ש...ש...ש....שוקולד

lioraro1

New member
אופציה נוספת

אנחנו מכינים בבוקר בקבוק עם חלב אורז ואבקת חרובים שמזכירה מאוד שוקו ויש לה ערך תזונתי טוב. אין בזה סוכר וחלב האורז זה בגלל שחלב לא טוב לילדים וגורם להם לליחה. לפעמים אנחנו מכינים עם חלב עיזים שהוא בריא יותר מחלב פרה.הילד מת על זה ולא מכיר משהו אחר.

אדומה2

New member
חלב אורז

אפשר לקנות בכל בית טבע, יש גם בכמה טעמים. שימו לב שזה קצת יקר, ולאחר הפתיחה טוב לעד 7 ימים....

נבעת

New member
חלב אורז אפשר לקנות בכל רשת מזון, נמצא במיקום

ליד חלב סויה, טעים ובריא

Yifatule

New member
אני מסכימה איתך

אבל כמו ששוקו ממלא אז גם חלב. אצלנו הא.בוקר ב - 8:30 אז ברור שצריך להכניס משהו לפה קודם. אני פשוט חושבת שאם אין התנגדות מצד הילד אז בעיני עדיף חלב על שוקו. אם הוא מבקש שוקו, זה כבר משהו אחר

שמוגית

New member
בטח שעדיף....

אבל כשיש התנגדות לחלב אז גם שוקו לא סוף העולם לדעתי, בעיקר אם מדובר בשוקו שיש בו משהו ולא סתם שוקולית.

בוליפלג

New member
אם כבר אז

חלב 'נקי', ללא המתקה. ואם להמתיק אז בסוכר חום / סילאן / דבש (אם את כבר נותנת לו דבש). החלופה שלנו לשוקו, שנצטורכת לעיתים מאד רחוקות היא 'שוקו חרובים' - הוא לא מי יודע מה מזין או בריא, אבל עדיך בעיני על גבי שוקו 'רגיל' (קקאו). לנו יש מה שנקרא - 'חרוב שייק' שזו אבקה (בדיוק 'כמו' שוקולית) לעירבוב עם חלב קר או חם. אגב, מים חמימים עם דבש ולימון יכולים להיות מצויינים בתור 'סיפתח' של בוקר
לרוויה

בוליפלג

New member
ועוד משהו-אצלינו ה'בוסט' של הבוקר

הוא פשוט בננה (כשאין ליחה או שיעול) ומים. זה 'מחזיק' אותה עד לארוחת הבוקר של הפעוטון.

לא שמעתי על שייק חרובים,איפה קונים?

גם בעיני זה העדיף,(ייסורי מצפון על כוס שוקו שהוא שותה...)

טובה37

New member
עונה

אצלנו כבר שניהם בגן עיריה אז ארוחת עשר שהיא כריך+פרי רק בסביבות 10:30 אז בבוקר זה לפי בקשת הקהל בד"כ זה חלב עם קורנפלקס,כל פעם משהו אחר קינמונים או כריות או קלוגס צהוב לפעמים הם מבקשים שוקו אז זה עם עוגיות או עוגה וזה מחזיק אותם עד לגן אני בדיעה של לא לעשות עניין מאוכל רוצים -אוכלים לא רוצים- לא אוכלים ,לא מכריחה

אם הילד קם בשבע, וארוחת הבוקר בגן היא בתשע

מה שבאמת לא בריא זה לא לתת לו כלום עד תשע. מה אכפת לך מה הגננת אומרת, תמשיכי עם בקבוקי הסימילאק וזהו. אני לא חושבת שזה ממלא אותו באופן שהוא לא אוכל בתשע בכלל ואני לא מבינה מה הבעיה פה. אם תחליפי לחלב או שוקו (שניהם לא נשמעים לי בעייתיים במיוחד) אין סיבה שיהיה שבע יותר או פחות בתשע בהכרח.

את בטוחה שיש לו צורך ? אולי מים מספיק לו?

אייל שותה בבוקר שוקו "ביג" של מטרנה.זה מבחינתי כמו ארוחת בוקר. ממש אוהב שוקו, אני לא מחבבת את הרעיון של השוקולית לכן החלפתי לו לשוקו "ביג" שמכיל, אני חושבת, את כל מה שהמטרנה מכילה. יש הרבה ימים שהוא יכול לאכול "כלום". מצדו לשתות כל היום שוקו אני מגבילה לו לפעמיים, מקסימום (בשבת, חופש) 3 פעמים. ולפעמים יש לזכור שאנחנו מסגלים לילדים שלנו את הצרכים וההרגלים שלנו ואולי בכלל מים מספיק לו. גם הענין של המתקת השתייה - צריך לבדוק כי זה לא תמיד נחוץ להם. לי קשה לשתות תה לא ממותק וגם קשה לי לשתות מים, אבל אין ספק שזה עניין של הרגל. ככה התרגלתי. אנחנו "מקולקלים". לאייל כשאני נותנת תה אני לא ממתיקה ושתייה מתוקה (שבד"כ לא נכנסת הבייתה) אני משתדלת למהול במים. ככלל הוא שותה מים ואנחנו בבית שותים (או לא) מים.

באמת אולי חשוב שיאכל משהו, מקסימום אם שבע

יאכל פחות בארוחה בגן. אולי פרי (בננה, תפוח, 2 תמרים), קורנפלקס, פרוסת לחם, קרקר, יוגורט (אני בעד טבעי)...וישתה מים

p i n o k y o

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב, וואי כמה תגובות ../images/Emo13.gif

תודה רבה על ההתייחסות והתשובות המגוונות
קיבלתי המון מידע שלא ידעתי עליו קודם והבלבול רק גדל...
אני כבר לא יודעת אם זה טוב שאני יודעת יותר עכשיו, חח בעקבות השרשור, ביקרתי באתר של ווינגייט ושם תזונאי אמר בפירוש שיש להפריד בין החלב והקקאו לקקאו יש ערכים תזונתיים מאוד טובים וחשובים והם יכולים לבוא לידי ביטוי באכילת מספר קוביות שוקולד מריר איכותי ערבובו עם החלב מבטל את תכונותיו הטובות ובמקביל גם את אלו של החלב עצמו. זה בגדול. בכל אופן, המסקנה הטובה ביותר המתבקשת היא שישתה רק מים בבוקר (אבל לצערי הוא שתיין מים גרוע) אז נכון לעכשיו החלטתי לתת לו מעט חלב חם בבוקר / תה חליטת צמחים טבעית ללא קפאין (לואיזה, נענע וכו'...) ובמשך היום אני מכבדת אותו בקובייה-שתיים של שוקולד מריר.

למעלה