I Was Hoping

Jagged chaos

New member
../images/Emo26.gifI Was Hoping../images/Emo36.gif

שם:I was hoping אלבום: Supposed Former Infatuation Junkie , MTV Unplugged שנה:1998 עובדות: #1 - לעולם לא ביצעה אותו בהופעות בעיבוד שלו כמו בסטודיו. #2 - עוד שירים שאלאניס עוסקת במוות מלבדו: ironic, death of Cinderella,thank U #3 - ב-thank u היא משווה את המוות להפסקה, ב- still היא אומרת שהניגוד למוות זה "החלטה". #4 - And I said I haven’t been eating chicken, or meat, אלאניס היתה צימחונית, חשבתי שהיא גם היום, דן אמר שלא
. #5 -but you’ve been wearing leather, ב-1996-95 היא הרבתה ללבוש הרבה בגדי עור.
#6 - 4 פעמים נאמרת המילה sir
#7 - אלאניס נוגעת בתהייה פסיכולוגית שעד היום אין לא נמצאה לה תשובה, האם בני האדם מיצרם הם יצורים חיים או שהם פועלים כי הם נתונים להשפעת החברה. do you belive we are fundamentally judgemental? fundamentally evil? אלאניס אמרה עליו: הפזמון בשיר הוא על ההתרגשות שהרגשתי כלפי ההזדמנות שמצאתי - המערכת היחסים שהייתי בה ואיך ההרגשה היתה שסיפקתי הכל בשביל הבנזוג שלי. בחיים לא הבנתי את התכונות הבריאות של הביטחון והאינטימיות בקשר או המודעות שנדרשה ממני בקשר הזה. הבתים הם סיפור של חוויות\שיחות שונות שהיו לי. I was hoping: the choruses in this song are about my having been excited with the newly discovered opportunity that i saw--the relationship i was in--and what it was providing for the both of us. i had never understood the healing quality of safety and intimacy, or the consciousness that was required of me to be in that kind of relationship until that point. the verses are my recounting three separate conversations/experiences. As we were talking outside, It was cold, We were shivering, yet warmed by the subject matter. My wife is in the next room, We’ve been having troubles you know, Please don’t tell her or anyone, But I need to talk to somebody. You said, ’wouldn’t it be a shame if I knew how great I was Five minutesbefore I died? I’d be filled with such regret Before I took my last breath.’ And I said, ’you’re willing to tell me this now, and you’re not going to die Anytime soon.’ And I said I haven’t been eating chicken, Or meat, Or anything.0 And you said yes, but you’ve been wearing leather and laughed and said We’re at the top of the food chain. And yes you’re still a fine woman, And I cringed. I was hoping, I was hoping we could heal each other. I was hoping, I was hoping we could be raw together. We left the restaurant where the head waiter (in his 60’s), said ’good bye, sir. thank you for your business sir. you’re successful and Established, sir, and we like the frequency with which you dine here sir. and Your money.’ And when I walked by, they said ’thank you too dear.’ I was all pigtails and cords. And there was a day when I would’ve said something like, ’hey dude, I could buy and sell this place, so kiss it.’ I too once thought I was owed something. I was hoping, I was hoping we could challenge each other. I was hoping, I was hoping we could crack each other up. I too thought that when proved wrong, I lost somehow. I too thought life was cruel. It’s a cycle, really. You think I’m withdrawing and guilt tripping you. I think you’re insensitive and I don’t feel heard. And I said ’do you believe we are fundamentally judgmental? Fundamentally evil? ’ And you said yes. And I said do you believe in revenge, in right or wrong, good or bad? And you said ’well, what about the man that I saw handcuffed in the emergency Room, Bleeding after beating his kid, and she threw a shoe at his head. I think what he did was wrong, and I wouldn’t have had a hard time feeling Compassion for him.’ I had to watch my tone for fear of having you feel judged. I was hoping, I was hoping we could dance together. I was hoping, I was hoping we could be creamy together

Jagged chaos

New member
I was hoping בית ראשון.

