ש...ש...ש....שוקולד

p i n o k y o

New member
../images/Emo211.gif שוקו - בריא או לא? התייעצות וסקר...

לפני כחודש הפסקתי לתת לבני בן השנתיים מטרנה עם הקימה בבוקר. הגננת עודדה אותי להפסיק כי אמרה שהוא אוכל ארוחת בוקר מלאה בגן (בסביבות השעה תשע) והמטרנה משמשת ארוחה בפני עצמה שמכבידה ומשביעה והיא ארוחה מיותרת שסתם משמינה אותו. יש לציין שבני גבוה, קצת דובון ולא חסר לו במשקל. התחלתי לתת לו תה בבוקר, נטול קפאין, בתיונים בטעמים למשל קינמון עם חצי כפית סוכר (הוא קם בשעה שבע ויש עוד שעתיים עד לארוחת הבוקר בגן) אימי לוחצת עליי כל הזמן שזה לא טוב לתת תה, אלא צריך לתת שוקו קצת ממותק, כך הוא מקבל חלב מזין על הבוקר, להרטיב איתו את הגרון, מקבל קצת אנרגיה מהסוכר (ואומרים שזה טוב גם להתפתחות המוח...) ואני מסבירה לה שהוא מאוד אוהב דברי חלב ובערב אוכל הרבה מהם, אז אני לא מאמינה שחסר לו סידן. כעקרון מאז שהתחיל מוצקים אני משתדלת לתת לו אוכל בריא וכמעט ולא נותנת ממתקים/מתוקים, נעשיתי דיי גרופית בנושא של להקנות לו דיאטה נכונה של אכילה והרגלים טובים לחיים וקראתי לא מזמן, איפשהוא, שהקקאו בשוקו מפחית את ספיגת הסידן מהחלב ואני לא יודעת אם זה באמת נכון... בינתיים הילד לא יודע מה זה שוקו בכלל. מה אתן אומרות? הסבתא צודקת? לתת לו לשתות שוקו כל בוקר? איך אתן מכינות את זה? משוקולית? מקקאו בסיסי וסוכר? ממטרנה שוקו? אשמח לתגובות

רוני75

New member
מה בעצם ההבדל בין ממרח שוקולד לחרובים?

אחרי שגילינו שהשלשולים הבלתי פוסקים של החודש האחרון היו קשורים לממרח חרובים שקנינו עכשיו אין לנו ברירה אלא לתת לו באמת ממרח שוקולד כשהוא מבקש שוקולד (בעבר פשוט נתנו לו את החרובים וארמנו שזה שוקולד) אני אנסה כמובן לקנות ממרח של חברה אחרת (לא מצאתי בסופר שלי עדיין..) אבל כרגע אנחנו נותנים לו ממרח שוקולד. לרוב מדובר בפעם אחת ביום. עד כמה זה נורא? תכלס אני לא מצליחה להבין מה ההבדל הגדול בין שניהם מבחינה בריאותית

עונה..

עקרונית הסבתא טועה,אין בשוקו דברים טובים מדי.. הקטע שהקקאו מפריע לסידן להיספג בגוף,כבר הופרח ונמצא כלא נכון.. אני מכינה שוקו לפי בקשת הבן שלי,או סתם כוס חלב...(והתחלתי עם השוקו לא מזמן,בגלל שהוא לא אוכל כלום רק מוציא אנרגיה ..) מכינה משוקולית,ממיסה עם קצת מים רותחים ומוסיפה חלה רגיל.

lilend

New member
חרובים בד"כ אמורים לעצור שלשולים

בגן של בתי נותנים להם ממרח תמרים והם אוהבים את זה יותר מאשר שוקולד, אולי שווה לנסות. אני לא יודעת בדיוק את ההבדלים, אבל חרוב הוא פרי, תמר הוא פרי ושוקולד לא. האמת שאני לא מתעמתת הרבה עם הדילמות האלה כי אצלינו לא מורחים ממרחים מתוקים על הלחם והאמת שבכלל לא יוצא לאכול הרבה לחם (בתי לא משתגעת על לחם ואם כבר אוכלת, היא מעדיפה אותו בלי כלום).

