דחוף לkfitzi.....

tomsoier

New member
../images/Emo32.gifדחוף לkfitzi.....

אני כבר לא יכול להתאפק ולכן אני יגיד את זה: אני מאוד מעריך אותך על התרומה הנכבדת שלך לפורום והעזרה הרבה והידע העצום שאתה חולק עם אנשי הפורום , אז כל הכבוד על זה. דבר שני מזל טוב על המינוי החדש בתור מנהל הפורום אני חושב שיש לך הרבה מה לתת בתפקיד זה. אבל ופה בא אבל גדול אתה לא יכול להטיל אימה על חברי הפורום. זהו פורום ציבורי ששיך לכל החברים בו ולא רק לך. אני יודע שיש דברים שלא ניראים לך ויכול להיות בצדק, אבל כל הרעיון של פורום שהוא מקום של הבעה של דעה אישית והתבטאות אישית. אם מישהו רוצה להגיד כלי זבל או לפרסם פה שרשור על הקשר בין בעלי חיים לכלי נגינה אז זוהי זכותו המלאה ואין לך שום זכות לשפוט אותו ויותר גרוע לשלול ממנו את חופש הביטוי. לא כל מה שניראה לך לא ניראה לאנשים אחרים אתה חייב לצאת מנקודת המבט הזאת. אני לדוגמא עניין אותי הקשר בין בעלי חיים לכלי נגינה בהם אני מנגן. דבר אחרון שאני רוצה להגיד זה שהפורום עצמו תורם הרבה לאנשים פה מבחינת ידע, ויש פה דיונים דיי רציניים רוב הזמן ולכן מותר שמדי פעם יהיה שרשור שיבדר את האנשים או יעניין אותם בנושאים הקשורים לעולם המוזיקה וכלי הנגינה מפרספקטיבה קצת אחרת. זה רק תורם לפורום והופך את העיון בו ליותר מהנה. בהצלחה בהמשך התפקיד אתה ראוי לו, ויש אנשים שמתפתחים מהידע שלך(גם אני למדתי מספר דברים מהידע שאתה חולק) קח את הדברים לצומת ליבך.

ומי שתוהה בעניין "כלי זבל/מר"

הם מאיימים בתביעות משפטיות על בעלי פורומים שיעיזו רק להעביר ביקורת על הרשת. גם אם מדובר ב"אמת דיברתי", לא מעניין אותם. במקום לקרוא את הביקורות, לשפר את השירות ולהפסיק לגנוב כסף (5000 ש"ח על גיטרה שעולה 500 דולר, למשל), הם מעדיפים לאיים ולהשתיק. אז ליבי עם קפיצי וחבריו, אבל אני מקווה שהם לא יכנעו לסחטנות של בני השטן.

RoieL

New member
מותר להם לעשות דבר כזה?

הרי לפחות באופן חוקי רק למשטרה ולספקיות האינטרנט אמורה להיות התוכנה הזאת שנותנת כתובות לפי IP אז גם אם הם מאוד ירצו הם לא יוכלו לתבוע אף אחד. אני מאוד בעד הפעילות של יובל (לא רק בנושאים שקשורים אלי, בכלל בגישה שלו לשיפור הפורום) אבל לדעתי הפורום הזה הוא בדיוק המקום להתלונן על כלי זמר, זו זכותנו. אם בנאדם מתלבט איפה לקנות כלי נגינה חשוב שיהיה לו את הידע שבכלי זמר המחירים מופרזים ויש גם רשתות אחרות וגם את האלטרנטיבה של חו"ל. ודרך אגב, אם כלי זמר עוד בטעות יתבעו את אחד המנהלים יש להם עילה לחטיפת תביעה על חדירה לפרטיות והפרעה לזכות לביטוי (או איך שזה לא נקרא).

RoieL

New member
בעצם

אני רואה שיובל מבקש לא לקרוא להם כלי "זבל" ולא להפסיק עם הביקורות עליהם. אז זה נראה לי סבבה. אני לא מבין מה הבעיה עם זה, אפילו לא צריך להתאמץ יותר מדי בשינוי, "זבל" ו"זמר" זה אותו מספר אותיות.

tomsoier

New member
תבין דבר אחד

זה לא עניין של אם צריך להתאמץ לשנות מילים מסוימות או לא... זה עניין שלכל אחד יש את הזכות המלאה להגיד מה שהוא רוצה כל עוד זה קשור לכלי נגינה ונגנים ולפעמים גם בלי קשר סתם בכדי לבדר את חברי הפורום. אני בעד שקללות בין חברי הפורום זה לא במקום בכלל ואף רצוי למחוק שרשורים אלו, אבל כל עוד המשרשר אומר את דבריו אשר לא קשורים כל כך לכלי נגינה אבל מדבר בצורה נאותה אז שיבושם לו . אם זה מעניין את חברי הפרום אם יתיחסו והשרשור יצמח אם לא אז הוא יעלם ויעבור לדף הבא.

sheepeH

New member
לא.

