ש...ש...ש....שוקולד

kseniali

New member
קראתי את הספר

אנחנו לא צורכים כמעט מוצרי חלב בבית- אם כן אורגני\לא תוצרת הארץ. לא צריך חלב בשביל לקבל סידן, יש מספיק מקורות מצויינים לסידן. אנחנו בבית יותר בקטע של כוס מים או מים עם טיפה טיפה של חלב סויה, מים זה ממש מעורר. הסוכר שבשוקו זה גם לא בדיוק מה שצריך - עדיף לתת תמר או כמה חתיכות קטנות של בננה. ובכלל שוקו\קפה בעידן שבו כזה אחוז של אנשים מתלוננים על חוסר ריכוז של הילדים והיפראקטיביות, אני מעדיפה להמנע.

sivan gamliel

New member
איזה בילבול מוח.

יש איזה דוקטור מפוקפק שמפיץ את הידיעה הזאת בכל מיני מקומות ברשת והמחקרים שלו לא מבוססים ואין מאחורים שום בסיס מדעי. הנה כמה תשובות שחחשוב שתדעו! קווים מנחים בעקבות הכתבה על ד"ר אבני: ד"ר אבני מבסס את עמדותיו בנוגע לחלב על דעתו האישית בלבד, דעה שאינה מבוססת ועומדת בסתירה לעולם המדעי וארגוני הבריאות הרשמיים המובילים בארץ ובעולם. ההנחיות הרשמיות (כולל של משרד הבריאות בארץ) של ארגוני הבריאות המובילים מכירים בחשיבות הסידן ובחשיבות מוצרי החלב כספק עיקרי של סידן. כך למשל, מזלזל אבני במחקרים רפואיים שהתפרסמו מטעם אוניברסיטאות ידועות בעולם (דוגמת אוניברסיטת הרווארד היוקרתית), המבוססים על עבודה של חוקרים מובילים שנעשתה במשך שנים על המוני אנשים ובתגובה הוא שולח את הקוראים לשאול מטופל אחד שלו. כשמדברים על הבריאות שלנו מסוכן להסתמך על דבריו של יחיד שמעורר פרובוקציות ויוצא נגד הממסד, הצבא, המדינה, קופות החולים, הרפואה, וכל ההנחיות הרשמיות. נקודות להתייחסות מול הטענות שמוצגות בכתבה: (נכתב על ידי רופא בכיר) אלרגיה לחלבון חלב ואי סבילות ללקטוז הן שתי תגובות קליניות המופיעות בעקבות צריכת חלב ומוצריו. תגובות אלו שונות מהותית אחת מהשניה. לכל אחת מהאבחנות סיבות, שכיחות ומאפיינים שונים. אבחנה ביניהן הכרחית לצורך טיפול תזונתי מתאים והורדת שיעורי הימנעות מיותרת ממוצרי חלב. אלרגיה לחלבון חלב - תגובה אימונולוגית (חיסונית) לאחד או יותר מחלבוני החלב. מופיעה אצל כ 2-5% מהילדים בשנות הינקות והילדות המוקדמות. לרובם האלרגיה תחלוף עד גיל 5 שנים. הטיפול כולל הימנעות מוחלטת מחלב ומוצריו וכן ממזונות המכילים חלבוני חלב פרה (קזאין,wheyן). הימנעות זו מצריכה הערכת איש מקצוע מתחום התזונה למניעת חסרים תזונתיים. אי סבילות ללקטוז (הסוכר העיקרי בחלב) - אי סבילות זו (המכונה לעתים רגישות) ללקטוז אינה אלרגיה למוצרי חלב! אי-סבילות ללקטוז היא חוסר היכולת לעכל כמויות משמעותיות של לקטוז. בעיה זו נובעת ממחסור באנזים לקטאז, הנוצר על ידי תאים בדופו המעי הדק. הלקטאז מפרק את סוכר החלב, לסוכרים פשוטים יותר (גלוקוז וגלקטוז), היכולים להיספג אל זרם הדם. אנזים זה קיים בכל התינוקות היונקים (לא קיימת אי סבילות ללקטוז בתינוקות קטנים אלא במצב קיצוני של שלשולים חריפים) וכמות האנזים פוחתת באופן טבעי לאחר שנות החיים הראשונות במידות שונות. בשונה מאלרגיה לחלבון חלב, אי סבילות ללקטוז מתרחשת לרוב מגיל ההתבגרות ואילך. אם סוכר החלב אינו מתפרק במעי הדק, הוא מגיע למעי הגס ועלול לגרום לתופעות כגון התנפחות הבטן, גזים, כאבי בטן, בחילה ושלשול. תסמינים אלו הינם מקומיים במערכת העיכול בלבד ולא מערבים תגובה חיסונית. מכיוון ולאנשים שונים כמות אנזים שונה, כמות החלב הגורמת לסימנים