השאלות של דהאמא

lion 7

New member
טבילת יוחנן

אלוהים שלח את יוחנן בכדי לטבול את אלה שקיבלו את דברו , והיא נקראת טבילת החזרה בתשובה לכפרה מהחט (מרקוס א:4) , שימו לב שמבקשי הטבילה זו היו מודים בחטאיהם ומצטערים עליה , ומודיעים לכולם על אמונתם באלוהים דרך המשיח שיבוא (מסיא) שימחל על חטאיהם , ז``א טבילת יוחנן מסמנת לטיהור פנימי שיעקוב אחריו חרטה והודאה , ומצד שני גם הכנה לטבילה ברוח הקדש ואש (מתי ג:11, לוקס ג:16) . וכאן חשוב לומר , שלקבוצת הנטבלים אצל יוחנן לא התבקש מהם קבלת למודי השילוש . גם טבילת יוחנן לא עקבה צליחת רוח הקדש . תלמידי ישוע היו מטבילים בשנית את אלה שנטבלו אצל יוחנן (מעשי י``ט :1-6 מעשי י``ח :25 , ומתי פרק ג`) גם אנו לא בקיאים בתמונת המצב או התיאור של טבילת יוחנן. אולם מכירים שישוע נטבל בכניסתו לנהר ירדן (מרקוס א:9,10) יש גם טבילות אחרות שכתבתי כאן בדפים קודמים .. ולגבי שאלה מס(1) לדהאמא , יוחנן גם לא היה מושלם (דבר הכרחי להשלמת צדקת האחד ויהחיד) , כי בהיותו בכלא , ביקש מתלמידיו לברר אצל ישוע האם הוא המשיח , כנראה מכמה סיבות שאחת מהם , יוחנן היה אדם ישר והגון ולא היה עושה חשבון לאף אחד מלבד ראיתו לדמות המשיח שכאן בה הוא כאן , יוחנן נכשל או חוסר ודאות כנראה מהשהייה בכלא ..

lion 7

New member
ומה היא יהדות משיחית

הלא היא לא דומה לבפטיסטים? או רפורמות המתחדשות מידי יום בעולם המשיחי ? רק בהבדל אחד שמוצא הכנסיה או הקהילה זאת (למרות שמונח כנסיה זה לא חטא) הם יהודים עם דוקטורינות שונות , הדומות לרפורמים רבים בעולם הנוצרי או המשיחי , בעברית אין מלה מתאימה למאמיני ישוע חוץ מהמלה נוצרים , וחבל ... ואם בעברית אז בערבית יש מלה קרובה למאמיני ישוע והם מסיחיין או מסיחי , מההקשר משיח משיחי , מה הבעיה ?

justborn

New member
אני לא חושב שקהילות של שומרי תורה

דומות לבפטיסים ופרוטסטנטים אחרים... ויש עוד הבדלים אחרים כמו זה שבקהילות משיחיות לא מקדישים את יום ראשון כיום מיוחד אלא מקדשים את השבת...

lion 7

New member
יכול להיות

אולם כל ההתבדלות ולהיות נבדלים, הוא בגדר עליונות רוחנית, שלא מתאימה לגוף המשיח .. אם כי זה מנוגד לכתובים שבהם נכתב שאין הבדל בין זה לזה , כי הם אחד במשיח ... הייתי מציע לאותו אח/ות לקרוא על ההסטוריה המשותפת באתר ישועה ...

salt of earth

New member
מעניין אותי

האם יהודים משיחיים מכירים בועידת ניקיה? ובועידות הכנסתיות שנערכו במאה השלישית-רביעית? האם הם מכירים בעקרונות של לותר? האם אצלכם יש את קאנון האמונה? נדמה לי שהקתולים דוברי עברית רוצים לשמור חלק מהתרבות היהודית כמו קידוש השבת בנוסף לראשון, חגים יהודיים, אבל מאידך הם אומרים על עצמם נוצרים (יעני christians)

yaponchik

New member
מצד אחד..

