בן שנה

shany5

New member
HELP!!!

היי אני רוצה להתחיל ללמוד לנגן על מפוחית..(עקב ניל יאנג..
) בכל אופיין איפה אפשר ללמוד ואם זה אפשרי לבד (אני מקווה שזה לא מסובך כמו גיטרה-בלימוד חופשי) שני. ROCK N' ROOL CAN NEVER DIE!!!

../images/Emo54.gifדואגים לחתולים... היום בתפוז

היום ב-19:30 נארח בפורום חתולים את צחי דותן, אחראי על מערך ההגנה על בעלי החיים במשרד לאיכות הסביבה, שיענה לשאלותיכם בנושא. אתם מוזמנים להכניס שאלות כבר עכשיו בפורום!

ר ב

New member
מחפש מידי של קלפטון ושל פוקוס.

תודה מראש! רב

bralon1

Member
תוכניות רדיו של רוק אינסטרומטאלי

האם יש תוכניות ברדיו של רוק אינסטרומטאלי, כלומר: ג'ו סאטריאני, סטיב ואי וכו'?

תגידו, מישהו פה שומע את האיירפליין?

הם לדעתי להקה טובה... באותה הזדמנות רציתי לשאול מה הסיפור מאחורי השיר white Rabbit? זה על סמים? מה הקטע של הCaterpiller בשיר...? Pil כאילו כדור אקסטזי? רציתי גם לאמר שלדעתי Cream היא להקה שמוערכת יותר מידי. אליי היא לא ממש דיברה. חוץ משני שלושה שירים הם די בינוניים לדעתי, ויסלחו לי כל מעריציו של קלפטון... אה, וכמובן השאלה הגדולה איזה אלבום של ריי מנזראק וחבריו לדעתכם הוא הטוב ביותר?

HelterSkelter1

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifתזכורת../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

היום, 21:20, BBC Prime, תוכנית שמתמקדת בפרוג-רוק, בעיקר ב Yes ו ELP. (ניבלונגים, אפשר למחוק אחרי תחילת התוכנית)

Grimble Grumble

New member
תשובות לכל השאלות

אני אנסה לענות פה על כל השאלות שלך, התשובות הן אמנם לא לפי הסדר אבל אני בטוח שתסתדר: כן לא לא אלבום תמונות מטיול לגרנד קניון נראה לך? כן מקווה שעזרתי

HelterSkelter1

New member
תוכנית מזעזעת... ../images/Emo10.gif

התוכנית הייתה גרועה בטירוף, דיברה בעיקר על השטויות שעשו יס בסוף שנות השבעים ובשנות השמונים (במקום להתמקד בתחילת שנות השבעים, שממש רפירפו על השנים הנפלאות האלו), כמעט לא דיברו על ELP, וזהו, שומדבר מעבר לזה. תוכנית גרועה.

Tomer 123

New member
מסכים

התאכזבתי קשות! צריך להסביר ל BBC Prime שרוק מתקדם זה לא רק יס, ובמיוחד לא העבודות שלהם בשנות ה 70 המאוחרות ובשנות ה 80. חוץ מהרבה יס וקצת ELP, לא היה כלום. איפה קרימזון? ג'נטל ג'איינט? פינק פלויד? ג'טרו טאל? קאמל? ואן דר גראף?

yoavsc

New member
תראה

ההתמקדות בשתי להקות היא הכרחית בשביל תוכנית של 50 דקות שמתיימרת להקיף במידה מסוימת זרם ברוק. הבחירה בYES ובELP, הייתה בתור שתי להקות שמייצגות טוב את הזרם הזה, ומה קרה לרוב ה"דינוזאורים". בדיוק כמו שבשבוע שעבר בתוכנית על הפולק ההפופי התמקדמו במאמאז והפאפאז ובlovin' spoonful. ובתוכנית שעסקה במרסי-ביט התמקדו בגרי והפייסמייקרס ובעוד להקה או שתיים ששמן ברח לי.

