ראיתי+חפירה../images/Emo8.gif../images/Emo58.gif
הדבר הראשון שיש לי להגיד על הפרק הוא שהוא היה קצת מוזר, ולדעתי הם ניסו לדחוס בו קצת יותר מדיי, אולי כי זה פרק שבא אחריי הפסקה ארוכה, אולי כי יש תפנית חזקה שתבוא בהמשך...אני לא יודעת. דבר ראשון- לא היה ברור בכלל מה היה הפואנטה בזה שדיימן לקח את אלנה לג'ורג'יה- כאילו ממש WTF! דיימן ואלנה בפרק 10 לא היו יותר מדיי מיודדים אחד עם השני, אלנה עוברת תאונה ומשום מקום דיימן לוקח אותה לג'ורג'יה?! זה בכלל לא היה אמין בשביל "להתאוורר". המחאות של אלנה היו טובות, אבל לא מספיק. כאילו בחייאת, את לא רוצה בית חולים או משהו? את לא שואלת למה דווקא ג'ורג'יה? אלו פרטים שעד כה הסידרה הייתה בדר"כ עונה להם. המתיקות של דיימן בנסיעה עם אלנה גם הייתה קצת מוזרה. נכון, אתה לא שונא אותה, אבל מה פתאום אתה כ"כ נחמד וכייפי? דיימן, שמסתדר מצויין בלי יותר מדיי חברה (או מוצא אותה איפה שהוא מגיע) צריך את אלנה שתבדר אותו בדרך?! אהבתי שדיימן הגיע לבר שהייתה בו את המכשפה, אהבתי שהזכירו את לקסי ורצו לנקום בדיימן בחזרה (דיי, כמה אנשים הוא הרג?! חח) אבל ברגע האחרון אלנה הצליחה לשכנע את האקס של לקסי לא להרוג את דיימן בטענה "אל תיהיה יותר רע ממנו?!" ממתי דבר ראשון זה תירוץ שמשכנע מישהו שעד כדי כך רוצה לנקום? לא היה לי אמין. גם הייתי בטוחה שדיימן יחוש בנוכחות הערפד שנכנס לבר... אהבתי את הקטע שדיימן קרע את הלב/איבר פנימי אחר בכזאת מתיקות כנקמה במכשפה.ככה אני אוהבת את דיימן, ג'נטלמן, שנון, אבל אכזר. עכשיו יש לנו עוד אפשרות לפתוח את הקבר (הארור) ולשחרר את קת'רין והערפדים-שלדים שיש שם באמצעות הגרימייר- ספר הכשפים של אמילי. I give it a shot קצת היה לי מוזר שסטפן ובוני ככה התחברו, אם כי זה תרם מאוד לעלילה. איבוד הכוחות של בוני בעקבות הטראומה היה הגיוני, והיה יפה החזרה למקום שבו היא קיבלה את הטראומה- אבל הנפילה לתוך הקבר הייתה מוזרה. ועכשיו גילינו שהקבר הוא ממש פיזי, ולא איזה קבר מיסטי. קבר פיזי שסגור באמצעות כוחות מיסתיים. ולמה דיימן לא ניסה לחפור באיזור עד עכשיו?
