efratga

New member
טוב, את אמא שלה...

אבל אני ממשיכה עם הבקבוק ולא רואה בזה פסול, בטח אם החלופה זה שוקו בבקבוק פלסטיק... יצאנו פעם לנופש בלי הבקבוק כי לא רציתי לסחוב מנקה בקבוקים. הסברתי לה שלא לוקחים את הבקבק ובערב הצעתי לה חלב בכוס, שתתה בלי בעיה. בבית כמובן ממשיכה עם הבקבוק (אני לא רוצה שתשתה מכוס כי יכול להשפך)

נאגטס

New member
אנחנו ניצלנו הזדמנות

של שלשולים ולא נתנו בקבוק. מצאנו תחליף - כפינוק לפני השינה היא מקבלת אקטימל או את המקביל לו עם ה"חור" (אטרקציה בפני עצמה). בהתחלה סיפרנו לה שזה "בקבוק קסם" ויש בו משקה קסמים שעוזר לנו לא להיות חולים (לא משנה שלדעתי זה קשקוש אבל ניחא), והיא אהבה את הרעיון של ה"קוסמות" בכל הסיפור. זה גם מעין "בקבוקון" ואם לא פותחים את הפקק עד הסוף, זה נוח מאוד לשתיה. מאחר וכבר היינו ב"שוונג", לא נתנו גם בקבוק בבוקר. בבוקר היא מעדיפה שוב אקטימל ואם לא, אז מעדן דניאלה בשלל טעמים. ברגע שהחלטנו שדי עם הבקבוק, נגמר פרק זה בחיינו.

רוני75

New member
את מכינה משוקולית ו...

שמה בבקבוק של השוקו יוטבתה? כי אני תמיד מכינה משוקולית. ככה אני מרגישה שיש לי שליטה על כמות השוקו, החלב והמים (אני מוהלת במים). בעיקרון הוא עוד לא גמול מבקבוק. בבוקר הוא שותה את השוקו אבל בלילה עדיין סימילאק

אילתית 2

New member
כן

קונה מדי פעם את הבקבוקים של שוק יטבתה - כדי לחדש את הקודמים שנשחקים מכינה שוקו ומוזגת לבקבוק הזה / כוס וככה שותים הבקבוק של שוקו יטבתה נוח כי כמו בקבוק ספורט קטן, לא נשפך ולא מתלכלכים, וקל לנקות אותו וכל כמה זמן מחליפה את הבקבוק

אם כבר שוקו,אז מכוס פטנט או כוס רגילה.

בן כמה הילד שלך? אנחנו הפסקנו עם בקבוקי תינוק בגיל שנה וחודשיים.

רוני75

New member
לא נעים לי לענות...

שנתיים ו8. אני מניחה שהפסקתם כי הוא כבר נגמל בכלל מבקבוק? כי הרי סימילק.מטרנה לתת בכוס פטנט לא נראה לי אפשרי... הוא פשוט מאוד אוהבת לשחק עם הכוסות פטנט או בקבוקים רגילים.. אני מפחדת שהוא יתחיל לשפוך בכל הבית כי עם השוקו אנחנו מרשים לו להתרוצץ בבית מה גם שבבוקר גם האבא שלו צריך להצליח להתארן לפני שהוא שם אותו בגן... כוס פטנט? ואם אני מכינה לבד, איך מנערים? או שסתם מערבבים?

יש כוסות מעבר, שנראות אחרת מהבקבוק וגם

מבטיחות שלא ישפך. אני, בכל אופן נותנת שוקו מאבקה בבקבוק אבל אצלנו הוא לא היה שותה תמ"ל אז תמיד הבקבוק היה רק למים/תה/שוקו וכו'. לא חושבת שתהיה בעיה לגמול אותו כי עוברים לפעמים ימים בהם הוא לא נוגע בבקבוק...

טלטוש

New member
גיל 4 שוקו אמיתי בבקבוק תינוקות ארוך

לא מלכלך, לא מטפטף ולא נשפך על הרצפה. אפשר גם בשכיבה במיטה עד שממש מתעורר

הבת שלי לא אוכלת בבוקר

מעדן יכול להיות בסדר. דגני בוקר לא מומלץ בכלל לילדים. זה לא בריא בכלל. עדיף לתת ביסלי

mAmA MiSiSiPi

New member
../images/Emo12.gif ביסלי? סכנת חנק לא?

קורנפלקס פשוט של תלמה או קלוגס או צריוס חמשת הדגנים מה לא בריא בזה?