As we were talking outside, It was cold, We were shivering, yet warmed by the subject matter. כשדיברנו בחוץ היה אז קר רעדנו, אם זאת התחממנו מהתוכן של השיחה קצת אקספוזיציה
, אווירה של חורף, קור, ניכור. המוזיקה ברקע שמתחילה עם הברקים מוסיפה לכל המהות הזאת. My wife is in the next room, We’ve been having troubles you know, Please don’t tell her or anyone, But I need to talk to somebody. אישתי שבחדר הסמוך... את יודעת...יש בנינו בעיות. בקשה ממך אל ספרי לה או למישהו, אבל אני חייב לשתף את זה עם מישהו לא הבעיות עם אישתו זה הנושא שעליו מדובר, הנושא שהוא מציג אותו, כל כך קשה בשבילו לדבר עליו, שהוא נמנע מלספר את זה לאישתו. You said, ’wouldn’t it be a shame if I knew how great I was Five minutesbefore I died? I’d be filled with such regret Before I took my last breath.’ אמרת 'זה לא יהיה מביש לדעת כמה נפלא הייתי ב-5 דקות האחרונות של חיי? אני ארגיש הרבה חרטות לפני הנשימה האחונה שלי' הוא עדיין לא מספר לה מה קרה, הוא רק אומר לה שהדבר הזה ממלא אותו בצער וחרטה. הוא היה רוצה להרגיש טוב ושלם כמו כל בנאדם טוב לפני שהוא הולך למות, אבל הוא לא יכול, כי הוא לא כנראה. אלאניס עונה לו... And I said, ’you’re willing to tell me this now, and you’re not going to die Anytime soon.’ אתה מוכן כבר לספר לי על מה מדובר? ואתה לא הולך למות בקרוב כמו כל אדם נורמאלי, אלאניס מגלה עצבנות וסקרנות לדעת מה כל כך חשוב, וכמו כל אחד היא מנסה להרגיע ולגונן עליו בכל מחיר "על גופתי המתה, אתה לא הולך למות!
" משהו כזה.
. And I said I haven’t been eating chicken, Or meat, Or anything. לא אכלתי עוף או בשר או משהו יש הסבר בהמשך. And you said yes, but you’ve been wearing leather and laughed and said We’re at the top of the food chain. ואתה הגבת - 'כן, אבל את לבשת עור, צחקת ואמרת: אנחנו בראש שרשרת המזון' And yes you’re still a fine woman, And I cringed. כן
, אבל את עדיין אישה נהדרת
עוד הסבר בהמשך ועכשיו אלאניס מגיבה אלינו כביכול המאזינים: ואני התכווצתי. עכשיו התאוריה שלי לשיר===>> האדם שאלאניס מדברת איתו הולך להתאבד ורק בסוף היא מבינה את זה. הוא פותח איתה שהחיים שלו עם האישה בקרשים, יש אווירה של קור וניכור מהלחן של השיר, אלאניס שרה את המילים בגמגום\הרתעות. הוא עשה משהו נורא ואיום שגורם לו להגיע להחלטה הזאת. הוא אומר לה ש5 הדקות האחרונות בחייו הוא יעביר בחרטה וצער, רק מי שמתאבד הרי יודע מתי ה-5 דקות האחרונות של החיים שלו באות. והוא כביכול מעביר לאלאניס את זה במסר "בכל זאת, היית אישה נפלאה". כאילו הוא נפרד ממנה או משהו. אלאניס כשהבינה את זה קיבלה את ההתכווצות\צמרמורת. אין לי בסיס לתאוריה הזאת ממש, אבל אני תמיד רואה את זה איכשהו שהאדם שהיא מדברת איתו קשור להריגה או משהו. הוא מדבר איתה על בשר (=הריגה) ולבישת עור (=נשיאת הרצח פיזית עלייך). הוא מדבר איתה בצופנים, וזה נראה לי הגיוני לגמרי שבגלל הריגה אדם יחוש הרבה צער, חרטה ולא יוכל לספר את זה אפילו לאישתו, מה שיוצר אצלהם בעיות. אני קיוויתי, אני קיוויתי שנוכל לרפא אחד את רעהו אני קיוויתי, אני קיוויתי שנוכל להיות חיים ביחד אלאניס בעצמה נשארת חסרת מילים למה שהוא הולך לעשות לעצמו (להתאבד) אומה שהוא עשה (הרג, לדעתי, ויש לזה רמיזות גם בהמשך). אין לה מה להגיד לו שיוכל לשנות את ההרגשה שלו, היא רק יכלה לקוות שתוכל לרפא את הפצעים הנפשיים שלו. הוא מתוסכל ומדוכא, הוא מת רוחנית ונפשית, לכן היא רק יכולה לקוות שהוא יוכל לחיות\לפרוח מחדש.

Woodstock99

New member
דבר ראשון, שיר מדהים! ../images/Emo23.gif

אני חייבת להודות, שאני פירשתי את השיר לגמרי שונה ממך... מקווה שזה בסדר לכתוב גם את הפירוש שלי. גם אני, כמו רוית, ראיתי תמיד כל בית בתור פגישה נפרדת, שכל אחת לימדה אותה משהו על אותו אדם ועל המערכת יחסים שלהם. As we were talking outside, It was cold, We were shivering, yet warmed by the subject matter. My wife is in the next room, We’ve been having troubles you know, Please don’t tell her or anyone, But I need to talk to somebody. You said, ’wouldn’t it be a shame if I knew how great I was Five minutesbefore I died? I’d be filled with such regret Before I took my last breath.’ מה נראה לי שהוא אומר לה פה זה ש5 דקות לפני שהוא ימות, אם הוא יסתכל אחורה על החיים שלו, הוא יתמלא חרטה ובושה על החיים שלו. ונראה לי שזה כן מה שהוא רצה לספר לה... And I said, ’you’re willing to tell me this now, and you’re not going to die Anytime soon.’ אלאניס, בתגובה, אומרת לו שהעובדה שהוא כאילו מתוודה על כל הדברים הרעים שהוא חושב שהוא עשה, מעין מכפר על הכל. והיא מוסיפה - וחוץ מזה, אתה לא עומד למות בקרוב. זה נראה לי פשוט משהו שאומרים לחברים כשמדברים על מוות, דרך להרגיע גם את עצמה וגם אותו. And I said I haven’t been eating chicken, Or meat, Or anything. And you said yes, but you’ve been wearing leather and laughed and said We’re at the top of the food chain. And yes you’re still a fine woman, And I cringed. עכשיו זה תור אלאניס לדבר, לחלוק משהו מעצמה. אבל התגובה שלו היא לזלזל בה ולתת לה דוגמאות למה היא לא רצינית. And yes you’re still a fine woman - השורה הזאת נראית לי כאילו היא נאמרה נורא בזלזול, ז"א, אפילו שאת לובשת עור את עדיין אדם טוב. אולי הוא מנסה לרמוז שהוא חושב שהסיבה היחידה שאלאניס היא צמחונית היא כדי שתוכל להגיד על עצמה שהיא אדם טוב. אחרי שהוא דיבר על עצמו, ואלאניס לא ביטלה את מה שהוא אמר אלא לקחה אותו ברצינות, כשהיא עושה את אותו הדבר, הוא מבטל אותה. ולכן השורה האחרונה - And I cringed. I was hoping, I was hoping we could heal each other. I was hoping, I was hoping we could be raw together היא לא מרגישה שהם באמת יכולים לרפא או להיות לגמרי כנים אחד עם השני (raw togheter) כי היא לא מרגישה שהוא לוקח אותה ברצינות. מיד בית שני...

