שלום לכולם!

../images/Emo26.gifשלום לכולם!

this trick also works the other way around​
1. הטריק הזה עובד גם בדרך הפוכה. 2. הטריק הזה עובד גם להיפך. 3. הטריק הזה עובד גם הפוך. 4. ??? יש הצעות?

טרודי

New member
2

או אולי "הטריק הזה עובד גם בכיוון השני". אפשר לקבל הקשר?

../images/Emo26.gifעוד שאלה...

Most adolescents are naturally endowed experts in applying the illusion of alternatives​
איך כדאי לתרגם naturally endowed experts מומחים מחוננים באופן טבעי?

... בהמשך לכך - תרגום המשפט השלם

יכול להיות -? רוב המתבגרים ניחנו במומחיות טבעית ליישום של האשליה של האפשרויות. ?

יפתח ב

New member
לי זה נשמע חידתי לגמרי, אבל אולי

בגלל שאני לא מכיר את ההקשר.

הנה, פחות או יותר, ההקשר :

"האשליה של האפשרויות" (illusion of alternatives), היא מושג מתחום חקר התקשורת והוא בעל מבנה פשוט מאד: אתה נותן לשותף שלך שתי אפשרויות לבחירה. אם הוא בוחר בא', הוא היה צריך לבחור בב', אבל אם הוא בחר בב', הוא היה צריך לבחור בא'. הפיסקה המדוברת מספרת איך מתבגרים משתמשים ב"נשק" הזה נגד הוריהם, כשהם דורשים יחס של מבוגרים, אבל כשזה מגיע למחויבוץ, הם טוענים שהם עדיין צעירים מדי. (טכניקה ידועה). אז מתוך כך, אפשר לכתוב- רוב המתבגרים ניחנו במומחיות טבעית ליישום של האשלייה של האפשרויות ?

Y. Welis

New member
מונח מעניין לתופעה שבפסיכולוגיה

נקראת 'בריחה מאחריות'. כלומר, לדעתי נראה שהטכניקה פחות חשובה ממטרת השיטה הספציפית שתיארת.

ססילי

New member
הצעה

רוב המתבגרים ניחנו בכישרון טבעי להפעלת 'אשליית הבחירה'

תודה ססילי, אבל...

אני צריכה לבדוק אם 'אשליית הבחירה' הוא התרגום הנכון... יש לך מושג?

../images/Emo26.gif הנה שאלה -

illusion of alternatives אני תרגמתי - אשלייה של אפשרויות. אפשר גם - אשלייה של אלטרנטיבות, ועכשיו ססילי הציעה לי 'אשליית הבחירה', שזה לא רע בכלל. מה נראה לכם עדיף? מישהו כאן מכיר את המושג המקצועי??

יפתח ב

New member
לפי ההגדרה שמצאתי,

"אשליית הבחירה" הוא תרגום הוגן. אפשר גם "אשליית החלופות" - תרגום מילולי יותר (חלופות=אלטרנטיבות), שמשקף את הרעיון ש(כפי שאני מבין אותו)אומר שהאשלייה נוצרת באמצעות הצגת כמה חלופות חיוביות, שמסוות את העובדה שעימות המקורי נסוב על האפשרות שלא לבחור באף אחת מהן או דומותיהן.

Fanja

New member
אני בעד אשלית הבחירה, כלומר המינוח

אני יותר בעד בחירה אמיתית

יפתח ב

New member
מה עם "אילוזיית האלטרנטיבות"?

הרעיון הוא לתרגם את הטקסט לעברית, לא?

למעלה