האם נכון?????

Le Fay

New member
אם אתה רוצה לעבוד שם, אין בעיה.

השאלה היא אם אצל מנתח הלב שלך היית מסתפק בהלכות שחיטה.

חי אדר

New member
לפייקו, או ויי וליפיי

אני חושב שנכנסים כאן לדיון לא רלבנטי. מיותר הוא לחבוט את הראש לגבי טיב הכרתם המדעית של חז"ל. הידע המדעי שלהם אינו רלבנטי כלל לגבי סמכותם. וכמו כן ברי כי הכרתם המדעית היום אינה חשובה כלל. הלכות שחיטה לא נכתבו כדי לספק אינפורמציה אנטומית, אלא כדי לעצב את דפוסי האסור והמותר למי שמקבל עליו את חובת המשמעת של המצוות. כלומר ההאספקט המדעי בדברי חז"ל לא בא לשם מדע אלא לשם קביעת נורמת התנהגות. היום עולה בברור כי הרבה ענינים מדעיים שהובאו בחז"ל הם פשוט לא נכונים כלל. אך בוודאי שמבחינה דתית אין זה פוגם כלל בתוקף הוראתם. וזאת מן הטעם הפשוט שנורמה הילכתית או משפטית, אינה יונקת את תוקפה מהאמת המדעית אלא מעיקרון הציות של קהל היעד נמעני ההלכה. זוהו עיקרון המוכר בכל שיטה משפטית, בבחינת עיקרון שלטון החוק.

פייקו

New member
אדם רואה מעיניו לעיניו ולליבו..

אכן חכמים כתבו להלכה - אך אם לא תתמקד רק בהלכה תראה אורחות חיים פרושים לפניך כשטיח אדום והמון ידע.. ובו אתה צועד כאשר אתה רוצה..איך אומרים קח מפה וקח משם ותשלים את היצירה שלך.. אף אני חושב שזה לא המקום לדיון כדבריך אך לא מהסיבה שלך זאת ציינתי בראשית דבריי לשם כך יש את פורום דתיים חילוניים..על אף תוכן דבריך

פייקו

New member
אם המלך הסתפק בניתוח הראש

על ידי אדם פשוט כרמב"ם מי אני.. אך יתרה מזו נראה לי שאת מפספסת את העקר בדבריי - אין ספק שהמיכשור שקיים היום פותח לנו פתח רחב יותר למדע וטכנולוגיה - אך אין זה מוריד כי הוא זה מהערך המוסף הקיים בתורתינו ובמכמניה.. וכמו שאמרתי שהידיעה הראשונית שלי באנטומיה הייתה קלה פי כמה מסטודנטים אחרים כי המקור שלי לידע היה מדוייק עד מאוד.. לא - ולאור הקידמה היום לא הייתי מתנתח אצל שוחט - אלא אצל רופא ואם הוא יהיה דתי זה לא יפריע לי ולך זה יפריע? או...

Le Fay

New member
"שם" התכוונתי בקיבוץ. נראה לי

שבורות איפיינה את בתי הספר של הקיבוצים לא רק בתחום היהדות. זה היה בעבר חלק מהאידיאולוגיה של הקיבוץ - להפסיק לנבור במילים ולהתחיל לעשות. למשל לעבוד את האדמה. כאנטי-תזה לשלופט געשעפט. הם סמכו על זה שהחרדים ידאגו לשלופט די טוב גם בלי עזרתם. ואחר כך גם להוכחות שהאוויר יותר חשוב מהצמיג.

הילד שלי../images/Emo95.gif

ילמד על היהדות ממני. אני יספר לו, הוא ידע יותר טוב מילד שלומד בממלכתי דתי. אני חושב שאפי' טקסים בעלי אופי דתי יקבלו אצלי בבית ביטוי הולם. אבל, הוא יהיה חייב לשנוא, את המאפינים הדתיים, קיצוניות, צימדום צרות אופקים, מידוד רעות ומושחתות, כגון, גזענות, יחס לאחר ולשונה, יחס לבעלי נטיות מניות שונות משל משה רבינו, וכו' וכו'. אבל אני מבטיח, הוא יהיה חמוד ומתוק
וואלה, בא לי ילד.

old friend

New member
הבת שלי

היא נמצאת בגן דתי (הגננות הן כנראה ש"ס) הילדים הם מפדלניקים קטנים, באחת ההתנחלויות היקרות שלנו. גרושתי היא חוזרת בשאלה שנתקעה על אם הדרך, לא יוצאת ולא חוזרת. נכון היא לומדת שם דברים מאוד חשובים, אבל היא לומדת שם המון שטויות. יש לך בעיה עם לסנן את המידע ואת הסיפורים, היא נוסעת בשבת , היא מבינה את ההבדל בין הבית של אבא לבית של אמא לבית של סבא מצד אחד לבית של סבא מצד שני ... ארבעה בתים שונים לגמרי מבחינה דתית. היא יודעת שאבא לא שומר על כלום, ואמא נורא מפחדת מאלוהים אבל מסתירה ממנו דברים. בגיל שלה (חמש) יש בעיה שאתה לא יכול ליישב אותה בהגיון בריא. הלואי והייתי יכול להוציא אותה משם לגן נורמלי שתלמד קודם להיות בן אדם קטן ורק אחרי זה את הלכות הדת ואת ההסטוריה שלנו. כמה סיפורים קטנים : בבחירות האחרונות הסבירו להם בגן שראש הממשלה הוא טוב אבל הוא ממפלגה חילונית ולכן אסור להצביע לו. והראו להם את האות ב'(כמובן) היא יודעת לעשות ש"ס באצבעות שלה. היא נכנסה איתי לקלפי אחרי שהסברתי לה מה אנחנו עושים היום. והיא לא הבינה למה שמנו את האותיות האחרות ולא את מה שהיא יודעת... ביום כיפור האחרון באתי לקחת אותה מהגן יום לפני יום כיפור ליומים של כייף עם אבא (שנה אחת היא בבית כנסת שנה אחת היא עושה חיים), אני עומד בכניסה הבת שלי עומדת עם הגננת בקצה השני, בערך 10 אמהות קדושות ויקרות עם ילדים נוספים עומדות ביננו , והבת שלי צועקת לי "אבא תסביר לגננת למה אנחנו לא צמים ביום כיפור , אני שכחתי"... ההורים של גרושתי "לא יודעים" שהיא חילונית, שבת אחת הבת שלי שואלת אותם לשעה , ואחרי שאמרו לה שעכשיו ארבע וחצי, היא אומרת להם - אם הייתי בבית הייתי רואה עכשיו דפנה ודודידו... אבל לכם אלוהים לא מרשה לראות את זה .. עדיף לא לערבב בחינוך ממה שההורים עושים למה שהילדים ילמדו בגן, את ההיסטוריה והמסורת יש דרכים יותר טובות ללמד אותם מאשר להיות בחינוך הדתי.

old friend

New member
תשאלי בכל הגנים של ...

כל אחת מהרשתות ששייכות למפלגה מסויימת

וואו! ממש מיוחד הסיפור שלך.

לדעתי הבת שלך תגיע רחוק אם היא נאלצת בגיל כזה, להתמודד עם מציאות סבוכה כזו...

old friend

New member
היא תהיה תלמיד חכם עם אפיקורסות

מוחלטת - אני מקווה,ישר למכון הגבוה של דעת אמת. היא כבר יודעת להגיד מה טעים ומה לא טעים לפי ההכשר... תודה אסטרולוג

למעלה