Jagged chaos

New member
I was hoping בית שני

בבית השני איכשהו נעלם כל הקשר העלילתי ממה שהיה עד עכשיו, לפחות במהות שלו, אם את עכשיו היה סיפור על סוד מטורף ותיסבוך נפשי, כאן אפשר לקשר רק דבר אחד לבית הראשון==>> הקטע של הבשר והאוכל למסעדה. עדיין, בבית הזה אין אווירה כאילו המסעדה זה מה שרלוונטי פה. We left the restaurant where the head waiter (in his 60’s), said ’good bye, sir. thank you for your business sir. you’re successful and Established, sir, and we like the frequency with which you dine here sir. and Your money.’ עזבנו את המסעדה שבה המלצר הראשי (בן 60 לחייו) אמר "להתראות אדוני, תודה על העסקה, אדוני, אתה אדם מוצלח ומבוסס, אדוני, אנו נהנים מהתדירות שאתה פה אדוני ואת הכסף שלך" בקטע הזה יש משהו גאוני, והוא השבירת האשליה שלנו וההפתעה. אדם בן 60, משתמע מדבריו שהוא חנפן לא נורמאלי ומנומס בטירוף בצורה מאולצת, בא לשותף של אלאניס ומחמיא לו על חייו הנהדרים ועל היותו אדם מוצלח ועשיר. אחרי כל מחמאה כביכול, המלצר אומר "אדוני". ואז נאמר הדבר שמפתיע אותנו "אנחנו אוהבים כל פעם שאתה פה..אדוני, ואת הכסף שלך
". כאילו= אחרי הכל, בלי כסף אתה לא שווה כלום וזאת הכוונה האמיתית ת'כלס. השותף של אלאניס לא מגיב, לעומת אלאניס שנראה בהמשך. And when I walked by, they said ’thank you too dear.’ I was all pigtails and cords. And there was a day when I would’ve said something like ’hey dude, I could buy and sell this place, so kiss it.’ וכשאני יצאתי, הוא פנה אליי: 'תודה גם לך יקירתי' אני הייתי עם קורדרוי וקוקו, זה היה מהימים שיכלתי להגיד משהו כמו: 'חבוב, אני יכולה קנות ולמכור את המקום הזה, אז עוף לי מהעיניים' בניגוד לשותף של אלאניס שויזואלית נראה אדם עשיר ומכובד, אלאניס צנועה מתמיד, הולכת למסעדה עם קוקו אסוף וקורדרוי, כשהמלצר רואה אותה, הוא נותן לה פחות אהדה מלשותף העשיר. אלאניס חוטפת את הקריזה בגלל היותו חנפן ונצלן ואומרת לו כביכול שיש לה מספיק כסף לגרום לכך שהוא יפוטר. נשמע כמו אלאניס בשנת 95\97, כועסת, לא בוגרת ונקמנית. I too once thought I was owed something פעם חשבתי גם שאני חייבת משהו
I was hoping, I was hoping we could challenge each other. I was hoping, I was hoping we could crack each other up. אני קיוויתי, אני קיוויתי שנאתגר אחד את רעהו אני קיוויתי, אני קיוויתי שנפתח אחת את השני השורה שני = crack each other up, נראה לי מן העצמה ל- open each other up. קיוותה שיוכלו להיות גלויים אחד לשני. אז מה התוכן של הבית הזה===>> התמודדות של אלאניס עם טפילי כסף?
, הדרך התמודדות שלה איתם?

Woodstock99

New member
בית 2

We left the restaurant where the head waiter (in his 60’s), said ’good bye, sir. thank you for your business sir. you’re successful and Established, sir, and we like the frequency with which you dine here sir. and Your money.’ And when I walked by, they said ’thank you too dear.’ I was all pigtails and cords. דבר ראשון, לגבי ה pigtails and cords, לפי מה שאני יודעת, זה פשוט דרך לתאר צמות, הקורדס זה החוטים שקושרים את הצמות. המטרה היא להנגיד אותה לחבר שלה, שהוא רציני ובטח לבוש בצורה מכובדת, היא עם צמות - מראה ילדותי. מה שהכי חשוב פה נראה לי שהיא אומרת: they said. לא רק המלצר אמר את זה, אלא שניהם, גם החבר. יכול להיות שפיזית רק המלצר דיבר, אבל אלאניס הרגישה שגם החבר שלה מרגיש כמוהו. And there was a day when I would’ve said something like, ’hey dude, I could buy and sell this place, so kiss it.’ I too once thought I was owed something. פה אלאניס מראה איך היא התבגרה. אם פעם היא הייתה עונה למלצר ומנפנפת בכסף שלה, היום היא שותקת (there was a day) כי היא כבר לא חושבת שמישהו חייב לה משהו. I was hoping, I was hoping we could challenge each other. I was hoping, I was hoping we could crack each other up שוב, בפזמון היא מראה כמה היא מאוכזבת ממנו. היא לא מרגישה שהוא עוזר לה להפוך לאדם יותר טוב, היא עושה את זה בעצמה. העובדה שהיא הרגישה שהוא לקח את הצד של המלצר מראה אולי שהיא לא חושבת שהוא חושב שהיא יכולה להיות אדם טוב יותר. ואם פעם הוא לפחות היה מצחיק אותה, או יודע לצחוק מדברים (כמו מהמלצר הטיפש) גם את זה כבר אין. ובית אחרון...