לא כל כך אהבתי: את ג'רמי והחברה החדשה שלו- ה"דאוס אקס מכינה" שנכנסה במפתיע לעלילה (ברור שרוצים שכבר תיהיה לו תחילף לויקי). אנה נראת חמודה, אבל הקטע שהם התחברו יחד והיא ישר דיברה על ערפדים, ושהכל התגלגל כ"כ מהר על תקיפות שהיו למשך השנים, ושיש גם עכשיו, וההגעה המהירה למסקנה שיש עכשיו ערפדים בעיר- זה היה לא כ"כ אמין בכל ההשתלשלות המהירה הזאת. כבר קיויתי שאחריי שאנה אמרה שגם לסבא שלה היה יומן שהם קרובי משפחה רחוקים, או משהוא כזה, אבל זה לא קרה. אלאריק זלצמן היה בדיוק מה שחשדתי! או לפחות אחת מן התיאוריות שלי! הוא אדם רגיל, קוטל ערפדים שבא לנקום במות האהובה שלו. אין לי מושג איך היא קשורה למשפחת גילברט אבל הוא מחפש את דיימן לנקום את מותה. וכאן היה עוד משהו שלא אהבתי- שהוא ממש ידע שמדובר בדיימן. בפרק הקודם לא היה ברור איך הוא ידע כ"כ טוב שלוגן הוא ערפד- חשבנו שאולי יש לו כוחות בעצמו או משהו. ועכשיו- ממש מגישים לנו על כפית שהוא ראה את דיימן הורג את אישתו, ושהוא רוצה להרוג אותו. אין בזה כ"כ היגון- דבר ראשון, בן אדם נכנס לחדר, רואה ערפד נושך- בורח- ולערפד אין שמץ שהיה איתו עוד בן אדם בחדר? הוא נכנס לבית שלו באמצע הלילה וראה ככה את דיימן ואישתו. היה הרבה יותר מעניין אם הוא היה רואה ערפד שנושך את אישתו- ולא היה יודע מי זה- אלא יודע שככל הנראה הוא ערפד ממיסטיק פאלס והוא בא לחפש אותו שם. היה היה סוג של חיפוש עיוור כמו של המועצה שאין להם מושג מי הערפדים) והוא היה צריך יותר לרחרח. עכשיו שהוא מוכוון מטרה- וממוקד על דיימן זה נראה לי פחות מעניין. POOR DAMON, הוא מביא על עצמו כ"כ הרבה צרות ואוייבים
אלנה דומה לקת'רין כי היא מאותה משפחה- ומאומצת?! זה נראה לי מופרך לחלוטין! זה שסטפן סיפר לה על התאונה של ההורים שלה- ושעוד אז הוא הכיר אותה- זה היה יפה- אבל לגלות ש
הן דומות בגלל קשר משפחתי ישן נושן?! לא נראה לי הגיוני, וגם דיי מטופש. הייתי בטוחה שאם כבר ייתנו הסבר לדימיון הזה הוא במשהו מיסתורי או מיסטי- אבל שייכות משפחתית זה לא מספיק. אלא אם כן יעמוד מאחוריי זה איזה סיפור שלקת'רין הייתה תינקות לפני שהיא הפכה לערפד או משהו. ואחד הדברים הבאמת מוזרים בסידרה, שלא קיבלנו עליו תשובה הוא- התאונה המוזרה של אלנה! זה היה מגניב לאללה, איך שהרכב התהפך והערפד פרק את כל הגוף שלו- אבל השאלה האמיתית היא:
מי זה היה?! האם זה היה דיימן שעשה את התאונה בכוונה כדי שאלנה תלך איתו (ותארח לו חברה, אני חוזרת על הסיבה המוזרה הזאת) או שזה באמת היה ערפד אחר שראה את הפנים של אלנה , חשב מיד שזאת קת'רין (או משהו) וברח?! נורא מוזר לי שדיימן הגיע שנייה אחריי ואפילו לא ניסה לחפש/להתעניין מי עשה את התאונה הזאת. פשוט קם ולקח את אלנה לטיול שלהם. לסיכום...אני ממש שמחה שהסידרה חזרה, אבל כמו שציינתי היו הרבה דברים לא אמינים בכלל בפרק, לעומת פרקים קודמים. אני דורשת עוד מיסתורין ורשעות. העלילה התקדמה מהר מדיי...אולי לקראת התרחשויות שיגיעו בהמשך, לא יודעת. גם בפרק היה קצת יותר מדיי רגעים קיטשים שלקוחים מכל סידרת נעורים- ג'רמי ואנה, בוני וסבתא שלה, בוני וסטפן... עד לפרק הבא