גמילה-לה-לה

כל הכבוד להוריי!!! ../images/Emo106.gif

וגם אצלנו, מיד כשהתחיל לעשות הבנתי שיש פה דפקט בזוויות
הפתרון (החלקי) : ללמד לעשות בעמידה - מה שגם לא פותר לגמרי את הבעיה - לטענת חברותיי שמגדלות בעלים בבית - זה לא עובר גם בגיל 40 - אז כנראה שצריך להשלים עם העניין במידה מסויימת

ayala26

New member
כל הכבוד להוריי ותשובה לטכנית

תסבירי לו לדאוג עם האצבע שהפין יפנה מטה לבפנים. זה מה שהבן שלי עושה. ויאללה, מספיק כבר עם החיתולים. אני בעד להוריד לגמרי ויפה שעה אחת קודם

פלגיה

New member
איך יכול להיות?

הוא לא מודע שהוא עושה קקי? או שהוא עושה פיפי? הוא אף פעם לא הראה אפילו בסימן או במילה שהוא מרגיש שאוטוטו יוצא לו?

אלונה ע

New member
הוא לא מודע לפיפי לפעמים לקקי

והוא בטח לא מראה סימנים שעומד לצאת לו אם כבר הוא רק עונה "קקי" לשאלה מה אתה עושה

הבת הגדולה שלי נגמלה בגיל הזה בדיוק ללא

סימני מוכנות בכלל. זה היה די מדהים. היא היתה עושה קקי בחיתול ואפילו לא אומרת. אני הייתי בחודש שמיני ויום אחד היא ביקשה ללכת בתחתונים לגן כמו חברה שלה. שמתי לה (היו לי בבית, למקרה שאולי היא תרצה) כי לא היה לי כוח להתווכח והסברתי להם בגן שזה מה שהיא ביקשה בבוקר. באותו יום הם הקפידו לשלוח אותה פעם בכמה זמן לשירותים, וסיפרו לי בסוף היום שכל פעם ששלחו אותה, היא הלכה ברצון ועשתה, ולא ברח לה בין לבין. וכך, ילדה שלא הראתה סימנים בכלל, נגמלה בשבוע - פיפי וגם קקי - כמעט ללא פיספוסים. לאחר שבוע היא גם הורידה את החיתול בלילות, שוב עם כמות פיספוסים שאני יכולה לספור על יד אחת (בעצם על 2 אצבעות). כשילדתי חודש אחרי זה, לא היתה לה רגרסיה. פשוט גמילה מושלמת. ושוב, לפני אותו יום, היא לא אמרה שהיא עושה, לא ביקשה שיחליפו לה, לא הראתה כל סימן... מוזר, אבל הגמילה הכי פשוטה שהיתה לי.

כמה שאלות של אמא מתחילה../images/Emo131.gif

אז כל השבת איתן היה עם תחתונים גאה מאוד ומתלהב קיבל מדבקת כוכב בכל פעם שהוא עשה פיפי/קקי בישבנון פספס פעם אחת בזמן ארוחת הצהרים עשה פיפי בשירותים גם בבית וגם אצל סבתא ואפילו השקה עץ ליד הסופר אז אנחנו מתחילים דרך חדשה ומופלאה והרבה שאלות ותהיות עולות של איך להתנהל ומה לעשות:
כל כמה זמן כדי לקחת אותו לשירותים
בינתיים נתתי לו שעון טיימר של המטבח וכל פעם סובבנו ל-60 דקות וכשהשעון צלצל הלכנו לשירותים. הרבה פעמים הוא סירב או אמר שאין לו פיפי - עד כמה לתת לו להרגיש לבד אם יש או אין
האם כדאי להתעקש בהתחלה ולהכריח אותו ללכת לדוגמא כל שעה עגולה
(כמובן שלקחת לפני/אחרי פעילויות ספציפיות כמו קימה מהשינה/יציאה מהבית/אחרי ארוחה וכו)
הוא מתעקש להוריד את התחתונים והמכנסיים לחלוטין - איך להתנהג עם זה? מצד אחד זה באמת יותר נוח אבל מצד שני כאשר הוא נועל נעליים (בגן / בחוץ) זה יותר בעייתי... טיפים נוספים התקבלו השמחה תודה מראש ושבוע טוב לכולם

מנסה לענות...

כל שעה, אם הוא לא מפספס בין לבין נשמע לי טוב. השאלה אם הוא לא רוצה ללכת כי אין לו, או כי הוא עסוק באמצע משחק ולא מתחשק לו לעזוב, ואז כן כדאי להסביר שהמשחק / ספר / קלטת / פעילות יחכו. אם הוא אומר שאין לו ואחר כך בורח, אז פשוט להסביר שהנה היה בכל זאת - זה חלק מההרגשה של הגמילה. לא הייתי מתעקשת ונכנסת למריבות על זה כי לפי מה שתארת הוא בכיוון וזו חוויה נעימה בשבילו. אני כן מתעקשת איתם (גם היום כשהם יותר גדולים) ללכת לפחות לנסות, לפני שיוצאים לנסיעה או כשקמים מהשינה. גם בחוץ הוא מתעקש להוריד לגמרי את המכנסיים והתחתונים? כי בבית אולי זה באמת יותר נוח לו. בעיקרון, הייתי מנסה שיהיה כמה שיותר נוח ונעים לו, כדי שלא יהיו חיכוכים סביב העניין. לגבי בחוץ, אפשר לנסות להסביר שפחות נוח להתפשט ואולי הוא יקבל את זה. סך הכל, נשמע מצויין... בהצלחה.