Jagged chaos

New member
I was hoping בית שלישי

בלי לדעת להסביר למה, אני חושב שהבית השלישי הוא ההמשך לבית הראשון, ואין לי מושג איך הבית השני מקשר בינהם. I too thought that when proved wrong, I lost somehow. I too thought life was cruel. It’s a cycle, really. נהגתי לחשוב שהפרכות באות, אני הולכת איכשהו לאיבוד נהגתי לחשוב גם שהחיים אכזריים הם מחזוריים, באמת אז אלאניס מגיבה לידיעה שהחבר מספר לה. עד אז היא חשבה שהוא בחיים לא יהיה מסוגל לעשות את מה שהוא סיפר לה, בדרך כלל שהיו לה כאלה תגליות מפתיעות - היא לא ידעה איך להתמודד איתם, היא היתה "הולכת לאיבוד" מהם. You think I’m withdrawing and guilt tripping you. אתה חושב שאני חוזרת בי ובעלת כעס לגבייך עכשיו, אחרי שהוא סיפר לה והוא שאלאניס מזועזעת הוא חושב שהיא "תחזור בה", ותעלם לו ותעזוב אותו, הוא חושב שהיא שונאת אותו על מה שעשה. I think you’re insensitive and I don’t feel heard. אני חושבת שאתה נטול רגש ואני לא מרגישה נשמעת מה כבר יכול להיות כל כך נורא שגורם לו לדבר על "5 דקות הצער האחרונות של חיי" + ההסתרה מאישתו על הסוד + הצמרמורת של אלאניס + החשיבה שלו שכרגע היא שונאת אותו + החשיבה של אלאניס לפתע שהוא איש בלי רגש
.. יותר מידי מצביע לכיוון המוות. ואז אלאניס שואלת אותו פסיכולוגיות ופילוסופיות,: And I said ’do you believe we are fundamentally judgmental? Fundamentally evil? ’ אתה חושב שהאדם מיצרו הוא שופט? מיצרו שטני? זאת שאלה שבדרך מעסיקה פסיכולוגים על רצחים. איך זה שהאדם הוא החיה היחידה שהורגת אחד את השניה ללא שום סיבה, זה משום שהוא פועל לפי רוע? או שכל הגורמים הסביבתיים, שעל הדרך גם שופטים אותנו, הם הגורמים לכך? And you said yes. והוא ענה לאלאניס: כן (כן, אנחנו שפוטים ושטניים) And I said do you believe in revenge, in right or wrong, good or bad? אלאניס אומרת לו: אתה מאמין בנקמה? לטוב או לרע, מוצדקת או פסולה?, דיבורים על נקמה..
זה יותר מידי מתקשר לי ל"הריגה" או "רצח". הוא לא יכול לענות לאלאניס ההמומה, אז הוא מביא לה דוגמאות שיגוננו עליו: And you said ’well, what about the man that I saw handcuffed in the emergency Room, Bleeding after beating his kid, and she threw a shoe at his head. ובכן, מה עם הגבר הכבול באזיקים שראינו בחדר מיון מדמם לאחר שהיכה את ילדיו, ואישתו זרקה עליו נעל לראש כתגובה? אלאניס עונה לו: I think what he did was wrong, and I wouldn’t have had a hard time feeling Compassion for him.’ I had to watch my tone for fear of having you feel judged. אני חושבת מה שהוא עשה זה פסול ולעולם לא הייתי יכולה לחוש אליו חמלה, אני חייבת לשמור על הטונים שלי בגלל הפחד שתרגיש נשפט כאמור, הוא מאמין שאנשים שנשפטו לרעה, כתור נקמה, מותר להם לרצוח
, משפט עמוס בציניות. I was hoping, I was hoping we could dance together. I was hoping, I was hoping we could be creamy together קיוויתי שנוכל לרקוד ביחד קיוויתי שנוכל להיות קיטשיים ביחד עדיין, קשה לה בכל זאת, והיא כל כך קיוותה שהכל זה איזה חלום או ווטאבר מה..
. רוצה לדעת מה דעתכם על הרעיון שהסוד של הגבר זה שהוא רצח מישהו בעבר.
כל הרמיזות בשיר הזה... נשמעות לי די ברורות אם מבינים אותן לעומק.

Rוית

New member
וואו.. מממ.. תגובתי..