אם כבר במזון עסקינן-אתן מרוצות מהתפריט

בגן של הפיצים? מגישים אצליכם נקניקיות? שניצל מוכן? מה לגבי ממרח שוקולד? אלה כולם דברים שפיצי שלי מקבל ואני ממש לא מרוצה, התפשרתי משום שהצוות מדהים והוא אוהב את הגן. מה דעתכן?

באופן כללי מרוצה

התפריט מאוזן. אצלנו לא מגישים נקניקיות,שניצל כן.. פעמיים בשבוע ממרח שוקולד.בשאר הימים:טחינה,חומוס ריבה וחלבה. לי יש בעיה אחרת:בימי שני מגישים טונה בבוקר ודג בצהריים,עמית לא אוכל דגים. <גם זה עומד להפתר אחרי לחץ מסיבי
>

בוליפלג

New member
מאד מרוצה,

בעיקר כי מדובר בתזונה מודעת ובריאה.. לא מגישים נקניקיות וגם לא שניצל, כן מגישים קציצות מבשר בקר+הודו, הכריכים הם מלחם מקמח מלא, התוספות הן אורז מלא, קינואה, המון ירקות מבושלים וטריים, גריסים, עדשים וכד'. גם בימי הולדת התזונה היא פירות ודגני בוקר - נטיה לדגנים מלאים ללא סוכר לבן.רק עוגה היא ה'מתוק הרע' היחידי. אני 'מתפשרת' על פסטה מקמח לבן. אין ממרח שוקולד, אין ממתקים, חטיפים. כך אנחנו נוהגים גם בבית (מה יותר ומה פחות). אפילו בבית לעיתים פחות מחמירים

UmaGuza

New member
מרוצה מאוד!

אין אצלנו תפריט קבוע, כל יום הגננת מבשלת מה שבא לה בראש ותמיד הכל עשיר ומושקע (כמובן שתמיד יש בסיס של בשר/דג פחמימה ומגוון גדול של ירקות). ואיזה בישולים... חבל על הזמן, כל יום אני מספרת לאמא שלי בהתפעלות מה הכינו להם לארוחת צהריים. מה שכן, שניצלים (יש בד"כ פעם בשבוע) הם נותנים מוכנים. נקניקיות לא נותנים. גם ממרח שוקולד לדעתי לא נותנים, לפחות לא שנתקלתי עד כה. בעיני זה לא נורא שניצל מוכן, אנחנו לא בשלנים כך שגם בבית אנחנו אוכלים בעיקר אוכל מוכן (אבל בכ"ז משתדלים שיהיה מהסוג הפחות ג'אנקי), מנקניקיות אני מעדיפה להימנע אבל תלוי גם בסוג ובתדירות. כנ"ל ממרח שוקולד - אם היו נותנים כל יום, זה היה מפריע לי, אם פעם בשבוע לא היה אכפת לי כל כך. לא ציינת באיזה תדירות הם מגישים את המאכלים הנ"ל, אם בתדירות גבוהה אולי יש מקום להתארגן עם הורים נוספים ולדבר עם הצוות, קשה לי להאמין שהם יתחילו פתאום לטגן שניצלים בעצמם... אבל זה לא נראה לי קשה להוציא או לצמצם את הנקניקיות מהתפריט ובטח שזה לא בעיה למרוח על הלחם משהו אחר במקום שוקולד. ובשורה התחתונה, מהנסיון הדל שלי בתחום הגעתי כבר למסקנה שאין גן מושלם, צריך פשוט להחליט מה הדברים שהכי חשובים לנו ועל מה אנחנו מוכנים להתפשר.