כריסטוס ביוונית זה משיח, כריסטיינס זה משיחיים... www,yeshua.co.il כנסו להיסטורה של המשיחיים מימי השליחים ועד קוסטנטינוס... ותראו שזמן רב אחרי תקופה המשיחיים..נוצרה הנצרות לצד המשיחיים. וכל המידע הזה מובא לפי מקורות היסטוריים של המשיחיים הראשונים, ושל הקהילות שנוצרו וכל הרדיפות שנעשו בהם חוץ מיזה. יום שבת הייתי בית כנסת משיחי, אם תגיעו לשם. ותישבו בלי כיפא. לא התסכלו עליכם כאל חוצפאנים! כל הנעין הוא לשמור על מנהגים יהודים, שגם גויים וגם יהודים יכולים לעשות. משהו שישוע והשליחים ושאול עשו ללכת לבית כנסת. לבשר שם. ללמד על המשיח. זה דבר שצריך לעשות גם היום. אחרת מה? נחכה שהוא יבוא וישפוט? לא נושענו לשוו..כדי שנהנה מזה לבד. רוח הבישור לא נותנת לי אפילו לישתוק לגביי האמת..והכל נעשה בכל כך הרבה אהבה או דאגה לילדיו של אלוהים..שבורחים וניכנסים לדרכים מלאי קוצים ונחשים

אנטוליו

New member
אני מבין שהמונח משיח שווה ערך

לגואל, זה שמביא גאולה. מונח גואל, מדריך רוחני או גורו, קיים גם בדתות אחרות ממוצא הודי. אינני מבין למה הוא צריך להיות מרוח בשמן ולהקרא משיח, כמו שמקובל ביהדות או נצרות.

אנטוליו

New member
את התשובה למה יוחנן התפלא

שישוע בא להטבל אצלו אפשר ללמוד מהקטע הבא באנגלית מהספר על הנצרות המיסטית: The traditions have it that Jesus came unannounced to and unrecognized by John and populace. The Forerunner was in ignorance of the nature and degree of his quest and applicant for Baptism. Although the two were cousins, they had not met since childhood, and John did not at first recognize Jesus. The traditions of the Mystic Orders further state that Jesus gave to John the various signs of the Occult Fraternities to which they both belonged, working from the common signs up until Jesus passed on to degrees to which John had not attained, although he was an eminent high-degree Essene. Where upon John saw that the man before him was no common applicant for Baptism, but was, instead, a highest-degree Mystic Adept and Occult Master – his superior in rank and unfoldment. John, perceiving this, remonstrated with Jesus, saying that it wasn't meet and proper, nor in accordance with the customs of the Brotherhoods, for the inferior to baptize the superior. But Jesus insisted on performing the rite to show that he considered himself as a man among men, come forth to live the life of men.

lion 7

New member
טבילת ישוע היא תחילת המשימה שלו

יש המון פרשניות למקרה זה , אחת מהם היא , הבהרה בפומבי על תחילת המשיחיות של ישוע בפועל , כבן שלושים וארכה שלוש שנים.. הטבילה זו שונה מהטבילות האחרות , היא מראה הדגמה לאחרים על תראו אני אחד מכם, לא יותר טוב ולא פחות , למה מפתיע זה ? גם ישוע רחץ רגלי התלמידים, זה מראה על המעמד שקיבל על עצמו בחיק האב לפני שירד ארצה בדמות אדם, אנחנו שוכחים שהוא בן האל ויחידו , בן למלך המלכים , דמות האהבה שרצתה לעשות קירבה בין האל לבין בני אדם, זאת הדמות שנקראת ישוע , יוחנן אמר וראינו את תהילתו כמו בן יחיד לאלוהים .. ישוע לא הבהיר שום דבר בחייו , חוץ מהרצון להחיות אנשים שמתו בחטא , ולכן הוא קיבל על עצמו משימה קשה , וגם התנהג כצנוע וכך למרות שדבר על יוחנן , שאין בין הנולדים אדם גדול ממנו , בעצם יוחנן הוא חותם סדרת הנביאים שסללו את הדרך לביאת המסיא , המשיח ...

lion 7

New member
אם בשפות אחרות מלבד עברית המצב

היה יותר בהיר .. למילון העברי אין עדיין דיוק ערכי לבסיסי האמונה במשיח , כתבתי שיש מלים בעברית ראשיתם ממה שקיבלה מהיהדות , והם בכלל לא מחמיאים לא למשיחים (מסיחיין בערבית) ולא למשיחים ממוצא יהודי , אף לקבוצה השניה הם מוגדרים כמושמדים , לא על פי קריטריונים משיחים או ישועים , אלא לפי הגדרת הרמב``ם שאין לו שום קשר עם האמונה בישוע המשיח .. אני מסכים עם התהייה זאת לאנשים ממוצא אתני יהודי , אולם גם בקוראן מוגדרים המשיחים כנסארא , משהו דומה למלה נוצרים בעברית ...