אני חייבת להודות שמעולם לא ראיתי ככה את השיר ונתת לי זוית ממש ממש אחרת להסתכל בה על השיר! אני תמיד ראיתי את שלושת הבתים כסיפורים נפרדים לגמרה בהם בכל אחד אלאניס מתארת שיחה\פגישה עם חבר\ה ומכך מוסקים כל מיני דברים. אבל עלית פה על משהו מעניין.. לא יודעת אם הוא נכון, אבל הוא מעניין.. כמה תיקונים שיש לי: I was all pigtails and cords - עם כמה שהפירוש שלך נשמע הגיוני לשאר ההסבר שלך, אני לא בטוחה אם אפשר לפרש את המילה CORDS לקורדורי.. אני אישית יודעת שכשמתאים ככה בנאדם הכוונה לזה שהוא מתוח, עצבני, לחוץ ממשהו.. PIGTAILS לעומת זאת זה באמת תיאור של צורת קוקו.. אז גם אני לא ממש יודעת את ההסבר המדוייק, אולי הכוונה שהיא נראתה פשוטה ועצבנית, בניגוד לשלווה, הפלצנות והלקקנות בה המלצר פנה אליה.. I was hoping we could crack each other up - אני תמיד חשבתי שהכוונה בcrack each other היא פשוט מאוד בזה שהם יקרעו אחד את השני מצחוק..
I too thought that when proved wrong, I lost somehow. = "גם אני חשבתי שכאשר הוכחתי כטועה, הפסדתי איכשהו".. ממש לא הבנתי את הפירוש שלך ("נהגתי לחשוב שהפרכות באות, אני הולכת איכשהו לאיבוד"
) בכל מקרה, פירוש לא רע, כמו שאמרתי - נתן לי הרבה על מה לחשוב...

Jagged chaos

New member
אה.... ../images/Emo122.gif../images/Emo3.gif

"גם אני חשבתי שכאשר הוכחתי כטועה..." = I too thought that when I was proved i lost somehow
הפרכה = לספק הוכחה לגבי המהות השקרית או הכוזבת של משהו = Proved wrong אני חושב ש "מתי שההפרכות האלה שמגלות לי שעד עכשיו הייתי חיה בסרט היו גורמות לי להפסיד איכשהו" I lost somehow = צודקת..
משום מה לקחתי את הפירוש של "לאבד" ולא להפסיד.. כאילו "איבדתי את עצמי" = לא ידעתי איפה לעמוד, משהו בסגנון הזה. אבל חסר I get lost somehow. אז כאן את צודקת.
.

Woodstock99

New member
וזהו!

I too thought that when proved wrong, I lost somehow. I too thought life was cruel. שוב, אלאניס מראה איך היא התבגרה. היא כבר לא חושבת שאם היא טועה היא הפסידה משהו ואין לה כבר את הנטייה (הקצת ילדותית) להגיד "החיים קשים" ולוותר בגלל זה או לתת לעצמה הנחות. נראה שהיא גם רומזת שהחבר שלה כן מתנהג ככה (לפי המשך הבית). It’s a cycle, really. You think I’m withdrawing and guilt tripping you. I think you’re insensitive and I don’t feel heard. פה היא לוקחת גם אחריות על הבעיות שלהם, ואומרת שבגלל שהיא חושבת שהוא חסר רגישות אליה ולא שומע אותה(כמו שראינו בבית ראשון ושני) הוא חושב שהיא מתכנסת בעצמה ומנסה לגרום לו להרגיש רגשות אשמה על כל דבר, מה שגורם לו לא לרצות לשמוע אותה. היא אומרת שזה בעצם מעגל... And I said ’do you believe we are fundamentally judgmental? Fundamentally evil? ’ And you said yes. היא שואלת אם הוא חושב שאנשים הם ביקורתיים ורעים ביסודם. משתמע שהיא לא חושבת ככה, כי אחרי שהוא עונה כן, היא ממשיכה לשאול: And I said do you believe in revenge, in right or wrong, good or bad? פה היא שואלת אותו אם הוא מאמין בנקמה, בנכון ולא נכון, בטוב ורע. היא לא רואה את הכל בשחור ולבן ככה. And you said ’well, what about the man that I saw handcuffed in the emergency Room, Bleeding after beating his kid, and she threw a shoe at his head. I think what he did was wrong, and I wouldn’t have had a hard time feeling Compassion for him.’ בתור תשובה הוא מספר לה על אדם שהרביץ לבת שלו, שבתור תגובה זרקה עליו נעל. הוא לא חושב שיש סיבה לרחם עליו, הגיע לו. ז"א, כן יש טוב ורע, נכון ולא נכון וכו'. I had to watch my tone for fear of having you feel judged. אלאניס, שלא מסכימה עם הדעות שלו, לא מרגישה שהיא יכולה לענות לו, כדי שלא ירגיש ששופטים אותו. שוב, יש חזרה למעגל הבעייתי ביחסים שלהם, והיא מנסה לשבור אותו. וכמו שהיא אמרה בשורה הראשונה: I too thought that when proved wrong, I lost somehow. ה too בעצם אומר שככה החבר שלה מרגיש, והיא לא עונה לו כי היא יודעת שהוא לא מתמודד עם זה טוב. I was hoping, I was hoping we could dance together. I was hoping, I was hoping we could be creamy together הפזמון האחרון בעצם מסכם את כל השיר. כל פזמון הראה מחשבה או רצון מסויים שהיה לאלאניס מהקשר ביניהם שהתפוגג, ובבית לפני היא נותנת הסברים ודוגמאות למה זה לא קרה. פה היא בעצם מבינה שהקשר ביניהם לא יצליח. ה dance together וה creamy together מראה על מעין הרמוניה, שפשוט אין בקשר הזה. אלוהים ישמור, כמה כתבתי
אבל זה רק בגלל שזה שיר גאוני ומדהים

o0Invisible0o

New member
../images/Emo45.gifאוקיי. עם התרגום הזה אני מסכימה

....בדיוק כמו שאני הבנתי אותו.
עם כמה העמקות אקסטרה. אמיל- יש לי בעיה. לא רק שבחיים לא חשבתי על השיר ככה, אז הסכמתי להפתח ולנסות לראות את הצד שלך. אבל התיקונים של רוית- הם נכונים..באתי לרשום אותם בעצמי. ולדעתי התרגומים שלך לפעמים נעשים כמו שמתאים לך שיעשו בשביל התרגום. כאילו..טוב בלה. זה יצא ארוך אז זה ישורשר בהודעה נפרדת.