התפריט אצלינו לא משהו בכלל

נקניקיות פעם בשבוע, שניצל מוכן. יש כריך עם שוקולד למי שלא רוצה עם חומוס או גבינה. יש לי קייטרינג ואני רוצה להציע לגננת לבשל להם פעם בשבוע, הבעיה היא שלמשל אוכל מוכן הוא כל כך זול ואני לא בטוחה שתרצה להוסיף עוד כמה שקלים. יש לכם רעיוות חוץ מקציצות דג שאני רוצה להכין.... תודה!

ילדים מאד אוהבים קוסקוס

ופתיתים. אני מכינה<לא שעמית אוכל,אבל זה כבר סיפור אחר> פתיתים עם שוקי עוף. שאר ילדי המשפחה מלקקים אצבעות. אגב,גם קינואה הולך לא רע אצל ילדים,זה דומה לבם לקוסקוס.

חמודבה

New member
בגדול כן

ממרח שוקולד יש פעם אחת בשבוע ביום שישי, בשאר הימים יש מבחר גבינות / חומוס (כל ילד לפי רצונו) וירקות. בצהריים אין נקניקיות, פעם בשבוע יש שניצל אבל לא תעשייתי.

דיינו

New member
אם כבר משהו על הבוקר, הייתי נותנת פשוט חלב

לא נראה ששוקו זה רע בפני עצמו, פשוט נראה לי שזה הרגל רע לשתות כוס כל יום, במיוחד שאת אומרת שאת משתדלת לא לתת ממתקים, נראה לי חבל להרגיל אותו לשוקו. אם שתה מטרנה עד לא מזמן, לא צריכה להיות לו בעיה לשתות חלב. מצד שני גם תה על הבוקר (נטול קפאין) נראה לי בסדר גמור, ואם רוצים לתת משהו קטן לפני הארוחה בגן, אפשר ללכת על פרי - נראה לי לא פחות טוב מחלב.

אדומה2

New member
אוכל בריא

שחר בן שנה ותשע. כשהוא קם בבוקר הוא אוכל חצי כריך, או צ'יריוס עם משקה סויה, וכך אינו רעב עד שהוא מגיע לגן. רק לאחרונה הוא התחיל לאכול ארוחת בוקר בגן ממש, ואפילו נהנה מחלב אורז. לשחר יש רגישות למוצרי חלב, ולכן ביקשנו שלא יתנו לו מוצרי חלב. חלב, בניגוד לדיעות הרווחות, אינו מזין כל כך. הוא בהחלט טעים אבל לא ממש מזין. אומנם יש בו כמות גדולה של סידן אבל שוכחים לציין שיש בו גם זרחן. סידן וזרחן מתחרים זה בזה על הספיגה בגוף, ועכשיו לכי תדעי כמה סידן נספג וכמה זרחן נספג. בנוסף, בחלב יש את כל מה שנותנים לפרות היום בכל מחלבה- אנטיביוטיקה, סטירואידים, הורמונים.... שחר לא שותה חלב גם כי אני חושבת שאפשר לחיות חיים מצוינים וטובים ללא מוצרי חלב. מאחר ואבא מאוד בעד מוצרי חלב בכלל, אז הגענו לפשרה של פעמיים בשבוע מוצרי חלב- בהגבלה- עד גיל שלוש, בגיל זה מערכת העיכול התפתחה דיה והיא חזקה דיה להתמודד עם תזונה מתועשת. מעבר לזה, לי יש אלרגיות קלות למוצרי חלב, וכך גם לבעלי, ולכן סביר להניח שגם לשחר יש אותן, והוא כבר הוכיח שאכן זה המצב. אני לא יודעת לגבי הקקאו שבשוקו, אני יודעת שקפאין משתן סידן. אני חושבת שכל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו- מה מתאים לילד, מה מתאים להשקפת עולמו- אבל בעיקר מה מתאים לילד. יש ילד שלא תהיה לו בעיה עם מוצרי חלב ויש ילד אחר (אפילו באותה משפחה) שזה יהיה קצת כבד לו במערכת העיכול. עוד אני מאמינה במידה, כלומר- אפשר לתת מוצרי חלב- אבל במידה, ולא להשתית על זה את כל התזונה. כנ"ל עם במבה- לתת, אבל במידה, ולא כל הזמן על מנת שהילד יהיה עסוק. זו דעתי.

