צרות עם האוכל

מה הם החיידקים הבעייתיים?

יש לך שם? אני יגגל עליהם קצת... חוץ מזה, שנראה לי שהדעות בנוגע לדבש מאוד חלוקות, כי אני הלכתי בזמנו להומיאופת של קופת חולים והוא אמר לי לא לתת לילדה סוכר בכלל, עדיף להמתיק לה מאכלים/ שתיה עם דבש וזה בחור שהגיע מרפואה קונבנציונאלית ושייך לקופ"ח. אז אני תמיד מאוד סקפטית בנוגע להכל. בנוגע לאסור וגם למותר.

כן. חיפשתי.

אבל ההגבלה היא עד גיל שנה ולא שנתיים, וזה מאוד נדיר. נכון שלא כדאי לקחת סיכון, וכשהגענו לרופא היא הייתה בת יותר משנה. בכל מקרה, כמו שאמרתי, רפשר להשתמש בסילאן במקום. לפחות יצאתי חכמה יותר מהשירשור הזה

ורעיון למתכון

בורקס בשרי. בצק עלים שבו את עוטפת מילוי של בשר טחון. קודם כל זה טעים וחוצמזה תשתמשי בבשר הודו/בקר טחון. אני מכינה את המילוי עם רסק עגבניות כמו לבולונז. (תכלס זה בולונז בלי הפסטה)

ציפורת26

New member
../images/Emo178.gif ניסיתי

הייתי בטוחה שזה יתפוס כי היתה תקופה שהיא אכלה בורקסים (אכלה זו קצת הגזמה..היינו בבריכה ואמא אחרת הביאה בורקסים והיא התנפלה על זה) אז ניסיתי...היא לא היתה מוכנה אפילו לנסות המשכתי לנסות עוד כמה פעמים ללא הצלחה וזה בהחלט טעים

dipsy1

New member
הבת שלי במצב דומה

אמנם בגן שלה אוכלים עוף לארוחת צהריים אבל עדיין היה לה מחסור בברזל ואחרי חצי שנה בערך של תוספת ברזל כל יום היא הגיע לערך הגבולי התחתון. כל שישי שבת אני מקפידה שתאכל ארוחת צהריים בשרית, קשה לה מאוד והיא ממש לא אוהבת אבל אני משחדת אותה עם כל מיני הבטחות לממתקים/שוקולדים בסוף הארוחה, נותנת לה מיץ תוך כדי הארוחה, נותנת לה את חתיכות הבשר עם חומוס וכיו"ב, ארוחה איתה נמשכת בערך שעה. במשך השבוע העניין קצת יותר מסובך. היא גם לא מסכימה לאכול ארוחה בשרית בערב. ניסיתי לתת לה סנדוויצ'ים עם כתף בקר מעושן, נקניקיות עגל, כיסוני תפוחי אדמה ממולאים בבשר. לפעמים זה עובד ולפעמים לא... בכל מקרה הרופאה שלי טוענת שזה עניין של התמדה ועבודה קשה צריך לשבת איתם ולגרום להם לאכול עד שיתרגלו לטעם ויאכלו בעצמם. שיהיה בהצלחה...

רונית י

New member
רעיונות למנות בשריות

כמו שהציעו כאן פסטה עם רוטב בולונז. אפשר את הבשר באופן הזה להגיש גם על אורז/קוסקוס/קינואה וכו. לזניה בשרית מוקפץ עם בשר שווארמה בייתית קציצות או לביבות. להכין כל פעם בדרך אחרת. לפעמים זה עובד. חשוב מאוד לאכול בארוחה משפחתית שכולם אוכלים בשר ולא רק להגיש לה. בנוסף לתת ביצים, טחינה, קטניות, ירקות ירוקים. אפשר גם להמשיך ברזל במינון נמוך למשך תקופה. הבן שלי סביב גיל שנה וחצי-שנתיים לא רצה לאכול בשר משום סוג וזה עבר לו והיום אוכל כמעט הכל.