o0Invisible0o

New member
ההסבר שלי..../images/Emo3.gif

כאילו שמסביר מה הבעיה שלי עם הפרשנות שלך..
האדם שאלאניס מדברת איתו הולך להתאבד ורק בסוף היא מבינה את זה. הוא פותח איתה שהחיים שלו עם האישה בקרשים, יש אווירה של קור וניכור מהלחן של השיר, אלאניס שרה את המילים בגמגום\הרתעות. הוא עשה משהו נורא ואיום שגורם לו להגיע להחלטה הזאת. הוא אומר לה ש5 הדקות האחרונות בחייו הוא יעביר בחרטה וצער, רק מי שמתאבד הרי יודע מתי ה-5 דקות האחרונות של החיים שלו באות. והוא כביכול מעביר לאלאניס את זה במסר "בכל זאת, היית אישה נפלאה". כאילו הוא נפרד ממנה או משהו. אלאניס כשהבינה את זה קיבלה את ההתכווצות\צמרמורת. עכשיו לפי התרגום שלי..זה קצת סותר את כל זה..לא? הוא מציין שהוא לא מסתדר עם האישה, כנראה בגלל זה הוא במערכת יחסים עם אלאניס בכלל, כנראה בגלל זה הם בחוץ. וכ"כ לא אכפת לו שאישתו ממש חדר ליד! מה הוא עשה שאיום ונורא? הוא יביע חרטה וצער רק כי הוא לא מעריך את עצמו מספיק בזמן שהוא חי. וכן, חבל לו שהוא -לא יודע- מתי יהיו 5 הדקות האחרונות בחייו. את ה"בכל זאת את אישה נפלאה" [זה בזמן הווה, לא עבר. אל תהרוג לנו את אלאניס..] הוא אומר אחרי השיחה על עור, צמחונות ועוד ועוד.. אז אני אתייחס לזה בהתאם. בכל מקרה זה לא מתקשר לי לכביכול התאבדות הזאת בכלל.. אין לי בסיס לתאוריה הזאת ממש, אבל אני תמיד רואה את זה איכשהו שהאדם שהיא מדברת איתו קשור להריגה או משהו. הוא מדבר איתה על בשר (=הריגה) ולבישת עור (=נשיאת הרצח פיזית עלייך). הוא מדבר איתה בצופנים, וזה נראה לי הגיוני לגמרי שבגלל הריגה אדם יחוש הרבה צער, חרטה ולא יוכל לספר את זה אפילו לאישתו, מה שיוצר אצלהם בעיות. את נושא הצמחונות היא מעלה- "and I said I haven't been eating chicken or meat or anything and you said yes but you've been wearing leather and laughed" אני לא יודעת למה -היא- מעלה את הנושא בכלל..אבל הוא לועג לה..כי היא לובשת עור! הוא לא צמחוני ולא ממש אכפת לו אז הוא מציין שאנחנו בראש שרשרת המזון. אלאניס מזדעזעת מהזלזול שלו ומתכווצת. _____________________________________________________________________ I was hoping, I was hoping we could heal each other. I was hoping, I was hoping we could be raw together. אלאניס בעצמה נשארת חסרת מילים למה שהוא הולך לעשות לעצמו (להתאבד) אומה שהוא עשה (הרג, לדעתי, ויש לזה רמיזות גם בהמשך). אין לה מה להגיד לו שיוכל לשנות את ההרגשה שלו, היא רק יכלה לקוות שתוכל לרפא את הפצעים הנפשיים שלו. הוא מתוסכל ומדוכא, הוא מת רוחנית ונפשית, לכן היא רק יכולה לקוות שהוא יוכל לחיות\לפרוח מחדש. לדעתי היא פשוט מבינה שלקשר הזה אין סיכוי. היא חשבה שהם יוכלו לרפא אחד את השני. אולי היא תוכל להציל אותו מהצרות שלו עם אישתו והוא, לא יודעת איך הוא יוכל לעזור לה. אבל אחרי שהוא לעג לה על הצמחונות..?
לאיודעת. היא מבינה שהוא לא טוב בשבילה..וכנראה שהיא לא טובה בשבילו. מה שזה לא יהיה..הקשר הזה לא עובד. אני לא יודעת מה raw together אומר. אני יודעת שraw זה גם בשר נא וגם חומר גולמי. לאיודעת..אולי חומר גולמי הוא בסיסי, אמיתי אז הם יוכלו להיות כאלה ביחד?
בקיצור.......אני לא מתכננת לרשום פרשנות שלישית לשיר הזה.
אני לא מאמינה שיש צורך ואני חושבת שוודסטוק99 עשה עבודה מצויינת.
ואני לא באה להעליב או לפגוע פה אמיל. אבל אני לא מבינה איך מתקנים אותך פה ואומרים שאתה מראה זווית אחרת..תנתח את זה איך שתרצה..אבל מתרגום נכון של מונחים באנגלית למונחים בעברית..הדברים שעליהם ביססת את הפרשנות שלך..פשוט לא נכונים.><
|מתה|*בורחת*
. [נו רוית..רק קצת להתפרע בסוף ההודעה, מותר? רשמתי הודעה אכזרית משו.><.

