גמילה-לה-לה

רוני75

New member
התחלת גמילה- שאלות

הי ראיתי פה כבר מס' שרשורים בנושא אבל רובם עסקו כבר בשלב השני שעליו אני מדברת כך שאשמח כן לתשובה... הילד שלי בן שנה ו 11 בקרוב אני יודעת שהוא עוד לא ממש מוכן אבל הייתי רוצה להיערך ולדעת איך מתקדמים עם זה. הוא מודיע לפני שהוא עושה קקי וכשאנחנו הולכים לשירותים הוא רוצה גם לשבת איתנו. איך מתחילים? קונים סיר? או שיש ישבנון כזה? או ששניהם? מורידים לו חיתול כשהוא מודיע שיש לו קקי ונותנים לו לשבת על הסיר/אסלה? בקיצור, הבנתם את הכיוון, אשמח לקצת הכוונה. כמו שאמרתי כבר, ברור לי שהוא לא ממש מוכן לממש גמילה, רק רוצה לדעת מה הצעדים הראשונים כי כרגע בגלל שאין סיר אני רק אומרת לו יפה מאוד שהוא מודיע אבל תכלס נראה לי שכדאי לעודד קצת יותר, לא?

אילתית 2

New member
לא "מבינה" בגמילה בגיל הזה....

שלי נגמלה יותר מאוחר בגיל שנתיים ו8 חודשים....ניסיתי לפני כן אבל היא לא רצתה ולא שיתפה פעולה ולא היתה מוכנה כשחיכיתי למוכנות שלה - נגמלה בקלות תוך יומיים! הקטן עוד לא גמול...בן שנתיים וחודשיים...הוא מתחיל להראות סימני התעניינות אבל עוד לא ממש מוכן לדעתי מוכנות של הילד קודם כל שיהיה מודע לצרכיו ידע לומר כשעשה...ושלב הברה יודע לומר לפני שעושה... יודע לדבר ולהגיד וכמובן שיראה סימני התעניינות אצלי הקטן מתחיל להתעניין בשירותים...כשאנחנו שם...ומדי פעם ביקש לשבת על הישבנון...אז מאמינה שננסה בקרוב הוא רק עכשיו התחיל לדבר קצת...אבל עוד לא אומר כשיש לו או שהוא עשה...אז מחכה קצת בכל מקרה כשהילד מוכן אצלי גמלתי ישר לאסלה - לא הצעתי סיר להיט אצלנו הDVD בלי חיתולים ו חיתולי כשרצתה והסכימה אז קנינו יחד תחתונים וישבנון ובבוקר כשקמה (עשינו זאת בזמן חופש בבית) רצוי להתחיל גמילה כשיש לפחות 3 ימים בבית ואז כשמתבססת הגמילה ממשיכים גם בגן בבוקר הורדנו את הטיטול שמנו תחתונים וזהו כל היום בלי טיטול, הולכים לשירותים עשתה יופי...לא עשתה בכל שעה עגולה הזכרתי לה והצעתי שנלך לשירותים עשתה באסלה - יופי חגיגה פספסה - לא נורא לעודד לחזק ולהגיד שפעם הבאה תצליח לגשת בזמן לאסלה טיטול שמנו רק בשינה הפרדתי בין גמילת יום ללילה...ובמשך כל היום לא משנה איפה היינו רק עם תחתונים בלי טיטול שיהיה בהצלחה

רוני75

New member
אז סיר או ישבנון?

אני פשוט רוצה ללכת לקנות את ה"עזרים" המתאימים... אני אמורה קנות את שניהם שתהיה ו את האופציות לבחירתו?

שושפ

New member
אי אפשר לדעת מה ילדך יעדיף

יש כאלה שמפחדים מהשירותים אז מתחילים בסיר וישבנון בכלל לא צריך או בשלב מאוחר יותר יש כאלה שישבנון מתאים להם לי יש הכל - 2 ישבנונים (אחד עם מדרגות והשני בלי) ושני סוגי סירים הבן שלי לא היה יכול לסבול את הסיר בשלב הזה הכנסתי לשירותים את הישבנון (עם המדרגות), שרפרף ובבית "טיילו" הסירים כדי שיתרגל לרעיון לפני האמבטיה הצעתי לו ללכת לשירותים ושם "בילינו" דקות ארוכות, בהמשך הוא ישב בשירותים ואני הקראתי לו סיפורים, העיקר שיישב בסבלנות ולחכות שיצא משהו ובעיקר דיברנו על הנושא הרבה: אמא עושה פיפי בשירותים (וכמובן שבא אחרי לראות) עושים שלום לפיפי של אמא ומורידים מים והולכים ביחד לשטוף ידיים, שואלת מידי פעם יש פיפי, ה- DVD של בלי חיתולים התנגן פעם ביום או יומיים ואת הספר של נפתלי (סיר הסירים) אני כבר יודעת בעל פה והכי חשוב לשבח המון, הבן הקטן שלי בן 1.7 וכבר אומר (אחרי שעשה) בעצם מצביע לי על החיתול ואני מבינה שעשה קקי והולכים להחליף ואז אני מחמיאה לו המון שכל הכבוד שהודיע לאמא שצריך להחליף טיטול ושבטח הרבה יותר נעים לו עכשיו עם טיטול נקי וכו' בהצלחה

לגיל הזה את שניהם-ותני לו לבחור.

