דיון

חן וזהו

New member
../images/Emo24.gifדיון

יש לי שאלה שנורא מציקה לי... האם אתם חושבים ששימוש בכוח הוא קריטריון לרוכב טוב?

barakcastro

New member
כן!!!

מי שמשתמש בכח הוא לא רוכב טוב.. יש מצבים שצריך להשתמש בכח, אבל האידיאל זה לרכב בלי להשתמש בכוח בכלל... מקווה שהבנתם.. ביי ביי

talkk

New member
לא...

כי זה תלוי בסוס וברוכב.. בהסבר הכללי של העניין, יש סוסים שלא צריכים שימוש בכוח, והרוכב עדיין ייחשב לטוב..וההפך... אני חושבת שיש מצבים שבהם צריך להיות יותר אגרסיביים כלפי הסוס, אבל לא להרביץ להם ולבעוט בהם... אני מספיק שאני עושה כאילו אני הולכת לתת פליק באף של הסוס שלי הוא מבין שהוא עושה משו לא בסדר, כי הוא לא רגיל שאני עושה את זה..אבל אני אף פעם לא נותנת... אבל למשל ברכיבה, חשוב להשתמש בכוח כשצריך... כמובן שהרוכב האידיאלי, הוא כזה שלא צריך להשתמש בכוח נגד הסוס, אבל האם זה באמת קשור ברוכב? או שאולי באופי של הסוס? או אפילו איך שגידלו את הסוס? אני חושבת שזה תלוי בהרבה מאוד דברים.. אני ברכיבה כרגע כן צריכה להפעיל כוח נגד הסוס, כי אי אפשר להשתלט עליו בלי זה, אבל אני לא מדברת על להרביץ, אלא על לעצור אותו בכוח, לדרבן, לתת שוט, גם זה סוג של כוח... בקיצור, אני צריכה הגדרה יותר מדוייקת של מה את מתכוונת.. אם להרביץ ולהיות אלימים, או ברכיבה עצמה לנסר לו את הפה, ולעצור ולמשוך, ולתת שוט ודורבנות וזה... כי הדעה שלי שונה בכל אחד מהדברים.. להרביץ - בשום פנים ואופן - לא! להיות לפעמים יותר אגרסיביים איתו מבחינת הרכיבה - כן, כשצריך, וזה תלוי מאוד באופי של הסוס ובמצבו ובמצב של הרוכב... מקווה שלא עשיתי סלט שלם, טל

serdonix

New member
../images/Emo4.gif זו בדיוק הבעיה שלי,

שאני או עדינה מידי בידיים או חלשה מידי הבעיה שלי הרבה זמן היה למצוא את החוזק המתאים, להיות אגרסיבי מידי עם המושכות זה רע, מאוד, ובכלל להשתמש באלימות כשרוכבים זה רע, נכון, לפעמים צריך לתת שוט קטן פה ושם אבל לא להרוג את הסוס חס וחסה...

TauraMan

New member
לא שימוש תמידי אלא../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

לדעת באילו מצבים צריך להפעיל כוח מסוים וכמה. רוכב טוב לא רוכב על פי הספר, אלא עובד על פי הרגש ורק אחר כך על פי נכון.

Unreachable

New member
אני לא יודעת מה בקשר לסוסים אצלכם

אבל אצלנו יש סוסים שאם לא עובדים איתם לפי הספר רוב הסיכויים שתגיע לחול מהר מאוד.

ווינגז

New member
../images/Emo57.gifלא...../images/Emo4.gif

ואני חוזרת על מה שנטע אמרה אבל צריך לדעת לא לוותר לסוס אם זה קשור בהפעלת כוח מידי פעם. בכלליות-אם לא צריך לרכב עם כוח עדיף שלא-זה בדיוק הקטע-שהסוס צריך לדעת לעשות דברים בלי שימוש בכוח בכלל. בכל מקרה אני חלשה ברגליים אז הרבה פעמים אני לא מצליחה להפעיל כוח עם הרגליים כמו שצריך (כשצריך:-b)

ברור!!../images/Emo1.gif

בסדר נכון כל העיקרון זה לא להשתמש בכח.. אבל סך הכל.. קצת כח צריך להיות לבן אדם שרוכב.. כח , שרירים וכושר! אני חושבת שאלה הדברים החיצוניים שצריך להיות לרוכב טוב.

MorH

New member
עונה

אני למשל צריכה כוח , אני חלשלושה ( לא אוכלת בשר , אבל לדעתי זה לא קשור ) אז קשה לי לדרבן את הסוסים , אבל אני לא חושבת שצריך ממש כוח כדי לעצור את הסוסים כי אם לוקחים נגיד גב אחורה ואומרים הווו אז הסוסים עוצרים , למשל כשרכבתי על כלין בטרוט על מושכות ארוכות לקחתי את הגב אחורה ואמרתי הווו והמותק עצרה...

לפי דעתי תלוי בסיטואציה.

כמו שעדינות היא קריטריון אני מאמינה שרוכב טוב ידע לזהות בדיוק את הרגע בו הוא יאלץ להשתמש בכוח ואת הרגע בו הוא יכול להיות שקט ועדין. כוח הוא לעולם אינו מרכיב מרכזי ברכיבה, דרך מילחמה לא תשיג דבר עם הסוס, אבל הצבת גבולות היא דרך נהדרת להשיג הרמוניה ושלווה עם הסוס. מידי פעם אנו משתמשים בכוח שאפילו אנו לא מרגישים אבל הסוס בהחלט מרגיש. לא תמיד הכוח הזה טוב, אבל אני מאמינה שהכוח הזה הוא שלד שעליו ניתן לפתח תקשורת יותר ברורה עם הסוס, מצב שיגרום לכך שהסוס ירגיש את הרוכב שלו ויהיה קשוב אבל גם לא ינסה לברוח ממנו מפחד.

אמרת ש.......

"כמו שעדינות היא קריטריון אני מאמינה שרוכב טוב ידע לזהות בדיוק את הרגע בו הוא יאלץ להשתמש בכוח ואת הרגע בו הוא יכול להיות שקט ועדין." אז זה בדיוק העניין...לפי דעתי כמובן..... כל דבר ברכיבה זה קריטריון לרכיבה נכונה או יותר נכונה....ולכן אני חושבת שכמו שיש עדינות יש גם כח או לחילופין אגרסיביות! אני מסכימה איתך לגמרי עם המשפט הזה....

למעלה