דיון "נוב"

../images/Emo27.gifדיון "נוב"../images/Emo37.gif

דיון "נוב"
אוקיי, מידי פעם אני אפתח דיון, יעלה נושא, ואתם תביאו את חוות דעתכם.
הפעם הדיון על "נוב"
יש אנשים חדשים, שצריכים עזרה, שרוצים חברה, כי הם חדשים. במקום ליחס כמו "וולקאם" "במה אפשר לעזור?" זוכים ל: noob:| =/ למה יש להם את הזכות לקרוא למישהו "נוב" אז הם ב10000000 רמות מעל השחקן. מי ישמע שלא כאילו כל ה"שחקנים המובחרים" דרגה 50+++++ לא היו פעם "נוב", הרי כולם מתחילים מדרגה 1 לא?;-] אז מי הם שיקראו לך נוב, לא יענו, יתעלמו וכו'... אתם הבנתם את הדעה שלי. אשמח עם תביעו גם את דעתכם בקשר לזה.

Shaby Sababy

New member
למה להיעלב?

אז קראו לך נוב, לא צריך לבכות. חוץ מזה, אנשים לא אומרים לך "היי", ואז אתה אומר להם "נוב". זה יותר הולך ככה: "Buy Monser Kard 500k Plox, me need money" ואז אתה אומר לו "Die, Noob". הבנת? סתם

אני לא נעלב...

ולא בכיתי.
זה ממש לא הוזיז לי. הבנתי נקודה, והיא לא עליי. דברתי בכלליות. וזה הולך ככה: "party?" "lolllllllllllllllllllllllllllllllll noob" משהו כזה

miss_t

New member
תשמע תשמע תשמע

לפי דעתי, יש נובים ויש נובייייייייים! בעקרון, אם אני רואה שמישהו חדש NEWBIE(ולא NOOB) ובאמת מחפש עזרה ושואל על קווסטים, התמצאות במפות אני הכי יעזור לו בעולם ואפילו אתאמן איתו!! אבל אם יהיה נוב שיבקש מסוס אני אניח שהוא מישהו שפשוט לא רוצה לעבוד קשה ולבקש כסף, בדר"כ זה 1K והם מקבלים אותו כל דקה ככה שעדיף להם לבקש, לא? אז למה לי לעזור למישהו שמבקש כסף?? אם יגידו לי "תשמעי חסר לי כסף כדי לקנות את החולצה הזו שעולה 20K ויש לי רק 13K אני עוזרת ואפילו נותנת עוד כסף, אבל אם מישהו סתם מבלבל בשכל, עושה טרייד ורק אומר "אני מסכן פרצו לי אין לי כסף תביאי לי מסוס או כל מיני סיפורים קורעי לב אני סוגרת את הטרייד ובהחלט אומרת נוב. כבר מישהו סיפר לי שזה מה שהוא עושה וככה הוא מרוויח כסף, אז למה לעזור/ להיות נחמד לנובים?!?!?

ToryMaster

New member
כי הם לא השטן?

הם אנשים שבאמת לא מבינים את המשחק ואת יחסי האנוש שבו, אז לקרוא להם נובים [שבעולם מייפל, למי שעוד לא שם לב, זו ירידה] ממש לא יעזור, ממש לא יועיל ולהיפך, ייצור אנטגונציה מכיוונם. אפשר להרוס לאנשים ואפשר לעזור [או לפחות לא לקלקל], זו בחירה של כל אחד מה הוא בוחר לעשות.

miss_t

New member
אנשים שלא מבינים את המשחק

אז שישאלו שאלות על המשחק, שיקראו FAQ, אבל שלא יבקשו כסף ויציקו סתם עם טריידים. ואם הם לא מבינים אנגלית כמו שmikeys barking- אז זו ממש בעיה שלהם שהם למדו רק לכתוב "PLZ MESOS" ולא HEY HOW ARE YOU? CAN YOU HELP ME? "אם את לא רוצה, אל תביאי..."- אני באמת לא מביאה... ווינגז כנראה שלא הבנתם אותי נכון- אני לא יוצאת על כל אחד שבא אלי בבקשות כאלה בקריאת "NOOB" אבל יש כאלו שממש בולטים וזה מתבקש!!!!

ווינגז

New member
אבל...