o0Invisible0o

New member
../images/Emo122.gifאופס. זאת ההודעה המלאה!../images/Emo6.gif

My wife is in the next room, We’ve been having troubles you know, Please don’t tell her or anyone, But I need to talk to somebody. אישתי שבחדר הסמוך... את יודעת...יש בנינו בעיות. בקשה ממך אל ספרי לה או למישהו, אבל אני חייב לשתף את זה עם מישהו לא הבעיות עם אישתו זה הנושא שעליו מדובר, הנושא שהוא מציג אותו, כל כך קשה בשבילו לדבר עליו, שהוא נמנע מלספר את זה לאישתו. זה לא "אישתו שבחדר הסמוך". הוא פשוט מציין שאישתו בחדר הסמוך, כאילו הוא מסתיר את זה ממנה. הם עומדים קופאים מקור מדברים..ואפילו לא אכפת לו שאישתו יכולה לראות אותם בכל רגע. הוא מוסיף גם שיש להם בעיות, בטח אחת הסיבות שהוא מדבר על זה עם אלאניס- עם אישתו הוא גם ככה לא מסתדר.. אני לא חושבת שכ"כ קשה לו לדבר על הכביכול התאבדות, אלא פשוט הוא לא מסוגל לדבר על זה עם אישתו. _____________________________________________________________________ You said, ’wouldn’t it be a shame if I knew how great I was Five minutesbefore I died? I’d be filled with such regret Before I took my last breath.’ אמרת 'זה לא יהיה מביש לדעת כמה נפלא הייתי ב-5 דקות האחרונות של חיי? אני ארגיש הרבה חרטות לפני הנשימה האחונה שלי' הוא עדיין לא מספר לה מה קרה, הוא רק אומר לה שהדבר הזה ממלא אותו בצער וחרטה. הוא היה רוצה להרגיש טוב ושלם כמו כל בנאדם טוב לפני שהוא הולך למות, אבל הוא לא יכול, כי הוא לא כנראה. אלאניס עונה לו... "’wouldn’t it be a shame if " לא יהיה חבל אם... לא מביש. זה נכון שshame זה בושה..אבל זה תלוי בהקשר של המשפט. הוא אומר " זהלא יהיה חבל שרק 5 דקות לפני שאני אמות אני אדע כמה נפלא הייתי? אי אתמלא בחרטה לפני שאקח את נשימתי האחרונה." כי רק אז..אחרי שהוא עבר הכל הוא ידע מי הוא היה ומה הוא עשה.. And I said, ’you’re willing to tell me this now, and you’re not going to die Anytime soon.’ אתה מוכן כבר לספר לי על מה מדובר? ואתה לא הולך למות בקרוב כמו כל אדם נורמאלי, אלאניס מגלה עצבנות וסקרנות לדעת מה כל כך חשוב, וכמו כל אחד היא מנסה להרגיע ולגונן עליו בכל מחיר "על גופתי המתה, אתה לא הולך למות! " משהו כזה. . יש שם סימן שאלה? לא. היא תוהה למה הוא מספר לה את זה עכשיו אם הוא לא הולך למות בקרוב. האמת, אין לי מושג מה הוא הולך לספר לה. אבל למה התאבדות? אם זאת הייתה התאבדות השיחה לא הייתה שומרת עליהם חמימים כמו שמצוין בתחילת השיר.
_____________________________________________________________________ לא אכלתי עוף או בשר או משהו ואתה הגבת - 'כן, אבל את לבשת עור, צחקת ואמרת: אנחנו בראש שרשרת המזון' כן , אבל את עדיין אישה נהדרת ואני התכווצתי. התרגום נכון.
ההסבר.
האדם שאלאניס מדברת איתו הולך להתאבד ורק בסוף היא מבינה את זה. הוא פותח איתה שהחיים שלו עם האישה בקרשים, יש אווירה של קור וניכור מהלחן של השיר, אלאניס שרה את המילים בגמגום\הרתעות. הוא עשה משהו נורא ואיום שגורם לו להגיע להחלטה הזאת. הוא אומר לה ש5 הדקות האחרונות בחייו הוא יעביר בחרטה וצער, רק מי שמתאבד הרי יודע מתי ה-5 דקות האחרונות של החיים שלו באות. והוא כביכול מעביר לאלאניס את זה במסר "בכל זאת, היית אישה נפלאה". כאילו הוא נפרד ממנה או משהו. אלאניס כשהבינה את זה קיבלה את ההתכווצות\צמרמורת. עכשיו לפי התרגום שלי..זה קצת סותר את כל זה..לא? הוא מציין שהוא לא מסתדר עם האישה, כנראה בגלל זה הוא במערכת יחסים עם אלאניס בכלל, כנראה בגלל זה הם בחוץ. וכ"כ לא אכפת לו שאישתו ממש חדר ליד! מה הוא עשה שאיום ונורא? הוא יביע חרטה וצער רק כי הוא לא מעריך את עצמו מספיק בזמן שהוא חי. וכן, חבל לו שהוא -לא יודע- מתי יהיו 5 הדקות האחרונות בחייו. את ה"בכל זאת את אישה נפלאה" [זה בזמן הווה, לא עבר. אל תהרוג לנו את אלאניס..] הוא אומר אחרי השיחה על עור, צמחונות ועוד ועוד.. אז אני אתייחס לזה בהתאם. בכל מקרה זה לא מתקשר לי לכביכול התאבדות הזאת בכלל.. אין לי בסיס לתאוריה הזאת ממש, אבל אני תמיד רואה את זה איכשהו שהאדם שהיא מדברת איתו קשור להריגה או משהו. הוא מדבר איתה על בשר (=הריגה) ולבישת עור (=נשיאת הרצח פיזית עלייך). הוא מדבר איתה בצופנים, וזה נראה לי הגיוני לגמרי שבגלל הריגה אדם יחוש הרבה צער, חרטה ולא יוכל לספר את זה אפילו לאישתו, מה שיוצר אצלהם בעיות. את נושא הצמחונות היא מעלה- "and I said I haven't been eating chicken or meat or anything and you said yes but you've been wearing leather and laughed" אני לא יודעת למה -היא- מעלה את הנושא בכלל..אבל הוא לועג לה..כי היא לובשת עור! הוא לא צמחוני ולא ממש אכפת לו אז הוא מציין שאנחנו בראש שרשרת המזון. אלאניס מזדעזעת מהזלזול שלו ומתכווצת. _____________________________________________________________________ I was hoping, I was hoping we could heal each other. I was hoping, I was hoping we could be raw together. אלאניס בעצמה נשארת חסרת מילים למה שהוא הולך לעשות לעצמו (להתאבד) אומה שהוא עשה (הרג, לדעתי, ויש לזה רמיזות גם בהמשך). אין לה מה להגיד לו שיוכל לשנות את ההרגשה שלו, היא רק יכלה לקוות שתוכל לרפא את הפצעים הנפשיים שלו. הוא מתוסכל ומדוכא, הוא מת רוחנית ונפשית, לכן היא רק יכולה לקוות שהוא יוכל לחיות\לפרוח מחדש. לדעתי היא פשוט מבינה שלקשר הזה אין סיכוי. היא חשבה שהם יוכלו לרפא אחד את השני. אולי היא תוכל להציל אותו מהצרות שלו עם אישתו והוא, לא יודעת איך הוא יוכל לעזור לה. אבל אחרי שהוא לעג לה על הצמחונות..?
לאיודעת. היא מבינה שהוא לא טוב בשבילה..וכנראה שהיא לא טובה בשבילו. מה שזה לא יהיה..הקשר הזה לא עובד. אני לא יודעת מה raw together אומר. אני יודעת שraw זה גם בשר נא וגם חומר גולמי. לאיודעת..אולי חומר גולמי הוא בסיסי, אמיתי אז הם יוכלו להיות כאלה ביחד?
בקיצור.......אני לא מתכננת לרשום פרשנות שלישית לשיר הזה.
אני לא מאמינה שיש צורך ואני חושבת שוודסטוק99 עשה עבודה מצויינת.
ואני לא באה להעליב או לפגוע פה אמיל. אבל אני לא מבינה איך מתקנים אותך פה ואומרים שאתה מראה זווית אחרת..תנתח את זה איך שתרצה..אבל מתרגום נכון של מונחים באנגלית למונחים בעברית..הדברים שעליהם ביססת את הפרשנות שלך..פשוט לא נכונים.><
|מתה|*בורחת*
. [נו רוית..רק קצת להתפרע בסוף ההודעה, מותר? רשמתי הודעה אכזרית משו.><.

