מספר שאלות

Eldad S

New member
תודה, אסתי. אני באמת לא בטוח כאן:

איך להעביר את "מושב שפריר" לאנגלית בצורה הברורה ביותר? וגם: מהי ההגייה של "סתריה", ומהו הכתיב הלטיני המקובל של שם מושב זה?

ST

New member
סתריה - SITRIYYA

לפי האתר הזה: http://www.gii.co.il/heb/citys_pga.html (המכון הגיאופיסי בישראל) עכשיו נזכרתי שצריך להיות לי במחשב (או פה בקישורים) - עמוד של הלמ"ס עם שמות כל היישובים בארץ. כבר הולכת לחפש.

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif

מצאתי את שם המושג מקודם, בכתיב Sitriya. נראה לי ש-y אחת מספיקה... הייזל, where are you?
אסתי, אם יש לך רשימה עם כל שמות היישובים בארץ, באותיות לטיניות - זה יהיה נפלא!

ST

New member
זה מאיפשהו באתר של הלמ"ס

(לפי פרטי הקובץ), אבל לא הצלחתי לשחזר את המיקום באתר של הלמ"ס, נראה לי שהוא קצת השתנה מאז שהורדתי את הקובץ, כך שאני אעלה את מה ששמור לי במחשב. מושב סתריה לא נמצא שם, אבל אולי זה יעזור לאחרים שיחפשו שמות. יש שם כ-1,500 שמות יישובים. וכן, אני מניחה ש-Y אחת מספיקה, אבל פשוט העתקתי לך את מה שהיה באתר ההוא. מצורף קובץ האקסל עם הנתונים.
תהנו!

Eldad S

New member
../images/Emo41.gif רשימת יישובים, ../images/Emo51.gif מקרב ../images/Emo23.gif

ST

New member
אה, בטח זה ישתנה לפי כללי התעתיק

החדש בזמן הקרוב. אבל בינתיים זה טוב. העיקר שיודעים איך להגות...

ST

New member
הייזל!! ../images/Emo12.gif

זה מה שהיה לך לעשות בבוקר? איזו השקעה!!!
אין לי מילים מרוב התפעלות....

Eldad S

New member
את רצינית?!

הייזל, ישבת בבוקר לתקן את כתיב כל השמות? כל הכבוד!
ו-

hazelnut

New member
תודה רבה, אלדד ו-ST../images/Emo24.gif לא, לא

אני עשיתי אותו, אם כי אולי ניתן להגיד ש"הרווחתי" אותו. זה "חומר פנימי", אבל לא נראה לי שזה חסוי או שיש כל רע להעביר הלאה. אדרבה, המגמה הרצויה היא שכל מי שמתעתק, יתעתק לפי הכללים החדשים

tafustafus

New member
אה, אני חשבתי אחרת. אם כך אין בעיה.

אני חשבתי שזה starya, שנראה כוכבי.

tafustafus

New member
אני לא מסכים. הרי אומרים

Kibbutz XYZ, אז למה לא Moshav XYZ? אלה שתי צורות התיישבות ייחודיות לישראל. הראשונה אמנם מוכרת בעולם יותר מן השנייה, אבל זה לא אומר שאת השנייה יש לבלוע בשם כללי המוחק את ייחודיותה. ליישוב מן הסוג שאת גרה בו אין שם מיוחד, קוראים לו פשוט "ישוב" + ציון סוגו הקהילתי, במקרה זה. במקרה של היישוב שלך, טריותו היחסית וההקשר של הקמתו אכן הופכים את השימוש ב-settlement עבורו לבלתי בעייתי במיוחד. אבל לגבי מקומות קטנים אחרים שאינם ערים או עיירות, גם השם settlement יכול להיות בעייתי. settlements נשמעים כשייכים לאזורי ספר, וכשמדברים בתקשורת על Israeli settlements בד"כ אין הרבה מקום לספק שמתכוונים ליישובים יהודיים בשטחים. אני לא בטוח איך מתייחסים ליישובים דומים בתוך גבולות הקו הירוק, אבל לדעתי לא יקראו להם בשם זה. על כל פנים, חיפוש בגוגל בהחלט מניב דוגמאות ל"Moshav XYZ".

Eldad S

New member
שכחתי לציין שאני אכן עומד

להשתמש בצורת התרגום/כתיב Moshav xxx (כהצעתך בראשונה). מצאתי שזה אכן מקובל, מגיגול כמה מן השמות שמופיעים אצלי בטקסט.

hazelnut

New member
אכן MOSHAV מוכר ונפוץ. אין צורך

לפרש או לשנות. ואם קורה שקורא אחד או שניים לא יודעים במה מדובר, אז יש מילונים וגוגל... לגבי התעתיק, אכן כבר לא מכפילים את האותיות...

ST

New member
אוף, שכחתי לכתוב...

גם לדעתי עדיף Moshav (בדיוק כמו Kibbutz), אבל כיוון שאלדד שאל איך להסביר את צורת ההתיישבות, כתבתי מה שכתבתי. לדעתי, אם בכלל לכתוב הסבר, אז בסוגריים. וכמובן שכדאי לכתוב Moshav. הרי זה כבר נהפך לחלק משם המקום. לא אומרים "ישוב עפרה" (לדוגמה), אבל בהחלט אומרים "קיבוץ טירת צבי". וכנ"ל "מושב יונתן" וכו'.

august west

New member
מסכים! אני אמנם רק תרגם חובב

אך אני תמיד משאיר Moshav כמו שהוא, כמו Kibbutz settlement הייתי קורה להאחזות או מאחז, או כשבטקסט העברי מתייחסים לקיבוץ או מושב לאחר שכבר הזכירו אותו בשמו. למשל, אנחנו גרים במושב רמות נפתלי והערב נחזור ליישוב שלנו. We live in Moshav Ramot Naftali and tonight we will return to our settlement.

למעלה