הולכת לכיוון אחר דווקא

ברזל לא חייב לבוא מהחי. מה עם קטניות? פילפלים בשלל צבעים? קיווי? תמיד יש חלופות לבשר (אומרת זאת שהבן שלה לא אוכל בשר בכלל) אני נותנת עדשים אדומות שמלאות בברזל.

dipsy1

New member
היי מלי, אני חושבת שעדשים אדומים

אסורים למאכל עד גיל 5 עקב סכנת חנק. קניתי גם, ואח"כ ראיתי שהיה כתוב על האריזה... תבדקי את הנושא... אם הוא נורא אוהב אולי אפשר לטחון אותם.

dipsy1

New member
אם ככה... אפשר מתכון? ../images/Emo13.gif

אולי את זה הוד-מעלתה תסכים לאכול...

מתכון מרק עדשים , או נזיד עדשים .

מטגנים מעט תבלינים: כורכום, כמון זרעי שומר זרעי כוסברה כל אלה טחונים דק, כמובן במטחנת קפה. ( ושמורים בפריזר) במעט שמן איכותי. מוסיפים עדשים מבוררים, שהושרו במים , ושטופים היטב. מים לכיסוי+ 1 סנטימטר ירקות. עלי סלק, גזר ,דלעת. קישוא תפוד. בטטה. פטרוזיליה. ולגדולים יותר גם כוסברה טריה. ומבשלים עד שיתרכך. מבשלים בלי מלח. זה טעים כך לקטנים, ובריא יותר. לגדולים מוסיפים מלח בצלחת. אם רוצים מרק, מגדילים את כמות המים.

עדשים אדומים מתרככים יפה מאד בבישול

והופכים למחית כתומה בהירה, טעימה מאד. גם קינואה עשירה בברזל וחלבון. וגם בורגול.

../images/Emo45.gifנכון!

ועם כל התוספות שמזריקים היום לבע"ח אני בכלל חושבת שזה לא אסון בריאותי כל כך לא לאכול בשר כל יום!

בת שנה כמעט ולא אוכלת ../images/Emo14.gif

איך אני יכולה לשפר את האכילה שלה? בשעה 8 - 180 תמ"ל. בשעה 10 - 7-8 כפיות של קורנפלקס צ'ריוס או חצי פרוסה (בלי הקשה) עם ריבה. בשעה 12 - חצי בננה ותפוח (מסיימת בקושי). בשעה 3 - קציצה אחת ו2 כפות של תוספת (בקושי מסיימת). בשעה 5 - חצי דניאלה או גמד. בשעה 7 - חצי פרוסה לחם עם גבינה וחצי עגבניה (כל פעם משהו אחר אבל זאת הכמות). בשעה 9 תמ"ל 120. כמובן שאני מציעה לה יותר אבל כתבתי רק מה שהיא אוכלת.

היא אוכלת יותר מאשר הבן שלי בגיל כזה...

דבר ראשון לדעתי תעשי לה מרווחים של 3 שעות - לאכול כל שעתיים גם עם זה כמה ביסים זה פחות נראה לי מוצלח כי זה סותם את התאבון דבר שני - מניסיון, אל תעשי מזה סיפור. תציעי-תאכל יופי, לא תאכל לא נורא. סה"כ נראה שהיא אוכלת מגוון - פירות, ירקות, מוצרי חלב, פחמימות, בשר סרבן האוכל הפרטי שלי בקושי היה נוגע במשהו והיו רגעים מאוד מתסכלים אבל לא עשיתי מזה סיפור (מה שלא היה קל בכלל) ופתאום בגיל 2.9 בערך הוא פתח פה והתחיל לאכול הכל (משוגע על בשר אחרי ואפילו אוהב קציצות דג) והרבה (פשוט אוכל כמויות של מבוגר ומשאיר אותנו המומים כל פעם מחדש) מה שכן תבדקי את רמות הברזל שלה - אם הן נמוכות אולי יש סיבה שהיא אוכלת יחסית מעט

Joy12be

New member
היי

למה המרווחים בין הארוחות קצרים כל כך? הבת שלי בת אחד עשרה חודש אוכלת במרווחים של ארבע שעות.כל ארוחה 24 תמל ומוצקים.שלוש ארוחות ביום ועוד 270 לפני השינה.תנסי להגדיל את המרווחים בין הארוחות.

נשמע דווקא אחלה

אל תשכחי שהיא קטנה והקיבה שלה קטנטונת. נשמע כמו כמויות סבירות לגמרי של אוכל. לא נראה לי שיש סיבה לדאגה....

למעלה