אם מישהו ישאל אותך קודם מה שלומך ורק אחרי זה יבקש כסף, זה ישנה משהו? אני ממש לא תוקפת אותך, דיון זה דיון
בכל אופן, אני מקבלת את דעתך, אבל מה זה בעצם נותן לקרוא למישהו noob?

miss_t

New member
יש צורת דיבור ותרבות

אם מישהו יבוא אלייך ויגיד לך "היי מה שלומך? תוכלי לעזור לי בבקשה? הסתבכתי עם משימה" "היי חסר לי כסף כדי לקנות נשק" או יפנה בפנייה נרגשת " תעזרוווווווווו ליייי @@@@@@@@@@@@@@@@@@" "תביאו לי מסוס פליז!!!!$$$$$@@@@##%%%^%" למי תרצי לעזור? למי תרגישי נוח יותר שעזרת לו ותרמת לו משהו באמת? זה כמעט כמו בפורום - אם מישהו יפתח הודעה ובה כתוב בנושא "
כנסו מהר!!!!!" ומישהו שיכתוב "
משימת קפיצה לרמה 25 מה עושים?" מעניין לאיזה מהם יהיה נעים יותר להגיב ולאיזה פחות. זה פשוט עניין של אם אני ארגיש שעזרתי באמת או שאולי הוא טרול? או מישהו שפשוט אין לו תרבות שיחה וצריך ללמוד קצת לנהל את עצמו ואת מה שהוא כותב/אומר. [אני לא יודעת אם הדוגמא הזו היא טובה מספיק אבל בערך זו הכוונה] שלא תחשבו שאני לא עוזרת. כשאני בויקטוריה או בכלל במקומות אחרים ומישהו פונה אליי בבקשה לעזרה- היו המון מקרים שקניתי להם סט של חולצה מכנב כובע נשק... אם מישהו שואל איפה נמצא NPC מסוים- אומר לו, איפה חנות מסוימת- אומר לו... אבל יש את אלו שפשוט מציקים עם התחנונים שלהם ומגזימים.... פשוט הם מציקים מידי כדי שאעזור להם - והם בשבילי נובים. אל תחשבו שאני הולכת בין המפות וכל מילה שנייה שלי היא NOOB, יש מקרים שזה מעצבן מאוד אז כן אני אומרת (המקרים האלו לא רבים כל כך חחח).

miss_t

New member
~~לצורך דוגמא~~

נתקלתי במישהו שפתח טרייד ואמר לי PLZ 5K אמרתי לו- בשביל מה אתה צריך? אני יכולה לעזור לך במשהו ? רוצים לדעת מה הוא עשה? סגר את הטרייד. וזה לא קרה פעם אחת.. עוד אנשים סוגרים טרייד/ נעלמים כששואלים אותם בשביל מה אתם צריכים ת'כסף? איך אפשר לעזור לך?

ToryMaster

New member
לדעתי?

את מציגה פה מקרה די קלאסי של "If you can't beat them, join them", הם מתנהגים כמו טרולים, לא תרבותיים וגסי רוח, ואני מסכימה איתך שזה הדבר הכי מעצבן שיש, אבל להחזיר להם באותה מטבע, בעיני, זה לא הדבר הנכון לעשות [לעשות להם פרצופים לעומת זאת, זה סיפור אחר
. או, אם הם עושים בכוונה - כמו האקרים - להרביץ להם עם הנשק, לומשנה שזה לא עושה כלום].

אני מסכימה...

כל BEGGING הזה נהיה ממש מעיק, והתופעה הולכת וגדלה בויקטוריה. לפעמים אנשים אומרים לי שאני צריכה לתת כסף פשוט כי אני ברמה גבוהה ._.;; אישית אני בד"כ לא נותנת כסף מהפרנציפ. זה פשוט מכעיס אותי כשאנשים עושים לי MESOS PLOX... אפילו אין כבוד לבן אדם שאתה מבקש ממנו משהו. שיקויים אבל אני נותנת חופשי, וגם הייתי מאמנת הרבה ב-HHG1... [עכשיו כבר אי אפשר כ"כ בגלל הפרשי רמות וזה..]. גם לי עזרו כשהייתי חלשה יותר ואני באמת מאמינה ששחקנים מנוסים צריכים לעזור לחדשים יותר במייפל, שגם יהפכו למנוסים ויעזרו בתורם. אבל כמו שהתמונה שמסתובבת פה לפעמים מראה יש הבדל בין בן אדם שבאמת צריך עזרה לבין סתם עצלנות והסתלבטות מגעילה על שחקנים אחרים. מוציא את החשק...