פולספגן

New member
בחלב אורגני אין "אנטיביוטיקה, ...."

אם אין בעיה כספית, אז חלב עיזים אורגני אפילו עדיף.

אדומה2

New member
לא רק שיקול כלכלי הוא הבעיה

יש הרבה פעמים שגם חלב עיזים יוצר בעיות כגון ליחה ולחות, בדומה לחלב פרה, אבל ברמות נמוכות יותר. יש גם אנשים וילדים עם רגישות למוצרי חלב עיזים. צריך לנסות ולבדוק, במקרה ולא יודעים.

את צודקת. חלב זה לא ממש בריא. מצרפת כתבה .

בלי הרבה דיבורים, ניגש ישר לעניין! בפוסט זה אני אפרט לכם על רוב נזקי החלב ומוצריו. אביא לכם את כל העובדות, המחקרים, השקרים והסודות אותם ניסה קרטל החלב להסתיר מאיתנו במשך שנים רבות.. כאן תגלו גילויים מדאיגים שישאירו אתכם פעורי פה, יזעזעו אתכם ויגרמו לכם לחשוב טוב טוב לפני שאתם מכניסים את הדבר ההרסני הזה לגופכם! כל מי שצופה בפוסט זה עכשיו והוא חלק מקרטל החלב, שידע שהאמת תצא לאור ולא יהיה ניתן להסתיר זאת עוד מעיניי הציבור! את כל החומר המובא לכם כאן אספתי בעיקר ממצאיו של ד''ר אריה אבני, רופא כירורג המתמחה במערכת העיכול, וממספר מקורות נוספים התומכים אחד בשני. הקדישו בבקשה מספר דקות מזמנכם ותקראו עד הסוף, למען בריאותכם ובריאות ילדיכם, תודה! העובדות חלבון החלב אינו מתפרק, הוא חודר למערכת הדם וגורם לאדם להפעיל את מערכת החיסון שלו כנגד אותם חלבונים. שני האנזימים האחראים על פירוק סוכר החלב (לקטוז) ועל החלבון העיקרי של החלב (קזאין), מתחילים להיעלם בהדרגה ממערכת העיכול בגיל שנה - שנתיים בכל היונקים, כולל האדם. החלב מכיל ריכוז גבוה של הורמון הגדילה IGF-1 המעודד גידול תאי סרטן ואף מגן עליהם מפני התרופות הכימותרפיות. המוסד הלאומי לבריאות של ארה"ב, הנחשב למוסד המכובד ביותר בעולם הרפואה המערבית, פירסם הודעה בשנת 1995 בה קבע כי ה - IGF-1 הינו שותף מרכזי בהתפתחות הסרטן בילדים, סרטן ערמונית, שד, מלנומה וגידולים אחרים. ריבוי זרחן ומיעוט מגנזיום בחלב מפריעים לניצול הסידן בגוף. באוכלוסיות שצורכות חלב ומוצריו, ישנה שכיחות גבוהה יותר של מחלת האוסטאופורוסיס (הידללות סידן והיחלשות העצמות). זאת משום שהסידן לא נספג היטב בגוף, והחלבון החומצי שבחלב אף גורם לסידן להיות מופרש החוצה ע"י הכליות, ועקב כך נצרכות לעבודה מאומצת במיוחד. חלבוני החלב - הקזאין ומי הגבינה, המצויים גם באבקת חלב לתינוקות, מפריעים בספיגת הברזל ממערכת העיכול. בדגימות של חלב התגלו כמויות משתנות של תכולת ויטמין D, כשבחלקן הכמות היתה פי 500 ממה שנכתב על גבי התווית בעוד שבאחרות הכמות היתה קטנה ביותר או שלא היה בהן ויטמין D כלל. ויטמין D בכמות גדולה מדי עשוי