על התאהבות,,,,,

magic40

New member
../images/Emo23.gifעל התאהבות,,,,,

מי שמחפש להתאהב מחפש למעשה להיות נחות וחלש. אי אפשר להתאהב במישהו מתוך עמדה של עוצמה יואב ברנזון פורסם: 02.02.06, 23:45 התאהבות במישהו היא תמיד ממקום של חולשה ונחיתות יחסית. בלתי אפשרי להתאהב במישהו ממקום של עוצמה ומעמדה של יתרון. העמדה החלשה מול בן הזוג היא זו ההופכת אותו בעינינו ל"יפה" יותר, "חזק" יותר, "חכם" יותר ו"מוצלח" יותר מאיתנו - ולכן גם לאטרקטיבי במיוחד עבורנו. ברגע שאנחנו מאמצים נקודת מבט חלשה יחסית לפרטנר שלנו, אנחנו מסוגלים להתאהב בו. לעומת זאת, ברגע שאנחנו מתפתחים ומתחזקים בעיני עצמנו, לפתע אנחנו רואים את הפרטנר שלנו באור חלש יותר יחסית. מי שמחפש להתאהב מחפש למעשה להיות נחות וחלש בקשר. לכן, אנשים שמחפשים קשר רק כדי להיות מאוהבים בדרך כלל חווים משברים, אכזבות ותסכולים מתמשכים, משום שהם מביאים את עצמם ביודעין לעמדה של נחיתות מובנית. מה דעתכם ?

שירלי6

New member
בול

שיט. כמו כל מאמריו הקלישאתיים והנבובים. מדריך לנערות בנות 16. בעצם, גם לא.

מי שמחפש....

אין לזה שום הקשר לאהבה... מי שמוצא עצמו אוהב, כמו גם נאהב, עושה משהו נכון בעקר לעצמו.

מיקי 43

New member
מי זה החרטטן הזה

חלש חזק מה זה זה ממתי באהבה מחפשים חולשות או חוזקים שילך לאוניברסיטטה של החיים קצת

magic40

New member
תרשה לי לחלוק עליך

לגבי חוזקים חולשות אבל זה נושא אחר

מיקי 43

New member
כל אחד ומה שטוב לו

אני מעולם לא חיפשתי חוזק או חולשה באהבה מה שחשוב זה ההפריה ההדדית הגדילה המשותפת התמיכה ההדדית כשקה הפרגון ההדדי בהצלחות מי שמחפש כוחניות או חולשה לדעתי מחפש מערכת לא בריאה או בלשון העם חולה מאד

היי ממממיקי...

אתה לא יודע שבכל זוגיות באשר תהיה, ישנו צד דומיננטי? אל תכניס להגדרות לצורך הענין של חוזק חולשה, אין צורך, אבל זו מהות הזוגיות.. בלתי אפשרי ליצור זוגיות בעלות אותו אופי. במקום להשתמש במילים בעלות משקל שלילי, חולשה\חוזק.... תשתמש ב"שונה"... אולי יהיה לך יותר נח להבין את הקונספט שהוא מנסה להעביר כאן.

ב ה י ר

New member
נכון במקרים של אהבות אינפנטיליות

וילדותיות ללא אחיזה ממשית במציאות.

וזה בטח מעולם לא קרה לך אני מבינה?

שכן, להתאהב, משמע ... להיות ילדותי, לפרוח, לאחוז בדבר לא מוחשי... לא מוגדר.. האם ההתאהבויות שלך היו כל כך רציונליות ובעלות אחיזה ממשית? לא איבדת את הראש? לא הלכת שבי אחרייה? לא הרגשת ריחוף? אינפנטיליות מתבקשת בחיים של כך נוקשים כמו שלנו... הלוואי כל יום להתאהב מחדש:))

ב ה י ר

New member
קרה וגם קרה!

אין כמו היתרגשות, ריחוף ופרפרים אין כמו סם אהבה להרגיש את החיות בכל נים בגוף אין כמו להתחרע על הרגע על התחושה ולהתפוצץ מהתלהבות אבל להתאהב מישהו מתוך "הערצה" עיוורת מתוך חוסר ביטחון שלי בגלל שהוא יותר "חכם" או יותר "יפה" מעביר בי חלחלה. מעדיפה "להעריך" ולא ל"העריץ" לא יכולה להתאהב במישהו שאני מרגישה "נחותה" לידו או "מתנשאת" צריכה להרגיש שאני שווה לו והוא לי. בכל אופן בשביל ריצת הזינוק להתאהבות.

לא הובנתי...

מס-תבר... ההלהמות שלי היא על המשפט שלך, לא על היותך אישה...שבעצם בקריאה שניה נתנה לי "עומק" לגבייך.. שלא ייצר לך על התבעסותי בעליל.... חפיף...

maof

New member
../images/Emo45.gif

כשמעריכים את האדם בגלל התכונות שלו, בגלל מה שיש בו קל מאד לאהוב, קל מאד לרצות את קרבתו לצידנו. להעריץ אדם בגלל משהו אחד "מבריק" שיש בו, לא ירחק היום וזה פשוט נעלם, התלהבות רגעית נקודתית נעלמת לאחר תקופה מסוימת. להיות נאהב לאהוב זה פשוט לוותר על כוח, לוותר על משחקי אגו, פשוט לתת לאדם שאת/ה אוהב/ת מעוף

למעלה