קליניים היא אינדיבידואלית. ההמלצה לסובלים- מחקרים מראים כי מרבית האנשים שסובלים מתופעה זו מסוגלים לצרוך כמות לקטוז יומית המשתווה לזו שבשתי כוסות חלב בשני תנאים: שצריכת החלב היא יחד עם ארוחה, ושכמות הלקטוז המקסימאלית לאכילה בבת אחת, שווה לזו שבכוס חלב. אנשים אלה מונחים לשתות חלב במנות של עד כוס אחת, לצרוך מוצרי חלב יחד עם מזון אחר, להעדיף קוטג או גבינות קשות המכילים יחסית פחות לקטוז ולאכול יוגורט ביו שמתקבל טוב ע"י רוב הסובלים מאי סבילות ללקטוז. כמו כן אפשר ליטול את האנזים החסר בכמוסות בטרם אכילת מוצרי חלב. 2. מיתוס הליחה ושברו: אין הוכחה מדעית למיתוס הרווח בדבר הקשר בין צריכת חלב ומוצריו לבין מחלות דרכי הנשימה העליונות (נזלת, דלקות אזניים, אסטמה). קיימת תפיסה חסרת כל בסיס מדעי או הגיון מדעי שמוצרי חלב מגבירים ייצור ריר על ידי מערכת הנשימה, ועל ידי כך מחמירים את חסימת דרכי הנשימה ואת הסימפטומים של אסטמה. תפיסה זו גוררת אנשים רבים להימנע מצריכת מוצרי חלב לשווא או לחילופין, למנוע אותם מילדיהם. מחקרים קליניים רבים בדקו האם לצריכת חלב ומוצריו יש השפעה על החרפת סימפטומים אסמטיים או הרעה כלשהיא בתפקודי נשימה בקרב מבוגרים וילדים שלא סובלים מאלרגיה למוצרי חלב – במחקרים אלו לא נמצא כל קשר בין התופעות הנ"ל לצריכת חלב. תופעות במערכת הנשימה נצפו רק בקרב אנשים שנמצאו כאלרגיים לחלבון חלב ותופעות אלו הופיעו עם צריכת מוצרי חלב והפסיקו מיידית עם הפסקת הצריכה. 3. אפשר ואפילו רצוי: מוצרי חלב בזמן שילשול ‏בעבר נטען כי בזמן שלשול חריף יש להגביל את כמות מוצרי החלב בתפריט וכשמדובר בתינוקות להעביר אותם לתמ"ל צימחי (תרכובת מזון לתינוקות). מחקרים מהעשור האחרון שופכים אור חדש על הנחיה זו: כבר ב 96 יצא ה AAP ( האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים) עם נייר עמדה בנושא טיפול בילדים עם שלשול חריף. ההנחיות הן לחזור מיידית לאכילה רגילה כולל מוצרי חלב בילדים שאינם מיובשים. בילדים מיובשים יש לספק נוזלים לטיפול בהתייבשות במשך 4 שעות ולחזור לאכילה רגילה כולל מוצרי חלב מיד לאחר מכן. רק בשלשולים קשים, בד"כ כאלה המחייבים אשפוז ובשלשולים ממושכים קיימת אפשרות שהנזק במעי כולל פגיעה בלקטאז במידה המחייבת הפסקת צריכת חלב. במרבית המקרים, לירידה זו אין שום התבטאות רפואית. נמצא כי אכילה רגילה בזמן שלשול מקצרת את זמן השלשול וכי רוב הילדים מסוגלים לצרוך מוצרי חלב בזמן השלשולים ללא בעיות מיוחדות. אפילו מועיל מחקרים רבים מצאו כי אכילת מוצרי חלב מותססים ( כדוגמת יוגורט) בזמן שלשול מקצרת את משך השלשול ומורידה את חומרת הסימפטומים. לעדכונכם: בתחילת שנת 2005 פירסם מינהל המזון האמריקני הנחיות חדשות לתזונה נכונה ובריאות. בהנחיות מומלץ לצרוך לפחות 3 מנות חלב ליום או שווה ערך להם כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה. ההנחיות מתייחסות למוצרי החלב כאל נכס תזונתי שיש בכוחו לשפר את כלל התזונה ולעזור במניעת מחלות. למוצרי החלב מתייחסים היום כאל חבילה תזונתית שמספקת בנוסף לסידן עוד מרכיבי תזונה חיוניים לבריאות כמו חלבון איכותי ,ויטמינים מקבוצת B ,ויטמין A ,ויטמיןD, אשלגן ומגנזיום. צריכת לפחות 3 מוצרי חלב ליום נמצאה כיעילה להפחתת הסיכון לשמנה,ליתר לחץ דם, אוסטאופורוזיס ושברים,למחלות לב וכלי דם ולסוגים מסוימים של סרטן.