להיות רעיל ועלול לגרום לכמויות סידן עודפות בדם ובשתן, ספיגת אלומיניום מוגברת בגוף ומצבורי סידן ברקמות רכות. החלב מכיל הרבה הורמונים של הפרה עצמה, שחודרים לגוף האדם ומשנים את המאזן ההורמונלי התקין של גופינו. מכיל כמויות גדולות של אנטיביוטיקה, כימיקלים והורמונים שהפרה מקבלת בזריקות, ויש בו את אחוזי המוגלה הגבוהים בעולם. תכולת השומן בחלב מעודדת ייצור כולסטרול ומשקעים על דפנות כלי הדם ובכך מסכנת את בריאות מערכת הלב וכלי הדם. יחסית לחלב האם, מכיל חלב הפרה חלבון בכמות הגדולה פי 3 ו-50% יותר שומן. מדרך הטבע נועד חלב הפרה לעגל, המכפיל הודות לו את משקלו, תוך 47 יום, פי 2 , ותוך שנה ב-150 ק"ג. חלב הוא האלרגנט הנפוץ ביותר. כמחצית מאיתנו אלרגים לחלב. הסימפטומים עשויים להיות בעיות נשימה, כאבי בטן ובעיות עיכול שונות. עם הפסקת צריכתו - חלה הקלה משמעותית בסימפטומים. ב- 75% מהמניקות, חלבוני פרה מסוימים (ביטא לאקטוגלובולין) מופיעים בחלב שלהן שמונה שעות אחרי שתיית כוס חלב, לאחר שחדרו למערכת הדם ונקלטו ע"י תאי השד. דבר זה גורם מתבטא בתינוק בכאבי בטן, יציאות רכות ודימום פנימי ממערכת העיכול. בתינוקות בעלי פונטציאל לפתח סוכרת, הנוגדנים ותאי החיסון שנוצרו על מנת לתקוף את הקזאין (אחד מחלבוני הפרה), תוקפים את תאי הלבלב ובסופו של דבר מביאים להריסתו, מה שסולל את הדרך להתפתחותה של סוכרת הנעורים. דבר זה כבר קורה בהיות התינוק ברחם, כיוון שאת הקזאין הוא מקבל ממחזור הדם של האם (הצורכת חלב-פרה), בו הוא נמצא חופשי. בין היתר גורם החלב למיגרנות, נזלת מטפטפת, דלקות אוזניים, בעיות בדרכי המעיים ואסטמה. ככל שעולה צריכת החלב כך גם גוברים הסיכויים לחוסר בברזל, הופעת אקנה וגרימת ליחה (באנשים רבים) הגורמת להחרפת האסטמה, ברונכיט וסינוסיטיס. הקזאין גורם גם לאלרגיות כרוניות כמו דלקת פרקים שיגרונית וזאבת. דוגמאות ומחקרים האדם הוא היצור היחיד שממשיך לצרוך חלב מעבר לגיל הינקות ובנוסף מדובר בחלב של יצור אחר! (החתולים לא כלולים משום שהם בויתו ע"י האדם) יונקים כמו ג'ירפה, פיל והיפופוטם לא שותים חלב, ובכל זאת מצליחים לתחזק מערכת שלד גדולה מזאת של האדם. נשים בשבט הבנטו באפריקה יולדות עשרה ילדים, לא שותות חלב ובכל זאת לא סובלות מבריחת סידן. היפניות לא סובלות מבריחת סידן בלי לשתות חלב. בישראל כל אישה חמישית שוברת את אגן הירכיים למרות שרוב הנשים צורכות מוצרי חלב, ואילו ביפן רק אישה אחת מבין 50 שוברת את אגן הירכיים למרות שתזונתן אינה מתבססת על חלב כלל. ממחקר האחיות שנערך בהווארד, שעקב אחרי יותר מ 75,000 אחיות במשך 12 שנים לא הראה