ראיתם האוס ?

Corpus Magnus

New member
../images/Emo22.gif ראיתם האוס ?

בשבילי זו סדרת פולחן. פרק מרתק, עכשיו אני חסר סבלנות עד יום שבת הקרוב. אני מקווה שפורמן הבן זונה יאכל אותה. מגיע לו לשבת בכלא על ההתנהגות המחורבנת שלו.

mitzipitzi1

New member
חופשי בן זונה.

היה מלחיץ איך שהוא סירב לקלוט שג'ו מת, והמשיך לנסות להחיותו, כאילו לחזות בצפוי לך מול עיניך...מעורר חלחלה. והוא היה מספיק מניאק בשביל לגנוב לה את הרעיון למאמר. אבל לא האמנתי שזה יגיע ללנסות להדביק אותה...
ובעצם לנסות להרוג אותה, למעשה. האופי של פורמן לדעתי די עבר טרנספורמציה לאורך הסדרה, והוא הפך לאינטרסנט חסר לב, לא כל כך מתאים לאדם שנותן את חייו להצלת אחרים.

morancho1

New member
פרק טוב.

מאוד מעניין מה שעובר על פורמן. ידוע כבר שהוא אינטרסנט לא קטן. ידוע שהוא הולך ומתחיל להידמות להאוס ככל שהסדרה ממשיכה, אבל מה שקרה בפרק עכשיו העצים את הכל. כמו אדם שכשהוא יודע שחייו הולכים ואוזלים מול עיניו, והוא מוכן לאחוז בכל דבר כדי להתחמק מגורלו..כך פורמן התנהג, ובשלב מסויים הוא איבד צלם אנוש אלא למין מפלצת ששורטת ונאבקת כדי לשרוד.מה שמעניין בפרק הזה, שעל רקע התנהגותו של פורמן, דווקא האוס! נדמה לנו פתאום פחות ציני ויותר אנושי..כנראה שהכל יחסי בסופו של דבר. ובסופו של דבר נותר רק דבר אחד להגיד...איזה מתח!!!

mitzipitzi1

New member
צודקת לגבי האוס...

אני זוכרת שגם שמתי לב לזה במהלך הפרק... במיוחד כשהוא אסר על קמרון וצ'ייס לחזור לבית... השאלה הקודמת שלו "מי מתנדב"? יותר התאימה לו. אני רק לא מבינה למה קמרון ישר הסכימה ללכת...במיוחד כשהיא כועסת עליו, ולמה צ'ייס לא התנדב...

mitzipitzi1

New member
האמת שזה גם פתח לדיון מעניין

מה הייתם עושים במקום קמרון/צ'ייס, כשהתעורר הצורך לחזור לדירה ולחפש בה שוב, כשאתם יודעים שזה גרם לשוטר ואחריו לפורמן לחלות/למות? (בלי ועם קשר לכעסה של קמרון על פורמן) האם הייתם הולכים כשאתם מודעים לסכנה?

morancho1

New member
היה לה מיגון!

מסיכה וביגוד מיוחד..לא מובן לי איזה סיבה הגיונית הייתה לא ללכת מוקדם יותר.. מה שהיה לא מקצועי הפרק הייתה הצורה שהיא הורידה את הביגוד. בתור חובשת הייתי בצבא גם בקטע של תברואה..אסור להוריד את המיגון ישר, יש להיכנס למיקלחת לשטוף את המיגון ולאחר מכן להסירו בזהירות עם כפפות ולהתקלח מייד לאחר מכן..הצורה שהיא פשוט הסירה את המסיכה מפניה גרמה לי לפניקה:) ודבר נוסף..היא טורחת ושמה כפפות והכל..אבל בשנייה שהיא יוצאת מהבית היא מוציאה (עם ידיה או עם כפפות לא שמתי לב) את השקיות ומביאה להאוס- חסר המיגון..ממש רציתי לצעוק: "לאאאאאא"...:)

mitzipitzi1

New member
למרות המיגון האוס אסר עליהם ללכת.

כנראה שעדיין יש גורם סיכון. כן, גם אני הזדעזעתי איך היא הורידה את המסיכה בחוץ...

morancho1

New member
מה יכול להיות מסוכן..

מה כבר יכול לקרות שם שמצדיק את זה ששני אנשים בטוח ימותו..ויותר גרוע מזה- שהאוס לא יספק את הסקרנות שלו...:)

morancho1

New member
מצפוניות-יתר.

