיבי מאשר ליירט בניינים ריקים. וכדאי גם לחסל את אנשי החיזבללה כמו שמחסלים בשטחים. אני מעדיפה טרוריסט מת מאשר שאמא שלי תשב כעת במקלט!

צריך להיכנס לשם

ולנקוט בשיטה שלי, קרי חיסול שיטתי של אנשי חיזבאללה, באשר הם אנשי חיזבאללה, וגירוש כל שאר האוכלוסיה צפונה. את השטח הריק לספח לישראל ולהמשיך לעשות זאת עד אשר נצא מטווח הטילים. בעתיד אפשר יהיה, במסגרת הסכם שלום עם לבנון, לסגת מהשטחים שנכבשו וסופחו.

vinney

Well-known member
אני שמח

אני מקווה שתהיה הראשון לעבור את הגדר. ורצוי שתקח איתך את כל שאר צמאי הדם, ותשארו שם.

אשרת

New member
וואלה?

מזל שאתה לא נסחף. טוב לדעת שטובת תושבי לבנון קודמת לטובת תושבי ישראל בעיניך ויני. את דרך המו"מ כבר ניסו , לא? ובמה זה הועיל? שאירן העבירה עוד ועוד נשק לחיזבללה ועכשיו כולם אוכלים את פירות הבוסר של אותם מילים. ונחמד שיש לנו לגיטימציה ולחיזבללה יש אי לגיטימציה, אבל הלו, אתה מדבר על ארגון טרור שזה באמת הדבר האחרון שמעניין אותו.

vinney

Well-known member
טובת תושבי לבנונים לא מעניינת אותי

בניגוד לאיתי אני יודע שמעבר הגדר = עשרות חיילים הרוגים ופצועים & המשך ירי קטיושות. אז אני מעדיף שאיתי ודומיו יהרגו, כמובן, רק שבמקרה שכזה יהרגו לא רק איתי ודומיו, אלא גם אנשים טובים ואיכותיים, וחבל לי עליהם. ועדיין יהיו קטיושות. אשרת, אני מזכיר לך, לא מבצע שלום הגליל, ולא הישיבה שלנו בלבנון, לא מנעו מאף אחד לשגר קטיושות מתחת לעינו ה"פקוחה" של צה"ל. לא השטחת רפיח ובית להיא, ולא כיבוש מחדש של עזה לא מונעים ירי קסאמים לשדרות. טרור אי אפשר לנצח בכוח. את יכולה להסכים או לא להסכים, אבל זה שיעור שכל פעם לומדים מחדש אנשים לאורך ההיסטוריה.

אשרת

New member
אבל ויני

גם דיפלומטיה לא עוזרת. מה אתה מציע? לרדת למקלטים ולחכות עד יעבור זעם?

vinney

Well-known member
דיפלומטיה לא עוזרת?

דווקא במקרה הזה יש לי הרגשה שהיא עוזרת מצוין. אנחנו במלחמה, ומה לעשות, במלחמה אנשים נהרגים. אנחנו צריכים להשיג מטרה מסוימת, והמטרה הזאת זאת לא נקמה, זאת לא חיסול לבנון, זאת לא מלחמת אזרחים חדשה מצפון לנו. המטרה זה חיסול החיזבאללה. זה לא יקרה בירי, אי אפשר למנוע שיגור קטיושות בירי, אי אפשר לחסל את הארגון כארגון בירי. אפשר לחסל את נסראללה. האמת? שאלה טובה אם כדאי. כבר חיסלנו את קודמו. להשאיר את נסראללה בראש ארגון שנוא, יגרום לחיסולו מהיר יותר של הארגון מהחלפת הראש במישהו אחר שיתחיל לפזר הבטחות ש"עכשיו יהיה יותר טוב". אפשר לחסל חוליות שמגלים, אפילו מומלץ. זה לא ימנע ירי, לרוב אפשר לגלות חוליה על פי הירי, כי מה לעשות, מידע מודיעיני אין הרבה. וכשהחוליה יורה - האנשים כבר מזמן לא שם. מה שאת ואיתי מציעים זה נקמה, זה דם שעולה לראש, זה כעס, זה לא שיקול רציונלי. כי מה שאתם מציעים - תביא לתוצאה הפוכה: התנגדות לבנונית, לגיטימציה לפגיעה בישראל, דה-לגיטימציה לפעולה ישראלית, והצדקה להמשך קיומו של נסראללה. לא יהיו לו יכולות מבצעיות חצי שנה? וואלה יופי. את חושבת שכל יום את יכולה להפגיז את השדה תעופה בבירות רק כי מטוס איראני נחת שם? אז זהו שלא. מטוסים איראניים לא ינחתו שם רק אם לבנונים לא יתנו להם. לא ישראלים.

אשרת

New member
ויני

הדה-לגיטימציה של החזיבללה לא מונע מהם ליירט קטיושות לעברנו. מה הפתרון לדעתך?

vinney

Well-known member
איתי, מה גודל משגר קטיושה?

מה הסיכויים שתוכל לתפוס את כל המשגרים? לפני השיגור? מה התועלת בכניסה קרקרעית, עם חמש דקות אחרי שתעבור את הגדר, יפול הטיל על המפעלים האלה? מה התועלת אם זה יקרה שבוע אחרי שתעבור את הגדר? חודש וחמישים הרוגים ועשרים שבויים? מה התועלת?

למעלה