אמצע-שבועי

HelterSkelter1

New member
קראתי קצת ביקורות של אחי רז.

אני לא חושב שהוא שונא פרוג, ואני לא חושב שהוא מקובע. לראייה הביקורת שלו על הנרי קאו, פראנק זאפה או המודי בלוז. מה שכן, אני חושב שהוא נהפך לאחרונה לפופוליסט ומתחשב יותר מדי בנתוני מכירות, ביקורות של העיתונות בזמנו וכיום. זה לא נכון לכל הביקורות שכתב (לא רק בהארץ), אבל יש לא מעט כאלה. NP - הפלטינה

גם אתה, ברוטוס?!

הנה קטע מתוך מאמרי המונומנטלי "הגיגים בשדה - דברים שעשיתי בטעות", כרך ב', השלמות. אני תוקף שם - בפסקה השניה - בדיוק את הנקודה שאתה מעלה, ואני תמה על הצטרפותך למחנה הפרוגיסטים הצדקניים להכעיס. ELP הנה חבורה שכולם אוהבים לשנוא, רק בגלל שהם הכי טובים בתחום. אז, נכון, אין פומפוזיים ואמני – show off גדולים מהם, אבל השלישיה של אמרסון, לייק ופאלמר הכילה יותר כישרון מאשר זה הנמצא ברוב להקות הז´אנר גם יחד... להקת העל (סופר גרופ) של הז´אנר, ולא בכדי... אגב, שנאה בז´אנר הפלצני כ"כ של הרוק המתקדם היא עניין שעומד במרכזו – אוהדי הז´אנר יטענו תמיד נגד כל דבר שמצליח. כך למשל, את השיר lucky man יפסלו כנחות שבשירי הלהקה, זאת מהטעם הפשוט שהוא חביב על כל כך רבים, שאינם חובבי פרוג, אלא סתם מנסים להאזין למוזיקה טובה. זה כל העניין בעצם, הפרוגיסטים פשוט רוצים להיות חבורה סגורה של יודעי חוכמת הנסתר, בטוחים שהם המציאו את הגלגל, ושלאף בן אנוש פשוט אין היתר להיכנס לממלכה הקדושה שלהם! Tarkus הוא אולי האלבום הטוב ביותר (טוב, לפחות החלק הראשון שלו), אבל גם אלבום הבכורה, תמונות בתערוכה, וכמובן - Brain Salad Surgery הם שיאים של הלהקה.

HelterSkelter1

New member
לא הבנתי

- בשורה התחתונה - לא ניתן להבין אם אתה מחובבי אי-אל-פי או לא
בכל מקרה: "שנאה בז´אנר הפלצני כ"כ של הרוק המתקדם היא עניין שעומד במרכזו – אוהדי הז´אנר יטענו תמיד נגד כל דבר שמצליח. כך למשל, את השיר lucky man יפסלו כנחות שבשירי הלהקה, זאת מהטעם הפשוט שהוא חביב על כל כך רבים, שאינם חובבי פרוג, אלא סתם מנסים להאזין למוזיקה טובה" זה, רבותי, בולשיט. לאקי מאן הוא לא שיר שנוא כמעט על אף אחד. הוא שיר חביב ולא יותר, בטח שלא פסגת הקריירה שלהם, לדעתי. בקשר לפסילה של כל מה שמצליח - בחמש מילים: Dark Side Of The Moon. בשבע מילים: In The Court Of The Crimson King. בעוד שתי מילים: Tubular Bells... הקיצר, נקודתי עברה. מה ששנוא - שנוא, בלי קשר לאם הוא מצליח או לא. כמובן שהרבה מן הדברים המצליחים ביותר של להקות מסויימות הם גם הגרועים ביותר שלה (דיפ פרפל, קווין, ג'נסיס, יס וכו'), אבל כמדובר במשהו טוב, לאף אחד שפוי לא אכפת מנתוני המכירות. יומטוב

melancholy man

New member
אבל אמרסון הוא איש מכובד

קודם כל אני לא איש פרוג בטבעי והאלבום של הבאנד לו אני מאזין עכשיו (מוסיקה מהוורוד הגדול) היא אולי העדות הטובה ביותר לכך. העניין הוא ש ELP עשו הרבה דברים הרבה טובים ומעניינים (ובטח חשובים יותר) מ lucky man, ממש כשם שלא הייתי מרוצה אם קינג קרימזון היו מקדישים את זמנם ליצרת עוד שירים דוגמת I Talk To The Wind (שוב פאלמר) או כמו שקלפטון התחיל להרגיז אותי כשניסה החל מאצע שנות השבעים לשחזר את הצליל של ליילה, לא משום שאלו לא שירים מצויינים בטח לא משום שיש לי בעיה עם שירים מצויינים אלא משום ששירים אלו הם חריגים ביצירה מאתגרת יותר וטובה לא פחות. אגב, גם לדעתי יש נטייה בקרב חובבי להגדיר עצמם (כמו לאומנים בבלקנים) הגדרה של שינאה: אני אוהב פרוג משום שאני לא אוהב דברים שהצליחו (או הפכו למיינסטרים), הם תמיד יאזינו ל dark side בסתר, ימליצו על אלבום אחר של ק"ק (חוץ מהחצר כמובן) ימצאו אלבום עלום עלום שם של ג'טרו טאל ויתלו תמיד בג'אנטל ג'יאנט (להקה מצויינת אגב) כמקור כל החוכמה ויכחישו כל קשר של דיפ פרפל לפרוג. הערת בוס מודח: חבל שהשרשור הזה ב

יום הולדת שמח לאקסל רוז!!!

האיש והאגדה... סולן הלהקה הכי מסוכנת והכי בת זונה שהיתה אי פעם בתולדות היקום...

StarDustGirl

New member
יש לך פואנטה..

להעריץ את אקסל רוז זה ממש טמטום..הבנאדם מניאק ילדותי (כמו סלאש). אבל בצורה מעצבנת, זה בלתי נשלט. יש בו משהו....שגם אם מודעים לעובדה שהוא ראוי ללעג, קשה מאוד לא לאהוב אותו. אני מקווה שאצלי לפחות זה שלב חולף, למרות שלדעתי המוזיקה שהם עשו תמיד תישאר מצויינת בעיניי (ראו חתימה פציפיסטית^_^).

TheFly

New member
לאכול כבר אכלנו

פתחו דווקא אחלה פאב באזור בו אתה גר , קוראים לו הסנדק , כמו שאמרתי בברכה "אני מזמין כל הפאב" - פעם הבאה שותים.

hells bells

New member
אני מת להכיר אותם.......

שמעתי שהם אבוריג'נים שמנגנים מוזיקת חלל. את יכולה לספר קצת עליהם,מאיזה תקליט כדאי לי להתחיל? תודה מראש.

Max M

New member
אני לא משהו יודע את ההיסטוריה שלהם

אבל הדיסקים שאני היתי ממליץ הם Back in Black,Ball Breaker,Stiff Uppe Lipp,The Razors Edye

למעלה