חשין מפציץ:

gudive

New member
../images/Emo221.gif חשין מפציץ:

"רשות מינהלית הממונה על נתינת רישיונות בתחום מסויים - למשל: רישיונות לבתי-עסק - נדמית היא למכונה, מאלו המכונות המספקות לנו קפה בחלב או בקבוקי משקה קר. בביטנה של המכונה יש מאגר של בקבוקי-שתיה ושל חומרים לעשיית קפה בחלב. כמותה של המכונה יש בביטנה של הרשות המינהלית רישיונות לבתי-עסק. לחץ על סידרת כפתורים - בזה-אחר-זה ובסדר מסויים - שלם את הנדרש ממך (אגרה), וקיבלת את שביקשת. לא לחצת על הכפתורים הנכונים, או שלחצת על כפתורים שלא כסידרם, לא תקבל את שביקשת: לא קפה בחלב, לא בקבוק משקה קר, לא רשיון לעסק. אכן, אפשר כי בזאת נבדלת רשות מוסמכת ממכונה, שלרשות מוסמכת מוקנה שיקול-דעת בעוד שקשה להקנות שיקול-דעת למכונה (האמנם?). ואולם כנגד זאת נזכור כי מכונה - להבדילה מרשות מוסמכת - לא תפעל לא בשרירות, לא בהפלייה ולא בהתנשאות. מכל מקום, כשם שנתקשה לצייר חובת הגינות כלפי מכונה, כן נתקשה לקבוע חובת הגינות כלפי "רשות" שאינה אלא מושג משפטי." בג"ץ 164/97 קונטרם בע"מ נ' משרד האוצר-אגף המכס והמע"מ, פ"ד נב(1), 289 , 381-382 (1998).

flutter girl

New member
אני דווקא חולקת על טענתך

נראה לי שהוא מחבב מכונות שתיה עד מאוד, משום שהם מקנות יחס שווה לכל אדם! (זה מזכיר לי שאת הבחור הראשון שיצאתי איתו הכרתי כשהוא עזר לי לנסות לשלוף מטבע של 5 ש"ח ממכונת שתיה שבלעה אותו, ומכאן שלי יש סנטימנטים כלפי המכונות
)

Da Big 1

New member
החל מאתמול ופעם בשבוע -

יש לי אספקה שוטפת של פניני חשין! לשבת אצלו בכיתה וופשוט לא להאמין כמה יציאות הבנאדם מסוגל לשחרר בפרק זמן של שעה וחצי - שמתוכם הוא מדבר אולי 30-40 דקות...

sacrament

New member
ענק!../images/Emo6.gif

עשית לי את היום
ובאמת היה לי יום מגעיל /-:

indigo3688

New member
אני בעד פינה שבועית

אני בטוחה שחשין סיפק מספיק פנינים כדי לשמש אותנו ב-15 שנה הקרובות (לפחות!)

babar the king

New member
אני הייתי סולח לו

אם הוא היה פשוט כותב לעניין ולא מנסה לטפח תחביבים אבודים. אני חושב שהוא הרחיב את חובת ההנמקה הרבה מעבר לנדרש. או כמו שבן בג בג היה אומר - הפוך בה והפוך בה דכולה בה ובסוף הכל הפוך ואף אחד לא מבין כלום.

חבל שהוא לא כתב פס"ד רק בימי שישי.....

"והייתי מאריך בדברים לולא כתבתי את דבריי אלה ביום שישי הקצר. אקצר אפוא במקום שיכולתי להאריך." ..... "הנוסחה לרישומם של "נימוקים מיוחדים" אלה הינה חמקמקה-משהו, אך לא נמצאה לי, לעת הזו (יום שישי הקצר) נוסחה טובה הימנה." (בש"פ 5492/98 ברונסון נ' מדינת ישראל, פ"ד נב (4) 116)

למעלה