Garth Karunia

New member
נצרות משיחית = מאמינים שישוע הוא

המשיח אשר ישוב למלוך עלינו בעתיד.

yaponchik

New member
אחים ואחיות יקירי יה

אתם אומרים לי שאני מזלזל בדברים שאתם כל כך מכבדים וקנאים להם והינה אתם עושים דבר נורא, בלדבר על המשיחיים, האחים והאחיות שלנו כאל משהו שנו אז מה. כבר היו דברים מעולם, ליון, באמת אתה בחור עם הרבה ידע וחוכמה. ולא הכל ניגמר בזה ואפילו לא מתחיל אבל לפני שאתה רוצה להגדיר משהו תדע עליו, יהדות משיחית או פשוט. משיחיים זה מאמינים..וכמו בימי השליחים כך גם היום. יהודים וגויים יחדיו בקהילה. מתפללים עושים את סעודת האדון. שרים. מהללים קוראים ולומדים ביחד וחיים ביחד. כבימי השליחים וברצון ישוע המשיח. אין שום קשר לבאפטיסטים. לכל אורך השנים. תמיד היו משיחיים, פה ושם צצו זרמים שונים ששינוי ועיווטו וקיבעו את רוח הקודש, אבל משיחיים מתקופת השליחם ישנם. מפניי שאת רוח אלוהים אף אחד לא יכול לעצב! אני מכיר מישהי באפטיסטית שלמרות שכל מישפחתה באפטיסטית סבתא שלה וסבתא רבה שלה דיברו בלשונות. איך? הם באפטיסטים ומדברים בלשונות? מפניי שרוח קודשו של ה'. היא שעושה את הפעולות האלה ואין לסגור אותם. המשיחים נראים לאנשים לפעמים אוהבי בשר, אוהבי העולם. אבל אנשים אשר בםה רוח הדת הם אנשים שאוהבים בשר ואוהבי העולם, כי הוא אוחזים בבשריות ובחוכמה ובמעשיי ידיי אדם ומחשבה אנושית כאילו בזה דבר הישועה ובזה הם נושעים! יש הרבה זרמים למשיחיים, אבל משיחיים זה דבר שנישאר וישאר לנצל..כי זוהי רוח אלוהים אשר מעצבת ומניעה אותם ולא שום חוקי אדם או מחשבה הגיונית אנושית. כל הזרמים יש איסור על זה. ומותר על זה. יש החלטה שאין רוח הקדש. יש החלטה שיש. יש החלטה שאין נבואות יש החלטה שיש. יש לשונות. אין. בישביל מה היש והאין? לא תתנו לאלוהים להחליט בעבורנו.!? הפכתם את רועה הקהילה שלכם לאדם שיודע כל שיש בסמכותו להחליט החלטות כאלה. החלטות נעשו בימי השליחים. ואם לא. אז שאול. ואם לא. אז מספיק ודי בפיו של ישוע המשיח. שהוא המדבר והמחוקק והשופט והמשחרר. אין מעמד בקהילה...ויצירת מעמדות זאת טעות חמורה של בני אדם. וזה לא דבר הבשורה שהביאה את כולנו שווים לפניי אלוהים! בחסד נושענו, באמונה נירפאנו, ובדם המשיח שוחררנו. ואף אדם לא יחזיר את מה שהיה..ומי שרוצה להיכבל לזה ולהיכנע לזה, הוא מפספס את העיקר והוא החסד, החרות והאמת שישוע נתן לנו.

yaponchik

New member
מצטער על הטעויות כתיב

ואם הטון של הכתיבה נראה קצת בלחץ וברוגז..זה אחרי עבודה בלילה.. פשוט אני חושב שחוץ מלהרחיב את הידע, צריכים להבין כמה רחבה היא המישפחה שלנו במשיח, וכמה היא מלאה ניפלאות וניסים יום יום.. שלשום חבר שלי היתקשר אלי ואמר לי שחבר שלו נישברה לו עצם הבריח, שזה ליד הכתף..שמי שלא יוצא מזה צמח זה נס:) אז הוא ועוד חבר ששניהם הגיעו לאמונה ביחד כבר חצי שנה פה בעיר אחרי בישור, והם התמלאו גבורה והלכו לשם באמונה שהם הולכים לרפא אותו, שמו עליו את ידיהם והתפללו ומהצד היה עוד מישהו לא מאמין, ואחרי התפילה העצם שבלטה אחוצה התיישרה והסתדרה...וההוא שלא ממאין קיבל כמה תהיות חדשות לגביי האמונה:) אם מתמלאים ברוח הקודש של אלוהים, נדע הכל, נדע את מה שצריך לדעת. נדע באיזה רוח ללכת ולנהוג. ונרגש אשם אם נעשה דברים רעים. ונרגיש מלוכלכים אם נכניס לליבנו דברים לא טובים, ואם נתקרב לדברים שמטמאים את נשמתנו.. אלוהים הוא המקדש אותנו בהיותנו מישכנו...ואנשים ללא רוח אלוהים המשוחררת והתמימה לרוב הם אנשים ברוח דת...

למעלה