תודה רבה../images/Emo24.gif

אז היום בבוקר אחרי שהוא קם מהשינה (שוב יבש
) אמרתי לו ללכת לשירותים. הוא עשה קצת פיפי ואמר שכואבת לו הבטן (בדר"כ זה אומר שיש לו קקי) אבל הוא סירב להמשיך לשבת ו-10 דקות אח"כ הוא עשה פיפי וקקי בתחתונים (ישר בא לומר לי) ושכנעתי אותו להמשיך לעשות שישבנון וגם שם עשה עוד פיפי. מניחה שלאט לאט הוא יבין שכדי לא לפספס צריך ללכת לשירותים (כי זה לא נעים להרגיש רטוב בתחתונים) סה"כ נראה שהוא יודע גם להתאפק היום הוא אצל אמא שלי ומקוה שיהיה בסדר...

../images/Emo50.gif

השוודית לפני יומיים ביקשה לישון בלי חיתול
(היא כבר גמולה כמה חודשים במשך היום ושנ"צ) אמרנו בסדר... so far so good (ואני מקווה שמרפי לא קורא כאן היום)

shron 22

New member
בן 3 עוד לא גמול מחיתולים...

אני כבר אובדת עצות בני בן ה3 עדיין לא נגמל מחיתולים... מה אפשר לעשות? הוא לפעמים מראה סימני נכונות אבל הרבה הרבה מפספס מה אפשר לעשות??

אילתית 2

New member
הוא גדול הוא בוגר פשוט להתחיל

שיהיה
להוריד טיטול להסביר לו ולהגיד לו שעכשיו עם תחתונים כמו גדולים להלהיב אותו שזה יותר נוח ויותר נעים אולי ללכת יחד איתו לקנות תחתונים בצבע שאוהב פשוט מאוד להוריד ולהתחיל בהתחלה להזכיר לו כל שעה עגולה...עושה באסלה יופי חגיגה פספס..לא נורא לא לעשות עיניין לעודד ולחזק אצלנו היה להיט 2 DVD - חיתולי...ו..בלי חיתולים להיות כל היום עם תחתונים ולעשות באסלה - ישבנון/מקטין אסלה/שרפשף קטן מה שנוח לו לעמוד ליד האסלה או לשבת.. רק בשינה שמנו טיטול שינה (טיטול פולס אפס) עשיתי הפרדה בין גמילת יום ללילה בהתחלה מפספסים...אח"כ זה משתפר אם לא תתחילי ותנסי לא ישתפר ויצליח

פלגיה

New member
פספוסים הם חלק מהעניין

צריך לראות בהם חלק מהלמידה ולא כישלונות. ואם הוא בן שלוש, בעל רמת התפתחות נורמלית, ובלי קשיים פיזיים - הוא בהחלט בשל לגמילה.

dididushi

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

עדי שלי בן שנה ושמונה חודשים אני יודעת שהוא עוד קטן אבל... כבר בערך חודש הוא מבקש לשבת בשירותים, יש לו ישבנון, אני מושיבה אותו עם החיתול והוא אומר פיפי ואח"כ מנגב בכאילו ומוריד מים
היום לפני האמבטיה שמתי אותו על הישבנון בלי חיתול ואמרתי לו תעשה פיפי ו.... הוא עשה.... והיה כ"כ מבסוט וגם אני
ואח"כ ניגב וכמובן הוריד מים השאלה היא איך להמשיך? להמשיך לשים אותו לפני האמבטיה פעם ביום? לנסות לשאול אותו במהלך היום? או שאולי לעזוב את זה כי הוא עדיין קטן?

אילתית 2

New member
אין לי ניסיון בגיל צעיר..

שלי נגמלה בגיל שנתיים ו8...והקטן עכשיו מתחיל להראות סימנים....והוא בן שנתיים וחודשיים..אז אוטוטו... בכל מקרה עזבי גיל צעיר או לא...הוא רוצה הוא מתלהב למה לא? תזרמי איתו לא אומרת גמילה לגמרי ..להוריד טיטול כל היום ולהיות עם תחתונים..אבל לזרום איתו לא רק לפני המקלחת כשרוצה במשך היום גם..להציע לו במשך היום למרות שעם טיטול לציע לו ללכת לאסלה ממליצה אולי עד שיהיה לו ממה את המוכנות - לדעת להגיד כשיש לו...לפני שיש לו...וכו...אז כדאי להיות עם טיטול תחתון - הפולס אפס ככה ירגיש כמו תחתון אבל יהיה עם טיטול

פלגיה

New member
בדיוק כך

לשים אותו לפני האמבטיה לנסות לשאול אותו במהלך היום. כל מהלך עדין שישדר לו "שמנו לב שאתה שם לב לצרכיך" ושלא יעודד אותו להתעלם מתחושותיו כי להורים נוח יותר חיתול - הוא טוב. מתי תהיה בדיוק גמילה? אין לדעת. זה תהליך והוא יכול לקחת כמה חודשים.

למעלה