לא...
כי זה תלוי בסוס וברוכב.. בהסבר הכללי של העניין, יש סוסים שלא צריכים שימוש בכוח, והרוכב עדיין ייחשב לטוב..וההפך... אני חושבת שיש מצבים שבהם צריך להיות יותר אגרסיביים כלפי הסוס, אבל לא להרביץ להם ולבעוט בהם... אני מספיק שאני עושה כאילו אני הולכת לתת פליק באף של הסוס שלי הוא מבין שהוא עושה משו לא בסדר, כי הוא לא רגיל שאני עושה את זה..אבל אני אף פעם לא נותנת... אבל למשל ברכיבה, חשוב להשתמש בכוח כשצריך... כמובן שהרוכב האידיאלי, הוא כזה שלא צריך להשתמש בכוח נגד הסוס, אבל האם זה באמת קשור ברוכב? או שאולי באופי של הסוס? או אפילו איך שגידלו את הסוס? אני חושבת שזה תלוי בהרבה מאוד דברים.. אני ברכיבה כרגע כן צריכה להפעיל כוח נגד הסוס, כי אי אפשר להשתלט עליו בלי זה, אבל אני לא מדברת על להרביץ, אלא על לעצור אותו בכוח, לדרבן, לתת שוט, גם זה סוג של כוח... בקיצור, אני צריכה הגדרה יותר מדוייקת של מה את מתכוונת.. אם להרביץ ולהיות אלימים, או ברכיבה עצמה לנסר לו את הפה, ולעצור ולמשוך, ולתת שוט ודורבנות וזה... כי הדעה שלי שונה בכל אחד מהדברים.. להרביץ - בשום פנים ואופן - לא! להיות לפעמים יותר אגרסיביים איתו מבחינת הרכיבה - כן, כשצריך, וזה תלוי מאוד באופי של הסוס ובמצבו ובמצב של הרוכב... מקווה שלא עשיתי סלט שלם, טל