גדנ"ע

natalyrst

New member
../images/Emo32.gif גדנ"ע

שבוע אימון התנסות לפני קצת יותר משעה חזרתי מהגדנ"ע אותה עוברים הרבה מתלמידי כיתה י"א במדינתינו. ביליתי 5 ימים בבסיס צבאי, עם מדים, מפקדים, חדר אוכל וכל היוצא בזאת. יצאתי עם גישה מאוד חיובית, מלאת מוטיבציה, וחזרתי מאוכזבת. ולא, לא בגלל הפעילויות, ולא בגלל המפקדים. אלא בגלל הצוות שלי. איך שהגענו לבסיס חילקו אותנו באקראי ל-9 צוותים. כמובן שהפרידו אותי מכל החברות שלי, ואם זה לא מספיק, תקעו אותי בצוות בו יש את 3 הפרחות הכי פרחות בשכבה (
) וסליחה על ההכללות. זה פשוט היה ככה. הן עשו רק בעיות, ללא הפסקה. לא הגיעו למסדרים, לא יצאו לשום פעילות, איחרו קבוע, סירבו לבצע פקודות וכדומה. בעקבות ההתנהגות שלהן שאר הצוות היה בעיכוב, ובגלל זה הפסדנו המון שיעורים, תכנים ופעילויות. אם הפרחות לא הספיקו, היו בצוות גם בנות שהן לא פרחות, אולי אפילו גרועות יותר. הן מסוג הבנות האלו שתופסות מעצמן, שבטוחות שכל העולם חייב להם משהו, שהן יכולות להתנהג ולדבר לכולם איך שבא להם, בהתנשאות. הן התייחסו אליי כמו לזבל. בעצם, כמו לאוויר. שאלתי משהו, אף אחת לא התייחסה אליי, הן רק התלוננו כל היום על כמה קשה, קר, וכו'. התסכלו עליי מלמעלה, והרגשתי ממש ממש לא רצוייה בצוות. הגעתי לרמות של ייאוש שלא פעם בכיתי, כי ממש הייתי חסרת אונים ומתוסכלת. חברה הכי טובה שלי (שפעם סיפרתי עליה-לצורך העניין-שמה הוא ב') הייתה בצוות עם החברות של הבנות הסנוביות האלה, והתחברה איתן ממש. היא בן אדם שרואה את הכל ורוד וטוב, כולם נחמדים והחיים אצלה מאושרים. היא לא מסוגלת (או רוצה) לראות את הצביעות והגועל שיש מהבנות האלה, וזה עוד הטריף אותי יותר. הפעילויות עצמן היו רובן נהדרות, מזה באמת נהניתי. היה לנו מטווח וקלעתי 7 פעמים מתוך 11 *גאה בעצמי*
בעקרון זהו. עכשיו אני בבית, ואין כמו הבית. פעם שנאתי את הכיתה שלי, אבל אחרי שראיתי מה זה בנות מכיתה אחרת, אני מבינה שהכיתה שלי מורכבת מחבורה של מלאכים
הייתי שמחה אם מישהו יגיב על הכל, במיוחד על העניין הזה של חברה שלי שלא קולטת כמה כלבה הבחורה שהיא התחברה איתה. ואל תגידו לי בבקשה שהיא תבין עם הזמן, כי היא לא. היא פשוט לא רואה דברים כאלה. לא ראתה, לא רואה ולעולם לא תראה

enjoi butterfly

New member
הממממ...

יש לי המון להגיב ואין לי הרבה זמן.. אז אני יגיב לך אחריי זה...או שהיהי לי זמן...:) בקיצור... הממ צבא איך אני יגיד את זה זה לא ממש טוב..אבל עם נהנת אז סבבה.. בקשר לפרחות ככה זה פרחות..ואיי אפשר להתעלם מהם ביגלל מה שהם עושות..:/ ועכשיו את רשמית למדת להרוג... גאה בעצמיך???זה נראה לך בסדר???שלימדו אותך להשתמש בנשק???? אני בחיים לא יחזיק נשק!.. שלא לדבר על לירות...תגידי לי את למה את צריכה ללמוד את זה ביגיל כול כך צעיר???תחשבי על זה שעם זה היה מכוון למישהו אהיתי הורגת בן אדם...זה ניתן לעיכול???ושלא לדבר על הקרובים אליו.... ואני יודע...שעכשיו יתקפו אותי...אבל אני יגיד דבר אחד מראש.. לא צריך להילחם.. ובטח שלא להרוג אחד את השני בישביל אדמה...:) יום טוב לכולם..ועם תרצי אני יגיב להכוול שאני יחזור ...כי אני עפתיייי.. ביי

natalyrst

New member
אז ככה...

