מספר שאלות

לא נזכר כרגע במילה אחת. אם לא תמצא

משהו יותר טוב, לך על propagation problems / conditions

Eldad S

New member
תודה, סוס; העניין הוא

שלא מדובר על משהו טכני, אלא על סגנון כתיבה קליל, שבכלל לא היה אמור מלכתחילה לעסוק בענייני קול/גלים וכו'. פשוט, רציתי להעביר את המילה "מיסוך" בצורה שלא תפריע לקורא במהלך הקריאה, ותשתלב טוב בטקסט כללי (על מעללי סוכנים וכו').

tafustafus

New member
../images/Emo45.gif זה המונח לשידור רעש

שתכליתו למסך שידורים שלא רוצים שייקלטו.

טרודי

New member
interference

limited range / limited power reception difficulties האמת שלא ברור מה המובן של המילה "מיסוך" במקור העברי. אבל screening זה בטוח לא.

Eldad S

New member
תודה לכולכם על ההערות

המועילות. תודה ליובל ולתפוס על האינפוט האחרון בנושא ה"מיסוך". נראה לי איפוא שאבחר ב-jamming.

Eldad S

New member
בעצם, reception difficulties

נשמע כללי יותר, וכולל תחתיו הן את ה-jamming והן את ה-interferences. אז אולי, במחשבה שנייה, אבחר בו.

|גן| ל-Jamming יש קונוטציה של מהלך

יזום ע"י הצד השני. אבל כאן ייתכן שבעיות הקליטה נובעות מתנאיפ אטמוספיריים\ הטבע או הטופוגרפיה.

august west

New member
שני הסנטים שלי

אם זה היה jamming על ידי האויב, לא היה עוזר לעלות למטוס כדי לקלוט. אז באמת interference יותר מתאים

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif זקן שיבה

כדאי עוד לנצל את הפתיל הנוכחי לשאלה קטנה נוספת: איך אתם מתרגמים היה לו "זקן שיבה" - לאנגלית?

tafustafus

New member
white beard

אלא אם כן חשוב במיוחד להדגיש את הגיל המתקדם ש"שיבה" רומז עליו יותר. אם אכן חשוב, צריך להצמיד איזה ביטוי אחר שאומר זאת (אלא אם כן יש מילה פשוטה דומה לשיבה באנגלית שאינה עולה בדעתי כרגע).

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif ועוד כמה קטנות:

מושב שפריר מושב סתריה כיצד הייתם מעבירים לאנגלית?

tafustafus

New member
Moshav Shafrir

השני יוצא מצחיק יותר אם הוגים אותו כפי שאני משער שהוגים אותו.

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif. האם עדיף לכתוב

Moshav Shafrir, או שמא להעביר את השם בצורה קצת שונה, כך שהמובן יהיה ברור יותר לקורא מן העולם, שאינו מכיר את ישראל ואת צורות היישוב שלה? באשר לשם השני, סתריה, כיצד מבטאים אותו, ומהו הכתיב הלטיני המועדף? כשם של יישוב, אני משתמש במילה settlement בדרך כלל לתרגום המילה "היאחזות" או "התנחלות". אבל יש עוד אפשרויות כמו village או כמו town וכו'.

ST

New member
הכי מתאים ליישוב זה באמת settlement

למושב אולי Cooperative settlement אבל זה לא בהכרח, נראה לי שזה תלוי במושב, ולא מכירה את הספציפיים שעליהם דיברת. זה כמו שהיישוב שאני גרה בו הוא לא סתם settlement אלא communal settlement.

למעלה