ראיתם האוס ?

mitzipitzi1

New member
המממ...טוב שאנחנו לא חופרים

אבל יכול להיות שאת צודקת, ואם הוא לא קלע לוריד ופורמן הרי ידע את זה, הוא עשה זאת רק כדי להפחיד אותה ובעצם ידע שהיא לא תידבק...זה כבר משנה את התמונה

morancho1

New member
תיקון

צייס לא הצליח לקחת דם אז הוא הביא את המזרק לפורמן וםורמן לקח לעצמו דם.... ואכן קוויקט אבכ הביא לי זכרונות קשים..

kontsy

New member
אני כמעט בטוחה שלא...

הוקיוטיינר הראשון נשאר על הרצפה ופורמן לקח אחד בעצמו מהשולחן. אבל כמו שאמרתי *כמעט*... יכול להיות שאני טועה

morancho1

New member
כי זאת תכנית..

הוא הרי לא ידקור את עצמו באמת... איזה לוזר הא? :)

kontsy

New member
הנה עוד אנשים ששמו לב ../images/Emo13.gif

Chase, wearing a HAZMAT suit, tries to draw Foreman's blood. He isn't doing a very good job of it, so Foreman says he'll do it himself and grabs another needle, letting the first one fall out of his arm and onto the floor המקור: http://www.televisionwithoutpity.com/ipdynamic/index.php?component=articles&article=11941&___ns=1&st=6

kontsy

New member
המשך...

-- he grabs that needle that fell on the floor when Chase was trying to draw his blood and jabs it into Cameron's leg VIOLA!

morancho1

New member
לא ברור מאליו

שרופא יסכן את חייו אוטומטית בשביל כל חולה אחרת הוא לא היה נשאר שם הבה זמן בשביל לעזור להם:) לכל פרוצדורה יש את הסיכון שלה, אבל כיום יש אמצעים כדי להימנע מחשיפה (משקפי מגן כפפות) וכולי.. למשל הפרק בו דם מחולה הותז לעינה של קמרון והיא עשתה בדיקות איידס..הסיכון לא היה קורה אילו הייתה שמה משקפי מגן! אמצעי מינימלי כשמטפלים בחולה איידס..אז כן הייתי נכנסת לדירה משום שאני לא סבורה שעם אמצעי המיגון המתאימים הייתי בסיכון ממשי..

mitzipitzi1

New member
שוב

אני מדברת על מצב שבו יש סיכון ממשי למרות אמצעי הזהירות והמיגון.

morancho1

New member
אוקיי:)

תראי..אני אתן לך מצב מחיי שהיה לי סיכון פצפון אבל שמתי עליו #@#... את יודעת שההוראות של מד"א הם לא להנשים הנשמה מפה אל פה מחשש להדבקה ממחלות שונות העוברות דרך הרוק.. תמיד חשבתי שזאת הוראה אולי הגיונית, אבל כיצד ניתן לראות מישהו נחנק למוות ולא לסייע לו בדבר הכי מינימילי,הרי הסיכויים לא גבוהים שיש לו משהו עד כדי כך מדבק.. כשהייתה לי הזדמנות להנשים מפה אל פה מישהי שאיני מכירה, עשיתי זאת תוך שנייה, לא חשבתי בכלל על הסיכון, כל מה שחשבתי היה: "תנשמי..בבקשה תנשמי...". עכשיו, מה הייתי עושה אם לא היה מדובר בבחורה בת 20 נקייה ומטופחת , מה הייתי עושה אם היה מדובר בהומלס, עם מלא מזרקים זרוקים לידו, מפיו נוזל ריר ומראהו כאדם חולה מאוד שאיבד הכרה בפינת רחוב מזוהמת...מה הייתי עושה אז..איני יכולה להגיד. אני מקווה שהייתי עושה את הבחירה הנכונה (שמבחינתי זה להנשים את האדם בכל זאת, באם לא היו אמצעים אחרים לעזור לו). מקווה שעניתי לשאלתך:) מה היית עושה את?

mitzipitzi1

New member
זו שאלה קשה ../images/Emo13.gif

לכן עניין אותי לדעת מה אחרים חושבים... אני די מזדהה עם התשובה שלך. שאלתי את עצמי כשהאוס שאל "מי מתנדב"?, וחיכיתי לראות מה הם יענו, וקצת הפתיע אותי שקמרון התנדבה בלי להניד עפעף. מצד שני, קצת חרה לי שצ'ייס שתק וניסה "להיעלם,שמישהו אחר יתנדב בינתיים"...זו היתה התחושה שלי. מצד שני, האוס אמר לצ'ייס "עשית את ההחלטה הנכונה".אבל יכול להיות ששיקול דעתו כבר הושפע מהעובדה שאלה עובדים שלו ולא סתם מטופלים. בקיצור?... לא יודעת. אני די בעמדה שלך בנושא הזה...

morancho1

New member
קמרון הפילנטרופית הזאת..