לנו יש את שניהם(תומר יהיה בן שנתיים ביום שישי...) הוא מחעדיף את הישבנון,מדי פעם סיר ולרוב הולך לאמבטיה..שם הוא מעידיף לעשות פיפי,קקי הוא עושה בטיטול.

אילתית 2

New member
אי אפשר לדעת מראש איך יהיה לו

אני רציתי והעדפתי ישבנון - ישר לאסלה ולא צריך אח"כ להרגיל שוב מסיר...לאסלה... אבל תלוי בילד ניסיתי עם ישבנון...הצליח אז יופי לא קניתי סיר תנסי מה שנראה לך ואז תדעי איך עם הילד

פלגיה

New member
ששתי האפשרויות תהיינה זמינות

הסיר הרבה יותר נוח לילדים ומתאים לעצמאות שלה - באים והולכים כשמתאים. הישבנות מתאים יותר לחיקוי ההורים ולתחושה של "גדולים".

פולספגן

New member
התשובה תלוייה גם בגובהו

אם הוא נמוך, אז ישבנון יהיה גדול עליו - גם הדרגה התחתונה. אם הוא גבוה מספיק, אז זה כבר לא כ"כ משנה - יש ורסיות שאומרות ישר להתחיל עם ישבנון ויש כאלה שמעדיפים כמו פעם - בסיר. אין דעה חד משמעית מה עדיף.

אפרתי פ

New member
../images/Emo45.gif

לפלגיה התגובה הזו שלך פשוט מעולה בעיני, אנחנו גם נמצאים בשלב של טרום גמילה וכל פעם שיוצא לי לקרוא את התגובה הזו אני מתפעלת מכמה שזה עוזר. ושאלה קשורה - האם בשלב כזה, בו הוא לפעמים מבקש לעשות בסיר ואכן עושה (אבל לרוב לא מבקש), חשוב "להיסחב" עם סיר לחופשת סופ"ש ארוך?

פלגיה

New member
אני לא יודעת להגיד

להיסחב עם סיר נראה לי קצת מבולגן וקצת לא נוח. אבל אולי, אם לא מפריע לך לתקוע אותו באוטו "רק למקרה" ובדרך אגב גם לומר לילד "וזה סיר כדי שאם תרצה לעשות בו קקי/פיפי תוכל", זה דבר שיכול לקדם גם כן את הגמילה.

b o t t e n

New member
מאמר נהדר, תודה. רק תיקון קטן..

הג'וקר שלי על הקשת האוטיסטית, ומשפ נחשפתי לכל הנושא של ויסות חושי, מה שקרה אצלו זה שההורדה של החיתול והעירום בילבלו אותו, אח,כ עם התחתונים הוא הרגיש כאילו הוא שוב עם חיתול. על כן הומלץ לנו, גם לגביי ילדינו הנ"ט (נויורו-טיפיקלים) לעבור מחיתול לתחתונים, וללמד שאלו לא סופגים. ולקנות הרבה תחתונים זולים שאלה שיוצא בהם קקי מרוח, אפשר לזרוק לפח.

פלגיה

New member
תודה רבה על התיקון

כנראה שכל ויסות חושי הוא קצת שונה (על גמילה של נ"ט יש לי מגילה נפרדת
) ההמלצה על התחתונים הזולים בהחלט במקומה.

../images/Emo207.gifהמלצה על ישבנון

אני צריכה לקנות ישבנון נוסף שיהיה אצל סבא-סבתא. לנו כרגע יש את של ליפסקי ואני לא מרוצה ממנו כי המדרגה יחסית נמוכה ואיתן לא יושב נוח (ולכן נראה לי שהוא גם כרגע מעדיף את הסיר) ראיתי שיש עוד 2 חברות שמוכרות ישבנון KidsKit וליטף. היתרון ששני הישבנונים הללו גם יכולים להפוך לסיר אשמח להמלצות/דיס המלצות על הישבנונים הללו וכן איפה אפשר לקנות אותם באיזור השרון (חנות הבית שלנו
מוכרת רק ליפסקי
)

לנו יש את זה של הקידס קיט

הוא חמוד וצבעוני,לגבי הגובה הוא וליפסקי אותו דבר...לפי דעתי לגבי היציבות הם כלם לא משהו..

את בטוחה שהמדרגה היא באותו גובה?

איתן ממש לא נמוך ויושב קדימה מאוד כדי לעמוד על המדרגה
אגב, איפה קנית וכמה עלה

קניתי בדוקטוק בייבי,עלה לי 110

יש גם בשילב עולה שם 120. תומר סקושי מגיע למדרגה אבל הוא יודע לטפס לבד ולשבת,למרות שגם ככה אני מושיבה אותו... אבל הוא דווקא נמוך..

למעלה