הסבר על דגני בוקר

בזמנו חשבתי שזה נורא בריא ואפילו אכלתי מזה הרבה, עד שחקרתי קצת לעומק וגיליתי שזה פשוט זבל. מוכרים לנו את זה בתור משהו בריא אבל לצורך עשיית הדבר הם משתמשים בשמן הכי זול שיש, מפוצצים את המוצר בסוכר ורוב החומרים שם לא טבעיים בכלל. מה שהופך את המוצר לחטיף לכל דבר. בזמנו הייתה תזונאית שאמרה לי שעדיף לתת ביסלי כי ככה את לפחות יודעת שאת נותנת לידל שלך זבל
אם אני נותנת לבת שלי דגנים זה רק אחרי שקראתי על האריזה מה זה מכיל (בד"כ ברנפלקס של אדמה ללא סוכר) ומוסיפה לה לחלב טיפה סילאן ללא סוכר. זה יוצא מאוד אעים, כי ת'כלס, מסוכר של הדגנים נמס בחל וממתיק אותו, ולכן זה לא ממש משנה אם המתיקות מגיעה חיצונית (מסילאן) או מהדגן עצמו.

n o a p

New member
תקראי תמיד מה זה מכיל

אני חייבת לציין שקצת הצחקת אותי כשכתב שאם את נותנת לה דגנים זה רק אחרי שקראת מה זה מכיל, אני פשוט מקווה שכל מה שאת נותנת לילדה שלך לאכול עובר את הבדיקה שלך של מה זה מכיל (אני תמיד כשאני קונה דברים בקופסאות אני פשוט בודקת תכולה, ברגע שיש שם יותר משני דברים שאני לא מבינה הוא חוזר למדף). לא כל דגני הבוקר הם זבל, יש הרבה בריאים ומזינים ובלי צבעי מאכל. (ובלי קשר ישיר אליך, והתיחסות כללית לשרשור), אני לא מבינה למה לתת לילד שוקו? ניסיתם קודם חלב רגיל וזה לא עבד? אצלי העברנו אותו לחלב רגיל בסביבות גיל שנה וחצי (בבקבוק), ובגיל שנתים וחצי פשוט בוקר אחד החלטתי שאין יותר חלב והעלמתי את הבקבוקים ולא היתה שום בעיה. עד לאותו בוקר הוא שתה "חלב חם" אז החלפנו אותו ב"מים חמים" ונתתי לו מים חמימים בכוס שלא נשפכת וזה היה תחליף מצוין (הרי רוב הצורך הוא לפינוק, הוא נהג לשבת עלי ולראות טלויזיה עם הבקבוקי ביד, ומאז הוא פשוט ישב עלי עם הכוס מים ביד (כמו הפולניות, כוס מים חמים
) אנחנו גרים בארה"ב ואין פה תעשיה של סימילאק בכלל מגילאי שנה ומעלה, הם לא מוכרים לנו שזה בריא לילדים שלנו ולכן רוב הילדים בגיל שנתים כבר בלי שום תחליבים. וזאת למרות שגם פה הילדים לא אוכלים כלום בגילאי 2-3 כי ככה זה, גם הילד שלי לא אוכל כלום כמעט בארוחת ערב, ולא מקבל תחליב חלב לפני השינה ובכל זאת הוא מתפתח יפה (אמנם קצת רזה אבל כולנו כאלו..).

ברור שאני בודקת כל דבר

אבל אני לא פדנטית. אני לא יודעת איך זה בארה"ב אבל כאן, כל הדגנים, אפילו קורנפלקס רגיל הם זבל. אני אומרת את זה אחרי בדיקה. הם טחונים בסוכר ובשומנים מוקשים. זה גרוע. בנוגע לחלב, אני יודעת שבארה"ב מזריקים לפרות המון הורמונים, אבל בארץ זה לא בדיוק ככה. אני לא רואה סיבה לא לתת לה חלב. היא שותה גם סימילאק וגם חלב אבל בגבולות הסביר. הכל צריך להיות בגבולות. זה העיניין. ודרך אגב, בנוגע לשוקו - הבעיה בשוקו זה הסוכרים ושומניםם, לא הקקאו. קקאו זה דווקא בריא. אני עושה לה שוקו עם קקאו, על בסיס מים, עם מעט חלב ובמקום סוכר אני שמה מולאסה וטיפה תמצית וניל. זה שוקו לכל דבר והיא מתה על זה. (לצערי הרב היא טוחנת חטיפי שוקולד, אבל זה משהו שכבר התייאשתי מלהילחם בו, במיוחד לאור העובדה שאני בעצמי חולה על השטויות האלה
) דרך אגב, אין סיכוי בעולם שהבת שלי תסכים לשתות מים חמים..... יפה לך שהוא מסכים