תסתכלו על חצי הכוס המלאה

אין, פשוט אין תוכניות על פרוג. זה ז'אנר שהיה במיינסטרים זמן קצר, הוא לא השפיע כל כך הרבה, והיום המיינסטרים הוא בדיוק ההיפך מרוק מתקדם. ובכל זאת, הבי בי סי הועיל בטובו לשדר את התוכנית הזו, שיותר מחצי היה על הפרוג, והשאר על למה ואיך הלהקות התפרקו. אני נהניתי, בייחוד בחלק הראשון (מן הסתם). אתם שוכחים דבר אחד. זה עדיף מכלום! מתי יצא לך לראות את אמרסון תוקע סכינים באורגן שלו? מתי יוצא לך לשמוע ראיונות עם כל חברי הלהקות? מתי ראית 3 משאיות שכתוב עליהם: emrson, lake, palmer? אני לא יודע מה איתך, אבל כשהשמיעו את and you and I בהופעה בשנות ה80 המאוחרות, ממש הוזלתי דמעה. זה היה רגע ממש יפה, זה מראה שלמרות הכל החבר'ה האלה יודעים לעשות מוזיקה טובה, לא משנה מה קרה להם בשנות ה 80. ד"א, יש לי את הקליפ המלא של yours in your disgrace בהופעה. חפשו בקזה, תמצאו גם

HelterSkelter1

New member
אם כבר, אז כבר

תראה, אני עדיין מעריך את זה שהם הועילו בטובם לעשות תכנית על הז'אנר המושמץ הזה, אבל אני בכל זאת מאוכזב מ-2 דברים: א. הם התרכזו רק בפומפוזה, בדברים הרעים, בעזיבות והחלפות ההרכבים, ופחות במוסיקה. הם התכרזו בעיקר בשנות השבעים המאחורות, שיס היו הרבה מעבר לשיאם, במקום בסוף השישים תחילת השבעים. ב. אם כבר עושים תכנית על רוק מתקדם, אז אני יודע שזה מוגזם לבקש, אבל תראו עומק! תראו עוד להקות! ואם כבר החלטתם להתמקד בשתי הלהקות המעולות הללו, לפחות תשמיעו ותראו יותר מוסיקה, פחות בולשיט. זהו. בוא נגיד, שאם הייתי מזפזפ להנאתי, ונופל פתאום על התוכנית הזאת - הייתי מאוד שמח ומופתע. אבל כבר התכוננתי שבוע מראש, אז אני טיפה פחות שמח

ThePiper

New member
אני מסכימה איתך, אבל...

התכנית על הפולק רוק הדרומי מעט שהייתה לפניה הייתה דווקא מעניינת ביותר, הם דיברו שם על CSN&Y, the band, the byrds ועוד כמה להקות, אהבתי במיוחד את שיר הסיום, the night they drove old dixie down, שוב, גרמו לי להזיל דמעה. גם התכניץ על בלאק סאבאת' לא רעה בכלל ואחריה יש תכנית על דייויד בואי.

התוכנית על הפולק

הייתה אחד התוכניות הכי טובות שראיתי על עולם הרוק כבר הרבה שנים (איזה כיף לבריטים, רק שם עושים תוכניות כאלה), השילוב המקסים של קרוסבי סטילס ונאש (ויאנג) הבאנד והגרייטפול דד, ואפילו אמריקה והאיגלס לא כ"כ הפריעו לי הפעם, היה מקסים. בקשר לתוכנית השניה, זו לא הייתה תוכנית על פרוג, אלא על "הקשרים המשפחתיים" בין yes ל ELP שם התוכנית היא אילן היוחסין של הרוק וכככזו היא מתמקד מדי פעם באחת מענפי האילן הזה ובוחנת אותו. ממש לא היה מקום שם לפ"פ ג'אנטל ג'אינט או ראנסס, אבל הם היו עושים טוב אם היו מתמקדים קצת יותר בקינג קרימזון למשל, אין רק לקוות שלחבורה של פריפ תיוחד תוכנית משלה.

HelterSkelter1

New member
קשרים משפחתיים?

אם הבנתי למה אתה מתכוון, אז אין שום קשר "משפחתי" בין ELP ליס... אולי בין ELP יס וקרימזו, אבל על קרימזו לא דיברו. התוכנית על הפולק\קאונטרי פופ שהייתה היא חלק מסדרה שלמה על עולם הפופ, שנקראת "ממשיכה לצעוד". יש שם איזה איזכור וחצי לביטלס, ושומדבר בקשר לאף להקת רוק מתקדם. איגלס? בשפע!

ועדיין

הפרק שששודר היום היה מעולה, ואם איזכור מינמלי לאיגלס, בכל מקרה נהנתי, בכל מקרה, אני עדיין ש ק"ק יזכו לאיזכור גם הם בסדרה השניה, וכן קרימזון הם החוליה בין יס ל ELP, יחד עם עוד כמה חוליות אחרי שנות התהילה של הלהקה

קיר קמט

New member
שכחת את השאלה על הקאטרפילר...

בקצרה, אחות שלי - וויט ראביט זה בעצם על אליס בארץ הפלאות, ספר ה"ילדים" שכולם מכירים. תקראי את הספר (באנגלית, לא בגרסה וולט דיסני.) ואז הכל יסתדר.

למעלה