תעתוק

Eldad S

New member
בוא נראה:

Hazār Tarkhan (יש נקודה מתחת ל T Kawthar ibn-al-Aswad al-`Anbari לא פשוט: חזאר טרח'אן (לא בטוח, אבל אולי נכון). בעצם, היות שאין נקודה מתחת ל-H הראשונה, אולי זאת איננה ח', אלא ה', ואז: הזאר טרח'אן. אני יותר בעד "חזאר טרח'אן", למרות העדר הנקודה מתחת ל-H. השני: כות'ר אבן אל-אסוד אל-אנברי

Eldad S

New member
בשם השני

לא שמתי לב לגרש לפני ה-A; מן הסתם, זו ע', ואז השם יהיה: כות'ר אבן אל-אסוד אל-ענברי

חייםלוי

Member
מנהל
האם אפשר לתרגם huntsmen במובן צבאי

כסיירים ו hunting-party כחוליית סיור? מדובר על אותה קבוצה בשני המקרים.

Eldad S

New member
בהנחה שיש לך כאן טעות הקלדה,

והשם Yazīd Usayd ibn-Zāfir al-Sulami אמור להיות: Yazīd Ubayd ibn-Zāfir al-Sulami התעתיק: יזיד עביד אבן ט'אפר אל-סלמי (אני לא שלם עם זה במאת האחוזים, אבל זה נראה לי נכון).

Eldad S

New member
אם כך,

הטעות שלי - קבל תיקון: Yazīd Usayd ibn-Zāfir al-Sulami יזיד אסיד אבן ט'אפר אל-סלמי אתה יכול גם לבחור לא לכתוב מקף בין אל-הידיעה לבין המילה שאחריה: יזיד אסיד אבן ט'אפר אלסלמי "אסד" הוא אריה (ראה שמו של נשיא סוריה), ואסיד [Usayd] הוא "אריה קטן".

Eldad S

New member
אי אפשר לראות

את האות המיוחדת שם (יש ריבוע קטן באמצע השם), אבל אני מנחש שזו H עם נקודה מתחתיה: מרואן אבן מחמד באשר לשאלה בעניין התרגום מאנגלית, כדאי לך להוסיף אותה לפתיל עם חץ סגול - היא תופיע בסוף הפתיל, ויראו שהיא עדיין לא נענתה.

חייםלוי

Member
מנהל
ניחשת נכון ../images/Emo13.gif יש שם נקודה מתחת ל h

ואם כבר אז עוד שניים Nūh ibn-al-Sā'ib al-Asadi יש נקודה מתחת ל h `Abd-al-Rahmān al-Khawlāni יש נקודה מתחת ל h ב Rahmān

Eldad S

New member
טוב, אם אני כבר

בשוונג
Nūh ibn-al-Sā'ib al-Asadi יש נקודה מתחת ל h `Abd-al-Rahmān al-Khawlāni יש נקודה מתחת ל h ב Rahmān נוח אבן אל-סאעב (?) אל-אסדי (אני לא בטוח ב-אלסאעב...) אפשרות נוספת: נוח אבן אלצאעב, או: נוח אבן אלסאא'ב (האם יש לך גם שמות המכילים S עם נקודה מתחתיה? אם כן, מדובר ב-צ'). "נוח" הוא נוח, דרך אגב. והשם השני: עבד אלרחמאן אלח'ולאני לילה טוב

Eldad S

New member
אולי זה בכל זאת

נוח אבן אל-סא'אב כמו סא'אב עריקאת דהיום
(כלומר, לא ב-ע' - כפי שכתבתי בתחילה).

Eldad S

New member
וגם...

ibn Qutaibah אבן קתיבה ma`ārif Hishām Tabari ibn-Athīrיש נקודה מתחת ל T Maydāni מעארף השאם טברי אבן את'יר מידאני

Eldad S

New member
אז...

ibn taghribardi ibn -A`tham al-Kufi `azim יש נקודה מתחת ל z אבן תע'רברדי או תע'ריברדי (לא ברור, אין כאן סימונים של תנועות ארוכות) אבן אעט'ם (?) אל-כופי עט'ים

למעלה