n o a p

New member
כן אי אפשר להלחם כל הזמן

דרך אגב, אולי פעם החלב פה היה עם מלא הורמונים, עכשיו ברוב החלבים שראיתי יש חותמת שאין בהם את הורמוני הגדילה ועוד כמה פרטים, ואנחנו בכל מקרה שותים את החלב האורגני (לא יודעת למה בדיוק אבל זה נשמע לי קצת פחות מזיק..למרות שאני לא בעד הרבה חלב בכל מקרה..). השוקו שלך נשמע אחלה, פשוט ראיתי שהרבה אמהות כתבו פה שהם נותנות שוקו, ואצלי זה בכלל לא היתה אופציה (אולי כי אין לי שום אינטרס לתת להם חלב, אז למה להמתיק אותו?) אל תדאגי, הבן שלי אמנם מוכן לשתות מים חמים (כבר לא, הוא נגמל כבר לחלוטין), אבל במתוקים הוא לא חוסך...וגם אנחנו מגבילים איפה שיש צורך ולא כל הזמן. בקשר לקורנפלקס, יש ויש, אנחנו משתדלים לקנות את אלו הבריאים שבדרך כלל מיועדים למבוגרים וגם אז ראיתי הרבה עם צבעי מאכל ועוד שטויות, פשוט אני עומדת שעה בסופר וקוראת תכולה...(לא בהכל אבל כן בקורנפלקסים בעיקר בגלל מה שאמרת).

אילתית 2

New member
למה קורנפלקס לא בריא?

ביסלי לא עדיף בכלל לא כארוחה ולא כחטיף לנשנוש...הוא קשה מדי ומסוכן

adidimom

New member
אני נותנת לו לבחור בין...

קורנפלקס בשקית (אני קונה את המיקספלקס של תלמה, נראה לי יותר בריא מהצהוב הרגיל), טוסט קטן, פריכית, כריך, כל מה שאפשר להחזיק ביד ולכרסם בדרך... לפעמים מבקש בבית גבינה או קוטג', אם יש זמן אני נותנת לו. לפעמים גם מצרפת בקבוק חלב קטן או תה, מיץ... יש גם בקרים שלא רוצה כלום וזה גם בסדר. גם אצלי הוא לא אוכל ארוחת בוקר בגן כמעט אף-פעם, גם בבקרים שהוא לא אוכל כלום. דרך אגב, הוא בן 3. אבל הסידור הזה הוא כבר מגיל שנתיים או אפילו פחות.

mAmA MiSiSiPi

New member
בדר"כ אוכל טוב בגן

הם מקבלים פרוסת לחם ריקה גבינה לבנה ביצה וירקות חתוכים והוא אוכל מהכל {
} אבל לפעמים בבוקר בעיקר אם הוא קם מוקדם מהרגיל אז מתחשק לו משהו אז בדר"כ זה בסקוויט או קורנפלקס בשקית.

אילתית 2

New member
בגן פרטי / גן עיריה?

אצלנו רק כשנכנסה לגן עיריה התחלנו לשלוח קופסת אוכל לארוחת בוקר כי בגן לפני (גן פרטי) אכלו ארוחת בוקר מהגן לא הבאנו מהבית בגן היו נותנים - לחם בצד למי שרוצה אבל בצלחת גבינות/ביצה/ירקות/פנקייק/יוגורט עם גרנולה וכו... כשנכנסה לגן עיריה והיינו צריכים להתרגל לארוחת בוקר מהבית בקופסאת אוכל אז מגוונים פרוסה-כריך - רוצה בלי ה"קשה" של הלחם / פיתה עם ממרחים שונים מגוונים כל יום משהו אחר גבינה לבנה/קוטג'/צהובה/ממרח סלט ביתים/ חביתה וכו..פעם בשבוע אני מרשה שוקולד ליד תמיד פרי / ירק חתוך לילדים שלא אוהבים כריך - את יכולה לשים בקופסאת אוכל: מעדן קורנפלקס עם חלב יוגורט עם גרנולה (תלוי מה אוהב - וכמובן לשים במקרר הגן) ואופציות נוספות - חביתה/מקושקשת בקופסא עם ירקות חתוכים פנקייק טוסט בורקס תלוי מה הילד שלך אוהב לארוחת בוקר, מה רגיל לאכול מלפני שנכנס לגן החדש?

למעלה