הבת שלי
היא נמצאת בגן דתי (הגננות הן כנראה ש"ס) הילדים הם מפדלניקים קטנים, באחת ההתנחלויות היקרות שלנו. גרושתי היא חוזרת בשאלה שנתקעה על אם הדרך, לא יוצאת ולא חוזרת. נכון היא לומדת שם דברים מאוד חשובים, אבל היא לומדת שם המון שטויות. יש לך בעיה עם לסנן את המידע ואת הסיפורים, היא נוסעת בשבת , היא מבינה את ההבדל בין הבית של אבא לבית של אמא לבית של סבא מצד אחד לבית של סבא מצד שני ... ארבעה בתים שונים לגמרי מבחינה דתית. היא יודעת שאבא לא שומר על כלום, ואמא נורא מפחדת מאלוהים אבל מסתירה ממנו דברים. בגיל שלה (חמש) יש בעיה שאתה לא יכול ליישב אותה בהגיון בריא. הלואי והייתי יכול להוציא אותה משם לגן נורמלי שתלמד קודם להיות בן אדם קטן ורק אחרי זה את הלכות הדת ואת ההסטוריה שלנו. כמה סיפורים קטנים : בבחירות האחרונות הסבירו להם בגן שראש הממשלה הוא טוב אבל הוא ממפלגה חילונית ולכן אסור להצביע לו. והראו להם את האות ב'(כמובן) היא יודעת לעשות ש"ס באצבעות שלה. היא נכנסה איתי לקלפי אחרי שהסברתי לה מה אנחנו עושים היום. והיא לא הבינה למה שמנו את האותיות האחרות ולא את מה שהיא יודעת... ביום כיפור האחרון באתי לקחת אותה מהגן יום לפני יום כיפור ליומים של כייף עם אבא (שנה אחת היא בבית כנסת שנה אחת היא עושה חיים), אני עומד בכניסה הבת שלי עומדת עם הגננת בקצה השני, בערך 10 אמהות קדושות ויקרות עם ילדים נוספים עומדות ביננו , והבת שלי צועקת לי "אבא תסביר לגננת למה אנחנו לא צמים ביום כיפור , אני שכחתי"... ההורים של גרושתי "לא יודעים" שהיא חילונית, שבת אחת הבת שלי שואלת אותם לשעה , ואחרי שאמרו לה שעכשיו ארבע וחצי, היא אומרת להם - אם הייתי בבית הייתי רואה עכשיו דפנה ודודידו... אבל לכם אלוהים לא מרשה לראות את זה .. עדיף לא לערבב בחינוך ממה שההורים עושים למה שהילדים ילמדו בגן, את ההיסטוריה והמסורת יש דרכים יותר טובות ללמד אותם מאשר להיות בחינוך הדתי.