miss_t

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifכל אחד שמצטרף למשחק

אם הוא ישקיע ולא יתעצל הוא יכול להיות עשיר. וכל אחד יכול לדבר ולשאול ולא רק ללמוד מילה אחד "MESOS!" [זה מזכיר לי שתמיד כשלומדים שפה חדשה - אז לומדים בה את הקללות כמו ברוסית סוכה וכל אלה
, ה"מסוס" הזה כבר נשמע כמו קללה!] טוב הגזמתי...

mikeys barking

New member
../images/Emo12.gif

אם את לא רוצה, אל תביאי... יש לי אח בן 8 שמשחק במייפל (מה שדי מרגיז, כי אנגלית הוא עוד לא קורא, ככה שאני מרגישה כמו תרגומון זמין
), והוא לא כ"כ מוצלח וגם עושה כלמני טעויות. עכשיו לכי תגידי כזה דבר לילד בן 8 - פשוט מבקשים מאנשים כסף. מי שלא רוצה, שלא יביא, אבל יש כאלו מאוד נחמדים שיש להם להביא, אז למה לא לנסות לבקש? =/ וגם For the record, אנחנו לא מנצלים פארטיס ושום דבר כזה [ואפילו בכינוי נוב עוד לא נתקלנו
]

ווינגז

New member
../images/Emo45.gif

כשאני לא רוצה לתרום לאנשים כסף או דברים, אני פשוט מתעלמת מהקריאות הנרגשות וקורעות הלב של "MESOS PLZZZZ". בלי להגיד "noob" ובלי כלום.

ווינגז

New member
אני לא קוראת לאף אחד ככה

(גם אם לדעתי הוא ממש noob, כי גם אני כזו, אחרי הכל
) אף אחד לא נולד עם כל הידע וכישורי התיקשור והתחיל לשחק ישר כמומחה, כולנו היינו פעם שחקנים מתחילים שלא בדיוק מבינים איך המשחק הזה מתנהל, ולומדים מניסיון. נכון שלפעמים זה מציק כשמבקשים ממך דברים או מבקשים שתאמן אותם, אבל... למשל - היה איזה אחד ב-lvl 6 שמשום מה יצא מ-Maple Island, וממש התחנן שיאמנו אותו עד שיגיע ל-lvl 7. לדעתי זה לא בא מעצלנות, זה בא מחוסר ידע טהור. זה משחק שנורא קשה להבין אם לא קוראים מדריכים מעבר ואם אין מי שידריך אותך, מעטים (או לא קיימים) האנשים שמתחילים לשחק ומבינים את הכל. בכל מקרה, גם אם קוראים לאחד מאיתנו noob, אז מה? מה זה משנה? זה פוגע? מעליב? מן הסתם זה נועד להיות כינוי גנאי, אבל לא צריך לקחת את זה ברצינות תהומית... בסה"כ כמה אותיות שנשלחו מהצד השני של העולם (או משהו), מבנאדם שמכיר אותך בתור דמות מצויירת.

miss_t

New member
LVL 6 שמבקש שיאמנו אותו

זה בדר"כ מישהו שיש לו שחקן אחר אנשים שהם חדשים במשחק ויש להם 'חוסר ידע טהור' [כפי שהגדרת] בכלל לא יודעים מה זה פארטי ושיש את האופציה שהם מקבלים EXP כשמישהו אחר מאמן אותך. ואללה כשאני הייתי חדשה בכלל לא שמתי לב לפארטי לאקס פי ולכסף.... רק ברמה 10-15 כשהייתי צריכה להשתמש בסקילים והייתי צריכה בגדים חדשים הייתי מבינה מה הולך במשחק.... ^^ כל מה שכתבתי למעלה- זה מה שנראה לי, פשוט לא נראה לי שמישהו ברמה 6 מבקש פארטי ושיש לו חוסר ידע.. בכל מקרה- תמיד תמיד תמיד אפשר לשאול בצורה תרבותית מה עושים ואיך עושים? היום נתקלתי במישהו ב Ludi שנכנס לtoy factory בטעות, לא היה לו מושג איך לצאת משם.... אז מה, קראתי לו נוב? ממש לא. אמרתי לו come והדרכתי אותו אחריי איך לצאת. מה ההבדל בינו לבין נוב? הוא שאל! הוא ביקש עזרה והכוונה! לא צריך להתבייש לשאול שאלות...

למעלה