בשיחת סיכום שהייתה לנו עם המפקדים ביום של המטווח, אני אמרתי בדיוק את מה שאת אמרת: "לימדתם אותנו בעצם להרוג". את יודעת מה הגיבו לי על זה? שנכון, למדתי להרוג, אבל גם למדתי להגן על עצמי, ועל המדינה שלי. אנחנו לא הורגים במדינה הזו בשביל סתם אדמה אנחנו הורגים כדי לשרוד אנחנו הורגים כדי שתהיה לנו מדינה. אני חייבת להעלות עוד נקודה נוספת: אני הייתי במשלחת לפולין. אני ביקרתי במחנות ההשמדה, ראיתי עפר של אנשים בעייני שלי, ראיתי שיערות של אנשים שנרצחו, ראיתי משרפות, והרגשץי דברים שאי אפשר להסביר אותם במילים. המשפט שרץ לי מאז פולין אומר: אין לנו ארץ אחרת. אין! וכדי לשמור על הארץ שיש לנו היום, מה לעשות, צריך להילחם. גם אני נגד מלחמה, אבל החיים מובילים אותנו למצבים בהם אם לא נלחמם, לא נשרוד. עובדה קשה, אבל נכונה.

PEACE FOR ALL

New member
נכון, עובדה נכונה.

אבל תחשבי על זה לרגע. מה עושה את העובדה הזו לנכונה? התנהגות של אנשים. התנהגות שנובעת מתפיסה סגורה מאוד. צריך להתחיל לשנות משהו. אם אנשים היו רק קצת יותר פתוחים ומודעים לסביבה, קצת יותר מתחשבים, קצת יותר קשובים לדעות של אחרים, וקצת יותר סובלניים, המצב היה שונה. אז נכון, עכשיו אפשר להגיד "אבל זה המצב ואין מה לעשות". אז צריך להתחיל לשנות. לא לחיות עם העובדה שכל יום אנשים נהרגים בגלל טרור, או בשביל "להגן על הארץ שלנו", אלא לשנות אותה. להתחיל להזיז דברים. כל מה שצריך זה שאנשים יבינו מהו הערך האמיתי של החיים. אז אני בטוחה שדברים יתחילו להשתנות.

sh53

New member
כמה שנים מנסים לעשות שלום?

הצליחו? לא. יש כאלה שמאמינים שיהיה שלום ויש כאלה שלא. צריך לכבד כל אדם, גם אם דעתו לא מתאימה לנו.

sh53

New member
לא אמרתי שלא כיבדת

אמרתי שצריך לקבל כל אחד ואת הדיעה שלו. אין על מה להתנצל
אמרתי את זה גם מסיבה אחרת - יש פורומים שעוסקים בענייני פוליטיקה, ושם מקומו של הדיון הזה. הדיון הזה יכול לא להסתיים המון זמן ועדיין כל אחד ישאר בדיעה שלו, כי זה מצב שקורה במדינה כבר המון זמן וגם המון זמן יש לאנשים דיעות שונות והעם מפוצל - ימין/שמאל.

enjoi butterfly

New member
טוב אני יגיד לך מה אני חושב...

ויש לי שאלה...שאהית צריכה לשאול את המפקד.. למה אנחנו נכנסים לעזה???על מה אנחנו מגינים בעזה???? למה אנחנו הורגים שם אנשים???זה הגנה עצמית?!?!!? סליחה אבל אני לא חושב....
להיכנס לשתחים עם טנקים זה הגנה עצמית?? להרוג זה הגנה?....????

PEACE FOR ALL

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יתקפו אותך? למה? להפך! אני קורנת מאושר. אתה הבנאדם הראשון מזה הרבה זמן שמסכים עם דעתי. אותי באמת כולם תמיד תקפו, טוענים שאני צריכה להגן על הארץ ועוד שאר דברים. אבל אני חושבת בדיוק כמוך. זו רק חתיכת אדמה. חומר. באמת שווה למות בשביל זה? ואני יודעת מצויין את כל מה שאתם הולכים להגיד עכשיו. שמעתי את זה לא פעם ולא פעמיים. אבל זו דעתי, ואני מאוד מצטערת אם זה לא נראה למישהו. יומטוב.

enjoi butterfly

New member
ואני יודע למה את מתקונת..