o0Invisible0o

New member
ותתעלם מההערה הזאת..:

"[זה בזמן הווה, לא עבר. אל תהרוג לנו את אלאניס..]" אני סתם עיוורת או משו.><

Rוית

New member
אהבתי את הניסוח../images/Emo45.gif

יותר מתקרב למה שאני דמיינתי בראש שחשבתי על השיר.. למרות ששוב, הפירוש של אמיל גם נתן לי על מה לחשוב, אבל יותר קשה לי ליישם בראש
.. והיי, פיפל, אל תתביישו להעלות פירושים שלכם, לא משנה מה!

Lotzifer

New member
גם ג'וינינג יו עוסק במוות...

ולכן שיר השבוע הבא יהיה הוא! נכון?

הגרה182

New member
אני שמחה שאת עקבית ../images/Emo6.gif

נמ. מעניין אם אני אזכה לקרוא את שיר השבוע.. שלומית, אם זה יהיה ג'וינינג יו, תשלחי לי קישור במסר? נכון שתעשי את זה? נכון?

DreamS_HunteR

New member
פירוש ממש יפה לשיר!../images/Emo121.gif

אני מרגיש בשיעור ספרות אול אובר
אבל תודה.. זה מסביר הרבה דברים.

A l a n i s

New member
שיר מדהים =]

אני מסכימה איתך לגבי הבית הראשון, יכול להיות שהוא התרחש בזמן כשהם היו במסעדה..? שהם הולכים , היא רואה את ההתנהגות המגעילה של המלצר.. וזה גורם לה לחשוב על עוד דברים רעים שאנשים עושים (כמו.. לאכול בשר, ללבוש עור), והיא מקשרת את זה לרצון שלו להתאבד.. היא חושבת שזה בגלל מעשה רע שהוא עשה?.. ואז בבית השלישי היא מנסה לדבר איתו על כל מיני מעשים שקורים בעולם הדי מעפן הזה.. היא חושדת שאולי הוא רצח מישהו ושואלת אותו מה דעתו על האיש ההוא... זו הדרך שלי לקשר בין הבתים

למעלה