שמש א

New member
גם אצלנו צ'ריוס

בר מתעורר קבוע ב 5:30 ולכן מקבל צ'ריוס עם חלב אורז אורגני ב 6:30, כשהארוחת בוקר בגן רק ב 9:00.

Yifatule

New member
אנחנו עוד לא נתנו שוקו

רון לא שותה מטרנה כבר מגיל שנה וחודשיים בערך (הפסיק לבד) ומאז עברנו לחלב. הוא שותה בבוקר בערך 240 מ"ל חלב (בבקבוק) וביציאה לגן מקבל כמה ביסקוויטים בצורת חיות. לדעתי חבל להתחיל עם השוקו והקקאו עכשיו, אולי כדאי לחכות עוד קצת.

Yifatule

New member
בלי סוכר, ולא חם אלא חמים

לפעמים הוא מבקש תוספת ואז הוא מקבל קר וגם בלי סוכר

סנטינו

New member
שוקו..לא בעד ../images/Emo31.gif

אני חושבת שמה שנותנים לקטנטנים לזה הם מתרגלים הבת שלי למשל שותה רק מים. וכולם תמיד מתפלאים איך היא אוהבת מים - כי לזה היא התרגלה ומלבד מטרנה אני לא נותנת לה משהוא אחר ממים. שוקו - נראה לי סתם מתוק, עדיף חלב ולא צריך אפילו להוסיף לו סוכר (חלב חמים הוא טיפה מתקתק )
מתי הפסקתם עם מטרנה? הבת שלי בת שנה וחודשיים ועדיין שותה בבוקר ובערב מטרנה - מתי מפסיקים? לפעמים זה נראה לי קצת מיותר ? והיא לא תפסיק לבד כי מה שנותנים לה היא תמיד מסיימת ... אם אני מורידה את המטרנה , צריך לעקוב אחרי המשקל לא? היא גם התחילה ללכת ואומרים שילדים מתחילים ללכת אז הם מרזים לא? מה דעתכם?

ע ו מ ר 4

New member
בוקר אור../images/Emo171.gif

וגם לי שאלה קטנה למרות שממש לא אמא לתינוקות.....כבר לא. נשאלתי וממש לא יודעת אז שואלת אתכם. האם אפשרי(מבחינת המותר?)לערבב בן סימלאק וחלב אורגני באותו בקבוק?וזאת על מנת להוריד בעדינות את הסימלאק ולהמשיך רק עם חלב...ועדיין לשמור על הטעם הידוע?? ותודה על עזרתכם.

בוליפלג

New member
לא תשובה מקצועית..

מבחינת הטעם - סביר להניח הוא שישתנה, הרי כל מהילה בחומר אחר/נוסף, משנה הן את היחסים והן מוסיפה טעמים חדשים. אגב - למה לא למהול בהדרגה את הסימילק עם מים? ולתת במועדים אחרים לשתות מעט חלב..ובהדרגה להחליף את הכמויות?? אגב, בן/בת כמה התינוק שרוצים לייעד עבורו את השינוי? זה נשמע לי פרמטר שחשוב לשם המענה.