שאת אומרת שיתקפו אותך... בטח בבית ספר אומרים לך ככה שיש איזה ויכוח... גם אני עברתי את זה שלמדתי.. מה מעצבן.. אבל אני תמיד ישאר בדעה שלי..ומי שלא מסכים איתי שלא יסכים אבל מעצבן שהם גם לא מקבלים...אני מקבל שהם חושבים ככה...אבל הם לא מוכנים...:/ ולא נשארו הרבה כמונו...אבל יום אחד אנחנו נגיד לכם אמרנו לכם... שככה לא פתרים מעיות...:)

sh53

New member
חבל שאתה לא מקבל דיעות של אחרים

ומי שלא מסכים איתי שלא יסכים אבל מעצבן שהם גם לא מקבלים...אני מקבל שהם חושבים ככה...אבל הם לא מוכנים...:/ אתה כותב שאתה מקבל שאחרים חושבים אחרת ממך, אבל מצד שני הם לא מוכנים ומתעצבן בשל כך - למה להתעצבן בגלל שאחרים לא מקבלים את הדרך שלך? למה לא לקבל ולהבין אותם שהם חושבים אחרת ממך?

enjoi butterfly

New member
איך אני יסביר את זה...:/

המממ...למדתי בבית ספר שכולם חוץ מימני.. ועוד אחת שלא למדת איתי כולם אבל באמת כולם ימנים קיצונים... ואני סבלתי הרבה מאוד מהם... גם מהמורים...אבל פחות... זה היה כול שיעור והם בהתחלה קיללו אחר כך אוכל ישראל וכול מיני כאלה... ואז אלימות...כאליו אני אומר סבבה אתה לא מקבלים תגידו טוב...וזהו... להמ להתחיל עם כול זה???אני מקבל את מה שהם אומרים... ולמה אני עדין לא מבין למה את חושבת שאני לא מבין אותם??? אבל סליחה שאני אומר את זה...מה שאנחנו עושים עכשיו.זה בערך מה שעשו לנו בשואה....הרגו אותנו....ואין להם כול כך מה לעשות הם בכיבוש....והם לא חיים כול כך חיים שמחים ואני מבין אותם שהם מתנגדים...

sh53

New member
נושא הפורום - חברויות ../images/Emo18.gif

זה פורום חברויות ובואו בבקשה נשמור על נושא הפורום. יש דיונים על פוליטיקה בפורומים שמתאימים לכך - אם בא לכם לדבר על פולטיקה, בבקשה גשו לשם. אתה בן 18 וגמרת עם בי"ס, המשך הלאה בחיים. אם לא היה לך טוב בבי"ס, אז לא כדאי להזכר בזה. אני חושבת שמיצינו את הדיון פה, הוא לא מוביל לשום מקום, מי שימני ישאר ימני ומי שנשאר שמאלני נשאר שמאלני.

sh53

New member
שמחה שנהנית מהגדנ"ע עצמה ../images/Emo13.gif

קיבלת את הצבא "במינון" קטן וקיבלת רושם ראשוני, וגם אם זה היה משהו קטן ורושם ראשוני בלבד, שמחה שידעת להנות מזה ולנצל את מה שנתנו לך
מצטערת לשמוע שהפרידו בינך לבין החברות שלך ושמו אותך דווקא עם בנות שאת לא מחבבת ולא נהנית במחיצתן, אבל הסתכלי על חצי הכוס המלאה ונסי לזכור אותה בלבד - נהנית מהפעילות בגדנ"ע עצמה חבל על הזמן. מבינה שבגללן הפסדת המון דברים, שלא באשמתך, אבל זאת הבעיה עם קבוצה גדולה (9 אנשים) לעומת קבוצה קטנה יותר ושאת נמצאת עם אנשים שאת מכירה אותם והם באותו "ראש" כמו שלך. בקשר לחברה ב', יכול להיות שבאופי שלה היא תתאים את עצמה לכל מקום ומצב אליו תקלע, היא לא תשמור ותעמוד על דיעותיה שלה, אלא תמיד תדע להסתגל ולהתאקלם בכל מקום. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות, אבל את צריכה להבין שזאת היא, ככה היא ולא תוכלי לשנות אותה. יכול להיות שהיא לא מסוגלת לראות את הצביעות של הבנות ויכול להיות שהיא לא רוצה לראות את זה, כי החברות איתן יותר חשובה לה. בכל אופן אם ההתנהגות שלה מפריעה לך באופן קבוע והמון פעמים את מרגישה שאת לא יכולה איתה יותר, אז יש מקום להעלות הודעה נוספת על כך. אולי אתן שונות באופי, זאת גם אפשרות. אם המדובר בהתנהגות שונה שלה במשך השבוע הזה בלבד, אז עזבי, עבר וזהו. מגיע לך
- 7 מתוך 11? יפה לך
אז העיקר שאת נהנית מהכיתה שלך ואת חושבת שהיא הכיתה הכי הכי, אחרי שראית כיתות אחרות מסוג אחר

natalyrst

New member
ממ...

