שאלה לגבי התמחות

../images/Emo26.gifשאלה לגבי התמחות

מישהו יודע להגיד לי האם משלמים שעות נוספות בהתמחות? ידוע כי מעל 8 שעות עבודה ביום, כל שעה מעבר אמורה להיות משולמת כשעה נוספת. האם מקפידים על זה ? ואם החוק קובע לפחות 36 שעות שבועיות, למה כל המשרדים הופכים את זה ל-60 שעות שבועיות? ומה הקטע הזה של להישאר כל יום עד שעות הערב המאוחרות? יש למי לפנות בעניין ? יש מי שאוכף את זה ? אני אמא לתינוק שאמורה להתחיל התמחות, את אף אחד לא מעניין שיש לי תינוק בבית וכולם רוצים שאעבוד עד 00:19 כל יום, לא אמורים לגלות טיפה התחשבות ???

tigris12

New member
דעה אישית

כעיקרון השכר בהתמחות הוא גלובלי ולא לפי מספר שעות, אם את מעוניינת לעבוד עד שעות לא מאוחרות כדאי שתנסי למצוא התמחות במסגרת המדינה ( כלומר פרקליטות או סניגוריה ציבורית או בתי ההמשפט) הם בד"כ מסיימים את ההתמחות בשעה מוקדמת.

האם במשרדי הממשלה אפשר להתמחות

או שלשם מגיעים רק כבר אחרי הבחינות לשכה כיועצים משפטיים מוסמכים?

הייבי

New member
יש ויש

בעיקרון יש משרדי ממשלה שמחזיקים מתמחים. כאשר מתחילים להיפתח המכרזים הממשלתיים שווה לדפדף יש לפעמים מקומות שווים להתמחות בהם...

sacrament

New member
הבעיה היא

שמאפשרים מבחינה חוקית לעשות כן...כי קבעו שמתמחה נכנס לחריג של חוק שעות עבודה ומנוחה (עבודה שמצריכה אמון אישי, בלה בלה). חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל על מתמחה. עם זאת, לא מזמן ניתן פס"ד מעניין של ביה"ד הארצי שאמר בדיוק את ההיפך. מעניין לראות לאיפה זה יתפתח. אבל עד אז, אכן- מנצלים וימשיכו לנצל אותנו. ואנחנו חייבים אותם, אז אין מה לעשות הרבה. את יכולה לנסות ולדבר על ליבם של אלה שתתמחי אצלהם שיעשו לך שעות נוחות יותר. אני לא יודעת כמה זה יעבוד. אין ספק שלהיות עובד מדינה יכול להיות מאוד נוח, ובחלק מהמקרים אפילו די נחשב (פרקליטות וכיו"ב). שיהיה בהצלחה

איך אני מגיעה לפרקליטות ?

יש אתר או משהו ? ואיך הנוהל ? פשוט שולחים קורות-חיים ? תודה !

sacrament

New member
זה תלוי מתי את מתחילה התמחות

בעיקרון יש מכרז לכל משרות המדינה כמעט. צריך להירשם למאגר של משרד המשפטים בזמנים שמפרסמים לאתר codex. השנה נסגר המכרז אם זכור לי נכון למועדים של מרץ/ספטמבר 2009. יכול להיות שזה עוד פועל- תבררי את זה. אבל בכל מקרה כדי להגיש מועמדות למשרה כלשהי חייבים להירשם למאגר. כמובן שיש פער בין לקבל זימון לבין להתקבל, אז אל תקחי את זה כאופציה יחידה.

RסN

New member
המכרז הוא רק למשרד המשפטים

(וכמובן לפרקליטות, שהיא חלק ממשרד המשפטים..) משרד המשפטים פתח את המכרז בסביבות פסח (למועדי 2009), והמכרז נסגר (גם אם הראיונות נמשכים - אי אפשר יותר להגיש מועמדות) בשאר משרדי הממשלה אין מכרז. אני זוכר שכנס ההתמחות, אמרו שבמשרד החוץ מראיינים בסביבות שנה ג'. משרד ראש הממשלה זימן דרך קודקס בקיץ (למועדי 2009) הכנסת עשו מכרז משלהם, גם בקיץ ואני זוכר שלפני כמה חודשים ראיתי מודעה בפקולטה באת"א שמשרד התמ"ת מחפש מתמחים למועדי 2008

sacrament

New member
לא מדוייק

ראשית כל, יש הרבה משרות שהן לא במשרד המשפטים ועדיין בשביל להתמחות בהן צריך להיות במאגר. צריך לפנות אליהן פרטני, אבל התנאי להתקבל הוא בין היתר הימצאות במאגר. שנית כל- כתבתי "כמעט הכל". אכן, יש משרות שאין צורך להיות במאגר בשבילן.

למעלה