ע ו מ ר 4

New member
נכון../images/Emo140.gif

לא כתבתי. הילדונת כבר פעוטה בת שנה ו8....שותה בוקר וערב ולא ממש מוותרת על על זה. אני רק נשאלתי....וממש לא מבינה בזה... ילדיי ינקו...או שתו חלב רגיל. בכל אופן תודה. והעביר הלאה. שבת טובה.

בוליפלג

New member
אז ככה,

אם האם רוצה לגמול מהסימילאק, והילדה אוכלת מגוון ומספיק לגילה (3 ארוחות מלאות ומגוונות), עליה למהול את הסימילאק ביותר מים, כלומר, להפחית את כמות הסימילאק על אותה כמות מים שהילדה רגילה לאכול. בהדרגה, עד שהמים הופכים למנבנים בהירים. במקביל, שתנסה להציע לפעוטה לשתות חלב, אם זה מכוס, ואם מבקבוק. לדעתי אפשר להוסיף למים מדוללים בסימילאק גם חלב, כאשר הילדה כבר מכירה את טעמו של החלב - מהתנסויות קודמות - לא נראה לי שתהיה בעיה לעבור לחלב 'נקי'. בהצלחה
וכמה נחמד שאת מתעניינת עבורה

ע ו מ ר 4

New member
בוליפלג המון תודה../images/Emo140.gif

הכי נחמד(ה) בעולם. הייתי מטפלת שלה צמודה ...ככה היא ואני...עד יולי האחרון במשך 8 חודשים וגם כעת ממשיכה להגיע אלינו לבד או עם ההורים...פשוט בת בית...אחות קטנה...נסיכה אמיתית. ובעניני סימלאק ושכאלה אני ממש "בורה". המון המון תודה.

בוליפלג

New member
הלוואי הייתי בורה בהם אף אני../images/Emo3.gif

כל הכבוד לך על ה
הטוב שיצרת
נשמח לעזור בכל עת

שמש א

New member
אנחנו ערבבנו

במשך כחצי שנה שתינו 180CC מעורבב עם 60CC מים וכפית מטרנה.

פולספגן

New member
גם שלי שותה רק מים וחלב, כי זה מה שהרגלתי אות

אנחנו הפסקנו בגיל שנה ושבועיים, כי ה-
ילדים המליצה להפסיק חלבי בגלל מחלה וכבר נצלנו את הטרנד בשביל לגמול מתמ"ל. לגבי ה-
אין צורך לעקוב אחר המשקל, כי הוא כבר לא NB. הוא יאכל כמה שיראה צורך ותאמיני לי הטבע יודע טוב מאיתנו כמה אנחנו רעבים - הם עוד לא התקללו. אני בכלל כבר לא הייתי בטיפת חלב כמעט שנה, כי לא רואה טעם בזה.

ר ע נ נ ה

New member
אנחנו עם אקטימל

מגיל שנה וחצי בערך אני נותנת לה 2 אקטימל טבעי על הבוקר עם קשית(ביחד זה 200 מ"ל) - היא מאוד אוהבת את זה. אחר כך בשביל השובע אני נותנת לה מולטי צ'יריוס עם קצת חלב מעורבב עם מים. זה מחזיק אותה עד ארוחת הבוקר ב 9.30 לגבי חלב אני מעדיפה חלב אורגני אבל זה לא תמיד זמין בסופר אז מחוסר ברירה לפעמים היא שותהחלב רגיל. שוקו אין בבית.

שמוגית

New member
אני בדעה אחרת בעניין השוקו...

אני נותנת לבני כוס שוקו מטרנה בבוקר. הוא ממש מחכה לזה כל בוקר. הצורך במשקה בבוקר נולד באמת מהעובדה שארוחת הבוקר בגן היא רק בתשע והוא קם רעב אבל לא רוצה אוכל. בהתחלה הוא היה שותה שוקו חרובים (שגם אהב מאוד), לאחרונה החלפתי לשוקו של מטרנה פשוט כי גם יש בזה ויטמינים אז למה לא? לא חושבת שזה מזיק כוס שוקו אחת ביום, בעיקר אם הילד לא אוכל הרבה ממתקים ושטויות במשך היום.

למעלה