יש הבדל בין 'להביע את חופש הביטוי' לבין הוצאת דיבה. לקרוא לכלי זמר 'כלי זבל' זאת הוצאת דיבה. ואם היה מתחשק לי לקרוא לך במקום טום סויר 'בן זונה מזדיין עם אגוזי קוקוס שמיניותם בסימן שאלה' -כי זה חופש הביטוי שלי- זה לא היה מפריע לך?

tomsoier

New member
זה היה מפריע

והייתי מעיר לך על זה אבל אם זה מה שאתה חושב אז מי אני שיגיד לך מה לומר? וזה שאני ימחוק את הודעה כזאת(מה שכדאי) לא תשנה את הדעה שלך. ואם לכלי זמר יש בעיה עם חבר בפרום שמוציא דיבה כלפיהם הם יכולים לפנות אליו. ולכן לא צריך להתיחס להודעות מסוג זה...

wish i was here

New member
האמת

שמותר להם...גם אם זה "אמת דיברתי"...מדובר כאן על תביעת דיבה ואין לנו מה לעשות לגבי זה-זה החוק. הצד האפל של הדמוקרטיה

שכחתי שבבתי הספר לא מלמדים הבנת

הנקרא. לכן אני אסביר לאט... Y מתנדב אצל X Y כותב דברים על Z Z מאיים על X בתביעה כי הוא לא יכול לאיים על Y או על B X לא רוצה תביעה X מבקש מY שלא יכתבו דברים נגד Z Z מבקש מB שלא יכתוב דברים נגד Y Z לא רוצה שיתבעו את X יותר ברור?

כמה סיבוך בהודעה אחת

תקרא שוב מה כתבת אח"כ תקרא מה כתבתי. עדיין לא מובן? אתה כתבת שהם יכולים לתבוע (כל מישהו, לא משנה מי), ואני אומר מ-ידע-, שהם לא. זה הכל, מרוצה?

RoieL

New member
אז בעצם כלי זמר מאיימים על

תפוז בתביעה? נשמע לי כמו קטע מסרט של אפרים קישון.. הרשת הזאת ממש מגוחכת.

הם אכן ילדותיים,

לא יכולים להסביר למה הם גובים 5000 ש"ח על גיטרה שעולה 500 דולר, כשעם מיסים ומשלוח זה מגיע לכ3500 ש"ח. ואז מתפלאים כשקוראים להם גנבים. אכן, כלי זבל.

ilouha

New member
שכחת שהם עסק שצריך לעשות רווח?

זה לא שאני בעדם או משהו אבל הם מספקים לך מוצר אתה רוצה תקנה אותו, לא אז לא. יש מספיק דרכים אחרות לקנות מוצר. אישית אני בעד יד שניה.

the legacy

New member
sounds like bulls**t to me.

בישראל יש, או לפחות אנחנו אוהבים לחשוב שיש, דבר כזה שנקרא "חופש הביטוי". בתיאוריה, החופש הזה מתקיים בארץ בישראל. בפועל? לא. אך בכל זאת, אני לא מאמין (במלוא המובן) שיש לכלי זמר אפשרות לתביעה כזאת. ואם הם יתבעו, זה רק יהרוס להם יותר את התדמית, ואני גם די בטוח שזה יגרום לירידה במכירות.

kzenator

New member
תגובה רשמית של כלי זמר

מעולם לא איימנו בתביעות על פורומים. להיפך אנו מוצאים שהפורומים מסייעים לנו להבין את לקוחותינו יותר ולהשתפר. לגבי הגמד בביקיני שהיה מנהל לשעבר של פורום כלשהו, הוא פוטר מהפורום על רקע אחר ולנו אין שום כל קשר לפרשה. עלי רק לציין שהתנהלותו ותגובותיו לגבי כלי זמר מעוררות תמיהה. אציין עוד כי זה לא המקרה הראשון בו אנשים עם אינטרסים מסויימים שולחים משמיצים ומתסיסים למיניהם על מנת להשפיע על גולשים באינטרנט. אשמח לענות ולהתייחס לגבי כל בעיה שיש לכם.. ורד

למעלה