הדבר האירוני בסידרה- שדווקא בגלל שהאוס לא מפתח רגשות לחוליו הוא מגיע לאבחנות מדויקות יותר..ועכשיו האוס "איבד" את זה. וילסון אמר זאת בעצמו: "HOUSE U R LIKE A COMMON MAN".

mitzipitzi1

New member
אוקי, אז במקרים אחרים

הוא כן היה מסכים לסכן את קמרון וצ'ייס, ועכשיו הוא פשוט פיתח דאגת יתר כלפיהם. אבל זה לא משנה את השאלה שלי- דאגת היתר שנוצרה בו עדיין נובעת מסיכון פוטנציאלי במשימה. היית לוקחת את הסיכון הזה כרופאה? כשאת יודעת שיש סיכון, למרות המיגון? מה שאני שואלת בעצם זה, האם היית עושה משהו שמסכן את חייך, לטובת חולה?

kontsy

New member
זה כמו לשאול האם היית מנתח...

מישהו שיש לו מלא רסיסים וגם איידס... הרי ברור שיש סיכוי שתחתך ותדבק, מצד שני הוא החולה שלך, אז כן.

Phrenum

New member
אוו! עשיתי בדיוק בנושא הזה עבודה!

באתיקה... את לא יכולה להגיד "כן" אוטומטית, זכרי שחייך תלויים בזה - את הולכת לבית ויש סיכוי טוב שתמותי. מה עוד, שיש סיכוי מסוים שתדביקי חולים אחרים, אולי בני משפחה (לא במקרה המסויים הזה, אלא בכלליות) ותגרמי יותר נזק ממה שמנעת. אני לא אומר שצריך לסרב, ממש לא, אבל זו שאלה שראויה להרבה יותר מ"כן!!"

kontsy

New member
את האמת לא ראיתי את הפרק

אז על מה שהלך בבית הזה אני לא יודעת וגם לא דיברתי וכנראה גם לא אדע
לגבי האיידס (או כל מחלה אחרת בסגנון), ברור שיש הרבה מה לשקול אבל בסופו של דבר נראה לי שמי שבוחר להיות רופא מודע לסיכונים וצריך לשקול אותם, אבל לא באותה צורה שנגיד בן אדם "נורמלי" היה שוקל.

kontsy

New member
אני לא ממש עוקבת...

לא לעשות לי לינץ'! מה לעשות, פשוט לא התחברתי לתוכנית בהתחלה אז לא ראיתי יותר... אני יותר בן אדם של סקראבס
ואולי אני אראה בכל זאת, עם כל ההייפ הזה בפורום מסביב לפרק הנ"ל

mitzipitzi1

New member
לדעתי לא חייבים לעקוב

בכל פרק מוצג מקרה חדש. הפרק של אתמול במקרה מפוצל ל-2 חלקים, והחלק השני בשבוע הבא. ובאמת, את מפסידה. תוכנית מרתקת.......

kontsy

New member
אני מניחה שהיא מעניינת...

אני פשוט לא אוהבת תוכניות רפואה שלוקחות את עצמן ברצינות
בגלל זה סקראבס טוב לי...

mitzipitzi1

New member
סבבה ../images/Emo13.gif

אני אגיד לך מה מעניין בהאוס... הפתרון המורכב של המקרים, החוכמה שבו, והשנינות של האוס... אין כמוה! אבל...
את לא חייבת.... זו רק
חמה!

kontsy

New member
טוב נו היה הייפ אז ראיתי

פרק סבבה אני מניחה בנוסף למה שאמרו פה על הקלות בה קמרון הורידה מעצמה את המיגון, אני רק רוצה לציין כל הכבוד להם על ביצוע בדיקות דם לעצמם, מישהו שאי פעם ניסה אולי יודעת כמה זה בלתי אפשרי (לקחת דם בוקיוטיינר זה לא כמו להזריק)... אה ועוד דבר... ויכול להיות שאני ממש טועה פה אבל שמישהו יגיד לי אם הוא גם שם לב: כשצ'ייס לקח דם מפורמן הוא לא הצליח לקלוע לוריד (ז"א שלא היה דם על מחט כשהיא נפלה) וזו המחט שפורמן דקר בה את קמרון... אגב זה מה זה עשה לי דה-ז'ה-וו לקוויקאט אב"כ (מורן, הזדהות?)

למעלה