יש לי כמה דברים לומר: 1. פתחתי את ההודעה כאוף, מפני שלא הייתי בטוחה שזה ממש מתאים לנושא הפורום, ולכן אני חושבת שזה לא ביג דיל אם אנשים קצת יסטו מהכיוון. מצד שני, הויכוחים האלה בדרך כלל מובילים לריבים, אז אולי באמת צריך לסגור את הדיון בנושא. אבל אני חייבת להגיב בנושא הזה רק משהו אחרון: מישהו הזכיר דיעות פוליטיול של שמאל וימין. אני גם שמאלית. מעבר לכך שאני שמאלית, אני מציאותית. אני יודעת שאי אפשר להיות טובים תמיד, ולוותר על כלי הנשק וכו'. באחד השיעורים סיפרו לנו על כמה אנושי צה"ל כצבא, וכמה הוא נמנע מלהרוג חפים מפשע. אבל מה לעשות, במלחמה-גם חפים מפשע נהרגים
וכן, זו מלחמה, גם אם לא מוגדרת. בעניין הגדנ"ע: שושי, אני חושבת בדיוק כמוך. אני יודעת שאי אפשר לשנות את האופי שלה, שהיא רואה רק מה שהיא רוצה לראות, כי היא מעדיפה לראות את הטוב שבעולם מאשר להתמודד עם הרע. אני יודעת את כל זה, והשלמתי עם זה
כבר כתבתי עליה פעם בפורום. אם את זוכרת זה היה הסיפור שהרגשתי שחברה אחרת גורמת לי להרגיש לא רצוייה, וב' לא עשתה הרבה בעניין, ואז נוצר ריב וניתוק בינינו... אז המצלת לי להתרחק ולמצוא לי חברות אחרות. בצורה מסויימת ניסיתי, אבל בסוף המצב נשאר כמו שהוא, ואני מתפשרת הרבה מאוד כדי להיות חברה שלה. למה
כי אני אוהבת אותה, והיא יקרה לי. ואני *יודעת* שגם היא אוהבת אותי. אולי אני לא מקבלת את היחס שהייתי רוצה, אבל מה לעשות, החיים מלאים פשרות, ואולי כשאני אסיים תיכון אני אמצא לי אנשים אחרים, ואני לא אצטרך בנוסף להתפשר כדי לשמור על החברות שלי. אני יודעת שזו גישה של כניעה וויתור, אבל כבר אין לי כוח נפשי לריב עם אותה ילדה שמנסה לדחות אותי ולהרחיק אותי מב'.

sh53

New member
פשרה זה לא דבר כל כך רע

פשרה זה לא כניעה, פשרה זה להסתדר יחד כדי לא להיות לבד. פשרה זה לא דבר שלילי שמפסידים בו. כל אדם שמתפשר הוא מרוויח - מרוויח המון, מרוויח אנשים מסביבו, כי אדם שלא מתפשר ועומד על עמדותיו ולא מוכן לוותר ולתת קצת מעצמו - זה אדם אנוכי ומי אוהב להיות ליד אדם אנוכי שלא מוכן לפעמים להתפשר? ההודעה שלך לא כל כך הודעת
, כי היא דנה גם בנושא הפורום - חברויות, החברות בינך לבינה, החברות בינך לבין בנות שאת לא כל כך אוהבת - אמנם את לא חברה שלהן, אבל היית איתן ביחד כמה ימים והיית צריכה להתחבר אליהן כי הייתן קבוצה שלמה וזה גם סוג של חברות, חברות בלית ברירה לשבוע שלם כקבוצה שלמה. סיפרת איך הגעת לחברות הזאת עם בנות שאת לא כל כך מחבבת - הגדנ"ע. בענין החברה שלך: לפעמים אפשר לדבר עם אנשים והם מקשיבים. לפעמים אפשר לדבר עם אנשים והם לא מוכנים להקשיב. אולי החברה שלך מנסה להיות מקובלת והיא תעשה הכל כדי להיות מקובלת? איך ניסית שתהיינה לך חברות נוספות? אולי התייאשת מהר מדיי? לא תמיד קל להשיג חברות מהר, אולי זה שחיפשת ולא מצאת קצת גרם לך להרגשה לא טובה והחלטת שאת לא רוצה להמשיך לחפש לך חברות?

למעלה