בכלל לא הפתיע אותי שהיא התנדבה ראשונה. כל הדמות שלה באה לציין את הרופא האקסטרה רגיש אקסטרה מקריב.. כביכול הרופא האולטימיטיבי, רופא שכל אדם היה רוצה..אך בפועל דווקא ההתנהגות הזאת שלה מצטיירת בסידרה כלא מקצועית! קמרון התחתנה עם בעלה לאחר! שגילתה שהוא גוסס מסרטן. קמרון התאהבה בהאוס כי הוא היה נראה לה כמו "מקרה סעד". נכה ודכאוני. קמרון באחד הפרקים הייתה צריכה להודיע לחולה כי היא גוססת מסרטן ומרוב רגשות אשמה גרמה לכך שהיא תעבור מיליון בדיקות כואבות ולא קשורות שבסופו של דבר לא הצליחו להצילה, וגם הפריחה בחולה תקוות שווא. מה שיפה בסידרה הזאת, שלוקחים דמויות שבכל סידרה אחרת היו מהוות את ה"גיבור" והופכים אותן ל"אנטי גיבור", בעוד דווקא הדמות המרושעת, הצינית, האיטרסנטית הנקמנית..מקבלת את הערצת הצופה והופכת לגיבור ה"נוזף" בדמויות אחרות ומוכיח אותן על חולשותיהם... (טוב יצא ארוך...ככה זה כשמשפרים ספרות ל5 יחידות כדי להתקבל לרפואה..:):) )

natalysh

New member
הפרק היה מדהים...

מסוג הדברים שגורמים לך להתפלא שיש עוד דברים מסוג כזה בטלוויזיה. אני חושבת שפורמן צריך לאבד את רישיונו כרופא ולשבת בכלא. אבל מדובר על האוס, כך שאין כל כך סיכוי שזה יקרה. מה שכן, בטח תהיה דרמה לא קטנה בינו לבין קמרון.

יוסי n

New member
פורמן בן זונה...?

הכי קל זה לשפוט. לשבת מול הטלוויזיה, לראות את פורמן תוקע מחט משומשת בקמרון ולצעוק "איזה בן זונה". כשאנחנו בריאים ושלמים, הרבה יותר קל להיות מצפוניים ולדבר גבוהה גבוהה על "אובדן צלם אנוש", על אכזריות, על פשיטת רגל מוסרית. הכי קל זה לבקר. למרות שמדובר בסה"כ בסידרת טלוויזיה, זו הזדמנות טובה להבעת עמדה - גדולתו של אדם היא דווקא יכולתו לסובב לרגע את הסיטואציה, להעמיד את עצמו במקום האדם אותו הוא ממהר לשפוט, ולנסות לראות את הדברים דרך עיניו. אנשים שעושים את זה (ובהנחה שהם כנים עם עצמם), בד"כ מאבדים את הלהט הראשוני להצטדק ולהאשים. נסו להעמיד את עצמכם במקומו של פורמן. היחידים שיכולים לגלות ממה הוא סובל ולהציל אותו ממוות בטוח אינם עושים זאת, כי הם מפחדים לשלומם ודואגים (ברוח שפת הרחוב שאיתה פתחנו) לתחת של עצמם. (ולפני שצבא המגיבים ירים ראשו - איני מסכים ולו במעט עם התנהגותו. הסכמה והבנה אינן אותו דבר).

mitzipitzi1

New member
נסה להעמיד את עצמך במקומה של קמרון

ואז נסה לשפוט אותה על זה שקראה לו "בן זונה" (במילותיה שלה.)

יוסי n

New member
בדיוק בגלל המקום בו היא עמדה...

לה יש את הזכות לקרוא לו "בן זונה". אני מסכים שהרבה יותר קל להתחבר לקמרון המתקתקה (עד זרא) מאשר לפורמן, אבל צריך לשמור על אובייקטיביות, במיוחד כשבוחרים להשקיף מהצד על סיטואציה ומתיימרים לשפוט אנשים על התנהגותם.

mitzipitzi1

New member
אתה חושב שיש דרך כלשהי

להצדיק את מעשו של פורמן? לא להבין, להצדיק? התנהגות של חיה ששורטת ודורכת על אחרים כדי לשרוד? אפשר להבין, כן. להצדיק?

יוסי n

New member
הכל בעיניי המתבונן.

דרך איזה עיניים את רוצה לענות על השאלה הזו - של פורמן? של קמרון? שלנו, כצופים מהצד? מה כל אחד היה עונה?

למעלה