שום שינוי בסכנת הישברות של עצמות אצל אחיות שניזונו ממוצרי חלב . להיפך, עליה באכילת מוצרי-חלב המכילים סידן קושרה לעליה בשברים בעצמות. מחקר אוסטרלי הראה אותן תוצאות ומחקרים אחרים לא הראו שסידן ממוצרי חלב אכן מגן על העצמות. נמצא קשר בין הגלקטוז וסרטן השחלות. מתברר שלנשים הסובלות מסרטן השחלות, יש רקע עשיר בצריכת מוצרי חלב ובמיוחד יוגורט. כבר עשרים שנה מדווחים החוקרים על הקשר בין חשיפה מוקדמת לחלב פרה, לבין סוכרת נעורים. בסקר אפידמיולוגי נחקר הקשר הסטטיסטי האפשרי בין צריכת החלב לבין סוכרת הנעורים. בארצות העולם השונות, במערב ובמזרח, נבדקה כמות החלב הממוצעת לנפש לשנה, על פי הנתונים הקיימים. לאחר מכן נבדקה שכיחות סוכרת נעורים לכל 100,000 תושבי המדינה. את שני הנתונים רשמו על גרף משותף ומצאו התאמה סטטיסטית. הממצא קובע כי ככל שכמות החלב הנצרכת עולה, גם שכיחות הסוכרת שנמצאה גבוהה יותר. בארצות בהן צריכת החלב נמוכה, סוכרת הנעורים הינה ממצא נדיר. במזרח אסיה שכיחות סוכרת הנעורים היא מקרה אחד ופחות לכל 100,000. זו גם שכיחות הסוכרת בפקיסטן. ילד פקיסטני שנולד בשנת 1980 באנגליה והחל לאכול את הדיאטה האנגלית היתה לו סוכרת בשכיחות פי 3 מאשר בארץ המוצא. חלפו רק 10 שנים ובסקר שנערך שוב באנגליה בשנת 1990 כבר היתה שכיחות הסוכרת בין הילדים הפקיסטנים פי 12 מאשר בארץ המוצא, וכמעט כמו אצל הילד האנגלי. בסקרים מכווית ומלוב נמצא כי שכיחות הסוכרת עלתה פי 14 בעשר השנים האחרונות. בסקר משנת 1998 נמצאה עליה של כ- 2.9% לשנה בשכיחות הסוכרת במרבית ארצות אירופה. בפינלנד, שהיא המובילה בתחלואת הסוכרת בעולם. הנתונים מדאיגים עוד יותר לגבי עליית מקרי סוכרת הנעורים בילדים עד גיל ארבע, כאן מדובר על "צמיחה" של 6.5% לשנה!!! השקרים שסיפרו לנו ומה שדאגו להסתיר.. מועצת החלב, באתר שלה, קובעת ששלוש מנות חלב ביום מסייעות לבניית עצמות חזקות יותר ומאטות את המשך איבוד רקמת העצם. עוד לא היה חולה אחד שהבריא כתוצאה מאכילת מוצרי חלב. ואם זה כל כך טוב, למה הישראלים נמצאים בראש רשימת פגועי העצמות בעולם? תנובה מודה: חלב גורם לאיבוד סידן! כך עולה מרב מהפירסומות של החברה, כגון מודעה זו. ד"ר ירמי יצחקי, לשעבר טכנולוג מזון בתנובה וכעת בעל מחלבה ביתית לייצור מוצרי חלב, טוען שמסעי הפרסום הפרו-ביוטיים של יצרניות היוגורט מרמים את הצרכן. "חלק גדול מחיידקי הביו אינם שורדים עד סוף תהליך הייצור והמילוי", הוא אומר, "מכות החום הורגות אותם". קישור האכזריות לפרות יש חלב בעטינים רק לאחר ההתעברות, לצורך האכלת הגור העתיד להיוולד. משום כך מכניס

למעלה